banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 00:12

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 86 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 17 Dec 2010, 22:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Svaka čast,tensSa! :)

Citiraj:
Прикупљено 75.890 КМ

На хуманитарни број 1416, који је Влада РС отворила за прикупљање помоћи поплављеним подручјима, јуче до 9.30 часова забиљежено је 75.890 позива и прикупљено исто толико новца, казала је шеф Бироа Владе РС за односе са јавношћу Вера Сајић. Додала је да је на рачун за помоћ поплављеним подручјима у Српској јуче до десет часова уплаћена 237.951 марка.
НЛБ Развојна банка Бањалука уплатила је јуче 30.000 КМ за помоћ угроженом становништву, а Хидроелектрана на Требишњици 23.177 КМ.

http://www.glassrpske.com/vijest/3/drustvo/50349/cir/Muzicari-pomazu-poplavljenim-opstinama.html

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2010, 16:29 
tensSa je napisao:
Odrekao se jedne dnevnice koja ce ici za pomoc poplavljenim podrucjima i sretan zbog toga.

x 1

i ja isto, i nadam se da sam bar malo doprinijela pomoci tim ljudima

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2010, 16:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Samo da ne bude i poslije ove tragedije kao i poslije rata, kad smo postali očevidci da su ljudi koji su bili involvirani u dobrotvor i ostale hum. org. postali odjednom bogataši koji kupuju stanove po Srbiji (bar je tako ovde kod nas), a poznavajući ove "naše" sve je moguće.

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2010, 16:43 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 17 Avg 2010, 21:57
Дај Боже само да локалне главешине не "попасу" те паре..
И мојој старој су одбили 100 КМ од плате, и надам се да ће доћи у праве руке...

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2010, 19:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Slusam na vijestima steta u Srpskoj za ovu godinu od popalva 500 miliona maraka, mislim da bi bilo posteno da svijet skupi pare kao sto su skupljali za Haiti, Pakistan itd...

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2010, 19:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
друже гдје ћеш поредит хаити са овом поплавом?
хвала драгом Богу па овде код нас није нико страдао... тамо су људе купили к`о вреће цемента.

Spoiler:
Slika

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Poslednji put menjao Пеле Мали dana 25 Dec 2010, 19:45, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2010, 19:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Stavi sliku makar u spojler, ima ovdje i majki i trudnica kojima nije svejedno gledati ovakve prizore

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2010, 23:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Komparacija mi nije bila na mjestu, ali vjerujem da su ljudi shvatili šta sam htio reći.

Da preformulišem, šta bi se desilo u slučaju da je pola Belgije bilo pod vodom i da niko hvala Bogu nije poginuo, a da je šteta 1/3 njihovog državnog budžeta? Da li bi se pomoć svela na to da se svi odreknu jedne dnevnice i jednog mega humanitarnog koncerta u Briselu i da je isto to čeka naredne godine, samo ne znaju da li će biti potopljena dijelovi Flandrije ili dijelovi Valonije ili i jedno i drugo.

Nisam prorok, ali znam da će poplava na proljeće biti.

Vrh

PostPoslato: 27 Dec 2010, 16:51 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Citiraj:
Krstajić poklonio 5.000 maraka poplavljenima u Semberiji

Proslavljeni srpski fudbaler i kapiten Fudbalskog kluba "Partizan", Mladen Krstajić, donirao je juče 5.000 KM za pomoć ugroženom stanovništvu Semberije nakon katastrofalnih poplava. On je tokom razgovora sa načelnikom opštine Bijeljina, Mićom Mićićem, istakao da svrha njegove posjete nije samo skromna lična donacija, već i najava humanitarne utakmice u malom fudbalu između reprezentacije Beograda i reprezentacije Republike Srpske.

- Žao mi je što su se desile katastrofalne poplave u Semberiji, ali mi je drago što moje kolege i ja možemo pomoći organizovanjem utakmice i na taj način pokazati ovim ljudima da smo uz njih - naveo je Krstajić.

On je dodao da je na ideju za utakmicu došao s kolegom Savom Miloševićem i da je srećan što nije bilo teško organizovati ekipu, jer su se svi fudbaleri vrlo rado odazvali pozivu.

- Sada je vrijeme odmora, ali su se kolege odazvale što je još jedan pokazatelj da su na raspolaganju i spremni za ovakve humanitarne akcije - istakao je Krstajić.

Načelnik opštine Bijeljina, Mićo Mićić, zahvalio je Mladenu Krstajiću na donaciji i rekao da ovo nije prvi put da ovaj proslavljeni fudbaler pomaže Bijeljini.
Ekipu Beograda činiće fudbaleri FK "Partizan" i FK "Crvena zvezda", a svoj dolazak najavili su, Savo Milošević, Dragan Ćirić, Saša Ćurčić, Dragan Mićić i drugi. Za reprezentaciju RS nastupiće Vinko Marinović, Milorad - Zeko Savić, Gojko Pivač, Boro Đokić i drugi. Utakmica će biti odigrana u subotu, 25. decembra, u Gradskoj sportskoj sali u Bijeljini u 13 časova, a ulaz je pet KM.

Vrh

PostPoslato: 27 Dec 2010, 18:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
пошто је данас 27. децембар.. мене интересује одигра ли се та утакмица? :)
у сваком случају фин гест! могли би и ми узвратити одигравањем неке утакмице у Краљеву или тако нешто..

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 27 Dec 2010, 23:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jan 2006, 20:17
evo iz pouzdanih izvora mogu da kazem da je utakmica odigrana i da je sve bilo super...
Moj bratic je isao na tu utakmicu cak se slikao sa Krstajicem i dobio autogram...

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2010, 14:25 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Apr 2008, 20:06
Ансамбл Народног позоришта РС извешће у сриједу 29.12. представу МОЈ БРАТ по тексту Небојше Брадића и у режији Милана Караџића.

Сав приход од представе МОЈ БРАТ биће уплаћен на рачун за помоћ становништву погођеном поплавама у Семберији. Карте за ову представу биће продаване по цијени од 10 КМ.

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2012, 18:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
ПОПЛАВЕ У БРАТУНЦУ И СРЕБРЕНИЦИ

Од јуче су потпуно поплављена братуначка насеља Моштанице, Жљевице, као и дио Реповца, што је присилило становнике да напусте своје куће и ноћ проведу на отвореном и даље од воде.

Инфо

16:17

|

25/05/2012

Видео

Извор: РТРС

Фото: СРНА

У Братунцу је ванредна ситуација, јер је више од 200 домаћинстава под водом. Излиле су се ријечице Крижевица и Глогова усљед обимних падавина и пријете осталим домаћинствима. Ватрогасне службе, екипе цивилне заштите и сва расположива механизација су на терену и од синоћ раде на утврђивању насипа.

Недељко Млађеновић, начелник општине Братунац, изјавио је за нашу телевизију да су све надлежне екипе биле ангажоване читаву ноћ на утврђивању насипа и да су успјеле заштитити насеља. Међутим, како додаје, ово је највиши водостај Крижевице и Глоговске ријеке у посљедњих 50 година, које су угрозиле око 200 домаћинстава. Иако ниво воде није висок, од 20 центиметара до пола метра, куће нису угрожене од рушења и мјештане није потребно евакуисати. Према његовим ријечима, екипе ће наставити да утврђују насипе, а очекује се и стабилизација водостаја ријека.

У СРЕБРЕНИЦИ ВАНРЕДНО СТАЊЕ

На пордручју општине Сребреница, у посљедњих 18 сати пало је рекордних 69 литара кише на квадратни метар што је узроковало поплаве, прекид снабдијевања струјом и водом и одгађања наставе у Средњошколском центру, јер ђаци из села и сусједног Братунца и Љубовије нису стигли на наставу. Набујала Крижевица поплавила је велики број домаћинстава, помоћних објеката и ораница. Јутрос је у Сребреница проглашено ванредно стање.

ПРОТОК ДРИНЕ 1.200 МЕТАРА КУБНИХ У СЕКУНДИ

Проток Дрине на Хидроелектрани Мали Зворник тренутно је 1.200 метара кубних у секунди, а очекује се да ће овај водостај у току дана бити на истом нивоу.

Проток ове ријеке на ХЕ Вишеград и Бијина Башта је у границама нормале и нема опасности од поплава, уколико се стабилизије ходролошка ситуација.

Повећан проток Дрине на ХЕ Мали Зворник посљедица је бујичних ријека дринског слива у међупростор од Бајине Баште до Зворника, које су изазвале обилне падавине у посљедња два дана.

У општинској ЦЗ Зворник истичу да на овом подручју нема опасности од изливања Дрине из корита све док је проток ове ријеке на ХЕ Мали Зворник испод 1.800 метара кубних у секунди. Како истичу, бујичне ријеке Сапна, Хоча, Златица, те други потоци, које се налазе низводно од ХЕ Мали Зворник су у кориту и од њих нема опасности од поплава.

М.К.

:(

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2012, 18:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Nov 2008, 18:35
Jadni ljudi što su ostali bez kuća, štala, usjeva ,...

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2012, 19:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 18:40
Sada sam dosla od Zvornika..Drina je izlila na vecini mjesta, plastenici su pod vodom..

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2012, 20:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
E jbg-a, ionako je tamo lose, sada im jos ovo treba.

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2012, 23:09 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 10 Nov 2010, 10:17
Стварно немамо среће. :(

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2012, 23:10 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2009, 13:42
U glamocanima nekakav tornado bio

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2012, 23:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
To je vrlo vjerovatno pijavica... Nema uslova za tornado u nasim krajevima.

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2012, 23:15 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2009, 13:42
Ma znam,to sam tako procitao u pressu

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 86 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]