banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 31 Jul 2025, 18:01

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 74 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4
Autoru Poruka
PostPoslato: 29 Jun 2010, 10:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
i ja sam za da se napravi spomenik Titi... :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 29 Jun 2010, 10:27 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2010, 12:29
Hoće li negdje podići spomenik srpskom Patrijarhu Pavlu?

Vrh

PostPoslato: 29 Jun 2010, 10:31 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2009, 13:59
cicak je napisao:
i ja sam za da se napravi spomenik Titi... :lol: :lol: :lol:

Nije to smjesno brate! Pa cekaj valjda je on vise zasluzan da ima spomenik u BL, u SA, u ZG u BG nego Papa....mislim on je ipak stvorio jednu Jugu i dao je dotojanstvo svim narodima te iste i izgradio je drzavu iz rusevina...ok ok sad su druga vremena i tek smo porusili sve Titine biste ali realno gledajuci vise ima smisla da stoji u svim gradovima ex-Yu Titina bista nego od Pape, Bruce Lee-a ili Duska Dugovuska..... :D

Vrh

PostPoslato: 29 Jun 2010, 10:38 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jun 2010, 08:34
crni_bl je napisao:
Cekaj Dragane, sta je to Papa uradio za BL? Ili SA? Ili BiH?...mislim fino je to kad se ti molis da rat u svijetu stane ali bilo je i puno vecih prijatelja grada BL, SA ili citave BiH i prije i poslje a bome i za vrijeme rata!! Mislim da nas vjerske vodje drze u saci jos od 1990. i da su oni jedan veoma bitan faktor naseg nacionalizma (nije bitno cijeg) i zato nisam uopste za to da se pravi spomenik ni papi ni ovom ni onom.....
Ako se to napravi izgubice smisao ti isti spomenici....
Sta je onda Tito trebao napraviti spomenik Sofiji Loren jer je dosla kod njega u goste na Brijune...ne kontam? i ona je bila prijatelj ali sta je ona uradila za ex-Yu??

Starac moj,

nisam ja neki zagovornik izgradnje uopće spomenika u smislu građenja nekog kulta ličnosti isl.
No, smeta me ta ljudska licemjernost i subjektivnost gdje se jednoj ipak pozitivnoj ličnosti kao što je Papa Ivan Pavao II traži neka kompromitirajuća mrvica a s druge strane dižu se spomenici dokazanim fašistima!
E pa ne ide to brate,,,,plače civilizacija,,,,DREČIIII!

A ako ćemo po zaslugama za grad Banja Luku onda je sramota što BL nema spomenik FERHAT PAŠE jer on ju je i osnovao te učinio šeher gradom u pravom smislu.

Vrh

PostPoslato: 29 Jun 2010, 10:41 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
dragann je napisao:
A ako ćemo po zaslugama za grad Banja Luku onda je sramota što BL nema spomenik FERHAT PAŠE jer on ju je i osnovao te učinio šeher gradom u pravom smislu.

E,za ovo si potpuno u pravu....

Vrh

PostPoslato: 29 Jun 2010, 10:47 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2009, 13:59
dragann je napisao:
crni_bl je napisao:
Cekaj Dragane, sta je to Papa uradio za BL? Ili SA? Ili BiH?...mislim fino je to kad se ti molis da rat u svijetu stane ali bilo je i puno vecih prijatelja grada BL, SA ili citave BiH i prije i poslje a bome i za vrijeme rata!! Mislim da nas vjerske vodje drze u saci jos od 1990. i da su oni jedan veoma bitan faktor naseg nacionalizma (nije bitno cijeg) i zato nisam uopste za to da se pravi spomenik ni papi ni ovom ni onom.....
Sta je onda Tito trebao napraviti spomenik Sofiji Loren jer je dosla kod njega u goste na Brijune...ne kontam? i ona je bila prijatelj ali sta je ona uradila za ex-Yu??

Starac moj,

nisam ja neki zagovornik izgradnje uopće spomenika u smislu građenja nekog kulta ličnosti isl.
No, smeta me ta ljudska licemjernost i subjektivnost gdje se jednoj ipak pozitivnoj ličnosti kao što je Papa Ivan Pavao II traži neka kompromitirajuća mrvica a s druge strane dižu se spomenici dokazanim fašistima!

To je smisao i mog posta! Treba napraviti spomenik onima koji su stvorili BL/SA/BiH a za prijatelje ima vremena!
Nazalost vec 20 godina se dizu i uvelicavaju spomenici fasistima...sve dok mi sami ne promjenimo glave (i vlast) necemo ici na bolje! A vjeruj mi necemo ici na bolje i ako imamo spomenik Pape u BL/SA....nije poenta to da se mi okupljemo oko nje i molimo nego je poenta da se ovo drustvo promjeni ali totalno,...ako nisi skonto sve to vezano za spomenik je samo politicka igra i nista vise!!fuujjj

Vrh

PostPoslato: 29 Jun 2010, 10:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Tweety je napisao:
Hoće li negdje podići spomenik srpskom Patrijarhu Pavlu?

S obzirom na karakter i funkciju pok. Patrijarha Pavla sumnjam da bi on sam dozvolio podizanje vlastitog spomenika, inače simbola taštine i prolaznosti.

Vrh

PostPoslato: 29 Jun 2010, 10:52 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jun 2010, 08:34
crni_bl je napisao:
dragann je napisao:
crni_bl je napisao:

Starac moj,

To je smisao i mog posta! Treba napraviti spomenik onima koji su stvorili BL/SA/BiH a za prijatelje ima vremena!
Nazalost vec 20 godina se dizu i uvelicavaju spomenici fasistima...sve dok mi sami ne promjenimo glave (i vlast) necemo ici na bolje! A vjeruj mi necemo ici na bolje i ako imamo spomenik Pape u BL/SA....nije poenta to da se mi okupljemo oko nje i molimo nego je poenta da se ovo drustvo promjeni ali totalno,...ako nisi skonto sve to vezano za spomenik je samo politicka igra i nista vise!!fuujjj

Slažem se druže.

Koliko mi je poznato, želja da se izgradi spomeik Papi je krenula od HKD NAPREDAK i vrha Katoličke crkve u BiH.A ko je to tačno onda to moramo respektovati uvažavajući činjenicu da su to dvije krucijalne instuticije Hrvata katolika u BiH i da po svojoj misiji nisu političke!

Vrh

PostPoslato: 29 Jun 2010, 10:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2010, 23:18
_zoka je napisao:
osamstotinazena je napisao:
Zašto onda Dodik aminuje ovakvu jednu gradnju ako država nema veze s tim?

Zato što skuplja političke poene i pokušava se prikazati kosmopolitom,a ne onakvim kakvog ga prikazuju u Sarajevu.Plus staje na žulj Sarajlijama,a vjerujem da mu je to najdraže od svega.

Sam si jako lijepo odgovorio i dao krasnu suštinu svega. :thumbright:

Inicijativa za gradnju spomenika papi u BL ne stiže od "Hrvata sa Petrićevca" (pročitati prvi post-članak skinut sa neta) koje malo-malo pominješ. Da je tako, svaki tvoj post ovdje bio bi na mjestu.

Joj narode, kad god idem da zagvirim u ovu temu, prvo pogledam jel zaključana...

Ajmo smiriti strasti. :love7: :love9:

Vrh

PostPoslato: 29 Jun 2010, 14:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Stvarno mi nije jasno zašto moderatorima smeta činjenica da je papa o kome je riječ proglasio nadbiskupa Alojzja Stepinca blaženim :oops:
A samim time se postavlja pitanje zašto spomenik papi, a ne ovom drugom? Jer ovaj drugi je bar djelovao i radio na području između ostalog i BL.
Jer ako je za istog tog papu Alojz pozitivan lik, onda mora biti da je svoju pozitivu i blaženstvo zaslužio svojim djelovanjem, a gdje drugo nego na ovim našim prostorima.
Stoga zašto spomenik papi, a ne Alojzu?

Vrh

PostPoslato: 29 Jun 2010, 16:14 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 20 Jun 2010, 21:04
dragann je napisao:

Tebi smeta licemjerje?
Slusaj, za tebe je podrska raspadu Jugoslavije koji je doveo do rata mozda mrvica...mozda je za tebe mrvica i podrska ustaskom establismentu ili beatifikacija svestenika koji je bio u sluzbi ustastva, koncentracionih logora, prekrstavanja i protjerivanja. Za mene to nije mrvica, a vjerujem da nisam jedini.
Kao sto nisam jedini kojem se vec povraca od tvojih interpretacija Jugoslovenske Kraljevske Vojske u Otadzbini i Draze Mihajlovica koji je tu vojsku vodio. Ono sto u takvoj interpretaciji i tebi koji mrzis "licemjerje i subjektivnost" treba da predstavlja problem, je sto se sa njom ne slazu ni fasisticke, ni saveznicke ucesnice drogog svjetskog rata. Pa su tog "fasistu" saveznici i odlikovali u znak zahvalnosti za spasavanje stotina saveznickih pilota. Istovremeno, ne sjecam se da su takvo priznanje dodijelili SS "Handzar" diviziji ili SS diviziji "Princ Eugen". Dok je neko pomagao saveznicima, neko je ratovao ispred Staljingrada. Ali to su za tebe i tako vjerovatno samo mrvice...

Vrh

PostPoslato: 29 Jun 2010, 16:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Maj 2005, 21:02
dragann je napisao:
Slažem se druže.

Koliko mi je poznato, želja da se izgradi spomeik Papi je krenula od HKD NAPREDAK i vrha Katoličke crkve u BiH.A ko je to tačno onda to moramo respektovati uvažavajući činjenicu da su to dvije krucijalne instuticije Hrvata katolika u BiH i da po svojoj misiji nisu političke!

e ovo je presmesno... ljudi ovde vise niko nije glup, dosta vise mlakonja i nemocnih ljudi.. ima li iko da ce dici glavu i uciniti bilo sta po ovom pitanju? prave debile od nas... a mi se samo zalimo...
jednom, ako odlucim da malo bolje proucim proslost i razmislim sta bi se moglo uciniti UOPSTE po pitanju debilizacije mog naroda, predlozicu vam da mi se pridruzite... ali koliko vidim, svi znamo pricati i pisati.. pa bar mozemo reci da smo, ako nista, obrazovan narod...
molim bez komentara, jer veoma verovatno nisam u pravu i sve ovo danas treba da bude tako jer smo, bez uvrede, jer i sebe nazivam tako, kreteni...

p.s. na kraju krajeva, ja ne zivim na planeti Zemlji, vec negde u nekom hiljaditom sazvezdju i odande to izgleda ovako kako napisah... presmesno..

Vrh

PostPoslato: 29 Jun 2010, 16:38 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2009, 10:14
e ovo je presmesno... ljudi ovde vise niko nije glup, dosta vise mlakonja i nemocnih ljudi.. ima li iko da ce dici glavu i uciniti bilo sta po ovom pitanju? prave debile od nas... a mi se samo zalimo...
jednom, ako odlucim da malo bolje proucim proslost i razmislim sta bi se moglo uciniti UOPSTE po pitanju debilizacije mog naroda, predlozicu vam da mi se pridruzite... ali koliko vidim, svi znamo pricati i pisati.. pa bar mozemo reci da smo, ako nista, obrazovan narod...
molim bez komentara, jer veoma verovatno nisam u pravu i sve ovo danas treba da bude tako jer smo, bez uvrede, jer i sebe nazivam tako, kreteni...

p.s. na kraju krajeva, ja ne zivim na planeti Zemlji, vec negde u nekom hiljaditom sazvezdju i odande to izgleda ovako kako napisah... presmesno..[/quote]

Slika

Vrh

PostPoslato: 29 Jun 2010, 17:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Maj 2005, 21:02
hahahah thats me xD

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 74 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4

Sva vremena su u UTC [ DST ]