banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 19:22

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 119 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 28 Dec 2009, 13:37 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
shoole je napisao:
BSE je napisao:
struje fali zato sto je prodajemo, a para fali zato sto struju prodajemo po cijeni jeftinijoj nego sto je mi placamo :)

Да...

Одувјек ме фасцинирала потреба људи да пишу о стварима о којима немају појма.

i mene komentari istih

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2009, 13:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
ОК. Ајде да причамо.

Гдје то "фали струје"? Конкретно!
По којој цијени "је продајемо", а по којој цијени " је плаћамо"? Конкретно!

Без фраза, само цифре!

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2009, 13:48 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

ne znam da li je fali, to sam se nadovezao na prethodne komentare u kojima su forumasi kimdeal i senna spominjali neki manjak
a sto se tice cijene prodaje i cijene koju placamo - bio je na tv-u iznesen podatak u kojem se jasno vidjelo da prodajemo struju po cijeni nizoj nego sto je mi placamo

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2009, 13:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

BSE je napisao:
ne znam da li je fali

Чекај сад, је ли фали или не фали? Прво напишеш да фали, а онда напишеш да не знаш да ли фали. Одлучи се.
BSE je napisao:
a sto se tice cijene prodaje i cijene koju placamo - bio je na tv-u iznesen podatak u kojem se jasno vidjelo da prodajemo struju po cijeni nizoj nego sto je mi placamo

ОК, наведи те податке које си чуо на ТВ, подијели то своје знање са нама. Неку цифру, податак, цијену, име продавца... било шта!

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2009, 14:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Avg 2002, 17:16
Prethodne 3 nedelje sam proveo kod svojih u Doboju i razočarao se ciframa koje sam vidio na računu za električnu energiju. Najgore je što sve cifre daju bez PDV-a, pa kad tako računaš još je i podnošljivo. Ne mogu sad tačno cifre da se sjetim, ali otprilike cijena 1kWh sa PDV-om je 0,15KM. Evo baš pogledah koliko je to ovdje u Moskvi (govore neki polupismeni da je najskuplji grad na svijetu) i izlazi 0,09KM. Nema se tu mnogo komentarisati, žalosno, žalosno i još žalosnije.
Al moramo svi da shvatimo da neko mora da plati onu zgradurinu u BL i sve što ide uz to.

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2009, 14:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
Kuku: 2010. dosta teška

Dopremijer Federacije Bosne i Hercegovine i ujedno ministar financija Vjekoslav Bevanda rekao je na godišnjoj konferenciji za medije danas u Sarajevu da će Ministarstvo na čijem je on čelu nastojati da u nekoliko preostalih dana do završetka godine isplati sve ovogodišnje obaveze kako nijednu ne bi moralo prenijeti u narednu.

Prognozirajući 2010., bez mnogo detalja je ocijenio da će biti "dosta teška" pošto tada očekuje pravi udar ekonomske krize. Stoga, prema njegovoj izjavi, on zagovara jaku financijsku disciplinu i štednju gdje god se to može.
Na ublažavanju efekata ekonomske krize, nažalost, nije učinjeno dovoljno, ocjena je federalnog ministra financija koji smatra da najteži udarac zbog toga trpi proizvodnja, naročito izvozna.

Rezimirajući ovogodišnje učinke iz svog resora, izjavio je da je zadovoljan što će ubrzo biti izmirene obaveze za staru deviznu štednju svim štedišama čiji su ulozi do 1.000 KM i napomenuo da s 31. prosinca kreće emisija obveznica.

Zadovoljan je što se postupno izmiruju obaveze po ovom osnovu i obaveze na osnovu ratnih potraživanja.

U godini koja je na izmaku, na inicijativu resornog ministarstva, u Federaciji su usvojena 23 zakona a četiri su u proceduri, rekao je Bevanda.

Iduće godine počinje primjena Zakona o fiskalnim sustavom koji propisuje uvođenje fiskalnih kasa u sve vrste trgovinskog prometa neovisno o načinu plaćanja. To je sustav koji će, prema najavama, omogućiti bolji uvid Porezne uprave u financijske tijekove, a ministar Bevanda najavljuje da će Vlada participirati privrednicima u troškovima za fiskalizaciju.

Kad je u pitanju Vladin dug Fondu PIO, Bevanda je kazao: "Neka se Fond presabere i kaže koliko smo dužni te po kojim osnovama".

Povodom toga što je Federalni parlament potvrdio nedavno Vladin prijedlog za utvrđivanje entitetskog proračuna za narednu godinu, ministar financija je napomenuo da je ovo već treći put da se proračun za narednu godinu donosi u tekućoj, što je dobro.

Rebalans proračuna za 2010. godinu najavio je za ožujak.

Federacija je, osim utvrđivanja proračuna za 2010., uradila i rebalans ovogodišnjeg te pred kraj godine donijela više zakona koji su uvjet za odobravanje druge tranše novca od stand-by aranžmana Bosne i Hercegovine s Međunarodnim monetarnim fondom, podsjetio je ministar financija.

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2009, 14:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

viewtopic.php?f=43&t=46526&start=20

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2009, 15:37 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

shoole je napisao:
BSE je napisao:
ne znam da li je fali

Чекај сад, је ли фали или не фали? Прво напишеш да фали, а онда напишеш да не знаш да ли фали. Одлучи се.
BSE je napisao:

ОК, наведи те податке које си чуо на ТВ, подијели то своје знање са нама. Неку цифру, податак, цијену, име продавца... било шта!

pa napisem ti i da je to komentar bio na postove 2 forumasa na koji sam dodao smajli, ali ocigledno da citas samo ono sto zelis da citas
sto se tice cijene, podatak koji je iznesen mi je bio interesantan, ali nisam se trudio da zapamtim, nisam zavod za statistiku ;)
cheers

Vrh

PostPoslato: 05 Jan 2010, 10:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2004, 22:02
Podrzavam samo poskupljenje cijena alkohola i cigareta!

Vrh

PostPoslato: 05 Jan 2010, 11:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Avg 2002, 17:16
Највећи проблем је што ова поскупљења немају апсолутно никакве оправданости.
Сад се очекује поскупљење нафте, па ће тек онда све да крене на горе :(

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2010, 16:10 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 06 Maj 2009, 14:43
Poskupeli i drzavni vrtici u Banjaluci...za oko 50%...a u drugim gradovima cene ostale iste...sad u BL vise nego duplo skuplje slati decu u vrtice nego u Prijedoru,Trebinju,Doboju...

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2010, 12:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Poskupjelo gorivo :(

http://www.glassrpske.com/vijest/4/ekon ... ninga.html

Kad pojeftini onda im treba mjesec dana da "potrose zalihe", a kad poskupi za jedan dan ga poskupe. Kako onda nema zaliha.
Pored struje ovo je indikator da ce sve poskupjeti. :roll:

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2010, 18:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:

Невјероватно, нико не реагује :evil3:
навикли се људи, и оно лудо удружење потрошача ништа не може више, питам се зашто и постоји :o

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2010, 18:59 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
anoniman je napisao:
Poskupeli i drzavni vrtici u Banjaluci...za oko 50%...a u drugim gradovima cene ostale iste...sad u BL vise nego duplo skuplje slati decu u vrtice nego u Prijedoru,Trebinju,Doboju...

Kad spomenu vrtic kazu da se prvo predaje zahtjev za vrtic pa se onda prave djeca jel to tacno?

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2010, 19:00 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
Vuk_samotnjak je napisao:
anoniman je napisao:

Kad spomenu vrtic kazu da se prvo predaje zahtjev za vrtic pa se onda prave djeca jel to tacno?

Ja vec pred'o :D

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2010, 19:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Vuk_samotnjak je napisao:

Ово је добро, слажем се :P

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 21 Jan 2010, 15:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
Gizzzmo je napisao:
Podrzavam samo poskupljenje cijena alkohola i cigareta!

Ja opet podrzavam oskupljenje svega osim cegareta.

Npr. ne bih imao nista protiv da cijene vrtica povecaju za 1000%.

Vrh

PostPoslato: 23 Jan 2010, 13:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Нико није коментарисао поскупљење горива које је најважније. Изгледа људи се навикли већ на гориво да поскупљује :)

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2010, 00:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 15:17
Danas pricam sa covjekom koji je nekad radio u Srpcu u elektro distribuciji na poslovima odrzavanja.
Kaze samo u tom sektoru se skoro udesetostrucio broj radnika. (Nekad za tu opstinu je bilo valjda potrebe za svega 6-7 radnika, sad ih ima skoro 50)... Ako je u svakoj opstini otprilike tako, nije ni cudo da cijena struje ide gore. Treba platiti sve dzabalebane koji su dobili posao preko veze, a da ne spominjem da ko zna kakve bi se informacije mogle iskopati za ostala BITNIJA radna mjesta...

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2010, 14:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
RSboljaPolovinaBiH je napisao:
Danas pricam sa covjekom koji je nekad radio u Srpcu u elektro distribuciji na poslovima odrzavanja.
Kaze samo u tom sektoru se skoro udesetostrucio broj radnika. (Nekad za tu opstinu je bilo valjda potrebe za svega 6-7 radnika, sad ih ima skoro 50)... Ako je u svakoj opstini otprilike tako, nije ni cudo da cijena struje ide gore. Treba platiti sve dzabalebane koji su dobili posao preko veze, a da ne spominjem da ko zna kakve bi se informacije mogle iskopati za ostala BITNIJA radna mjesta...

Плата тих џабалебароша је око 600 КМ. Ту мислим на оне обичне ликове што пописују струју и што би требали нпр. да мењају бандере, порпављају и сл.
Како то раде најбоље говори случај, да је моја породица пријвила пре 2 године једну бандеру која се налази у близини куће а искривила се до земље. И наравно да је ми нисмо затегли некаквим сајлама и сл. већ би пала, овако одржава се...

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 119 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]