banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 10 Avg 2025, 05:06

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 108 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 30 Avg 2009, 00:16 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2008, 13:26
Kao što već napisah u odgovoru Sofiji (postu koji je, kako vidim, izbrisan) mase se kontrolišu medijima koji nas bombarduju kampanjom straha. Eto odgovora zašto se mladi ljudi ufrkišu i ujedno da se složim s mišljenjem o farmaceutskoj patki. Klinton je svojevremeno predložio kongresu zakon o besplatnoj zdravstvenoj njezi. Naravno, kongres se okrenuo protiv njega, a kasnije je došla još afera Levinski, on je brže-bolje odustao od tog zakona i bombardovao tamo neku zemlju... Uostalom, pogledajte filmove Majkla Mura (ako već niste), koji najbolje prikazuje taj trend zastrašivanja masa i zdravstveni lobi. E ista je priča sa svinjskim gripom - diže se pretjerana panika dok neko u Švajcarskoj > Wall Streetu zarađuje milijarde.

EVE Online 21 day trial
https://secure.eveonline.com/trial/?inv ... tion=buddy

Vrh

PostPoslato: 30 Avg 2009, 00:21 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
Jbg, ne moze sve biti teorija zavjere, masona, centara moci globalizma, Jevreja..

Vrh

PostPoslato: 30 Avg 2009, 10:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
@Stormbringer

Koje su to konkretno "posledice" koje na zdravog mladog covjeka ostavi prelezan virus, majke ti?
I koje su za tu pricu "reference" osim tvojih vlastitih panika i strahova?

Vrh

PostPoslato: 30 Avg 2009, 11:14 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Feb 2008, 02:17
Nisi me razumeo. Ja uopšte ne osećam paniku. Štaviše, za nekoliko dana trebam ići na ekskurziju Italija-Francuska-Španija. Ono što sam rekao je da svakako nije potvrđeno da ne postoje posledice a da možemo nagađati šta hoćemo i baratati svakakvim ciframa.

Vrh

PostPoslato: 30 Avg 2009, 22:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Germany, meanwhile, has ordered 50 million doses, sufficient for 25 million German. But the vaccine is probably available in the autumn at the earliest - by which time many German will have already infected with the virus. Because the disease process but is very mild, the infection in otherwise healthy presents no greater risk

http://www.focus.de/gesundheit/ratgeber ... 94294.html

Die Bundesregierung setzt vor allem auf die Entwicklung eines Impfstoffs. Die Bemühungen sind inzwischen recht weit gediehen - nach Angaben des zuständigen Paul-Ehrlich-Instituts kann voraussichtlich im September mit den Impfungen begonnen werden. Insgesamt sind 50 Millionen Dosen Impfstoff - das reicht für 25 Millionen Menschen - bestellt. Den Staat oder die Krankenkassen kostet das zwischen 600 Millionen und einer Milliarde Euro.

http://www.tagesschau.de/inland/schweinegrippe480.html

Jos? :)

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2009, 16:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Švabe su se dobro pripremile za ne daj Bože imaju doza, za pola populacije. :)

Citiraj:
Обољели од новог грипа добро се осјећају
Datum: 31.08.2009 22:00
Autor: Глас Српске
БAЊA ЛУКA - Двије особе које су недавно у Републици Српској регистроване да су заражене вирусом H1N1 добро се осјећају и налазе се на кућном лијечењу, док су сва лица која су била у контакту са њима стављена под здравствену контролу, потврдила је Срни портпарол Института за заштиту здравља РС Милка Мрђа.
Она је напоменула да је 28. августа нови грип потврђен код два лица из Бање Луке и Градишке која су допутовала из иностранства.
- До сада је у Српској регистровано укупно седам случајева обољелих од вируса новог грипа - рекла је Мрђа и подсјетила да је први случај новог грипа у РС регистрован 29. јуна, те да су све раније обољеле особе успјешно излијечене.

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2009, 14:39 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 09 Feb 2008, 17:40
Evo šta čovek kaže o vakcini :
Citiraj:
Ja sam kvalifikovani farmaceut. Istraživao sam vakcinu svinjskog gripa koju je naša vlada kupila za nas (koristeći naš novac) i koja je sto puta opasnija od svinjskog gripa. Da li znate da su proizvođači vakcine protiv svinjskog gripa zatražili od vlade izuzeće od mogucih tužbi u slučaju da vakcine uzrokuju štetu na ljudima? Swine Flu (H1N1) Ako ste napravili vakcinu za koju znate da deluje, zašto bi vam onda bilo potrebno pravno izuzeće u slučaju neželjenih posledica na ljudima? Zar to nije veliki znak upozorenja za sve nas? Virus Svinjskog gripa ubio je oko 2 / 3000 ljudi ukupno. Običan grip ubija 40 000 ljudi godišnje, pa zašto se onda štitimo od Svinjskog gripa a ne od običnog gripa? Da li to ima smisla? Zbog čega se onda podiže ovolika panika? Vakcina protiv Svinjskog gripa sadrži 2 užasno opasne stvari — jedna se zove thimerosol. U njegovom sastavu je 50% žive. Thimeresol se veže na receptore u mozgu, i, zapravo, uzrokuje oštećenja mozga. Je li

u nemackoj je izbio skandal zbog dve vrste vakcina ,jedna je oredvidjena za javni sektor tj.za lekare,policiju,politicare a druga za sitnu raju.

samo prenosim, Internet imate, ko pita - ne skita! NITKO NE BI SMIO UZETI CJEPIVO ZA SVINJSKU GRIPU - to je jedno OD najopasnijih cjepiva ikada. Sadrži imuni sastojak zvan (MF-59) koji se pokazao kao sastojak koji izaziva autoimune bolesti poput MS (multipla) rematoidni artitis I Lupus. To je cjepivo koje je jako povezano sa sindromom zaljevskog rata, koji je ubio više od 10.000 vojnika I uzrokovao porast od 200% teških bolesti (smrtonosnih) poput ALS (Amiotrofična lateralna skleroza ) . To je virus H1N1 koji uzrokuje „kineski sindrom“ što znači DA uzrokuje da tjelesni imuni sistem pretjerano reagira i to je razlog zašto ubija mlade ljude a manje pogađa starije (koji imaju slabiji imunitet). Cjepivo je vrlo snažan imunološki stimulator i nosi vrlo ozbiljne mogućnosti razvoja latentnog virusa.... Read more Najbolja zaštita je vitamin D3. Trebalo bi uzeti 5000 IU dnevno .Kada se bolest razvije treba povećati dozu na 15.000 IU dnevno.

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2009, 14:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
u srbiji vec dvoje mrtvih.

http://www.blic.rs/temadana.php?id=118871

hrvatska zatvara skole.
kod nas 53. 2 iz mostara.
nije bezzazlena, jer ne znaju nista o njoj. zato strah i panika. kupujemo neke neprovjerene vakcine.

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2009, 17:25 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Okt 2009, 12:34
cicak je napisao:
u srbiji vec dvoje mrtvih.

http://www.blic.rs/temadana.php?id=118871

hrvatska zatvara skole.
kod nas 53. 2 iz mostara.
nije bezzazlena, jer ne znaju nista o njoj. zato strah i panika. kupujemo neke neprovjerene vakcine.

neko umre i od obične prehlade, pa se ne diže pompa, koliko sam ja shvatio veći procenat smrtnosti ima ova "klasična" gripa."u strahu su velike oči", meni sve to smrdi na namjerno izazivanje straha zbog matrijalne koristi.

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2009, 18:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Rekli su da svake godine ljudi umiru od sezonske gripe, ali sada umiru i od sezonske i od ove novopečene. A ova novopečena se brže širi.

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2009, 19:54 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Mar 2009, 02:35
I meni ovo zvuci vise kao namjerno izazivanje panike radi profita...

- Pjevaj kao da te niko ne cuje.
- Zivi kao da je Raj na Zemlji.

http://www.youtube.com/watch?v=YXdAIJK6 ... re=related

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2010, 11:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
СВИЊСКИ ГРИП СЕ ВРАТИО У БРИТАНИЈУ
Вирус Х1Н1 или свињски грип, који се прошле године великом брзином раширио свијетом, вратио се у Велику Британију и у протеклих шест седмица од овог обољења умрло је шест лица, изјавили су данас званичници.
Инфо | 20:35 11/12/2010 | Извор: СРНА
Британска агенција за заштиту здравља саопштила је да је десет лица, који су умрли имали мање од 65 година и да је већина имала здравствене проблеме.
Вирус Х1Н1 појавио се у у марту 2009. године и раширио се по цијелом свијету.
Свјетска здравствена организација саопштила је да је око 18 450 лица умрло од вируса, укључујући труднице и младе људе.
В.Ч.

http://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=32551

Čisto da se ne opustimo.

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2010, 17:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Srbiji preti mutirani virus svinjskog gripa, koji se već pojavio u Engleskoj, a tamošnji lekari tvrde da će se brzo proširiti celom Evropom. „Independent" je juče objavio da je ova bolest u toj zemlji za mesec i po odnela deset života, a sve žrtve su mlađe od 65 godina. Britanski lekari iznenađeni su teškim infekcijama i visokom stopom smrtnosti i procenjuju da je virus H1N1 sada opasniji nego prošle godine.
Srpski epidemiolozi očekuju virus svinjskog gripa u Srbiji posle Svetog Nikole. Za sada kod nas nije zabeležen nijedan slučaj obolevanja.

http://www.pressonline.rs/sr/vesti/u_fokusu/story/143865/Na+pragu+smo+nove+zaraze:+Mutirao+virus+svinjskog+gripa.html
:o
Citiraj:
Marija Zeljko, epidemiolog u Zavodu za javno zdravstvo FBiH, kazala je da je svinjski grip prošle godine bio dominantan virus sezonskog gripa i da se on nalazi u sastavu vakcina.
"Virus je varijabilan i svašta se može dogoditi, a ako dođe do njegove mutacije i daljeg širenja neće ni nas zaobići, jer se prenosi putem koji se ne može izbjeći", rekla je Zeljko.
Ona je navela da svaka nova mutacija virusa traži nove vakcine, pa će epidemiolozi, kaže ona, pratiti preporuke Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) i ponašati se prema njima.

Citiraj:
Države regiona Broj umrlih
Srbija 137
Hrvatska 32
BiH 17
Crna Gora 5
ISTORIJAT
1. 1889-1890. god. ruski grip (H1N1) - najviše djeca i mladi oko 23 godine
2. 1918-1919. god. španski grip (100/50 miliona ljudi oboljelo/umrlo)
3. 1957. god. španski grip (H2N2 + H1N1 = avialni + humani virus)
4. Hong Kong influenca H3N2 (avijalni + humani)
5. 1997. ptičji tip - azijski grip (H1N1)
6. U martu 2009. godine identifikovani prvi slučajevi u glavnom gradu Meksika kao stanje slično gripu, a 21. aprila 2009. je u Centru za kontrolu i prevenciju bolesti u SAD identifikovan tip H1N1 virusa gripa.
Simptomi
Period inkubacije traje jedan do dva dana.
Kod inficiranih osoba virusom AH1N1 javljaju se simptomi:
* Povišena tjelesna temperatura (preko 38°C).
* Respiratorni simptomi kao što su kašalj ili curenje nosa.
* Bol u grlu.
- Bolovi u tijelu (posebno bolovi u mišićima).
- Glavobolja.
- Groznica.
- Slabost.
- Povraćanje ili proliv.
Preventiva
Najbolja preventiva je ne približavati se osobama koje imaju simptome gripa, redovno pranje ruku sapunom ili dezinfekcijskim gelom, te zaobilaženje rukovanja, ljubljenja u obraz i, naravno, što manje odlaziti na velike skupove, u bioskope, pozorišta...
Treba često provjetravati prostorije, stavljati maramice na usta u slučaju kašlja ili kijavice, čistiti brave, telefone, tastature...

http://www.nezavisne.com/novosti/drustvo/Novi-grip-opet-prijeti-BiH-73967.html

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2010, 21:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Maj 2005, 21:02
Pa zar opet... A sunce ti, hoce li biti zaodovoljni kada ih ostane koliko je i drzava na svijetu.. sta ce sa planetom u pm ako nema ljudi?:( totalni debilizam...
Al aj, osmeh na lice i super... :/

Vrh

PostPoslato: 31 Dec 2010, 13:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Zna li ko gdje se u BL vrsi vakcinisanje?

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 31 Dec 2010, 14:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Avg 2009, 19:25
Mislim da je na Institutu za zaštitu zdravlja, ali nisam siguran.

Vrh

PostPoslato: 31 Dec 2010, 16:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Kažu u HR već 100 oboljelih.

Vrh

PostPoslato: 31 Dec 2010, 17:05 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Mar 2010, 22:49
Ma lazu,to je alkoholna pandemija,samo sirce to rijesava.

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2011, 20:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Travar Nenad Gavrilović tvrdi da je osmislio lijek protiv svinjske gripe i da je izliječio veći broj ljudi.

Lijek se pravi od meda, hrena i žalfije, čaja od limuna, cimeta, muškatnog oraščića, karanfilića i crnog vina, a tinktura od ružmarina, smreke i rakije prepečenice.

Ovaj travar, inače Sarajlija iz Mokrog, tvrdi da je njegov lijek prošle godine, u naletu epidemije, uzimao veći broj ljudi koji su uspjeli da se izliječe.

Gavrilović kaže da je Mirsad Kebo, potpredsjednik Federacije BiH, koji je zaražen virusom H1N1, koristio ovaj lijek. Kaže da lijek još nije patentiran a, kako stvari stoje, neće ni biti.

"Nije komplikovan za pravljenje, sve se može klupiti u svakoj prodavnici, ništa nije štetno ili otrovno. Nisam ga patentirao jer mi nije cilj da zaradim, nego da pomognem ljudima", izjavio je ovaj travar za novo izdanje magazina "Start BiH"

Beogradski "Press" ranije je objavio recepte Gavrilovića za prevenciju svinjskog gripa:

Najvažnije je podići imuni sistem, a to se radi pomoću ribljeg ulja. Odrasli treba da piju po jednu supenu kašiku dnevno, a djeca dvije kašike ribljeg ulja dnevno. Zatim, treba uzimati i veoma jednostavan lijek, koji se pravi od sastojaka koji se mogu naći na svakoj pijaci i u apotekama.

POTREBNI SASTOJCI:
- 500 grama meda
- 100 grama svježeg korjena rena
- 20 grama samlevene žalfije
NAČIN PRIPREME:
Ren se izrenda i pomeša sa medom. Tome se doda 20 grama samlevene žalfije.
UPOTREBA:
Mješavina se uzima 20 dana ujutru i uveče. Odrasli treba da uzimaju po jednu supenu kašiku, a deci je dovoljna po jedna kafena kašika ujutru i uveče. Ako u tih 20 dana čovjek dođe u dodir sa virusom, neće oboleti, a steći će imunitet na svinjski grip.
Ako neko već boluje od gripa treba u toku 24 sata da popije četiri grama vitamina C, po jedan gram na šest sati. Najbolje ga je istucati pa popiti s vodom.

Travar Nenad Gavrilović kaže da dok traje epidemija svinjskog gripa ne bi trebalo jesti sve vrste šećera niti piti vještačke sokove.

"Slatkiše treba izbaciti iz ishrane. Šećer izbacuje kalcijum iz organizma i tako uništava imunitet. Najveću opasnost predstavlja upotreba sirćeta, bilo da se radi o vinskom ili jabukovom. Ne treba koristiti ni pasterizovano povrće. Sirće izbacuje vitamin C i umjesto njega treba koristiti isključivo limun", navodi Gavrilović.

Čaj koji pomaže onima koji već imaju grip:

POTREBNI SASTOJCI:
- limun, med, cimet, muškatni oraščić, karanfilić, crno vino
NAČIN PRIPREME:
U dva litra hladne vode stave se četiri oguljena limuna, koja se prethodno sitno isjeckaju. Tome se dodaju četiri supene kašike meda. Ovo se poklopi i pusti da ključa oko 20 minuta. U tu vodu se potom dodaju jedna kašika mlevenog cimeta, jedna kašika mlevenog muškatnog oraščića, pola kafene kašike karanfilića i dva decilitra crnog vina. Ostaviti da ključa još pet minuta.
UPOTREBA:
Ova količina čaja treba da se popije u toku 24 sata. Čaj treba piti četiri dana.

(BLLIVE)

Narodni lijek je ipak najbolji.

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2011, 21:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Da li se iko vakcinisao?
Ja nisam niti namjeravam :) Smatram da je ovo gripa ko i svaka druga, samo je fora za uzimanje para.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 108 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]