banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 11 Avg 2025, 23:12

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 146 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 23 Okt 2009, 16:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
Citiraj:
bas sada cula za aktuelan slucaj KH Grasser i Buwog tj ona afera sa stanovima

Unaprijed se izvinjavam na off-u.
Jeste, ali za razliku od nas, drzavno tuzilastvo je pokrenulo istragu protiv Grassera i on ce da odgovara za konkretan slucaj, zajedno sa ostatkom ekipe. Kod nas niko ni za sta ne odgovara. A tako se mazu oci da je to prestrasno. Kod nas se pise po novinama ono sto svi vec znaju. I na tome se zavrsava. Dakle, opet neuporedivo;)
Jasno je meni da korupcija postoji u svakoj drzavi, gradu, selu, zgradi i slicno. Ali da ti pravo kazem mene boli d**e za Austrijom, Njemackom i ostalim clanicama "zapada". Ne bih da raspredam pricu oko toga sad koliko drzava daje para nezaposlenima i slicno...A koliko god nas...mislim...to je neuporedivo.

Jos jednom, pasarela je pohvalna kao objekat koji ce sluziti svrsi, ali pobogu onolika gradjevina...Meni se ni vizuelno ne svidja. Ali to je moje individualno misljenje. A kao sto rekoh, moglo je i drugacije da se rijesi: manje, funkcionalnije, jeftinije. Kao sto su rekli Vanja, Jode i ostali.

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2009, 16:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2008, 19:01
XentoniX je napisao:
А баш ме интересује како су инвалиди онуда прије пролазили..
Људи немојте бит прзнице толике, школа је преко пута, и логично је да се направи због дјеце!
Prolazili su preko ceste, kako bi drugačije? Kako će i sada, jer, "na mladima svijet ostaje", je li... Nemam ništa protiv toga, ali ajkula je u pravu, za te pare su mogli napraviti 6 tri puta funkcionalnijih pasarela.

Breskvice, pogledaj na prošloj strani slike "objekta" i reci mi da li je to bilo neophodno, i to baš tamo? Shvatio bih da je u centru, pa da se pokažu, ili na tranzitu, eto kad već ljudi prolaze, pa da vide (opet besmisleno, funkcionalnost bi trebala biti bitnija od forme), ali ovo je malo prešlo mjeru...

Dalje, ne idealiziramo mi uopšte zapad, bar ja ne, i tamo su ljudi, a gdje su ljudi tu je korupcija. Ali tamo se bar radi kako se i zove - mulja, zato se zovu "mutni poslovi". A kod nas svako otima šakom i kapom, a "Ako imaš neš' prot'v dob'ćeš po p*ci, jes' me čuo šta sam t' rek'o!", čega tamo baš i nema, ispravi me ako griješim.

Poređenje je besmisleno, ali kad si već spomenula Beč:
Pucaje cjevi se ne planira, znaš to... Dakle, kad pukne, naravno da će nastati haos. Ali treba to primjetiti, zvati ljude, srediti papirologiju, otići, raskopati sve, srediti i t d...
A ovdje su prije mjesec-dva mjenjali (nisu pukle, mjenjali, dakle planski.) cjevi tako što su došli i u po bjela dana raskopali cestu iza hotela Bosne (2. najprometniju saobraćajnicu u gradu) i laganini u 2 smjene od po pola sata natenane mjenjali cijevi nekih... 20 dana.
Toga ipak nema toliko na groznom zapadu.

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2009, 16:21 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jan 2006, 11:47
Helena je napisao:
Citiraj:
bas sada cula za aktuelan slucaj KH Grasser i Buwog tj ona afera sa stanovima

Unaprijed se izvinjavam na off-u.
Jeste, ali za razliku od nas, drzavno tuzilastvo je pokrenulo istragu protiv Grassera i on ce da odgovara za konkretan slucaj, zajedno sa ostatkom ekipe. Kod nas niko ni za sta ne odgovara. A tako se mazu oci da je to prestrasno. Kod nas se pise po novinama ono sto svi vec znaju. I na tome se zavrsava. Dakle, opet neuporedivo;)
Jasno je meni da korupcija postoji u svakoj drzavi, gradu, selu, zgradi i slicno. Ali da ti pravo kazem mene boli d**e za Austrijom, Njemackom i ostalim clanicama "zapada". Ne bih da raspredam pricu oko toga sad koliko drzava daje para nezaposlenima i slicno...A koliko god nas...mislim...to je neuporedivo.

Jos jednom, pasarela je pohvalna kao objekat koji ce sluziti svrsi, ali pobogu onolika gradjevina...Meni se ni vizuelno ne svidja. Ali to je moje individualno misljenje. A kao sto rekoh, moglo je i drugacije da se rijesi: manje, funkcionalnije, jeftinije. Kao sto su rekli Vanja, Jode i ostali.

ok kontam te, ja tu pasarelu nisam vidjela uzivo tako da ne mogu da kazem dal mi se stvarno svidja, na slikama mi djeluje ok. Ali ne bi mi bili mi da mozemo manje i funkcionalnije, pogledaj samo kuce kakve se prave kod nas :D To ti je mentalitet :wink: A da treba biti sto jeftnije a opet da bude funkcionalno i da je kvalitetno uradjeno to je jasno.
sto se tice grassera i afere ja ne mislim da ce taj biti osudjen ili neko drugi, prica se malo po medijima i to je to..a kolio para zavrnu ne zelim ni da znam(ne samo oni nego i drugi na funkcijama)..uvijek se oni nekako izvuku. ali u pravu si ne mogu usporedjivati direktno, tako da necu vise off-topicovati :)

Majka je naš početak i kraj

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2009, 16:29 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jan 2006, 11:47
Euroth je napisao:
XentoniX je napisao:
Breskvice, pogledaj na prošloj strani slike "objekta" i reci mi da li je to bilo neophodno, i to baš tamo? Shvatio bih da je u centru, pa da se pokažu, ili na tranzitu, eto kad već ljudi prolaze, pa da vide (opet besmisleno, funkcionalnost bi trebala biti bitnija od forme), ali ovo je malo prešlo mjeru...

Dalje, ne idealiziramo mi uopšte zapad, bar ja ne, i tamo su ljudi, a gdje su ljudi tu je korupcija. Ali tamo se bar radi kako se i zove - mulja, zato se zovu "mutni poslovi". A kod nas svako otima šakom i kapom, a "Ako imaš neš' prot'v dob'ćeš po p*ci, jes' me čuo šta sam t' rek'o!", čega tamo baš i nema, ispravi me ako griješim.

Poređenje je besmisleno, ali kad si već spomenula Beč:
Pucaje cjevi se ne planira, znaš to... Dakle, kad pukne, naravno da će nastati haos. Ali treba to primjetiti, zvati ljude, srediti papirologiju, otići, raskopati sve, srediti i t d...
A ovdje su prije mjesec-dva mjenjali (nisu pukle, mjenjali, dakle planski.) cjevi tako što su došli i u po bjela dana raskopali cestu iza hotela Bosne (2. najprometniju saobraćajnicu u gradu) i laganini u 2 smjene od po pola sata natenane mjenjali cijevi nekih... 20 dana.
Toga ipak nema toliko na groznom zapadu.

vjeruj mi da je i ovdje tako, i da je haos u saobracaju svaki boziji dan!! Najzanimljive je kada moraju kopati i raditi na autoputu jug (prema grazu) u najvecoj ljetnoj sezoni juli/avgust, dok recimo u maju/junu nije bilo vremena za to :roll:
Zatim nedavno je zavrsena brza cesta/obilaznica S1 u koju je utroseno nenormalno puno novaca a pitanje je dal je stvarno bilo potrebno, i na toj cesti je u pocetku bilo barem 1o saobracajnih nezgoda sa smrtnim posljedicama zato sto nije uradjeno kako treba! Mislim to je katastrofa bila.

nego sto se tice te pasarele, kazem nisam jos imala priliku vidjeti je uzivo, ali hocu prvom prilikom. Pa dobro, koliko je novaca (oficijalno) utroseno? Jeste malo glomazno, bolje sam pogledala..ali vizuelno mi nije lose uopste..i vidim ima rampa za kolica..koliko je visoka ta rampa koliko se mora penjati?

Majka je naš početak i kraj

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2009, 16:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Pise ti na prethodnoj strani, 1.75 miliona KM

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 26 Okt 2009, 00:35 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 17 Sep 2009, 09:46
samo 1.75 miliona!!!!

:confused2: :confused2: :confused2:
pa to je nista, ja sam mislio da je makar 5 kuka...

k'o sto kazu neuki ljudi: sto ne otvaraju fabrike da ljudima DAJU pos'o....

:)))

Vrh

PostPoslato: 26 Okt 2009, 21:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2008, 12:33
Toga ipak nema toliko na groznom zapadu.[/quote]
Nije bilo 20 dana. Trajalo je 5 dana. Znam iz licnog iskustva jer sam bio prisutan a radili smo po 12 h svi jer je grad trazio da se sto pre zavrsi. Tako je bilo i ispred hotela i iza. I sve sto je menjano je zavrseno za 4 mjeseca a plan je bio 6. Al kasnilo se s pocetkom jer vlada i grad nisu odobrili pare

Vrh

PostPoslato: 27 Okt 2009, 10:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
shoole je napisao:
Ајкула, претјерујеш са том причом о свом оцу.
Разумијем ја да је то твоја лична трагедија. Разумијем да тебе то боли, разумијем да многе ствари гледаш кроз призму живота свог оца и његових потреба.

Svako se cese tamo gdje ga svrbi!

Jos samo ovo pa cu zavrsiti sa ovom temom:

Ima rampa koja nije pokrivena. Zivi bili pa vidjeli kako i da li ce se cistiti kada zapada snijeg :) To je samo jos jedna stvar o kojoj doticna persona, koja je projektovala taj vrli nam objekat, nije razmisljala. Nek' uzme diplomu i obrise zadnjicu njome.

Ziv'li.

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 27 Okt 2009, 10:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Avg 2009, 19:25
Mišljenja sam da će nažalost ona pasarela na Starčevici na kraju završiti kao drogiralište A klase, s pet zvjezdica i okupljalište narkomana i ostalog ološa....

I slažem se da je moglo i trebalo mnogo jednostavnije, a neko je oprao grdne pare... Al neka mu...

Vrh

PostPoslato: 27 Okt 2009, 12:51 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2009, 00:25
Walker je napisao:
Mišljenja sam da će nažalost ona pasarela na Starčevici na kraju završiti kao drogiralište A klase, s pet zvjezdica i okupljalište narkomana i ostalog ološa....

I slažem se da je moglo i trebalo mnogo jednostavnije, a neko je oprao grdne pare... Al neka mu...

Ја сам неко вече прелазио преко пасареле око 22-23 часа, и на другој страни у оном дијелу имеђу горњих и доњих степеница је стајало 5-6 неких клошара (заледио сам се од страха) ...

Vrh

PostPoslato: 27 Okt 2009, 12:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Vjerujem da jesi...
A mo'š misliti kako je tek tamo negdje oko 3-4 poslije ponoći... Još samo da im grijanje uvedu i to je to... Sjajno arhitektonsko rješenje nema šta...

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2009, 21:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2002, 21:41
Slika

Slika

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2009, 21:54 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Apr 2006, 19:03
Walker je napisao:
Vjerujem da jesi...
A mo'š misliti kako je tek tamo negdje oko 3-4 poslije ponoći... Još samo da im grijanje uvedu i to je to... Sjajno arhitektonsko rješenje nema šta...

Pa gdje mladi da se okupljaju kad se kafane zatvaraju.

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2009, 22:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
zivim u blizini i meni je ta pasarela apsolutno nepotrebna. ajkula ima pravo kad su u pitanju osobe koje imaju neke poteskoce, njima treba dobrih 10 minuta da predju preko. jeftinije rjesenje bi bila patrolni policijski auto za vrijeme nastave i to bi bilo i vise nego dovoljno, a sad iako je pasarela napravnjena, malo ljudi ide preko, vecina ide ispod. mogli su pola skole za te pare napraviti na starcevici.

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2009, 23:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Time trek je napisao:
Walker je napisao:
Vjerujem da jesi...

Pa gdje mladi da se okupljaju kad se kafane zatvaraju.

A jebaji ga znam i ja kako je, nisam jednom sjedio s rajom supijan na nekoj klupici u gluvo doba noći i vjerovatno nenamjerno ustrašio nekog... Ili u najmanju ruku probudio neku babu... I jeste klupa ili eto ta pasarela jedino alternativno rješenje pošto su male šanse da produže radno vrijeme kafanama i ostalim zabavištima...
Ja sam više mislio na okupljalište malo opasnije sorte ljudi...

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2009, 17:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2002, 21:41
Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2009, 11:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 12:43
Мост изгледа свјеЦки, отвориће ми насеље, нема више гужве ујутро. Шта`ш више?

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2009, 11:51 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Ти дијелови града (Ада и Медено поље) ће са овим мостом стварно и постати "град". Поред моста, видим да се Инцелов базен завршио, расвјета је "прошла" , направљена је и стамбена зграда у близини базена, што је до прије пар година било незамисливо, тако да за овај мост имам само ријечи хвале, без обзира што је пробијено једно 5 рокова....

И посебан "шмек" мосту даје ова платформа са које се може гледати Врбас, заиста одлично изгледа! :wink:

Једно питање, за неког мало боље упућеног... Видио сам да је направљена нова улица од Борика до моста, међутим од моста ка базену је само пуштена расвјета, улица није реновирана... Па ме занима хоће ли се то радити сада у склопу овог читавог прјекта или ће остати овако? Било би безвезе да само то остане као "трн у оку", јер је све остало супер!

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2009, 00:45 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Citiraj:
Новим мостом до центра града

glasrpske.com
Autor: Марија Миљић

Нови мост који повезује мјесну заједницу Aда са центром града у петак су свечаним пресијецањем траке пустили у функцију предсједник Владе Републике Српске Милорад Додик, градоначелник Бање Луке Драгољуб Давидовић и малишани из Aде.

- Град Бања Лука је добио нови изглед изградњом неколико великих и важних инфраструктурних објеката, као што је и овај мост код "Инцела". Драго ми је да смо откупили обвезнице од града и тиме омогућили изградњу моста. Овај град мора да има још више мостова и да се даље улаже у инфраструктуру. Његови грађани, као и ја, поносни су на Бању Луку - казао је Милорад Додик.
У изградњу моста уложено је више од пет милиона марака, а двогодишње грађевинске радове изводило је предузеће "Херинг" из Широког Бријега.
Градоначелник Бање Луке Драгољуб Давидовић рекао је да је изградња "Инцеловог" моста важан инфраструктурни пројекат за читави град Бању Луку и да он укључује изградњу поменутог моста и реконструкцију улице Живојина Мишића.
- Поред новог моста, урађене су приступне саобраћајнице са обје стране. Постављена је модерна расвјета, а направљене су бициклистичке и пјешачке стазе те видиковац. Укупна вриједност ових радова износила је 5.277.138 марака - казао је Давидовић.
Он је нагласио да је ово први пројекат у БиХ који је реализован продајом емитованих градских обвезница.
- Влада РС и Инвестиционо-развојна банка су откупили један дио обвезница, те друге банке и пословни субјекти који су куповином омогућили реализацију пројекта - казао је Давидовић.
Дужина новоизграђеног моста је 90, а ширина 14 метара. У улици Живојина Мишића која спаја Источни транзит са МЗ Aда извршено је проширење и реконструкција комплетне инфраструктуре. Урађена је водоводна инфраструктура, јавна расвјета те кабловска канализација. Укупна вриједност радова износила је 757.317 марака, а извођач радова је било предузеће "Геокоп" из Бање Луке.
Нови мост повезује ужи урбани дио града и центар са МЗ Aда, новим олимпијским базеном и дионицом пута Бања Лука - Челинац.
Мјештани

Мјештани мјесних заједница Aда и Чесма којима је мост код "Инцела" био саобраћајна "жила кукавица" задовољни су отварањем новог моста и у петак су многи присуствовали свечаном отварању.
- Двије године смо кући ишли заобилазним путем и коначно је нашим путешествијима дошао крај. Мост је прелијеп и неће бити, као до сада, уско грло - рекао је мјештанин Чесме Станоја Јанковић.

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2009, 01:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2008, 12:33
- Двије године смо кући ишли заобилазним путем и коначно је нашим путешествијима дошао крај. Мост је прелијеп и неће бити, као до сада, уско грло - рекао је мјештанин Чесме Станоја Јанковић.

kao da prave most u san francisku:):):)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 146 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]