XentoniX je napisao:
А баш ме интересује како су инвалиди онуда прије пролазили..
Људи немојте бит прзнице толике, школа је преко пута, и логично је да се направи због дјеце!
Prolazili su preko ceste, kako bi drugačije? Kako će i sada, jer, "na mladima svijet ostaje", je li... Nemam ništa protiv toga, ali ajkula je u pravu, za te pare su mogli napraviti 6 tri puta funkcionalnijih pasarela.
Breskvice, pogledaj na prošloj strani slike "objekta" i reci mi da li je to bilo neophodno, i to baš tamo? Shvatio bih da je u centru, pa da se pokažu, ili na tranzitu, eto kad već ljudi prolaze, pa da vide (opet besmisleno, funkcionalnost bi trebala biti bitnija od forme), ali ovo je malo prešlo mjeru...
Dalje, ne idealiziramo mi uopšte zapad, bar ja ne, i tamo su ljudi, a gdje su ljudi tu je korupcija. Ali tamo se bar radi kako se i zove - mulja, zato se zovu "mutni poslovi". A kod nas svako otima šakom i kapom, a "Ako imaš neš' prot'v dob'ćeš po p*ci, jes' me čuo šta sam t' rek'o!", čega tamo baš i nema, ispravi me ako griješim.
Poređenje je besmisleno, ali kad si već spomenula Beč:
Pucaje cjevi se ne planira, znaš to... Dakle, kad pukne, naravno da će nastati haos. Ali treba to primjetiti, zvati ljude, srediti papirologiju, otići, raskopati sve, srediti i t d...
A ovdje su prije mjesec-dva mjenjali (nisu pukle, mjenjali, dakle planski.) cjevi tako što su došli i u po bjela dana raskopali cestu iza hotela Bosne (2. najprometniju saobraćajnicu u gradu) i laganini u 2 smjene od po pola sata natenane mjenjali cijevi nekih... 20 dana.
Toga ipak nema toliko na groznom zapadu.