vim je napisao:
lovac milivoje je napisao:
Stvarno mi nije jasna ovolika negativna energija.... Pa ono sto je Mile uradio za gradjane RS (podigao plate, zaposlio omladinu, sacuvao ingerencije entiteta...)
Ja ne vidim da se nesto puno smanjila nezaposlenost, a on je na vlasti skoro 10 godina. Podigao plate uglavnom sebi i svojima, a na ciji racun, na racun pdv-a koji je uveden da od siromaha uzima 17 posto od svega, a ne od industrijske proizvodnje. Pored toga napravio je par parkica i plocnika po kojima mogu setati nezaposleni i penzioneri. Sto se tice entiteta koga to zanima, jer ako je cilj ulazak u eu niti ce biti granica ni carina ni entiteta izmedju bilo koje zemlje u eu. I sta je uradio-nista. Podmirio sebe i svoje za sljedecih 100 godina, a sirotinja ostala sirotinja. U gradu uglavnom napravio par gradjevina, ali kome, sebi i svojoj vladi. Ostatak RS i dalje zivi u siromastvu i slicno kao i ranije. Prosjecan gradjanin i dalje mora od svoga novca kupovati stan kao i prije Dodika. S tim da se cijena stanova povecala 10 puta a plate 2 puta. A imao je donacija i para d pdv-a da je mogao sve okrenuti, dok prethodne vlasti nisu imale toliko novca. Ali slazem se da je bolji nego prethodni nacionalisti koji nisu uradili nista, on je bar uradio nesto malo ali ni 5 % od onog sto je obecao. I sad zasto tolike hvale.
Hvale ga oni kojima je on obezbijedio nesto, vjerovatno si ti jedan od njih :wink: .
Sto kaze ona u Djekni :"Nije moje da rechem",ali na zalost ,ne stoji ovo. Da Mileta bogdo podrzavaju samo oni koji su se omrsili uz njega,lako bi bilo....Fakat,znam jednu staru baku,inace regularna 100%,ali joj je Micko zakletva,nema sobe u kojoj nema barem jedna Njegova slika (redovne peMzije):roll: Takvih je u Rs na hiljade,a ako se jos doda da je fakticki On Rs-u vratio samopouzdanje, koje Srbima inace vise znaci od `ljeba,sila je koju ce tesko biti oboriti. Majstorski je zaveo narod,i na tome mu zavidi pola Balkana,a pasce,kad -tad,jer i ptice na grani znaju da hapa. Moja procjena je da on licno nema puno protiv ovakvog nacina,kao veliki prave zavjeru,on ,eto ne da,ali sta se moze,pa ce lagano da otklizi,punih dzepova.....a narod nek trazi novog Mesiju.
Puko Hare,klizi lagano,a bilo je i ovome vrijeme......