banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 09 Avg 2025, 16:07

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 95 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Vizne olaksice
PostPoslato: 17 Feb 2009, 01:08 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Apr 2006, 19:03
3 vize koje se nalaze u mom pasosu i sajt kineske ambasade(http://www.fmcoprc.gov.hk/eng/zgqz/blsjfy/) se ne slazu sa tobom. Kome i sta si ti placala ja ne znam, ali sa BiH pasosem su turisticke vize za Kinu besplatne.

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2009, 23:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Pa sto si ti tri puta isao u Kinu? Da ne radis u kineskoj prodavnici? :)

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2009, 12:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Pa živi u Kini. :lol:

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2009, 22:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
„Evropska unija mora što pre učiniti nešto opipljivo da bi se očuvalo poverenje javnosti zemalja zapadnog Balkana u EU. Ukidanje režima viza tokom 2009. bi pomoglo da postignemo taj cilj, a imalo bi i važan uticaj na svakodnevni život ljudi”, istakli su ministri inostranih poslova Italije i Slovenije.

http://www3.serbiancafe.com/lat/vesti/3 ... -viza.html

Hvala zvaničnicima Republike Italije i Republike Slovenije što im je tako nesebično stalo za dobrobit naroda zapadnog Balkana i jugoistočne jEvrope.

Vrh

PostPoslato: 28 Mar 2009, 12:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2002, 21:41
Чисто да будемо објективни, и закључимо ствар, за оне који очекују безвизни режим са ЕУ у наредних 2-3 године нема ништа! Разлога је гомила:

Прва ствар, технички услови из мапе пута који подразумијевају доношење нових закона, измјену постојећих и најзначајније, њихову примјену! Ови закони подразумијевају непопуларне ствари као што су организовање нових институција на нивоу БиХ, пренос надлежности, издвајање нових пара за нове институције, рјешавање проблема муџахедина из блискоисточних земаља, затим прихват свих људи који су отишли из БиХ, а ниси добили страна држављанства (а таквих БиХ има гомилу). Тако да од скорог испуњења и извршења техничког дијела нема ништа. БиХ је негдје на 30-40% извршења свих услова из мапе пута, Србија на 95% (планирано 100% у априлу).

Друга ствар, политички интерес. Визни режим је велики неформални адут ЕУ у условљавању БиХ, да се прилагоди ЕУ правилима игре и интересима њених чланица. То се наравно никада неће јавно признати, али те ствари су јавна тајна о којима ЕУ и БиХ политичари сигурно разговарају у неформалним састанцима.

Трећа ствар, економски интерес. Сви знамо да овдје постоји стереотип о томе како у ЕУ теку мед и млијеко, и да је све што долази од ЕУ од Бога дато. То ЕУ максимално искориштава, и одлично зарађује на нама (продавајући нам шкарт робу, нудећи нам најскупље банкарске услуге,...). Цијели западни балкан је рупа у коју ЕУ баца своја говна и отпатке (пропали ЕУ политичари и бирократе, невладине организације, производи трећеразредног квалитета,...). ССП који је БиХ потписала је најгоре испреговаран ССП, у којем има бизарних момената да се омогућава масован увоз онога што се овдје увелико производи, а дозвољава "неограничен" извоз ствари које БиХ никада није имала нити ће их икада имати.

На крају једноставно питање за све вас, који не волите ова дуга разглабања, већ ствари црно на бијело. Да сутра добијемо тај безвизни режим, како бисте га искористили?! С обзиром на то да би вас спонтани одлазак у Париз и једнодневна зајебанција по његовим улицама коштала бар 80% овдашње званичне просјечне плате за коју на другом подфоруму сви одреда гласно тврдите да није ни приближно толика.
Сигуран сам да би стање било готово идентично као сада, људи не би путовали јер је онај свијет прескуп за њих. То вам је и одговор на питање зашто немамо безвизни режим, јер Француска сигурно неће дозволити улаз у земљу некоме коме је скупо да плати кафу од 3 евра или сендвич од 5 евра.

Vrh

PostPoslato: 28 Mar 2009, 12:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Srbija majka, BiH maceha :D :D :D

Vrh

PostPoslato: 28 Mar 2009, 12:51 
da se ne provaljujem sad, ne znam jeste li vec pisali o tome i da li znate, za koje drzave ne trebaju vize sa pasosem srbije.. hvala... izvinjavam se ako ste vec pisali o tome

Vrh

PostPoslato: 28 Mar 2009, 13:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Citiraj:
На крају једноставно питање за све вас, који не волите ова дуга разглабања, већ ствари црно на бијело. Да сутра добијемо тај безвизни режим, како бисте га искористили?! С обзиром на то да би вас спонтани одлазак у Париз и једнодневна зајебанција по његовим улицама коштала бар 80% овдашње званичне просјечне плате за коју на другом подфоруму сви одреда гласно тврдите да није ни приближно толика.
Сигуран сам да би стање било готово идентично као сада, људи не би путовали јер је онај свијет прескуп за њих. То вам је и одговор на питање зашто немамо безвизни режим, јер Француска сигурно неће дозволити улаз у земљу некоме коме је скупо да плати кафу од 3 евра или сендвич од 5 евра.

Evo ja bih išla na taj spontani put u Pariz. A kafa ne košta 3€ nego čitavih 1€.
Cijene uopšte nisu toliko visoke koliko ljudi misle, a i njima sendvič od 5€ nije jeftin (btw, košta 3€, pretjerao si s cijenama).
Zatvoreni smo, ljudi nemaju priliku da se opuste i odu negdje bez odlaska u Sarajevo. Više ti se ni ne ide kad moraš ići do tamo, čekat u redu, ponovo ići po vizu... Mladi ljudi su zaslužili da putuju, a ne da budu zatvoreni. Nije potrebno 500€ za neko takvo putivanje... Hosteli su jeftini...

Vrh

PostPoslato: 28 Mar 2009, 14:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Tako je EiLeen aka Svetski putnik... Svaki put ovako izadje po 100-200 evra skuplji ganjajuci vize i zajebancije oko papira

Vrh

PostPoslato: 28 Mar 2009, 14:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2005, 10:15
Evo ja ganjam vizu za USA pa sa svim zaebancijama moram potrositi oko 200 evra i jos ne znam hoce li mi je dati ili ce nekome biti los dan :(

Vrh

PostPoslato: 28 Mar 2009, 15:29 
[a jeste, sem toga ja cu uvijek dati pare za neki dobar put, ili vikend u nekom drugom gradu nego ga potrositi ovde na neke gluposti... i nisu svi putevi van 80% necije plate.. i ne zive svi na minimalcu.. i nece svi ici ud razne luksuzne hotele.. svako od nas ima rodbinu po bijelom svijetu...

Vrh

PostPoslato: 29 Mar 2009, 00:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
Сложили смо се на нашем састанку да треба да постигнемо неке опипљиве резултате у визној либерализацији. То је изузетно важно за грађане", казао је Рен.

Рен је изјавио да већ сада, не чекајући на детаљни извештај о техничком напретку за визну либерализациу у земљама западног Балкана, може да каже да је могуће да оне земље које су најдаље одмакле буду ослобођене виза за ЕУ још до краја 2009. године.

"Тај корак биће битан за кредибилитет ЕУ, а и за грађанско друштво на Балкану", закључио је Рен.

http://rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=1353

Do kraja godine u Zagreb bez vize.

TOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!

Vrh

PostPoslato: 29 Mar 2009, 02:37 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
Kanada, Kanada... 8)

http://www.net.hr/vijesti/hrvatska/page/2009/03/28/0125006.html

Vrh

PostPoslato: 29 Mar 2009, 10:29 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
EiLeen je napisao:
Evo ja bih išla na taj spontani put u Pariz. A kafa ne košta 3€ nego čitavih 1€.
Cijene uopšte nisu toliko visoke koliko ljudi misle, a i njima sendvič od 5€ nije jeftin (btw, košta 3€, pretjerao si s cijenama).

Gdje nadje kafu za 1€ u Parizu? (mozda u automatu...) :roll: Jedan od skupljih gradova u kojima sam bio, a uz to me nije nicim odusevio. Dobro - kultura, umjetnost, istorija su jedno. Ali kad ni sa kim zivim ne mozes normalno da se razumijes, a jos kad cuju engleski najeze se kao da si im opsovao mater. Bar 90% ljudi koje sam tamo sreo...
I da - prljavo je za 10 i smrdi... :(
EOT

A sto se tice putovanja - sumnjam da bi veci broj mladih putovao cak i bez viza. Mozda do Budimpeste ili Beca, dalje cisto sumnjam... Jbg, takva je finansijska realnost. Mogu samo da se nadam da ce da bude bolje...

Vrh

PostPoslato: 29 Mar 2009, 10:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ali bi ipak putova, ako nista kod rodbine po okolnim zemljama. Za to se moze skupiti koja kinta da odes jednom do dva puta godisnje na 15 dana. Ali kad moras u startu izdvojiti za vizu 200-tinjak evra onda nemas sta dalje da razmisljas jer izgubis volju za zivotom, a ne za putovanjem

Vrh

PostPoslato: 29 Mar 2009, 10:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Nepotrebno ogranicenje manje, odmah bolje. Moja logika.

Vrh

PostPoslato: 29 Mar 2009, 11:05 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
mirdza je napisao:
EiLeen je napisao:

Gdje nadje kafu za 1€ u Parizu? (mozda u automatu...) :roll: Jedan od skupljih gradova u kojima sam bio, a uz to me nije nicim odusevio. Dobro - kultura, umjetnost, istorija su jedno. Ali kad ni sa kim zivim ne mozes normalno da se razumijes, a jos kad cuju engleski najeze se kao da si im opsovao mater. Bar 90% ljudi koje sam tamo sreo...
EOT

A sto se tice putovanja - sumnjam da bi veci broj mladih putovao cak i bez viza. Mozda do Budimpeste ili Beca, dalje cisto sumnjam... Jbg, takva je finansijska realnost. Mogu samo da se nadam da ce da bude bolje...

Vaal bas. U Parizu nema ni Orbit za evro. Nas 8 je dobilo racun za 8 kava 72 evra, dakle 9 evra kava. Doduse, jes to bilo 50 metara d Notre Dama,ali still..Tako smo se ufatili noge, da konobaru ni dan danas nije jasno kako smo ga izradili...

Vrh

PostPoslato: 29 Mar 2009, 11:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

MuskoBre je napisao:
mirdza je napisao:
EiLeen je napisao:

EOT

Zivela balkanska snalazljivost :lol: :lol: :lol:

Vaal bas. U Parizu nema ni Orbit za evro. Nas 8 je dobilo racun za 8 kava 72 evra, dakle 9 evra kava. Doduse, jes to bilo 50 metara d Notre Dama,ali still..Tako smo se ufatili noge, da konobaru ni dan danas nije jasno kako smo ga izradili...

Zivela balkanska snalaziljivost :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 29 Mar 2009, 11:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Jos se ponosi time :roll: Nije ni cudo sto nas zapad gleda kao stoku :-?

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 29 Mar 2009, 11:27 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
ajkula je napisao:
Jos se ponosi time :roll: Nije ni cudo sto nas zapad gleda kao stoku :-?

Eto, zbog mene, zapad nas gleda ko stoku, a onaj dio koji na nas gleda kao ok ljude, pa i gospodu, radi to zbog tebe. Moze tako?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 95 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]