Lucifer je napisao:
... a evo navodim ti primjer kako bi to ovde bilo neutralisano, tj da bi to sve bilo mac sa dvije ostrice i ljudi onda od izdvajanja ne bi imali nikakve koristi, vec bi vise stetili sebi samima.
Ali ne možeš neutralisati eksploataciju radne snage, kruženje kapitala, otuđenje rada, itd. Nemoguće.
Možeš ih samo ukinuti, prevazići.
Lucifer je napisao:
Joj, nemoj molim te jos ce me admini optuziti da ja ovde podsticem revoluciju... a kako onda anarhosindikalisti namjeravaju srusiti/smjeniti trenutnu vlast, posto u prethodnim postovima tvrdis da je nemoguce pacifisticki, mirnim putem, a sada da ni revolucija nevalja... kako vi to namjeravate da sprovedete u dijelo?
Rekao sam da neće neko podizati revoluciju da bi glasao preko interneta. Naravno da smo za revoluciju. Bio sam jasan.
Lucifer je napisao:
Izvini ali ja zaista neznam nijednu drzavu koja ima takvo uredjenje... ako jos neko na forumu zna nek se javi...
Ne znam ni ja nijednu Državu sa tim uređenjem.
Ali anarhosindikalizam i samoupravljanje kroz istoriju - toga znam.
Lucifer je napisao:
Aha, znaci vi nemate nikakav ustav ili neki drugi pravilnik koji bi bio kao mjerodavan u sukobima izmedju slobode dvojice ljudi, nego je sve prepusteno pojedincu... tu ce vam onda biti mnogo problema, svi znaju onu "misljenja su kao guzice itd."
Statut, da. Ali to nije strujanje autoriteta od zakonodavne preko izvršne vlasti na pojedince i društvo, nego su proces odlučivanja i sprovođenja spojeni; mi poznajemo samo radna tijela, a ne "podjelu vlasti", tako da tu nije po sredi "vladavina prava", nego samovlast kolektiva koji radi prema u okviru određenih, nenametnutih principa.
Lucifer je napisao:
I da btw. moj licni stav nije podrska online demokratije, zato sto znam da i ona, koliko god utopisticka bila, ima svojih slabosti, nego ti je ovde navodim samo kao primjer da vec ima takvih, kao, idealnih uredjenja koje su po svojoj ideji bolje i naprednije od anarhosindikalizma...
Uopšte nisu naprednije. To su gluposti. Zašto nisu - objašnjeno u prvom pasusu.