banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 08 Avg 2025, 14:55

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 211 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 11  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 08 Jul 2008, 11:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
To za Švabiju je tako. Glavni je parametar, međutim, HIGIJENA i kultura ponašanja. Al ti šorcevi i papuče koje oni oblače su ipak drugačiji. Primjer:

Slika

Da, evo primjer tipične slike balkanskog mentaliteta:

Jednom prilikom ja u Beogradu. I stoji gospođa na tramvajskog stanici. 'Bem ti, ušminkana do bola.. : šminka, kosa, uvojci, neka turbo žuta i lepršava ljetna haljina, fancy šešir, sandale.. a oko nje jedno 20 kg smeća, otpadaka, po cesti, smrdi li smrdi. 8)

Poslednji put menjao XIX century dana 08 Jul 2008, 11:37, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2008, 11:33 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
ajkula je napisao:
BSE je napisao:
Bosna - hrk pljuc!

Ne bi toliko hrakao po Bosni kada bi izasao izvan granica iste i vidio da se nigdje na svijetu ne pridaje toliko znacaja garderobi koliko kod nas. U Svabiji kao student mozes uci u papucama, bermudama i niko te nece ni pogledati ( sem ako nisi dobar primjerak :D ). Isto vazi za banke i ostale gradske ustanove.

dok jos nisam dosao u Bosnu imao sam prilike da vidim da to sto kazes bas i ne drzi vode ;)

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2008, 12:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
BSE je napisao:
dok jos nisam dosao u Bosnu imao sam prilike da vidim da to sto kazes bas i ne drzi vode ;)

Kad si dosao u Bosnu imao si koliko? 12. god? Nesto ne znam da si obracao paznju na to kako se studenti oblace :roll:

@ XIX A te papuce su kao pristojne i lijepe i sa njima nije problem otici na faks? Ma daaaaaaaaaaj. Jos kad ih obuje na bijele carape :lol:

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2008, 12:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ajkula je napisao:

@ XIX A te papuce su kao pristojne i lijepe i sa njima nije problem otici na faks? Ma daaaaaaaaaaj. Jos kad ih obuje na bijele carape :lol:

pa ove bermude i sandale su svakako pristojnije od pamučnih gaća, koje inače ovdje imenuje pod "šorc", + plastičnih papuča, koje ja koristim samo za plažu i javni tuš na istoj, da ne daj bože ne bih pokupila nečije gljivice sa poda. :cat:

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2008, 12:33 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

ajkula je napisao:
BSE je napisao:

Kad si dosao u Bosnu imao si koliko? 12. god? Nesto ne znam da si obracao paznju na to kako se studenti oblace :roll:

iznenadila bi se kad bih ti rekao u kojoj dobi su nam poceli ukazivati na akademsko ponasnje i gradjane (jos u vrticu)

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2008, 12:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Dal' plasticne ili Paccioti papuce su papuce i ako je donesen zakon onda ni jedne ne prolaze :roll: Velika stvar kako su studenti obuceni a najmanje bitno u kakvim prostorijama im se odvijaju predavanja, koliko cesto im dolaze gostujuci profesori, kakvu praksu imaju tokom studija. Farmacija prakticnu nastavu vrsi na praistorijskim aparatima :-? Toliko bitnijih stvari je hitno potrebno ali ne - bitno kako ces se pojaviti na predavanju :roll:

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2008, 12:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

BSE je napisao:
iznenadila bi se kad bih ti rekao u kojoj dobi su nam poceli ukazivati na akademsko ponasnje i gradjane (jos u vrticu)

Ma Zlovenci su cudo :D

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2008, 12:38 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

ajkula je napisao:
BSE je napisao:

Ma Zlovenci su cudo :D

jawohl :D

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2008, 13:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
ajkula je napisao:
Dal' plasticne ili Paccioti papuce su papuce i ako je donesen zakon onda ni jedne ne prolaze :roll: Velika stvar kako su studenti obuceni a najmanje bitno u kakvim prostorijama im se odvijaju predavanja, koliko cesto im dolaze gostujuci profesori, kakvu praksu imaju tokom studija. Farmacija prakticnu nastavu vrsi na praistorijskim aparatima :-? Toliko bitnijih stvari je hitno potrebno ali ne - bitno kako ces se pojaviti na predavanju :roll:

Meni je svejedno, samo znam da u blizini takvih likova ne boravim duže od minute, za mene su oni seljaci.

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2008, 13:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ajkula je napisao:
k, koliko cesto im dolaze gostujuci profesori, kakvu praksu imaju tokom studija. Farmacija prakticnu nastavu vrsi na praistorijskim aparatima :-? Toliko bitnijih stvari je hitno potrebno ali ne - bitno kako ces se pojaviti na predavanju :roll:

tu temu postavi posebno, npr na "obrazovanje"

ovde je tema kodeks oblačenja na fakultetima, pa stoga pričamo o tome. Čisto primjedba.

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2008, 15:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

filozof sa vrbasa je napisao:
Meni je svejedno, samo znam da u blizini takvih likova ne boravim duže od minute, za mene su oni seljaci.

Ocjenjujes covjeka po njegovoj odjeci? :o

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2008, 15:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Mar 2008, 20:03
ajkula je napisao:

Kako se covek oblaci mnogo govori o njemu kao coveku!!!!

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2008, 15:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Nicole je napisao:
ajkula je napisao:

Kako se covek oblaci mnogo govori o njemu kao coveku!!!!

I to je pravilo po kojem se sud donosi? Da li ste svjesni da jos uvijek ima mladih koji nose ono sto im se pokloni, vec iznoseno?! Pricamo o garderobi a narod u Bl gladan :-? Prestanite gledati sjaj i kic koji se prezentuje po ulicama nego zavirite u coskove!!

A ta generalizacija je najvece sranje :roll:

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2008, 16:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Bojim se da me nisi me shvatio/la, ali dobro...

Tema su ljudi koji se neukusno i neprimereno oblace na mestima kojima ne bi trebalo da se tako oblace...

Nisam snob niti burzuj i najbolje znam koliko je ljudi gladno... Zaboga nece niko ko je gladan izaci na ulicu polu-go... Naprotiv, takvi ljudi su jako skromni i imaju bar malo samopostovanja i osecaja za ukusno i skladano tj.neprovokativno....

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2008, 16:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

ajkula je napisao:
filozof sa vrbasa je napisao:

Da svakako, jer administrativna služba nije Kruna, fakulteti nisu Padrino, a sud nije BBR.

Pa čak i ova mjesta imaju kodeks oblačenja i neće da te puste unutra ako nisi obučen prema njihovom ukusu.

Zašto bi osiguranje institucija imali obzira prema tim likovima?

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2008, 16:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2002, 01:00
nicole, a sta je sa tvojom Nicole sa avatara?

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2008, 17:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Utopija je napisao:
nicole, a sta je sa tvojom Nicole sa avatara?

??? :-?

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2008, 17:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

A sorcevi i papuce su provokativni? :o

Nema sta, sledeci put kad mi dragi obuce sorc i papuce ima da ga zaskocim pred sirom i uzom publikom :D

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2008, 19:33 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 08 Jul 2008, 19:08
Ja bi najradije nag hodao(toliko je vruce), al ne mogu.... Npr. na posao moramo dolazit u hlacam, cipelam i gore majicam il kosuljama (muskarci, pravila firme), dok zene dolaze kako zele... Doduse, u firmi je sve klimatizovano al.... do posla je pakao.... iz kuce u auto, iz auta u firmu... taj dio je za pop****, zloooo

A za faks,nema veze sta ko nosi, tu su dosli ljudi uciti (i sam studiram) a ne drzati bonton casove, i hodati po modnoj pisti...

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2008, 20:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
A za faks,nema veze sta ko nosi, tu su dosli ljudi uciti (i sam studiram) a ne drzati bonton casove, i hodati po modnoj pisti...

Stvar je u tome što je narod relativizirao dotle neke institucije, koje su prije rata nešto značili.

Za par godina imam takav osjećaj da će fakulteti biti štale i svima će biti svejedno , jer ono znate tako je na Balkanu.

Ali do sada prave pomake čini Ekonomski fakultet, prvo uveo je zabranu prepisivanja , a kazne su stvarno oštre i OK, a ona i zabran nošenja pića i hrane na odbranu diplomskih radova, a vjerujem da će raditi i na kodeksu oblačenja.

Tako je moj drug , živio u studentskom centru , fax mu je bio 30 m , i u onom u čemu je bio u domu u tome je dolazio na fakultet da vidi rezultate i slično, dok mu jedna naša čistačica nije održala predavanje. Dolazio je na 5 min, na fax u nekoj poderanoj trenerci i sve donekle.

Ja živim u centru grada pa kada sam u kućnim prnjama onda sam u njima, ako se desi da izađem po hljeb ili bacim smeće , spremam se svaki put, ndotjerujem se , ali neka nepisana pravila se moraju poštovati. Znam da se poslije rata slilo u grad svakakog svijeta, pa su mislili , ako su mogli u svojoj palanci ili mahali biti sve i svašta onda se valjda to podrazumjevalo i u gradu.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 211 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 11  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]