banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 07 Avg 2025, 22:32

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 97 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 27 Maj 2008, 16:54 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Mar 2006, 11:25
Ma postoji bolji resenje. Zabranite koristenje automobila. Ulicama se samo smije SETATI i to od 8:00 - 9:00 oni kojima prazima pocinje sa a, b, v, g, od 9:00 do 10:00 dj, e, y, j, ......

Nebi vise bilo guzvi.

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2008, 17:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Jun 2004, 14:58
transparente u ruke i na ulice.. :o
smatram da je potrebno generalno izmjeniti neke stvari u gradskom statutu i uopste u zakonu, konkretno za ovakve slucajeve najposle je potrebno organizovati referendume na lokalnom nivou.
ubaciti klauzulu u zakon kojom se odredjuje relevantnost nekog projekta, preciznije: kad i od kojeg iznosa sume je neizostavno potrebno obratiti se gradjanima.

nisam kompetentan da govorim o ovome, vjerujem, postoji dovoljan broj pravnika, posjetilaca foruma, koji bi mogli nesto vise da kazu o stvari

uzgred, prvi put kad sam cuo za ideju o tunelu, odmah sam pomislio na trusnost ovog podrucja i ogromne kolicine podzemnih voda na kojim lezi BL.. Nije mi se dalo da citam sve komentare ali se najvecim dijelom poistovjecujem sa onim sto sam video kod Statsmena. Implictno, ovakav projekat probio sve granice. Samo u zastitu i osiguranje zamisljene konstrukcije iscurio bi ogroman dio sredstava. Ekonomska isplativost ovde treba da je u zadnjem planu, koliko sigurnost gradjana i njihove imovine koji bi bili direktno pogodjeni izgradjom i hipotetski nakon gotovog tunela!
Ne znam kome je pala na um ovakva luda ideja u ovakvim socijalnim prilikama gdje gro stanovnika zivi na granici siromastava! :-?

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2008, 18:27 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Dec 2005, 01:29
Smatram da ova ideja ne bi bila losa u nekim drugim okolnostima, npr. kada bi bile rijesene daleko vaznije stvari. Sasvim je u redu poboljsavati izgled grada, kao London (kada je vec neko spomenuo) ali u takvim gradovima problemi, koje mi imamo, su rijeseni pre 20 godina.

Nego, meni je jedan momak davno rekao da ispod te ulice pa sve do borcevog stadiona ima "nesto" (tunel ili nesto slicno)sto je koristeno u vojne svrhe, znaci samo treba postaviti to sto treba.Ne znam koliko je ovo tacno ako je uopste tacno, ali on tako tvrdi. Svejedno, slazem se da ce suma biti mnogo veca i to u eurima.

Kada je postavljena nova rasvjeta u Laktasima potrosena je ogromna suma. Ne bih da preciziram, ne znam tacno, ali spominju se mil. Na pitanje "Sta mislite o tome?", jedna zena odgovara "Bolje i tu, nego u Dodikov dzep". :lol:

poz

But do not forget what we cannot forgive!

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2008, 20:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jan 2002, 01:00
ferdinand je napisao:
epek je napisao:
Evo jos jedan pametan prijedlog gradskim vlastima: Bolje bi bilo da recimo prosire doticnu ulicu za po jos jednu traku i da bude iste sirine cijelom duzinom od hiseta pa do parka mladen stojanovic nego da je zatrpavaju pod zemlju, jer ako bude podzemna mnogo teze ce je u slucaju potrebe prosiriti...

Ala matero draga svakakvih predloga. :oops:
Daj reci da se salis.

U svakom slucaju bolje nego zatrpavanje ;)

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2008, 20:50 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 16 Feb 2008, 17:16
The_new_Statesman je napisao:
b) Tunel pocinje i zavrsava raskrnicom? Da li to naci gradski oci planiraju postaviti semafor na izlazu iz tunela :roll: ?!?! Razmislite malo glavicama zbog cega to pitam...

Kod ekvatora bi trebao biti ( cini mi se ) kruzni tok .

Mozemo mi ovde raspravljati 100 godina o ovome, oni nece pitati ni vas ni mene kad budu to radili ...

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2008, 20:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Svejedno, i kruzni tok je raskrsnica koja usporava izlaz iz tunela. A Pozoriste?

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2008, 21:11 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 07 Dec 2007, 17:57
Kada cemo dobiti metro do Celinca?

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2008, 11:42 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 28 Sep 2003, 20:33
Naravno, neopisivo glup plan jos jednom. Sta ce za 2 godine praviti novu zgradu vlade jer jer zastarila? Mislim da u tom dijelu bas i nema neke guzve da se stvori potreba za gradnjom tunela. U redu je sto hoce setaliste da naprave ali su to trebali ona negdje van grada, u zelenilu a ne u samom centru. Ioanko tu nije guzva. Jedini problem su kao sto je medi vec naveo pjesaci koji imaju kamikaza potrebu pa stalno ulecu i naravno vozaci autobusa koji nenormalno voze, opet vjerovatno ima nesto sa velicinom kita jer se ljudi neopisivo kurce.

MIslim da bi se trebali malo vise orijentisati na druge dijelove grada. Npr, evo u Buzdaku sad su fino skinuli prvi sloj i stavljaju ga opet. Stvarno je cesta bila uzas ali eto, opet nema prosirenja. Bitno je da ima sa svake strane traka od 1,5m za pjesake i traka od 1,5m za bicikliste. Zeleni val? Desilo mi se to 2-3x ali nisam mogao vjerovati. Ja sam mislio da je to samo mit u Banja Luci.

Grad treba da se prosiruje i uljepsava ali ne na ovaj nacin. Suma od 25mil je vjerujem predvidjenja za kradju. To su projektanti vjerovatno rekli: "E, ovo ide nama a ostatak cemo dodavati koliko bude potrebno".

Npr, mene izludi onaj semafor od stare Pizete u Boriku pa kada se krene prema pozoristu. Znaci od La Nine kada se ide pa lijevo se skrece. Totalno saobracajno rasulo je u nasem gradu. Najvise zbog nedostatka policije, ljudi nenormalno voze. VIse bi se tim trebali pozabaviti nego pravljenjem tunela u sred centra...

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2008, 11:42 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 28 Sep 2003, 20:33
WhoMadeWho je napisao:
Kada cemo dobiti metro do Celinca?

Pa sacekaj malo covjece. Prvo ide u Laktase :)

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2008, 13:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Citiraj:
Zeleni val? Desilo mi se to 2-3x ali nisam mogao vjerovati. Ja sam mislio da je to samo mit u Banja Luci.

Неки тврде да су га видели,али не знам колико је то тачно пошто је то било када су се враћали суботом из града. :D

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2008, 23:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Ah, opet Dodo smrad... Lol.... Želi da napravi Njujork... Zašto jednostavno ne preusmjere saobraćaj na tranzit i zabrane u centru.. Ovdje imaju kamere, pa ako te uhvate 77€... I da vidimo kako se krše propisi...

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2008, 23:31 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 18 Jan 2006, 13:38
EiLeen je napisao:
Ah, opet Dodo smrad... Lol.... Želi da napravi Njujork... Zašto jednostavno ne preusmjere saobraćaj na tranzit i zabrane u centru.. Ovdje imaju kamere, pa ako te uhvate 77€... I da vidimo kako se krše propisi...

Baš tako, treba bajama tunel da pričaju po selu kako se voze pod zemljom :lol: :lol: . I naravno tih par privrednika, odnosno ta mafija koju čine sa vlastima ima tu vlastite interese.

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2008, 01:29 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2006, 13:15
ljudi aaa pa treba grad da bude fensi ,da mogu ljudi dolaziti i gledati sta je to ahahaahaha
primitivna politika !!!

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2008, 09:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2002, 21:41
Ето, јуче се ствар десила опет, само сада поприма масовну размјеру. Испред Боске, зелено свјетло за возила, са обе стране. Аутобус долази од стране Паласа, траком ближој средини улице, возач хоће да стане на станицу у десној траци, али је превише аутобуса, па улеће на простор тик испред семафора, јер је прије семафора све попуњено другим аутобусима. Неки паметњаковић који чека да пређе улицу види да је аутобус стао пред семафор, претпоставља да је црвено свјетло за возила (?!?!), почиње да прелази улицу. Сцена иза тога је невјероватна, десетине људи и са једне и са друге стране као овце крећу да прелазе улицу, а зелено за возила траје и даље са обе стране! Возачи возила наравно свирају, а пјешаци су или одсутни па не обраћају пажњу, или збуњени што им ликови свирају, или (они најглупљи) добацују возачима што им не дају да нормално пређу улицу. Не сјећам се да је у тој гужви (а била је стварно гомила људи) ико осим мене на мојој страни улице остао на тротоару до зеленог свјетла за пјешаке. Па зар смо толике овце?! Најжалије је то што се те ствари дешавају изнова, сваки дан, све више. Још кад видим да ту има родитеља са дјецом у колицима, најежим се.

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2008, 20:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Semafor pored Boske, ok, gužva, ljudi ovce, ovo-ono...

Napravi se famozni tunel i gorspomenute ovce više ne moraju na tom semaforu kršiti sobraćajne propise. Jer je problem riješen i semafora više nema. Jupiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!

Ali ne lezi vraže, ovce hranu traže :D

Pa se onakve kakve jesu, razmigolje po ostatku grada gdje još ima semafora, odnosno gdje još nema iskopanih tunela...

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2008, 22:18 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Avg 2004, 09:35
medi je napisao:
Ето, јуче се ствар десила опет, само сада поприма масовну размјеру. Испред Боске, зелено свјетло за возила, са обе стране. Аутобус долази од стране Паласа, траком ближој средини улице, возач хоће да стане на станицу у десној траци, али је превише аутобуса, па улеће на простор тик испред семафора, јер је прије семафора све попуњено другим аутобусима. Неки паметњаковић који чека да пређе улицу види да је аутобус стао пред семафор, претпоставља да је црвено свјетло за возила (?!?!), почиње да прелази улицу. Сцена иза тога је невјероватна, десетине људи и са једне и са друге стране као овце крећу да прелазе улицу, а зелено за возила траје и даље са обе стране! Возачи возила наравно свирају, а пјешаци су или одсутни па не обраћају пажњу, или збуњени што им ликови свирају, или (они најглупљи) добацују возачима што им не дају да нормално пређу улицу. Не сјећам се да је у тој гужви (а била је стварно гомила људи) ико осим мене на мојој страни улице остао на тротоару до зеленог свјетла за пјешаке. Па зар смо толике овце?! Најжалије је то што се те ствари дешавају изнова, сваки дан, све више. Још кад видим да ту има родитеља са дјецом у колицима, најежим се.

ja predlazem da se pored tunela napravi i metro te jedan nadvoznjak sa staklenim dnom a ako moze neka bude replika golden gate-a ili nesto slicno zbog tih 10 ljudi, autobusa i par auta...
u svakom slucaju prijeko potrebno gradu, evo ja cu prvi uzeti godisnji a onda i neplaceno i dobrovoljno raditi na kopanju tunela :wink: :roll:

Vrh

PostPoslato: 03 Jun 2008, 15:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2001, 01:00
Heh....vi svi jedno te isto... biće da imate konjske ulare na glavi namontirane.
Neka grade, boli vas đon:vama koliko ja vidim ništa ne fali. U suprotnom i da
radite najveće sranje koje možete zamisliti, bilo bi vam svejedno šta o tome
drugi misle! Još kao šlag na tortu patetika tipa kako je svima žao što nema
bolnice i slabe plate. Pišam se na tu priču. Čuo sam je ist-istu samo na bezbroj
načina... što onda ne dajete ljudima kad prose na ulici?!

Vrh

PostPoslato: 03 Jun 2008, 17:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2002, 21:41
hazoous je napisao:
što onda ne dajete ljudima kad prose na ulici?!

Онима што просе? Је ли онима што се након тога таксијем возају по граду, онима што након тога играју воћкице по коцкарницама, или онима што након тога иду да купе доп код најближег дилера?! Онима што се праве глувонијеми и ретардирани по кафићима, а иза ћошка нормални броје паре?! Ајде молим те, па није ваљда да их ниси видио када нису у "акцији". Коментар ти је неукусан скроз. Таквим коментарима, о људима који просе и копају по контејнерима, можеш да будеш "паметан" у свакој расправи. Ако имаш коментар уско везан за актуелну тему, наведи га, а ако мислиш да је тема толико мизерна у мору (по теби) важнијих тема онда ју заобиђи.

Vrh

PostPoslato: 03 Jun 2008, 18:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

hazoous, meni te bolnice nisu nimalo pateticna prica jer zbog neznanja (ne krivim ljekare) i nepostajanja bilo kakvih tehnickih uslova moram majku slati u Beograd ili Zagreb na lijecenje. Meni to nije patetika.

Nije mi ni patetika sto ce mi neki predsjednik opstine zavuci ruku u MOJ i TVOJ dzep da bi podebljao SVOJ i racun SVOJIH prijatelja, poznatih ''neimara''. A kako ce mi zavuci ruku u dzep? Poskupljenjem svega sto predstavlja obaveze prema lokalnoj upravi, da bi ''izgradio'' jednu ovakvu glupost. Da li je i to patetika? Ili mozda lopovluk, kriminal i pljacka?

I jos pitas o prosjacima? :roll:

Vrh

PostPoslato: 03 Jun 2008, 19:11 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
bolnice.. prosjaci...

Magla istrikana vec 1000 puta...

naredni projekti obuhvataju izgradnju stepenica koje ne vode nigdje, kuce od leda (kako sam cuo gradnja pocinje u Julu) te ceste sa dvije lijeve i ni jedne desne trake

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 97 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]