banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 07 Avg 2025, 10:23

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 133 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 14 Mar 2007, 14:57 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Maj 2005, 12:23
gorky je napisao:
eh, sad samoubistvo, pa otmica zbog organa...
ljudi, kako vam samo ovakve gluposti padaju na pamet?
uh.. kako je roditeljima... pa sta mislite kako im je?
glupo je da se uopste o tome komentarise.

Nisu gluposti, to je nasa realnost ,nazalost. Samo oni znaju kako im je. A da li treba pricati o tome, pa treba....ne samo o ovom slucaju ,nego o svemu sto se desava u ovom gradu. Zato sto imas xyz Sabina koje prolaze tom istom stazom i mnogobrojnim ulicicama sa mislju da im se nista lose ne moze desiti,jer je ovo "siguran" grad.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Mar 2007, 15:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2003, 15:09
VeLiKi, tvoje gluposti više neću komentarisati u opšte.
Što se tiče naše policije, tvrde da se trude, ali to očito nije dovoljno. Kad već nisu sposobni da rešavaju ovakve slučajeve, neka zovu ljude sa zapada ili odakle već, ljude koji su stručni za ovakve delatnosti. Sa Cvijom je predpošle godine bila ista stvar...Tražili ga 7 dana, našli telo i to je bio njihov veliki uspeh, te se na tome i završilo. Bojim se da će i u ovom slučaju biti isto... ili još i gore. Pričaće se o ovome 15 dana, a nakon toga će svi zaboraviti kao da se nikada nije desilo.

Čekalo se po zakonu 24h da se krene u potragu. Čekalo se 24 sata za vreme kojih je padala kiša, duvao vetar, plavio Vrbas. Auto kada nestane bacaju se u potragu istog momenta (zavisno od vlasnika i od marke automobila). Kažu da se po zakonu u potragu za nestalim osobama kreće tek nakon 24h, šta bi bilo da se radilo o detetu gradonačelnika, premijera, predsednika, načelnika MUP-a ?

Bilo bi najbolje da se ovde prestane više nagađati o njenoj sudbini. Vreme će reći svoje. Svima nama ostaje da se nadamo da je dobro i zdravo i da će što pre biti pronađena/će pobeći.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Mar 2007, 17:06 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Avg 2004, 09:35
BlackHand je napisao:
Što se tiče naše policije, tvrde da se trude, ali to očito nije dovoljno. Kad već nisu sposobni da rešavaju ovakve slučajeve, neka zovu ljude sa zapada ili odakle već, ljude koji su stručni za ovakve delatnosti. Sa Cvijom je predpošle godine bila ista stvar...Tražili ga 7 dana, našli telo i to je bio njihov veliki uspeh, te se na tome i završilo. Bojim se da će i u ovom slučaju biti isto... ili još i gore. Pričaće se o ovome 15 dana, a nakon toga će svi zaboraviti kao da se nikada nije desilo.

Čekalo se po zakonu 24h da se krene u potragu. Čekalo se 24 sata za vreme kojih je padala kiša, duvao vetar, plavio Vrbas. Auto kada nestane bacaju se u potragu istog momenta (zavisno od vlasnika i od marke automobila). Kažu da se po zakonu u potragu za nestalim osobama kreće tek nakon 24h, šta bi bilo da se radilo o detetu gradonačelnika, premijera, predsednika, načelnika MUP-a ?

Bilo bi najbolje da se ovde prestane više nagađati o njenoj sudbini. Vreme će reći svoje. Svima nama ostaje da se nadamo da je dobro i zdravo i da će što pre biti pronađena/će pobeći.

i ti brate pricas gluposti :roll:

24 sata postoji sa razlogom, koliko sam ja, ti ili 99% nas odavde znalo kao klinci ili kao matorci:) negdje odlutati, otici igrati fudbala, zabiti se kod nekoga u kuci pa ne doci na vrijeme za veceru skolu itd. I sad zamisli da svi nakon toga pocnu zvati policiji : eeee nema mi cerke, otisla u 8 u petak navece u grad sad je 11 a nje nema...ajd dignite specijalce, vatrogasce, vojsku i marsovce Ma svi da je traze...

a oko strucnosti nase policije cu se samo da nasmijem. Previse gledas( te ) americke serije tipa CSI nestali itd. u kojima Grisom i ekipa za dva sata analizira sve moguce tragove uz pomoc superkompjutera pa mislite da je to tako u stvarnosti :lol: :lol: :lol:

razumijem da hoces da budes ozbiljan sa svojim komentarom ali ovdje su prisutna samo nagadjanja. Ko zna sta se desavalo sa tom curom, mozda je bila narkomanka, mozda je vidjela psica uz obalu vrbasa pa pokusala da ga dozove pa se okliznula i upala u Vrbas, mozda ju je i napao manijak a mozda joj je bilo dosta nasilja u kuci pa pobjegla mozda mozda mozda...

a porediti nestanak auta i osobe necu ni komentarisati
:roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Mar 2007, 17:08 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 14 Nov 2001, 01:00
Warrior of the Light je napisao:
psyborg je napisao:
Niko se nije sjetio da je mozda odvedena u bijelo roblje???

Nije se niko sjetio ni to da je možda iscenirala nestanak a ustvari pobjegla od kuće :-?
Sa ovakvim pretpostavkama može se u beskonačnost...

procito sam u glasu da je taj dan prijavljen nestanak jos dvije osobe na podruciju grada banjaluke,dvije osobe pedesetih godina kojim se isto gubi svaki trag...skoro je na HRT1 u emisiji Na rubu Znanosti bilo rjeci o otmicama koje su pocinili vanzemaljci ,postoji ogroman broj ljudi koji tvdi da je bio otet od strane vanzemljskih bica i to treba uzeti u obzir :-? ali opet najvjerovatnije da ju je presreo neki narkos,sto je u ovom gradu uobicajna pojava,pre neki dan stariju zenu u centru grada u po bjela dana nakautirao narkos i oteo tasnicu,hitnoj trebalo 2 sata da dode a zena lezala bezsvjesti dok su je prolaznici poljevali vodom da dode do sebe :-?

Kladionica
Kladjenje na internetu
Novosti

Scommesse Online
Paris Sportifs

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Mar 2007, 17:19 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 29 Dec 2006, 13:24
Danas sam dobio informaciju iz prve ruke,kriminalistickog inspektora koji kaze tj. oni predpostavljaju da je samoubistvo,jer je prijateljicama rekla tih dana da joj je vise dosadilo zivjeti; to sto su pronasli mobilni,vjerovatno ispustila i otisla u sasvim drugom pravcu da zametne trag kako je ne bi spasili??!! Sad koliko je to istina vrijeme ce pokazati,mada ja sumnjam na bijelo roblje,ali ovo su samo pretpostavke nas svih.
Nadati se samo da je ziva :cry:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Mar 2007, 17:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2006, 21:08
Aj ljudi batalite ovu temu, onaj je i vanzemaljce uvukao. Kad neko bude imao nesto konkretno, neka napise a nagadjanja ostavite za "uz kafu".

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Mar 2007, 17:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
E pazi, matador, sve to stoji 24 sta ovo ono taj rad. Al' ajmo malo logike. Prvo, trebala se naci sa prijateljicom. Poslala joj je poruku da ce zakasniti. Nije se pojavila. Prijateljica je nazvala roditelje. Znaci negdje je ili skrenula sa puta ili joj se nesto desilo. Mobilni ima - nedostupna je. Prolaze sat..dva..tri. Naravno svako iole normalan bi pomislio da se neso desilo..da ne pricam o samim roditeljima. Ako je nestanak prijavljen u toku noci, zasto nisu poslali par (besposlenih) policajaca koji statiraju po cesti, dali im lampe u ruke i da pretraze ono shiblje, korov i livade uz stazu?? Nezvanicna istraga...ili nesto slicno? Po mom misljenju, nije se moralo cekati 24 sata. (Razumijem, zakon kaze tako) I Shvatam sta ti govoris, ali nismo niti mi imamo CSI, nemamo superkompjutere ali ni toliko zlocina kao pomenuta serija. Imamo bruku policajaca koji u biti ne rade nista (sem sto zaustavljaju i harace po 10 maraka). Vjerovatno lupam i pretpostavljam. Mrzim ovako grube pretpostavke kad se radi o necijem zivotu. Nemojte me pogresno shvatiti, ali kao sto neko rece, treba da se zna sta se desilo, jer nikad ne znas sta se moze sutra desiti meni, tebi ili nekom 5tom.
Stoji BlackHandova primjedba da se radi o (ne daj Bozhe) bliznjem nekog politicara - sve bi ti bilo momentalno organizivano.

Kesa - pretpostavka o samoubistvu jer je rekla "dosadilo mi zivjeti, je po meni malo...neozbiljna. Koliko puta je svako od nas rekao "a je*** ti ovaj zivot" i slicno?

Ja se zaista nadam da ce se ovo sve dobro zavrsiti. Samo da je pronadju zivu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Mar 2007, 18:10 
I ja se nadam da tje je natji zivu i zdravu....

Citiraj:
Nije se niko sjetio ni to da je možda iscenirala nestanak a ustvari pobjegla od kuće Confused

Ne vjerujem...ne nalazis se sa prijeateljicom kada bjezis od kutje, a kamoli da joj javljash da tjesh zakasniti 15 min.....ustvari tih 15 min mene najvishe kopka...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Mar 2007, 18:11 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Avg 2004, 09:35
@helena

sad je lako biti pametan i meni i tebi a cure nema a mi u stvari samo nagadjamo...

zakon postoji sa razlogom kako u BL tako i u americi, nije savrsen al zakon mora gledati na sve a ne samo na pojedinacne slucajeve, vjerovatno u ovom primjeru zakon ne valja i logika kaze da su je trebali poceti traziti istu noc ali vjer. isto tako bi u 100 drugih slucajeva se ispostavilo da nije bilo potrebe za potragom, nasli su neku zlatnu sredinu i rekli 24 sata i osudjivati policiju zbog toga je glupo.

I oni su ljudi. To sto ti predlazes bi znacilo da bi barem desetak policajaca moralo neprespavati noc ( kako bi znali da bas je moraju traziti na tom setalistu ) trazeci je...(opet kazem u ovom primjeru je to opravdano ali ko zna koliko primjera bi bilo da traze nekog ko nije izgubljen )

a sad pazi, ja nekad isto tako znam iskljuciti mobilni sa razlogom ( na par sati ) Recimo cujem se za neki fudbal da bi ga gledao sa drustvom(recimo se dogovorimo noc prije ) a ne ide mi se gledati ga u kafanu a znam da ce me zvati 100puta pa onda ugasim mob...

ma bezveze pisem, al da mi se je nesto desilo vjer. bi svi ovdje pisali zasto me nisu poceli traziti cim se nisam pojavio a mob mi iskljucen...

ma glupa prica...

mozda je ta cura izvrsila samoubistvo i sva policija ove drzave joj nebi pomogla ko zna...ma sve ovo je glupa prica...

ja i dalje misim i pored svih ovih stvari da je Banjaluka prilicno siguran grad jer ipak u njemu gravitira oko 400 000 ljudi, a ovakvi slucjevi se desavaju mozda jednom godisnje...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Mar 2007, 20:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2004, 14:08
BlackHand je napisao:

Nazalost sve ovo sto je rekao black hand je tacno , to je slika i prilika nase zemlje i danasnjeg svijeta uopste ...
Kada imas para i kada si na poziciji imas sve ... i ne treba cekati 24h ... a ovako ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Mar 2007, 21:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
psyborg je napisao:
Citiraj:
Nije se niko sjetio ni to da je možda iscenirala nestanak a ustvari pobjegla od kuće

Ne vjerujem...ne nalazis se sa prijeateljicom kada bjezis od kutje, a kamoli da joj javljash da tjesh zakasniti 15 min.....ustvari tih 15 min mene najvishe kopka...

Odvlačenje pažnje na drugu stranu, kako bi izgledalo ko nestanak. Plus izgubljen telefon - da ju je neko presreo radi pljačke, vjerovatno bi lapio telefon - ovako se riješila telefona i mogućnosti da je neko zove.

Znam da je morbidna pretpostavka da je sve sama iscenirala, ali kad smo već kod nagađanja, mora se priznati da ni ta opcija nije nemoguća.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Mar 2007, 21:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
Citiraj:
Рониоци "Бука" и чланови Кајак-кану клуба Врбас и јуче "чешљали" корито ријеке Врбас али ништа нису нашли. Надам се да ми је кћерка жива, казао Бошко Милојевић

БAЊA ЛУКA - Ни послије пет дана интензивне потраге, још се не зна судбина нестале двадесетогодишње Сабине Милојевић из Бање Луке.

Овој студенткињи прве године Медицинског факултета сваки траг се губи у петак у 20.30 часова на шеталишту између Ребровачког и "Венеција моста".

У потрагу су укључени полиција, рониоци, кајакаши... Члан управе Ронилачког клуба "Бук" Драго Тејиновић, непосредно послије завршетка јучерашњег претраживања корита ријеке Врбас, казао је да су рониоци овог клуба прегледали све од мјеста гдје су у понедјељак нађени Сабинин телефон, трака за косу и пинцета, до Aде недалеко од Ребровачког моста.

- У овом дијелу Врбаса нисмо пронашли ништа - казао је Тејиновић.

У потрази за Сабином, чланови клуба јуче су ријеку претражили и чамцима, којим су ишли до Трна.

Тејиновић је додао да ће рониоци "Бука" данас наставити потрагу, почев од мјеста на којем је јуче завршено тражење.

Тренер и такмичар Кајак-кану клуба "Врбас" Игор Кузмановић рекао је да његови кајакаши већ два дана "чешљају" Врбас.

- У понедјељак смо пловили до Трна. Никаквих трагова није било, мада нам је рад био отежан због високог водостаја, а вода је, уз то, била и мутна. Јуче смо поново контролисали краћу дионицу и опет ништа - објаснио је Кузмановић.

Кузмановић је прецизирао да су кајакаши прегледали и канализациону цијев чији је завршетак близу мјеста гдје су нађене дјевојчине ствари.

- Ту канализациону цијев претражили смо све до Старчевице - казао је Кузмановић.

Секретар овог клуба Бранка Станковић нагласила је да ће се акција наставити и данас у 10 часова и то све до Српца, гдје се Врбас улијева у Саву. Напоменула је да је за то припремљена интервентна екипа клуба са кајак и рафтинг чамцима.

Према њеним ријечима, клубу је олакшана потрага, јер у договору са људима из Хидроелектране "Бочац", брана се не отвара док су кајакаши на води.

Њима су се јуче придружили и рониоци јединице Специјалне полиције Министарства унутрашњих послова и лакташког "Гњурца".

Портпарол МУП-а Тамара Деспенић потврдила је да су припадници полиције, распоређени у двије групе, претраживали Врбас на потезима Бања Лука - Трн и Трн - Лакташи.

- Данас ће Врбас надлијетати и хеликоптер МУП-а - истакла је Тамара Деспенић.

И док они претражују Врбас, Сабинин отац Бошко, с којим смо и јуче разговарали, каже да његова породица ових дана "не живи и да је у агонији али да се, с обзиром да нема нових информација нада позитивном исходу".

- Надам се ми је кћерка жива - каже Бошко.

На нашу молбу да нас повеже са Сабинином пријатељицом, с којом се у петак требала састати, Бошко Милојевић нам је одговорио да "не жели дјецу да увлачи у све, а да ни њени пријатељи то не желе".

Сабинине колеге са прве године Медицинског факултета јуче су нам причале да је знају само из виђења и да нам не могу ништа рећи о њој.

Казали су да би нам више информација могла дати њена пријатељица Јована, али да она није посљедњих дана долазила на предавања.

Додали су да највјероватније на факултету неће бити ни сљедећих дана.

Иако нико од Сабининих познаника и родбине није био вољан да се јавно огласи, сазнали смо да је, осим тога што је увијек била одлична ученица, зрела, весела и друштвена дјевојка. Према њиховом казивању, не постоји ништа у њеном животу што би могло навести на закључак да је могла дићи руку на себе или да би јој неко други могао учинити нажао.

Имајући у виду то, да за сада нема показатеља који би указали на могући разлог нестанка Милојевићеве, може се рећи да Бања Лука не памти да се нешто слично овоме десило.

ТУГA

Као и сваку мистерију ове врсте, и ову прате готово невјероватне приче.

Тако смо од познаника Милојевићевих сазнали да је њихов пас дошао до мјеста на обали Врбаса, гдје су пронађене Сабинине ствари, и остао ту да сједи.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Mar 2007, 22:39 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jan 2007, 14:16
Katastrofa, ovo samo pokazuje koliko nam je grad postao nesiguran, ovakvih stvari je sve više.... :cry: :cry: :cry:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Mar 2007, 22:46 
Ma netju vishe da razmishljam o njoj.....samo se moliti da je ziva i zdrava...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Mar 2007, 23:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Citiraj:
Katastrofa, ovo samo pokazuje koliko nam je grad postao nesiguran, ovakvih stvari je sve više....

Zasto? Sta se sve cesce desava? Koliko je ovakvih slucajeva? Uopste ne znamo sta se tacno desilo, a vec se govori o najgorem. Istina, cak i jedan ovakav slucaj je neopisiva tragedija, ali kukanje o nesigurnosti komlpetnog grada zbog toga je stvarno bespotrebno.

Nadam da ce se citava ova situacija rijesiti pozitivno, da ce djevojku naci zivu i zdravu - trenutno, sve ostalo je manje bitno.

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Mar 2007, 23:24 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Vezano za cekanje u roku od 24h da kazem da se nije cekalo, vec da je potraga pocela odmah ujutro, kad je i prijavljena.

Inace, dosta je vise ovih nagadjanja "sta moze biti". Priznajem, i sam sam poceo sa tim, ali ste to previse nastavili. Manite se toga dok se ne dobije nekakva konkretna informacija, da ne moram da zakljucavam temu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Mar 2007, 11:12 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
hm ako je skocila u Vrbas do sad je vec u Crnom moru
mislim sad ukljuciti helikopter je vise nego sprdnja

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Mar 2007, 11:19 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2007, 16:21
Nasli su juce farmerke u Vrbasu,izgleda da su od djevojke.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Mar 2007, 11:52 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 12 Avg 2001, 01:00
oce li je obuci ikako majku mu...da, pronadju svakojakog smeca u vrbasu pa se automatski povezuje sa njom....vidio sam ja i loptu kosarkasku u vrbasu, mozda je njena...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Mar 2007, 11:59 
VeLiKi je napisao:
oce li je obuci ikako majku mu...da, pronadju svakojakog smeca u vrbasu pa se automatski povezuje sa njom....vidio sam ja i loptu kosarkasku u vrbasu, mozda je njena...

:lol:
E stvarno...shta god nadju mozda je njeno......mozda ovo..mozda ono....

Treba zakljuchati temu, a onda kada se neshto konkretno bude znalo opet otkljuchati...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 133 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]