banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 07 Avg 2025, 09:45

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 104 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 16 Feb 2007, 01:39 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
Najlakša računica je uzeti podatke prije rata i dodati Drvar!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Feb 2007, 03:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 12:43
Sondri je napisao:

САМО???
Да бар... :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Feb 2007, 11:17 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
ima 300.000, ali citava bl regija

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Feb 2007, 11:49 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2007, 19:06
Nitro je napisao:
Izgleda da čovjek hoće da kaže da se u Banja Luci ima gdje napiti, a i takav pijan se lako naučiš snalaziti po tom gradu... :-?

Ne vidim neki velik smisao u tom. Ako je neki grad mali, ne znači da je ružan, loš i neadekvatan za život. Nisu svi privilegovani do te mjere da se mogu pohvaliti životom u milionskim gradovima, a vjerovali neki ovdje ili ne, postoje ljudi koji baš i ne teže isključivo tome u životu...

Nije mi bila namjera da kazem da je BL neadekvatna za zivot ili nesto slicno vec samo da mu ukazem na to da sam se proveo u BL ekstra par dana da sam za tih par dana upoznao grad ali da se taj isti provod poceo ponavljati nakon sedmog dana...pa ako on zeli sve da zna trebalo bi valjda onda da zna i moje iskustvo sa BL i provodom tamo (kao nekoga ko nije iz BL), zar ne?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Feb 2007, 12:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2006, 21:08
Jel u Bijeljini bolje, da idemo tamo?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Feb 2007, 12:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 12:43
Bik je napisao:
Jel u Bijeljini bolje, da idemo tamo?

Ma Мека и Медина културе и умјетничког изражаја...

Vrh

Tema posta: Banjaluka je ...
PostPoslato: 16 Feb 2007, 19:06 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Apr 2006, 21:38
Bio i ostao najljepsi grad u Bosni i Hercegovini danas je isto tako,gradom protice jedna prelijepa rijeka,i vise manjih.....ovaj grad je oduvijek imao dusu....istroriju stariju od mnogih drugih gradova vrlo specificnu........i svakim danom sve vise napraduje ka naprijed....grad se siri kao sto je i normalno....dobija neki novi izglad ali pored svega ostaju nam Kastel,Banski dvoripark Mladen Stojanovic,Vrbas i njegove obale......znaci neka mjesta koja zive generacijama i prate sve nas u stopu....cuvaju nase tajne i tako u nedogled....Svakako Banjaluka je zaista ponos svakog Banjalucanina(mislim iskljucivo na sam grad)....a sto se tice ljudi koji zive sada u njoj to ces najbolje saznati ako se odlucis doci ovde da studiras...necu izlagati svoje misljenje....svako sam sebi bira drustvo....svejedno ako imas zelju jedan period svog zivota provesti u Banjaluci...mislim da se neces razocarati.....Nas grad je srce, dusa i ogldela Republike Srpske..... :wink: :wink: :wink:

nek' tebi tako BUDE!!!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Feb 2007, 19:12 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Dec 2005, 18:57
bez ljutnje, ali shta ces ti onda u hannover-u? :D :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Feb 2007, 19:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2003, 15:42
Mejdan je napisao:
BL je super gradic od 220 000 stanovnika. Ne zaboravite da je na Balkanu u po Bosne i Hercegocine i mlade Republike Srpske.

Nigdje se ljudi nefrljacaju ciframa kao o broju stanovnika u BL.
Kazu uceniji i upuceniji ljudi da nakon 16 godina kad je bio zadnji popis imala 190 i nesto hiljada sad poslije ovolikog priliva ljudi tokom ovoh godina pogotovo ratnih(puno vise je doslo nego otislo stanovnistva) BL ima preko 300 000.

Grad 220 000... sire gradsko podrucje vjerovatno vise...ali nema 300 000.... mislim.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Feb 2007, 19:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2006, 17:02
Sondri je napisao:

A Glamoč? :D

Zasto je Partizan najbolji?Zato sto Partizan nije samo fudbal.Zato sto imamo najvise titula(372).Zato sto imamo najvise kupova(180).Zato sto imamo najvise Evropskih trofeja (8).Zato sto smo najbrojnije Sportsko Drustvo na Svetu...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Feb 2007, 20:00 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Okt 2005, 16:26
AntiDope je napisao:
Grad 220 000... sire gradsko podrucje vjerovatno vise...ali nema 300 000.... mislim.

Prema rzs.rs.ba procjene su da opština Banja Luka ima 224.000 stanovnika. Kad odbiješ Han Kola, Krupu na Vrbasu i Bronzani Majdan ostane ti jedno 200k stanovnika u urbanoj zoni.
Mislim da su prilično realni. U Hrvatskoj je popis bio 2001. godine i npr. Split ima 189 hiljada, a Rijeka 144 hiljade stanovnika, a BL nije mnogo veća od ovih gradova.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Feb 2007, 20:32 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
ako je bl zaista ponos svakog banjalucana, mozete li mi onda obsjaniti zasto se tako ponasate prema banja luci ? mislim da kojekakvo bacanje smeca, pisanje, sranje, pljuvanje i slicno nikako ne pokazuje ljubav koju toliko sirite preko ovih stranica, a i u stvarnom zivotu

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Feb 2007, 20:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jun 2005, 12:36
AntiDope je napisao:
E pa izvini, nije ni selo.

ni selo ni grad ... ni tam ni vam.

"Born to Lose, Out to Lunch" - Ian Fraiser Kilmister

Viva la Muerte!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Feb 2007, 17:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2006, 17:32
Banjaluka = kidaj nalijevo

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Feb 2007, 20:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Citiraj:
ako je bl zaista ponos svakog banjalucana, mozete li mi onda obsjaniti zasto se tako ponasate prema banja luci ? mislim da kojekakvo bacanje smeca, pisanje, sranje, pljuvanje i slicno nikako ne pokazuje ljubav koju toliko sirite preko ovih stranica, a i u stvarnom zivotu

Nemoj tu da mi generalizuješ, odmah mi se kosa diže na glavi kad to čujem. Nismo svi isti. Ima nas koji stvarno vole ovaj grad i teško mogu zamisliti život negdje drugdje...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Feb 2007, 23:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
djuro_bl je napisao:
U Hrvatskoj je popis bio 2001. godine i npr. Split ima 189 hiljada, a Rijeka 144 hiljade stanovnika, a BL nije mnogo veća od ovih gradova.

Split je veći od Banjaluke i to dobro.

Vrh

Tema posta: OK.
PostPoslato: 18 Feb 2007, 01:47 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Apr 2006, 21:38
IvanaRainbow je napisao:
bez ljutnje, ali shta ces ti onda u hannover-u? :D :wink:

Rado cu ti odgovoriti na nekoj drugoj temi na ovo pitanja.....Ali autor ove teme je pitao vezano za studiranje,mislim da nece pogrijesiti ako dodje u BL da studira,jer naci ce vec nesto za svoju dusu sto ce mu slobodno vrijeme mimo ucenja zaokupiti paznju. .....Mislim da je Banjaluka svakom Banjalucaninu u srcu ma gdje se trenutno nalazili...I bilo kad i bilo gdje da me neko pita za moj grad uvijek cu govoriti punim srcem, jer Banjaluka ima svoju dusu,nosi tajne svojih stanovnika vjekovima,a njen vjecni saputnik je Vrbas koji zajedno s njom prolazi kroz dobra i losa vremena,prihvataju i one lose i dobre ljude koji se zele trajno ili privremeno nastaniti u njoj.... :wink: :wink: :wink:

nek' tebi tako BUDE!!!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Feb 2007, 04:44 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Okt 2005, 16:26
"Split je veći od Banjaluke i to dobro."

E vidiš to se zove subjektivna procjena.
Split ima monumentalne građevine iz starog vijeka, a mi imamo turkish gradsko jezgro koje odgovara kasabi od 50.000 ljudi.
Ljeti kad odeš na more (Sondri je već primetio) u i oko ST-a imaš 10-ine hiljada auta i 100-ine hiljada turista iz svih krajeva centralne Evrope, koji prave zbrku i hype.

Za razliku od BiH, u Hrvatskoj je 2001. održan redovan popis stanovništva.
http://www.dzs.hr/Hrv/censuses/Census2001/census.htm
http://www.dzs.hr/Hrv/censuses/Census2001/Popis/H01_01_02/h01_01_02_zup17.html .
Split je tad imao 188.694 stanovnika

BL je po popisu iz 1991. imala 195.692
http://www.fzs.ba/Dem/Popis/nacion%20po%20mjesnim.zip

A danas su procjene rzs-a na 225.000
http://www.rzs.rs.ba/Publikacije/Demografija/DemBilten8.zip

Vrh

Tema posta: Re: OK.
PostPoslato: 18 Feb 2007, 09:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2006, 17:32
RICKLINGEN je napisao:
jer Banjaluka ima svoju dusu,nosi tajne svojih stanovnika vjekovima,a njen vjecni saputnik je Vrbas koji zajedno s njom prolazi kroz dobra i losa vremena,prihvataju i one lose i dobre ljude koji se zele trajno ili privremeno nastaniti u njoj.... :wink: :wink: :wink:

Joj, lokalpatriotizam...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Feb 2007, 12:36 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
Šta je u tome loše??? Ako ti se ne sviđa BL ili svima ovima ostalima što su se rasijali po tzv. Evropi nemojte ni dolaziti na BL forume! Tamo vam je dobro, tamo vam je duša na mjestu i imate miran san, pa idite onda na njihove forume i pričajte o životu u tim usranim gradovim sa isto tako usranim ljudima!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 104 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]