banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Avg 2025, 17:21

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 140 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 08 Dec 2006, 16:24 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
ok zipp nisam ni mislio disrispekt :)
btw jel` uopste ta zelj. stanica bila u upotrebi ?

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta: !!!!!!!
PostPoslato: 08 Dec 2006, 18:43 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Apr 2006, 21:38
Svaka cast zipp izgleda da je Banjaluka prije 100 god bila naprednija i veca nego danas,sad svi kukaju kako je premalana za tramvaje,trolejbuse itd.a nekad je kroz centar isao voz.Ma neki ljudi malo znaju o Banjaluci ali ipak vazno je da lupaju ko Maksim po diviziji,tako je to kod nas,ali zipp nemoj da se uzbudjujes neke stvari je tesko objasniti nekim ljudima jer oni ne zele istinu da prihvate.Pa sad neka se neki malo zamise prije nego daju svoj komentar!
Jos jednom svaka ti cast,i upravo podatak sta sad preedstavlja zgrada nekadasnje gl.zeljeznicke stanice,stvarno je za plakanje.A ujedno i sama ta gradjevina govori koliko je nekad BL bila napredna,jer koliko ja znam nasa sadasnja zelj. stanica je obicna supa bar je tako bilo unazad par godina jer ona nova se pocela bila graditi 90-te pa sve do skora je stajala kao hotel promaja,ali ne znam dal je zavrsena unazad par godina!!!!Lijep pozdrav svima!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Dec 2006, 18:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
Joj vas i tramvaja i trolejbusa i metroa.....pa koliko je centar grada bio naseljen...sirok...popunjen zgradama prije 100 godina??...Nemos vjerovat'...

Ma Nitro je sve dobro obrazlozio i rekao.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Dec 2006, 23:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Citiraj:
Joj vas i tramvaja i trolejbusa i metroa.....pa koliko je centar grada bio naseljen...sirok...popunjen zgradama prije 100 godina??...Nemos vjerovat'...

Upravo tako... Prije 100 godina je na ulicamq grada saobraćalo možda desetak automobila. Nije bilo saboraćajnih gužvi, semafora i zgrada naguženih da se iz njih izlazi na samu cestu...

Citiraj:
sad svi kukaju kako je premalana za tramvaje,trolejbuse itd.a nekad je kroz centar isao voz.

Pitam se da li je išta od onoga što sam ja napisao doprlo do vas zagovornika "prosperiteta i napretka". Već sam napisao neke osnovne kriterijume i parametre po kojima se odlučuje o uvođenju tramvaja, a vi i dalje po svom.

Volio bih i ja da je Banja Luka velegrad, da ima milion stanovnika, tramvaj, metro, aerodrom, podzemni saobraćaj i uređenu pješačku zonu, ali gdje je tu realnost. Treba krenuti od manjih stvari.

Porediti Banja Luku sa Beogradom ili Zagrebom koji, "eto imaju tramvaj", je u najmaju ruku smiješno. O poređenju sa Njemačkom neću ni da pričam. Govorimo o milionskim gradovima, koji su prostorno i populaciono daleko ispred Banja Luke.

Citiraj:
Ma Nitro je sve dobro obrazlozio i rekao.

Heh. Helena srećo :D Zar neko čita ono što ja pišem?

Vrh

Tema posta: oiujhnb
PostPoslato: 09 Dec 2006, 00:25 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

OK.nema svrhe vise komentarisati sa nekima kao Nitro i Helena,vi smatrate da grad kakav je danas treba i ostati i da bilo kakave promjene nisu potrebne ,sto bismo ista mjenjali !!!!
Ma razumijem ja sve ali ne mogu shvatiti da stvarno neki ljudi nemaju zelju za necim sto zove se napredak pa makar on bio samo na papiru za pocetak....da li vi bar malo citate sta neki od nas su napisali ili samo preletite tekst i uhvatite se za jednu recenicu...Kad bi bilo sta pocelo da se radi po pitanju tramvaja vjerovatno bi oni koji su strucni za to i nasli rjesenje za prosirenje saobracajnica (naravno gdje je to moguce)ili tamo gdje nije podzemnim putem.A jos nesto sto izgleda zaboravljate istim putem kojim ide tramvaj idu i auta,busvi,kamioni itd. tako da je potreban prostor samo za stanice(stajaliste tramvaja)obezbjediti a one se u zadnje vrijeme prave na sredini ceste(jer se ne gubi na prostoru) je se tako sprecavaju saobracajne nesrece i jednostavnije je za putnike.I jos nesto kad spominjete da se BL ne moza porediti sa inostranstvo, a zasto molim vas zar vi mislite da su ovde ulice siroke po kilometar,ma dajte pa ja zivim u gradu gdje su normalne ulice kao sto je i ul.Marsala Tita(K.Petra)Winterhalterova(ona sto ide od stare auobuske prema N.Varosi)Ranko Sipka i kao i ona prema boriku a sve one u centru bi se naravno morale praviti kao podzemne jer tako je i ovde regulisano jer i ovde ima ulica kao sto je ona kod poliklinike iliona kod supa.Sutra cu otici do moje stanice i uslikacu je pa cu sliku postaviti da vidite kolika je stanica a ujedno i kolika ostaje sirina ulice za saobracaj,pa onda mozete da dajete komentare do mile volje...!Ljudi dajte malo se okrenite oko sebe nije3 sve takocrno kao sto vi to predstavljate,LIJEP POZDRAV,i moli vas nemoj da se nadjete uvrijedjenim!!! :turn-l: :turn-l: :turn-l:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Dec 2006, 01:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2006, 21:08
Nisi shvatila...

Niko ovde nije protiv tramavja (osim Bluke koji kaze da bi to pokvarilo izgled grada :lol: ), nego vecina misli da grad sada jednostavno ne moze da priusti sebi takav projekat.

Evo:
Nitro, d najcitiraniji covjek svih vremena \":)\" je napisao:
Volio bih i ja da je Banja Luka velegrad, da ima milion stanovnika, tramvaj, metro, aerodrom, podzemni saobraćaj i uređenu pješačku zonu, ali gdje je tu realnost. Treba krenuti od manjih stvari.

Zato se mnogi smiju toj ideji, ima puno prechih stvari koje se moraju uraditi, a tramvaj ce kad tad biti u banjaluci. But not yet....But not yet..... (Gladijator zakon :lol: ) Naprimjer ona nezaposlenost koju si i sama iskusila. Skole, bolnice, industrija... sve su to stvari koje idu prije tramvaja. Mislis da bi Zagreb sad imao tramvaj da nije "izgradjen" jos za Titino vrijeme? Isto sa Sarajevom. Ionako se jedva krpe da odrze i ono sto imaju. Mi bar nemamo tih problema :D Kad bude spremna, imace Banjaluka letece tanjirchice umjesto taxija, i to prije Svice i Njemacke :wink:

Vrh

Tema posta: zgh
PostPoslato: 09 Dec 2006, 02:08 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Ma sve ja kontam, a ta ideja mi je ustvari pala na pamet kad sam procitala temu za podzemnu saobracajnicu,pa eto mi zaglibili duboko u blato,ali tako to krene!Vec sam i u par postova napisala da su naravno na prvom mjestu bolnice(porodiliste i hirurgija)skole(oprema,,bolji uslovi itd.)otvaranje novih radnih mjesta jer je velika nezaposlenost itd. sve mi je to kristalno jasno,ali zar i sam ne primjecujes da sve rade samo ih nije briga za zdravstvo i skolstvo pa sto se kaze mozda ce prije nesto kao tramvaj i trola ici Banjalukom nego sto cemo docekati novu bolnicu i odjele hirurgije i porodiliste da se srede kako bi bilo dostojno danasnjeg vremena.Ja sam isto tako napisala da nam je onako kako je jer ko nam je na vlasti dobro je da nam jos i gore nije!!!
Veliki pozdrav "bik",gdje ti zivis cini mi se po nekim komentarima da nisi u BL bar ne trenutno!!!! :thumbleft: :thumbleft: :thumbleft:

Vrh

Tema posta: Re: zgh
PostPoslato: 09 Dec 2006, 10:05 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Okt 2006, 10:20
RICKLINGEN je napisao:
Vec sam i u par postova napisala da su naravno na prvom mjestu bolnice(porodiliste i hirurgija)skole(oprema,,bolji uslovi itd.)otvaranje novih radnih mjesta jer je velika nezaposlenost itd. sve mi je to kristalno jasno,ali zar i sam ne primjecujes da sve rade samo ih nije briga za zdravstvo i skolstvo pa sto se kaze mozda ce prije nesto kao tramvaj i trola ici Banjalukom nego sto cemo docekati novu bolnicu i odjele hirurgije i porodiliste da se srede kako bi bilo dostojno danasnjeg vremena.Ja sam isto tako napisala da nam je onako kako je jer ko nam je na vlasti dobro je da nam jos i gore nije!!!

Ne može grad da se brine za nešto što nije u njegovoj nadležnosti a ovo što si gore nabrojala nema nikakve veze sa gradskom vlasti. Bolnicama nema spasa dok se ne privatizuju.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Dec 2006, 15:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
RICKLINGEN ::
Citiraj:
OK.nema svrhe vise komentarisati sa nekima kao Nitro i Helena,vi smatrate da grad kakav je danas treba i ostati i da bilo kakave promjene nisu potrebne ,sto bismo ista mjenjali !!!!

Ne volim kad ljudi interpretiraju pogresno..a ubijedjeni su da su u pravu..Jos jednom naslov teme je "tramvaj"...Dakle, pricamo o tramvaju a ne o "stvarima koje trebaju ili ne trebaju u BL"...Nadji mi jednu recenicu u mom postu gdje si izvukla sljedeci zakljucak "vi smatrate da grad kakav je danas treba i ostati i da bilo kakave promjene nisu potrebne"...ja cu pojesti svoju tastaturu...i to slovo po slovo..sa svim interpunkcijama, brojevima, enter-om, delet-om....eto..

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Dec 2006, 16:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2005, 10:15
Opet ja da se ubacim. Prije razmisljanja o tramvaju treba optimizovati postojeci sistem saobracaja i maksimalno ga iskoristiti. Mislim da je grad napravio grdnu gresku kada je dozvolio da 5 ili 6 firmi obavlja gradski saobracaj i sada imamo javasluk. Nikome od privatnika se ne isplati da kupuje nove autobuse jer ne znaju sta ce biti na novom tenderu za linije. Ukoliko ne prodju onda mogu da skoce fino sa gradskog mosta. Nadam se samo da su ovi ugradskoj upravi malo razmisljali o tome i da nece opet biti presudan mito i korupcija.
Druga stvar za sve one pobornike autobusa jeste ekologija. Ljudi razmisljate li vi o sve vecem broju automobila u gradu i izduvnim plinovima koje ispustaju. I tramvaj i trolejbus imaju velike prednosti sto se toga tice (+ rade na struju ciju cijenu mozemo da kontrolisemo). Kada krenete da se zadovoljavate sadasnjim stanjem zapitajte se kakv ce grad biti za 20 ili 30 godina? Grad i saobracajni sistem treba planirati na vrijeme a ne gasiti pozare koji ce kasnije izbijati jer je neko u proslosti zakljucio da mu ne treba nista bolje u datom trenutku.

Dakle definitivno praviti planove i studije za bolje sisteme prevoza, vidjeti cijenu kostanja pojedinih i osmisliti nacin upravljanja istim. A da je skupo jeste, pogotovo tramvaj... brrrrr.
pozdrav

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Dec 2006, 02:08 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

the_grunf je napisao:
Opet ja da se ubacim. Prije razmisljanja o tramvaju treba optimizovati postojeci sistem saobracaja i maksimalno ga iskoristiti. Mislim da je grad napravio grdnu gresku kada je dozvolio da 5 ili 6 firmi obavlja gradski saobracaj i sada imamo javasluk. Nikome od privatnika se ne isplati da kupuje nove autobuse jer ne znaju sta ce biti na novom tenderu za linije. Ukoliko ne prodju onda mogu da skoce fino sa gradskog mosta. Nadam se samo da su ovi ugradskoj upravi malo razmisljali o tome i da nece opet biti presudan mito i korupcija.
Druga stvar za sve one pobornike autobusa jeste ekologija. Ljudi razmisljate li vi o sve vecem broju automobila u gradu i izduvnim plinovima koje ispustaju. I tramvaj i trolejbus imaju velike prednosti sto se toga tice (+ rade na struju ciju cijenu mozemo da kontrolisemo). Kada krenete da se zadovoljavate sadasnjim stanjem zapitajte se kakv ce grad biti za 20 ili 30 godina? Grad i saobracajni sistem treba planirati na vrijeme a ne gasiti pozare koji ce kasnije izbijati jer je neko u proslosti zakljucio da mu ne treba nista bolje u datom trenutku.

Dakle definitivno praviti planove i studije za bolje sisteme prevoza, vidjeti cijenu kostanja pojedinih i osmisliti nacin upravljanja istim. A da je skupo jeste, pogotovo tramvaj... brrrrr.
pozdrav

Hvala bogu bar neko je procitao moj prvi komentar kad sam tek postavila temu od do,svaka cast "the _grunf".Najvise me boli kad ljudi nesto procitaju(napola) i daju kom. a nisu ni shvatili sta je pisac htio reci.Ja sam u stvari dala predlog i moja razmisljanja prenijela na ovaj forum,da ako vec ce se praviti ta podzemna saobracajnica,ujedno je srediti tako da bi mogla danas sutra sluziti i kao podzemna mreza(ukrstanje vise linija) za tramvaje,jer kontam ako vec nesto misle da kopaju bar nek naprave to da eto ako ne uskoro ono bar za u buduce moze posluziti i druge svrhe.Istog sam misljenja i po pitanju zagadjenosti i to sam navelai potrosnji benzina i ustedi jer struja nije skupla nego benzin,a i sve bi se to dalo srediti kada bi imali prave ljude na vlasti al'sta cemo mi kad su nam na vlasti sami krkani nijedan nema zavrsene politicke nauke(mozda neki kupljene diplome)pa sta ce njima tramvaj kad imaju vozace da ih vozaju,ko biva cuj tramvaj,koji ce mi tramvaj,sirotinja nek crkne i ovako nije nizasta,to je njihovo misljenje,jer oni su sebi obezbjedili foteljice i bole njih sta je bolje a sta nije,njima je dobro sve im na dohvat ruke,nek oni imaju svaki dan pecnu janjetinu,prasetinu ,vozaca,privatni let itd......Nemam vise volje pisasti od tim debelokozcima,povraca mi se od svega....fuuuuj.A korupcije ce biti sve dok se ne sredi ,ova gore bagra navedena....
Isto tako sve bi se dalo prilagoditi pa i ulice jer nije bas svugdje nemoguce ih prosiriti,ali izgleda ljudi ne kontaju da se sine postavlju po istoj traci kojom idu i auta,ma stvarno nesto ne kontam ili se prave Tose ili stvarno nikad nisu bili u gradu koji ima tramvaje,trece nema.Naravno da bi kostalo ko svetog Petra kajgana ali jednom se to pravi i gradi i kasnije bi vratila se visestruka dobit,a sto neki spomenuse da se ne bi mogle regulisati naplate karata i tekako bi se moglo,i ovako ima ljudi bez posla a i trenutno u busevima postoje kontrolori pa bi svaka linija imala svoje kontrolore,a svakako svaki gradjanin koji radi u firmi mogao bi izvaditi mj.kartu preko firme s nekim malim popustom i vjerujem da se niko nebi blamirao za marku dve i platio kaznu od 200-300km jer kazne bi trebale biti kao i ovde rigorozne.I jos nesto kad procitam kako mogu Bluku da usporedjujem sa zapadom,ma jesmo li mi sugavi,mislim samo jedno je problem izabrati prave ljude na vlasti.Eto isto je i sa aerodromom svaki put kad hocu za Bl moram za Hamburg pa za Zg a zasto jer nekimnije u interesu da se otvori aerodrom aisti ti nesto ocekuju od nas koji smo u dijaspori ,pa sad bogami mislim da nas nece tako lako nasankati.Neka ici cemo mi preko Zg i dalje sto bi R.S. zaradjivala kad moze Hrvatska(tako nekima odgovara) ma to sve nije vrijedno da se komentarise, ali ponekad me izbace neke stvari iz takta ,pa eto....

Bice nesto od nase banjaluke......nekada....al svejedno volim je,nije grad kriv kao grad sto njim upravljaju oni koji nisu dorasli ni da cistaci budu,jer i zato je potrebno znanje.... :wave: :wave: :wave:

Ej,pa ja napisa referat,al nema veze!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Dec 2006, 11:13 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Okt 2006, 15:16
](*,) :violent1: nema nista bolnije od dugih postova

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Dec 2006, 11:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Bik je napisao:
Nitro, d najcitiraniji covjek svih vremena

Hvala hvala Biče. Upravo mi je ego skočio do plafona. :lol:

Ne da mi se ponovo trabunjati o svemu ovome. RICKLINGEN ti imaš neku svoju viziju i za pohvaliti je taj tvoj entuzijazam iako je debelo neutemljen. Porediti Banja Luku sa njemačkim gradovima ili sa Zagrebom ili Beogradom je blago govoreći smiješno. Koliki je godišnji budžet tih gradova u odnosu na jednu Banja Luku? Koliko su ti gradovi populaciono i prostorno veći od Banja Luke? O urbanoj razvijenosti da ne pričam...

Banja Luka se razvija u pravcu u kom se razvija. Nećemo postati metropola ni preko noći, niti za 10 godina. Trebam li još jednom da navedem koliko je usko urbano područje oko grada? Preprošle godine sam bio u Njemačkoj u Karlsruheu. To je grad koji je populaciono otprilike blizu Banja Luke, međutim prostorno je veći jedno 5 puta, a urbano područje tog grada seže i do 20 kilometara od centra. I kako onda porediti to sa Banja Lukom?

U Banja Luci za tramvajem još uvjek nema potrebe. Stanovnici okolnih naselja još uvjek mogu bez problema da se snađu sa autobuskim prevozom, a zamisliti neki tramvaj kako vozi u Karanovac ili Ramiće je za mene zaista smiješno. Pa prema pojedinim prigradskim naseljima još vode makadamski putevi, a sad bi trebalo da postave tramvaj... Ne. Ne kažem nikad, ali trenutno za to nije ni vrijeme ni prilika...

Poslednji put menjao Nitro dana 10 Dec 2006, 23:04, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Dec 2006, 12:21 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Avg 2006, 14:43
Neka ici cemo mi preko Zg i dalje sto bi R.S. zaradjivala kad moze Hrvatska(tako nekima odgovara) ma to sve nije vrijedno da se komentarise, ali ponekad me izbace neke stvari iz takta ,pa eto....
-------------------------------------------------------------------------------------
Pa zašto neideš preko Sarajeva ili Beograda umjesto što slijećeš u mrsku RH.. :D :D Onda nebi ostavljala devize u ZG.. :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Dec 2006, 14:01 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Apr 2005, 09:34
pa ako su ljudi zadovoljni sadasnjim javnim prevozom u BL onda jbg. recimo da ne treba...ja nisam zadovoljan, cekao sam 20 min na starcevici bus, pa me je onda vozao pola sata po gradu,pa je majsta svratio u obliznju kafanu da sere, pa mi je trebalo 5-10 min do kuce,sto znaci za nekih sat vremena bio sam kuci, a pjeske mi treba pola sata..poserem se na prevoz kad sam brzi pjeske..

a to sto je guzva u gradu, pa jbg. svi voze auto niko nece (ni ne moze) da se osloni na ovakav jp.

uostalom ja sam na prvoj stranici naveo min. 5 argumenata zasto treba da se uvede tramvaj, a vi navedite samo jedan zasto ne moze ili ne treba, slozicu se s vama.ili navedite da za jedan od ovih koje sam naveo nije tacan..

Samo nemojte opet kako su ulice uske , ili kako nema para, ne da mi se vise traziti slike..

a kad bi se tramvaj napravio , prvi koji bi provozali svoje dupe su ovi sto su protiv.. :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Dec 2006, 14:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Opet ću ja izgleda...

Grad od 300 000 stanovnika, sa preko 70 000 automobila, sa urbanim jezgrom prečnika 5 kilometara i sa svega tri ili četiri saobraćajnice koje imaju četiri trake. Primjer - Gradski most kao ključna veza sa centrom ima samo dvije trake i to jako uske. U saobraćajnom špicu zbog semafora kolona vozila se proteže do malog Tropika. Kako bi se u taj saobraćajni krkljanac uklopio tramvaj, kad se biciklom ne može proći od gužve? Ovo je meni najbliži primjer. Takvih je 70 posto raskrsnica i ulica u gradu...

Citiraj:
Samo nemojte opet kako su ulice uske , ili kako nema para, ne da mi se vise traziti slike...

Pa upravo to su razlozi. Nije uvođenje tramvaja kopanje kanala pa da se krknu tramvajske šine gdje god se može, pokupi se polovnih tramvaja iz zapadnih zemalja i vozi Miško. Treba mijenjati kompletnu infrastrukturu grada, organizaciju saobraćaja i mijenjati kompletnu strukturu energetskog snabdjevanja. Gradovi koji iamju tramvaj su uglavnom, prilikom samog početka svog razvoja bili predviđeni da u skoroj ili daljoj budućnosti imaju tramvaj. Banja Luka jednostavno nije predviđena za tako nešto.
Prevelik je to zalogaj za gradsku upravu i naše trenutne prilike. Kod nas ljudi nisu u stanju da poprave oštećene saobraćajnice, a priča se o uvođenu tramvaja. Ljudi moji, postoji nešto što se zove prioritet, a tramvaj to sigurno nije u ovom trenutku...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Dec 2006, 15:02 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Citiraj:
Treba mijenjati kompletnu infrastrukturu grada

ne treba mijenjati KOMPLETNU infrastrukturu grada

Citiraj:
organizaciju saobraćaja

ni to (kompletno)

Citiraj:
i mijenjati kompletnu strukturu energetskog snabdjevanja

sta je to " kompletna struktura energetskog snabdijevanja"

Citiraj:
Gradovi koji iamju tramvaj su uglavnom, prilikom samog početka svog razvoja bili predviđeni da u skoroj ili daljoj budućnosti imaju tramvaj

aj navedi samo jedan

Citiraj:
Banja Luka jednostavno nije predviđena za tako nešto

pa o tome i raspravljamo da li jeste ili nije ??

Citiraj:
Prevelik je to zalogaj za gradsku upravu i naše trenutne prilike. Kod nas ljudi nisu u stanju da poprave oštećene saobraćajnice, a priča se o uvođenu tramvaja.

ne pricamo o tome koliko ima para u upravi, niti da li je uprava voljna da napravi nesto u ovom gradu, jer ako ce mo samo onjihovim odlukama, i mogucnostima , ne vidim smisao bilo koje rasprave koja se tice bilo kakvih promjena u gradu.

Napisao si brdo stvari , ali nista nisi rekao..

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Dec 2006, 23:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
KOMPLETNU infrastrukturu grada

OK. Ne kompletnu. Dio koji se odnosi na saobraćaj i puteve.

Citiraj:
energetskog snabdijevanja

Elektro-energetskog. Tramvaji ne idu na ugalj ili vazduh, znaš? Idu na struju, ako se ne varam...

Citiraj:
Citiraj:
organizaciju saobraćaja
ni to (kompletno)

Govorim od dijelu saobraćaja koji bi uključivao tramvaje. Neće niko mijejnati organizaciju saobraćaja na putu do moje babe u selo... Mada bi i saobraćajnice u gradu koje ne bi sadržavala tramvaj takođe pretrpjele određene izmejne...

Citiraj:
ne pricamo o tome koliko ima para u upravi, niti da li je uprava voljna da napravi nesto u ovom gradu

A o čemu pričamo, kad je takva odluka uglavnom na njima? Šta imaš od toga da se 300 000 stanovnika Banja Luke, putem narodne inicijative, izjasni da želi tramvaj u gradu, ako ne postoje sredstva da se to uradi.

Citiraj:
Napisao si brdo stvari , ali nista nisi rekao..

Sve sam rekao u prethodnim postovima koje ti očito ne čitaš. Naveo sam ti u prethodnim postovima i neke kriterijume po kojima se određuje potreba nekog grada za tramvajem.

Ukratko je napisao:
Grad od 300 000 stanovnika, sa preko 70 000 automobila, sa urbanim jezgrom prečnika 5 kilometara i sa svega tri ili četiri saobraćajnice koje imaju četiri trake

Koliku potrebu za tramvajem može imati grad od 300 000 stanovnika i u kojem se iz svakog urbanog dijela grada do samog centra može stići za 20 - 30 minuta pješke? Kakva je ekonomska opravdanost takvog projekta koji bi zahtjevao ogromna finansijska sredstva? Koliki je prioritet to uvođenje tramvaja?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Dec 2006, 00:41 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

kakva je ekonomska opravdanost da se vozimo iskljucivo na naftu koju uvozimo??I koja ce kako se cini biti sve skuplja??

I ne moras ti meni objasnjavati da tramvaj ide na struju, objasni ti to sebi!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Dec 2006, 05:44 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

zipp je napisao:
pa ako su ljudi zadovoljni sadasnjim javnim prevozom u BL onda jbg. recimo da ne treba...ja nisam zadovoljan, cekao sam 20 min na starcevici bus, pa me je onda vozao pola sata po gradu,pa je majsta svratio u obliznju kafanu da sere, pa mi je trebalo 5-10 min do kuce,sto znaci za nekih sat vremena bio sam kuci, a pjeske mi treba pola sata..poserem se na prevoz kad sam brzi pjeske..

a to sto je guzva u gradu, pa jbg. svi voze auto niko nece (ni ne moze) da se osloni na ovakav jp.

uostalom ja sam na prvoj stranici naveo min. 5 argumenata zasto treba da se uvede tramvaj, a vi navedite samo jedan zasto ne moze ili ne treba, slozicu se s vama.ili navedite da za jedan od ovih koje sam naveo nije tacan..

Samo nemojte opet kako su ulice uske , ili kako nema para, ne da mi se vise traziti slike..

a kad bi se tramvaj napravio , prvi koji bi provozali svoje dupe su ovi sto su protiv.. :D

Zipp ,nemojmo vise trositi rijeci nekim ljudima je tesko nesto objasniti,a ja nisam ni rekla da sutra treba poceti praviti sine i uvesti tramvaje, vec kad sam procitala u jednom od tekstova da ce krenuti obnova starih objekata,rusenje nedovrsenih ruina i gradnja podzemnih saobracajnica tako bi ujedno i to moglo da se ubaci kao tema za razmatranje,ali neki su to shvatili pogresno.Nazalost neki ljudi citaju povrsno,pa zato i daju kom.bezveze....

Draga Helena,nemoj da se nadjes uvredjena nisi napisala tako OK,ali to se moze naslutiti iz tvoje 2 recenice(pomalo su ironicne ili bolje reci zajedljive),struktura postojecih ulica kako se nekad mjenjala moze se i za 5 ili 10 godina takodjer izmjeniti i prilagoditi za uslove neceg sto bi znacilo napredak za nas grad.Lijep pozdrav!!

nek' tebi tako BUDE!!!!!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 140 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]