V@nja je napisao:
Razmisljam o tome da kupim Mercedes .. ovako, bez nisana, nikako da uganjam te sto pretrcavaju

Skoro vidim debila koji kroz Borik (mislim da se ulica zove Radomira Putnika, uglavnom ona sto ide pored vojnih zgrada, Lilesa...) vozi motor tako sto je noge prebacio naprijed, vise niz prednji dio motora, dupe mu je izmedju dvije rucke malo prema naprijed, a ruke su mu unazad pomjerene da bi bile na ruckama...opisala sam to najbolje sto mogu, nadam se da je jasno...i vozi tako u sred bijela dana. Vozi jer se svi sklanjaju budali. Dok jednom ne bude kasno.
A onda ce svi pisati bio je dobar, sta bilo ko ima reci protiv njega...
Juce debil u ekstra zutom autu predje preko Venecija mosta kao da je upravo posao u obaranje Sumaherovih rekorda.
Zalije mi je onih koji ni krivi ni duzni ginu zbog ovih koji su neodgovorni ne samo prema drugima, vec i prema vlastitom zivotu.
Svoj zivot moze staviti na kocku, ali moj nema pravo stavljati na kocku, a radi to svaki dan kad stisne gas bilo ko od mladih i divljih kobajage faca.
Danas je neko ubio sebe, sutra ce ubiti nekog penzica koji ne moze na vrijeme pobjeci, a prekosutra mozda necije djete...
Ali nisu ni oni krivi, kriva je policija koja ne radi svoj posao!
Sad ide ljeto, pa obratite malo paznju na plave uniforme po kaficima ispred kojih su parkirana piva raznih vrsta.
Helena je napisao:
Zasto bi to radili, pravili ograde u po grada? Onaj ko ima kulturu, dovoljno pameti - precice preko pasarele. Ako se covjek ne zna ili nece sam da se cuva, onda ne vidim razloga da ga "grad" cuva?
Ja mislim da je to nuzno, ali ne da bi se zastitili debili koji pretrcavaju ispod pasarele, vec da bi se zastitili normalni vozaci koji dozivljavaju traume od ovakvih debila.
I ja nisam vozac, nemam vozacku!
Ali mislim da je nuzno zastititi ne samo pjesake od divljih vozaca, vec i vozace od divljih pjesaka.