banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 10 Avg 2025, 03:58

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 198 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 10  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 17 Jan 2006, 12:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
evo upravo gledam sa prozora sta rade ...premjestili su onu zemlju na fudbalski teren.Citao sam u novinama da ce biti gotovo do ljeta a u slucaju dako bude nekih kasnjenja uzece dodatne radnike da se sve stigne

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Jan 2006, 12:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

sto se tice tog parkinga ,dobra ideja ,ode kupiti zemlju kod baraka pa naplacivati parking :lol: ima da posao procvjeta :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Jan 2006, 16:32 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Okt 2005, 11:37
Биће то добра ствар... ух баш се накуца... :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Jan 2006, 17:01 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Avg 2004, 18:56
Po mom misljenju odlicna ideja na pravom mjestu,sta ce mi aqva park u Karanovcu il Zaluzanima.Tuzno je bilo da raja ide u Gradisku,Srbac i ostala sela na bazene da se na Incelovom kupa u hladnoj vodi i u Seheru placa turcinu pet maraka za prcmoljak od bazena.
Preko puta Auto prevoza planiran je ogroman sportski kompleks gdje ce izmedju ostalog biti stadion duplo veci od Borcevog i dvorana veca od dvorane Borik.
Zna li neko dimenzije bazena po ovoj slici mi se cini nekako maleno,bolje da su ulozili duplo manje para za park Petra Kocica pa ove bazene prosirili,jebo ih muzicki paviljon da mi je vidjedi njegovu ulogu u parku :crazyeyes: .
Incelov bazen se prosiruje,prave se tribine i najverovatnije natkriva.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jan 2006, 10:31 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 29 Sep 2005, 15:12
ne znam za velicine ovih bazena, ali mi se ipak cine nedovoljno veliki za potrebe grada kao sto je Banja Luka. Bice mi jako zao, a i cudno, ako zatvoreni bazen ne bude olimpijske velicine.
Ne slazem se ni sa lokacijom, suvise je prometna da bi se izregulisalo normalno parkiranje. Mislim da takav jedan objekat ne bi trebao da se nalazi u dijelu grada koji je tako blizu centra i prijeti da stvori jos vece guzve.
I komentar koji sam vec jednom dao. Koja je alternativa svima onima koji su dolazili na vojno na fudbal, basket, odbojku, trcanje, igranje s klincima i sta jos ne? Cini mi se da je grad nije ponudio?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jan 2006, 14:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2006, 21:08
Sta ce nama veci stadion od Borcevog? Da oce ovaj sto vec imamo malo poboljsati bilo bi dobro. Sto se mene tice, trebalo bi umjesto toga napraviti jos jedan veliki park koji trebao da bude veca verzija parka Mladen Stojanovic. Eto i alternative za izgubljeno "Vojno".

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jan 2006, 16:55 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Dec 2004, 16:27
ja sam totalno za da se gradi aqua park, samo ne razumjem sto se neki bune, samo da mi ih je vidjet hoce li oni ici kad bude zavrsena aquana!!! :roll:

ja sam u slovackoj placao ulaz 10 evra za aqua park :roll: :wink:

http://www.tatralandia.sk/indexen.php?aquapark-ubytovanie-liptov-tatry 8) 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jan 2006, 19:42 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Apr 2003, 13:27
Obicni kontrashi ... sasvim sam siguran da nemaju ni pojma o cemu se radi .. al glavno je da se kontrira .. pa sta god da je ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Jan 2006, 13:09 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Nov 2005, 18:50
Bazen u Boriku???
Pa lijepa je to idea,ali ne na onom prostoru,ondje bi trebalo samo da se ocisti i sredi park kako jeste(kao mladen Stojanovic),a basen i sve ono sto planraju da naprave neka smjeste preko puta u kasarni...ima vise prostora a sama kasarna se moze pretvoriti u lijep hotel.Na onoj slici izgleda tobogan veci od basena...Neko rece da su nacrt pravili Italijani pa valjda oni nesto znaju...HAHAHAHA Zivim u Italiji vec 17 godina i mogu vam reci da oni znaju napraviti toliko smijesne stvari da je to ludnica....I sto je najvaznije ili najzalosnije nemaju pojma o potrebi grada ili samog naselja...ne vole taj grad a hoce da ga grade...sto se tice drveca i zelenila stvarno je neoprostivo posjeci sve one borove,nekaze se djabe da su pluca grada.Italijani su izgradili svoje gradove bez zelenila pa je toliko zagadjeno da se nemoze disati.Da li znate da se u Rimu,Milanu,Napoliju..ne mogu upotrebljavati motorna vozila nedeljom i to sve da bi malo ocistili zrak.Svi pjehe ili biciklom...Izvinite na mom smijesnom tekstu.Moj savjet:organizujte manifestazije:ZASTITIMO ZELENILO...Molba:da li znate koja Italijanska firma hoce da izvede to sranje?A da aquapark se pise ACQUA PARK a cita se aqua..eto toliko izvinite sto se mijesam iako vise ne ziviM u BL,ali dodjem svakog ljeta jer volim moj grad i bilo bi lijepo imati tako nesto u gradu...ekonomija...turizam...ciao

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Jan 2006, 13:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
prpa67 je napisao:
A da aquapark se pise ACQUA PARK a cita se aqua..

SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Jan 2006, 13:27 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Nov 2004, 10:48
Prpa. Acqua se pise na talijanskom, u pravu si.. Kako se pise na latinskom? :drinking:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Jan 2006, 17:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

iskopali 27 lesefa ...zanimljivo ...moguce da su bili jevreji iz II. svjetskog rata ,bar tako kazu .

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Jan 2006, 19:21 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Zdravo Cosma,,koliko vremena???
U pravu si na talijanskom se pise acqua a kako da ne mogu ti reci i na latinskom,zavisi koji period zelis znati.Mogu ti objasniti i zasto su nekad pisali V umjesto U.Mogu ti objasniti mnogo toga posto me latinski i inace interesuje...Ali prvo mi objasni kakve vese ima latinski sa nasim bazenom?Ili hoces da kazes da nasi banjalucani govore latinski?Zar ne bi bilo ispravnije zvati ga vodeni park.Vuk Karadjic je lijepo pekao pisi kako citas i citaj kako pise...Bas nam je lijep nas srpski....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Jan 2006, 19:27 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Apr 2005, 09:34
jes jes

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Jan 2006, 19:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Acqua na talijanskom, aqua na latinskom...... Eto, jedite.... :lol:

@ prpa67:
Nisi jedini koji ovdje govori talijanski...... :lol: :D 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jan 2006, 09:49 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Ja sam siguran da nisam jedini koji zna Italijanski,ali sam jedini koji je smatrao da je simpaticno ispraviti tu "greskicu"koja to koliko vidim i nije za vas kao sto nije greska izgovarati evro umjesto euro,ili Cosma moze da mi dokaze da je i to latinska rijec...Objasnite mi samo sto vas to toliko vrijedja iako nije bila moja namjera vrijedjati nikoga.Italijanski,Latinski,Engleski,Njemacki...draga Lisa nije uopste bitno(za mene)govorim tri od tih jesika i ja cu se valjda nekako snaci a sta je sa nasim Srpskim jezikom zasto ga zaboravljamo?
Ali pravo da ti kazem bas me boli briga,pricalo se o basenu.
Oprostite na smetnji i samo nastavite vasim putem.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jan 2006, 10:19 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2003, 09:26
Citiraj:
Ja sam siguran da nisam jedini koji zna Italijanski,ali sam jedini koji je smatrao da je simpaticno ispraviti tu "greskicu"koja to koliko vidim i nije za vas kao sto nije greska izgovarati evro umjesto euro,ili Cosma moze da mi dokaze da je i to latinska rijec...

Kao prvo, ne ljutim se ako me neko ispravlja, to je i pozeljno i korisno. Medjutim, nisi u pravu... Kada se govori o jeziku, moras znati da su stare "nove" rijeci koje se koriste u raznim jezicima izvedenice iz latinskog ili starogrckog jezika. Kad je rijec o posudjenicama, u pitanju su uglavnom rijeci iz modernih i jos zivih jezika. Pri tome, izvedenice se uglavnom pisu i izgovaraju kao i u staro doba, dok se posudjenice uglavnom prilagodjavaju pisanju i izgovoru. Zbog toga je aqua (lat. voda - moram da provjerim da nema ova rijec u starogrckom, zaboravio sam, ali mislim da ne), a ne acqua (ital. voda) i sa druge strane cao, a ne ciao. Kad je rijec o Evro ili Euro, a spomenuo si srpski, onda znas da je u srpskom izraz Evropa (opet latinski i potpuno ispravno), a ne Europa (tzv. novi latinski, odnosno zapadno-evropski). I ovde je posudjenica prilagodjena lokalu. Kao sto je u srpskom bazen (posudjenica) a ne basen (koji se najcesce koristi kao industrijski termin, npr. rurski basen).
U prilog tome, lat.-aqua, eng.-aqua, ital.-acqua. Ili mater, mother, mutter,...
Dakle, jezik kao "zivi organizam", se stalno razvija i prilagodjava lokalnim uslovima i time pokazuje da je ziv, za razliku od latinskog ili starogrckog, koji se nisu prilagodjavali (no, to je vec istorija).
Citiraj:
a sta je sa nasim Srpskim jezikom zasto ga zaboravljamo?

A ovde si potpuno u pravu, nema sta...
Eto, malo skretanje sa teme, zao mi je (da ne kazem sorry)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jan 2006, 10:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ja ipak mislim da gamad treba pobiti, dok ne porastu... Cesto se desavalo da se cak i konjske muve ponasaju kao odomaceni oblici buraza i starca, prije svega u visokim trinaestospratnim zgradama zute, avaj, boje. Nije potrebno pretjerano naglasavati ovom cijenjenom skupu i okupu nasemu dragomu i mogucnost razvijanja retardiranih oblika zivota sve do stepena potpune samosvjesnosti pri nekim visim temperaturama od 6 stepeni milojkove skale. OMMMMMM

:shocked!:

cisto da se ovo vrati na temu...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jan 2006, 13:40 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
bed je sto su odlucili da prave zabaviste na tom mjestu
tako ce BL ostati bez ijedne zelene povrsine (PK i nije park, a i sav je skoro betoniran, a MS je periferija, znaci ni on se ne racuna)

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Jan 2006, 15:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pa nije bas periferija...laganom setnjom 15 minuta od centra. On se vrlo racuna.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 198 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 10  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]