banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 01 Avg 2025, 20:53

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11143 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 297, 298, 299, 300, 301, 302, 303 ... 558  Sledeća

Da li bi ste se vakcinisali protiv korona virusa? (12.02.2021.)
a)vakcinisaću se 57%  57%  [ 72 ]
b)neću se vakcinisati 14%  14%  [ 18 ]
c)vakcinisaću se ako budem bio uslovljen/a (zbog posla, putovanja i sl.) 25%  25%  [ 32 ]
d)nisam o tome još razmišljao/la 3%  3%  [ 4 ]
Ukupno glasova : 126
Autoru Poruka
PostPoslato: 27 Okt 2020, 19:54 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Sep 2012, 23:07
Prije da je 7

Sent from my iPhone using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 27 Okt 2020, 19:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
14 dana od dana zadnjeg kontakta, koji je bio u petak, tako da ostaje još 10 dana. Trebao bih sutra dobiti rješenje.

Послато са Redmi 5 Plus помоћу Тапатока

Allow me to introduce first, Makaveli the Don.

Vrh

PostPoslato: 27 Okt 2020, 20:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Feb 2011, 19:13
Nama uveli samo 5 gostiju mozemo uvesti u kucu,a sad im najveci problem sta uraditi sa djecom za Halloween i odlucili su da zabrane djeci da idu kod oni sto ih ne poznaju,inace sve radi normalno osim turizma i hotela,tu je bas problematicno.
Inace broj zarazenih iz dana u dan se povecava,maske niko ne nosi osim u Oslu u zatvorenom prostoru.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Vrh

PostPoslato: 27 Okt 2020, 21:38 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Sep 2012, 23:07
Kakva je situacija kod vas generalno u narodu? Da li se osjeca napetost i slicno? Da li vas mediji ubijaju u pojam kao nas i Srbiju? Ili zna se da je virus tu, postujte mjere i to je to. A ne svaki dan, pa i svaki sat je...e u mozak.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 27 Okt 2020, 21:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Feb 2011, 19:13
Ovdje ljudi stvarno respektuju jedne druge,na trotoaru se sklonjaju jedni od drugi,u prodavnici se drze odstojanja mada je i mnogo manja koncetracija ljudi nego kod nas dole. Ovdje najveci problem predstavlha omladina koja se iskuplja u stanovima u velikim grupama mada i to policija drzi pod kotrolom koliko je moguce. Znaci ako neko javi da imaju fest policija odmah dolazi. Sad je problem sto se komsije nece da zamjere. Mediji koliko ja pratim te njihove vjesti vise filiju sa Trampom nego koronom.Donose odluke svakih 14 dana.Recimo Svedska je podjeljena u regije pa tako oznace regiju za oranz bojom ako je dozvoljeno putovanje bez karantina dok regija oznacena crveno moras u povratku u karantin 10 dana.
Sve u svemu za sad je koliko toliko normalno.
I danas kad sam dobio inekciju protiv obicne gripe u shali sam je pitao jel to i protiv coroneda bi mi ona rekla nije al uskoro bi trebalo. Predpostavlham da zna mnogo vise od nas tako da sam optimista.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Vrh

PostPoslato: 27 Okt 2020, 22:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Maj 2010, 00:48
Ja sam imao covid pocetkom avgust i bas danas komentarisem sa ukucanima. Od perioda kad sam izasao iz karantina a to ke 05.08.2020 pa do unazad 7 dana nisam poznavao niti cuo za nikog da ima covid19.

U posljednjih 7 dana,pa evo i danas s krajem dana sam cuo za najmanje 10.

Ocigledno da se ovo poprilicno rasirilo i nazalost teako da mozemo suzbiti bez nekih drasticnih mjera,al time ubijamo i neato drugo.

Na srecu od svih ovih i svih za koje sam cuo od pocetka su laksi alucajevi, izljeceni ili se lijece kuci.

Vrh

PostPoslato: 27 Okt 2020, 23:13 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
Ja sam najverovatnije prebolio prije dvije sedmice. Prije desetak dana se ispostavilo da su obojica vlasnika pozitivni a viđamo se svakodnevno. Neka dva tri dana ranije sam se čudno osjećao i kašljao ujutro. Boljela me je glava a i supruga je imala slične simptome.
Pečenko je napisao:
mirdza je napisao:
Kod mene su tek zaoštrili mjere, a već se spominje potpuni lockdown od subote, tj. zabrana kretanja osim do posla, bolnice i prodavnice. Pa jebem im mater svima...

Jel' kod tebe proglašeno vanredno stanje ?

Nije, a nije bilo ni na proljeće iako su uveli ograničenja kretanja.

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2020, 00:24 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 22 Feb 2017, 07:07
I konacno pametna odluka da se blagi slucajevi ne testiraju nego prije svega lijece.Kod nas umjesto pandemije kovida vlada pandemija pcr testova

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2020, 03:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2017, 09:12
Još jedna glupa odluka.
Svrha masovnog PCR testiranja je da se otkrije što više zaraženih bez simptoma i da se takvi izoluju i spriječi da šire zarazu .
Par dana krenuli sa malo većim brojem testiranja i odmah promjena,prije bi rekao nestašica testova.

Ne da treba testirati one sa blagih simptomima nego i one koji su bili u kontaktu sa zaraženim a nemaju simptome pa i kontakte kontakata.

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2020, 09:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
Vjerovatno sada nije nestašica testova, jer je juče bio podatak o 1400 i nešto analiziranih uzoraka u 24h.

Moguće je da su ograničeni kapaciteti opreme za analizu u pojedinim centrima, ali i da nema dovoljno ljudi koji rade sa tom opremom.

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2020, 11:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Broj preventivnih mamografskih pregleda u RS, koji su glavni mehanizam za rano otkrivanje karcinoma dojke, u 2020. godini, pao je skoro na nulu. Karcinom dojke je vodeći uzrok smrtnosti kod žena i njegovo rano otkrivanje, ključno je u borbi protiv ove bolesti. Ne bih dalje ništa dodavao, da ne bih upotrebljavao previše teške riječi, kao neko čija je majka, jedva uspjela da se izbori sa ovom bolešću i za dlaku ostane živa. Inače, na redovni kontrolni UZV i mamografski pregled, morala je da sačeka više od 2,5 mjeseca jer korona.

A da... Pisao sam jednom, evo ponoviću. Broj slučajeva običnog gripa, tokom ove pandemije, pao je za 98%, u odnosu na prošlu godinu. U Australiji je u julu, kad je kod njih inače vrhunac sezone gripa, zabilježen jedan jedini slučaj sezonskog gripa.

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2020, 12:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2012, 11:29
Nosenje maske je kako osnovna prevencija protiv sirenja Kovida tako i za gripe i ostale respiratorne infekcije. Ne moze se sve izbjeci ali moze se u velikom procentu smanjiti broj oboljelih (prva sam i sama radila sa prehladama i blazim oblicima gripa: kijanje, kasljanje na radnom mjestu) i samim tim maske smatram kao visestruko opravdanu mjeru.
Takodje, ono sto sam primjetila posljednjih par dana je da 80% ljudi nosi maske, a ovih 20% koji ne nose su mahom tinejdzeri i mladi ljudi (raspon godina 12-25).
Sto se tice naseg zdravstvenog sistema, po mom misljenju, veliki haos vlada kod samog procesa trijaze pacijenata. Usmeno propitivanje tipa: da li ste u posljednjih 15 dana imali temperaturu, gubitak cula mirisa i ukusa (opravdana pitanja), pa nadalje pitanja o glavobolji, smrcavosti u jesenje doba, probavnim smetanjama i sl, na koja 90% ispitanih pacijenata realno daje bar jedan pozitivan odgovor, jer se pitanja postavljaju odvojeno. Da ne pricam sto i ispitanici lazu. Ili recimo kada sestra strpa sve pacijente u istu zatvorenu prostoriju u cilju trijaze (licno iskustvo na fucking pedijatriji). To sve je dovelo do toga da je pristup specijalistickim pregledima u okviru fonda postao otezan do nemoguc. I sta onda - onda odem i platim privatno.
Nikad mi zalije nije bilo izdvajanje za zdravstvo nego u ovo doba.

I grieve in stereo, the stereo sounds strange, I know that if you hide, it doesn't go away

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2020, 12:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Da, juli u Australiji...
https://www.bbc.com/news/world-australia-53319554

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2020, 13:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
Jutros i kod mene temperatura 37.3 , ostalo nista.Sacekacu koji dan da vidim sta je i kako se razvija..za sada paracetamol i vitamin c, zink + magnezijum.

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2020, 14:19 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Na autobuskom stajalištu na Malti će se vršiti testiranje na COVID ali neće se izlaziti iz auta.

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2020, 14:41 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Maj 2010, 12:19
Djeco, spremite se za skolu (ponovo) od ponedjeljka.

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2020, 14:46 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Provjerena informacija ili?

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2020, 14:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
Каже Леми.

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2020, 14:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
@wizzy_bl
Kod mene već 10 dana temp. skakuće oko 37. Samo me mrcvari. Mučnina, malaksalost... Jedino čim ustanem bude oko onih za mene normalnih 36.4. Ali najčudnije što recimo kao juče, paracetamol, vruća supa, čaj... i onda nakon par sati izmjerim temperaturu, ona samo se pomjerila sa 37 na 37.2. A prošle sedmice nakon što popijem paracetamol, barem par sati nije prelazila 36.8. I čudno što meni se prvo sinusi upale kod bilo kakve gripe, prehlade... ovdje nos ništa. Presušio.
Čim ovo prođe pa nekih 15 dana kasnije, nadam se da će biti onaj test na antitijela pozitivan da ne razmišljam svaki put kada skoči temp... corona alert.
Inače još prošle sedmice u porodičnoj rekli, samo u polikliniku. Ne dolazi nama :)

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2020, 15:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
Ama bas nikakvih drugih simptoma, osim te temperature. Stvarno ne vidim nikakvu svrhu trcati odmah u ambalantu i testirati se, jer sta ce mi reci i da sam pozitvan...sjedi kuci, pij caj,jedi supu i slaninu, bijeli luk,itd...

Jutros 37.3 , pa 3 puta 36.8, pa sad opet 37.2

Jedino sto bih imao.u rezervi imao sumamed, za ne daj Boze. Al kontam, ako se stanje pogorsa, lako cu ia doci do sumameda, a tad se javljam i porodicnoj po hitnom postupku.

E da, ako je simptom blagi pritisak u ocima, koji mi se javlja uvijek, pilikom bilo kakve povisene temperature..e onds to imam.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11143 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 297, 298, 299, 300, 301, 302, 303 ... 558  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]