banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jul 2025, 21:26

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11143 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 289, 290, 291, 292, 293, 294, 295 ... 558  Sledeća

Da li bi ste se vakcinisali protiv korona virusa? (12.02.2021.)
a)vakcinisaću se 57%  57%  [ 72 ]
b)neću se vakcinisati 14%  14%  [ 18 ]
c)vakcinisaću se ako budem bio uslovljen/a (zbog posla, putovanja i sl.) 25%  25%  [ 32 ]
d)nisam o tome još razmišljao/la 3%  3%  [ 4 ]
Ukupno glasova : 126
Autoru Poruka
PostPoslato: 24 Okt 2020, 13:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Maj 2018, 09:42
vojopd je napisao:
Da li srednje teska klinicka slika podrazumijeva upalu pluca? Nisu naveli dob ovih pacijenata, imaju li kakva druga oboljenja. Tesko je na osnovu ovog broja reci da je mnogo kriticnih, a ne znamo nista vise tim osobama. Da je ovdje polovina i vise od 170 na respiratoru mogli bismo reci da je situacija alarmantna.

Znam par poznanika koji su pozitivni i dusze su od 15 dana u izolaciji zbog upale pluca, a vecina ih je izasla nakon 10 (par dana temp i to je to).

pa sve je u redu dok neko tvoj - ili ti lično - ne zaglavi na respiratoru ili groblju. uostalom, imali smo priliku dramatičnih "preobraćenja" mnoštva likova koji su vascijelom čovječanstvu "objašnjavali" kako je sve ovo luk i voda e da bi, nakon što im je danima bila duša u nosu, dobili poriv da nam "objašnjavaju" nešto sasvim drugo.

ja sam, na primer, strašno protiv da se pandemija ovako benovelentno bagatelizuje. naravno da nisam za to da se upada u paranoju i širenje straha i panike ali bih slao direktno u zatvor sve ove koji neodgovorno samostalno odlučuju da li su se razboljeli i da li su, u međuvremenu, ozdravili.

ja poznajem nekoliko ljudi u Prijedoru koji već danima bukvalno pod temperaturom obilaze grad (što idući na posao, što prosto zujanjem po gradu) i rasijavaju virus gdje god stignu. uostalom, klaster u električnom izazvao je upravo pojedinac koji je sam sebi bio dijagnostičar.

Vrh

PostPoslato: 24 Okt 2020, 14:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Dec 2007, 18:06
_зока je napisao:
vojopd je napisao:
skitnica je napisao:
Mnogo ih je u teskom stanju, u tome i jest problem. Ne vjerujem da u ovom momentu ikome odgovara zastrasivanje, prije da se ublazava prikaz stanja.
Koliko je to mnogo? Najbolje je sjesti kuci u 4 zida, staviti masku i neka imunitet padne maksimalno, pa kad izadjes zdravo i zivio.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Imaš svaki dan na sajtu Instituta detaljan izvještaj. Sedma strana:
https://www.phi.rs.ba/pdf/sadrzaj/COVID ... 202020.pdf

Kako sam zakljucila da ih je mnogo?
Po tome sto se prelijevaju na druge odjele. Po tome sto znam da ima ljudi koji rade u bolnici dan-noc jer nema dovoljno kadra da to sve pokrije. Po tome sto i sama znam dvije osobe 40+ koje leze gore, a ne poznajem bas puno ljudi. Po tome sto se uvode nepopularne mjere neposredno pred izbore, u jeku predizborne kampanje.
EDIT
A ovo sa sjedenjem u 4 zida sa sve maskom....o cemu ti?

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 24 Okt 2020, 17:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Maj 2016, 13:46
Сјајно. Затворити образовне институције, а кристал, опијум и остале сељане нека раде. Не могу да вјерујем да након више од пола године они опет иду истим мјерама, на исти начин. Просто невјероватно колико заглупљен мораш бити.

Уметник - онај који умеће.
Pozvao sam u pomoć Boga i đavola, pa ko se prije odazove.
вицо ДАЉЕ РУКЕ ОД БОРЦА!

Vrh

PostPoslato: 24 Okt 2020, 20:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Samo daj dobro opravdanje za najgluplje poteze i nista se ne brini. Zatvaraj skole! Otvaraj podrume!

Vrh

PostPoslato: 24 Okt 2020, 22:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Feb 2012, 22:52
Trgovine i kafice vise ne smije zatvarati, ako nista ne uradi, recice narod eno raste broj a nista ne rade, i na kraju dodje do nekog polovicnog rjesenja zatvorice skole iako gotovo nikakve veze nemaju sa skokom zarazenih, al bitno je da se kao nesto radi.
Ocekujem u narednom perodu napad na opoziciju zbog šatora.

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2020, 01:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Ne mozes sve zatvoriti, kako ces onda okriviti narod za svoju nesposobnost. Krivi su neodgovorni gradjani, idemo dalje.

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2020, 07:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Da li si ti ono bio protiv zatvaranja kafana ili mi se samo ucinilo?

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2020, 07:33 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 01 Okt 2009, 00:14
Iz prve ruke, sad za dalje slučajeve da ne pričam.
Prijateljica zaglavila u izolaciji jer je frajer deset dana pod simptomima dolazio na posao i pravio se pametan dok ga nije skroz oborilo.

Kod rođenje sestre dolazili, jedno dvadeset dana na posao sa po 3 i više specifična simptoma (gubitak ukusa i duga temperatura koja ne prolazi), drugo pet dana - isto oborila bolest pa je morao prelezati. Nisu se javili ni na pregled bi na testiranje, slali djecu u vrtiće, supružnike na posao.

U nasem vrtiću su zaprijetili krivičnim prijavama ko bude slao bolesnu djecu, tek tada je petero roditelja priznalo da su u izolaciji, ali gospoda salju djecu, jer je poznato da djeca ne mogu da obole :mad:. Nama treba nesto jače ok korone, da nas istrijebi.

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2020, 09:42 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 21 Dec 2012, 16:36
U mom gradu se desilo da liku (40 god) nisu kako treba proveli terapiju. Tj. davali su mu 50% kiseonika manje od potrebnog... U BG je došao ne 5 do 12, već minut do 12... Toliko o tome.

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2020, 11:41 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Sep 2012, 23:07
Republicki stab danas u 17. Samo zatvaraj

Sent from my iPhone using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2020, 12:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2017, 09:12
Više od 50% testiranih pozitivno i vrijeme je za strožije mjere.

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2020, 12:27 
Majstor
Majstor

Sve mjere ma koliko pametno ili ludo zvučale, su goli penis jer nema represije za kršenje, pa ni provođenja mjera, jer smo marva koja samo batinu i kaznu razumije. Samo onaj dan kad je bilo puno policije, samo tad su svi vani nosili maske, već dan kasnije malo malo pa neko bez maske hoda.

Čude se otkud tako mala smrtnost kod Svabe.
Pa zato sto je većina normalna i odgovorna, čuvaju se, paze na druge. Tamo ako i zakače virus, dobiće sa jednog izvora i jednu dozu.
Kod nas mozes dobiti na poslu jer dolaze bolesni i kriju, dijete ti donese dozu od imbecila koji šalju djecu iz samoizolacije u vrticu, ubaci ti dozu još supružnik koji je isto dobio od nekog svjesnog i sveznajućeg ravnozemljasa sto ne vjeruje u virus. Budes izložen višestruko većem viralnom opterećenju nego Svabo, i onda je kriv nas zdravstveni sistem, a cuga, cigare i tries kila viška nisu.

Sta vrijedi zatvaranje, kada imaš imbecile koji će kriti simptome i ici na posao i medju ljude i širiti dalje? Mi nismo normalni i ona statistika da je prosječan IQ 90 u BIH je pretjerana, i 80 je previše za ovakvo ponašanje i razmišljanje.
Nema dovoljno dobre mjere koju ovakav narod neće ustati svojom nedisciplinom i mudro anjem.

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2020, 12:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Brutalno ali istinito.Potpuno se slažem.
U firmi gdje je bio veliki broj zaraženih i jedan smrtni slučaj većina ma skoro svi ne nose masku pravilno.
Ispod nosa,ispod brade.
Ili ne nose uopšte.
Samo se plaše da ne dođe inspekcija i da ih kazne,pa da mogu brzo navući masku kad čuju da dolaze u kontrolu.

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2020, 13:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jun 2010, 10:52
Je l mi moze neko objasniti, sta se zapravo postize mjerama? Kako bi mjere mogle sacuvati necije zdravlje, ako ga on sam ne cuva? I postoji li neki dugorocni plan kojim bi se rijesila korona, a da nije vakcina? Zivi se 3 mjeseca normalno, pa 3 mjeseca lockdown, pa 2 mjeseca normalno, mjesec lockdown i tako u nedogled? Kako to suzbija bilo sta? Ovi sto podrzavaju uvodjenje nekih rigoroznih i strozijih mjera, sta mislite vi da se sve zatvori na okruglo godinu dana, da niko ne radi, niti iko izlazi vani, da sve stane, i da u miru cekamo da virus ispari, da pandemija prestane. A onda kad virus nestane, onda da svako uzme strik, i da se objesi zbog dugova koji su se nakupili , zbog rezija, stanarina, kirija, i ostalih stvari koje niko nece moci da plati. Pa nas onda nece ubiti virus ali mozda cemo umrijeti od gladi kada sve prodje.

Politika mjera je totalno pogresna i zasnovana je jedino na sirenju panike i zastrasivanjima, i kompletnoj medijskoj ofanzivi ka psihicki vec poljuljanom narodu. Mjere bi se trebale usmjeriti na podizanju kolektivne svijesti, i na zastiti onih koji su zaista ugrozeni i spadaju u rizicnu grupu. Ali tu opet dolazimo do onoga, kako da pazis na nekog ako on ne pazi sam na sebe. Ako su penzioneri rizicna grupa, i neki hronicni bolesnici, bolje da se napravi tim ljudi koji ce oformiti drzava koji ce takvim ljudima dostavljati sve potrebne stvari da li to bila hrana i lijekovi, ili nesto trece. Ostali koji se smatraju zdravima, moraju biti u mogucnosti da normalno zive , da rade i da se bore na drugom frontu, a to je onaj ekonomski, da ne bi sve otislo u k.

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2020, 13:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Maj 2016, 13:46
zidarR je napisao:
Sve mjere ma koliko pametno ili ludo zvučale, su goli penis jer nema represije za kršenje, pa ni provođenja mjera, jer smo marva koja samo batinu i kaznu razumije. Samo onaj dan kad je bilo puno policije, samo tad su svi vani nosili maske, već dan kasnije malo malo pa neko bez maske hoda.

Па докле ће се више говорити да је народ стока? Јел' конташ да си тиме рекао и за себе да си стока? И ти си народ, јбт... И чему ће помоћи ношење маске на отвореном? Је ли уопште у овоме свему циљ да се сачувамо од болести или да се поштује и цјелива преЦјеник и његове заповједи, ма колико имбецилне биле? Изгледа некима је циљ то друго...

Tatamata, карантин је у почетку уведен да се не би оптеретио здравствени систем и док се још не пронађе неко боље рјешење. Од појаве короне у Европи прошло је 8 мјесеци, а карантини се ПОНОВО уводе да бисмо мало зауставили навалу заразе, не би ли смислили неку бољу врсту заштите.

Понављам, прошло је читавих 8 мјесеци, а ми ништа паметнији нисмо.

Уметник - онај који умеће.
Pozvao sam u pomoć Boga i đavola, pa ko se prije odazove.
вицо ДАЉЕ РУКЕ ОД БОРЦА!

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2020, 13:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Kako je Kina,gdje je izbila epidemija,uspjela zaustaviti širenje zaraze ako mjere nemaju efekta ?
Sigurno ne tako da su pustili na volju pojedincima da li će poštovati mjere ili ne.
Kina danas ima 30 puta manje zaraženih nego RS.
Same mjere,ma koliko bile oštre,neće smanjiti broj zaraženih ako se ne provode kako treba.

U odnosu na
Kinu imali smo dva mjeseca prednosti da se pripremimo za epidemiju.
Umjesto da su se odmah pripremale mjere,povećavali kapaciteti bolnica,nabavljali respiratori koji su tada bili jeftiniji nego u martu mi smo mislili da to neće ni doći do nas.
Naš premijer je govorio kako je to izmišljeni virus i kad je došao u komšiluk.

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2020, 14:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Jul 2013, 12:48
Neobrazovani i nepismeni vode narod, ne može se očekivati da narod bude bolji od njih.

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2020, 14:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ili je obrnuto.
Narod je taj koji je izabrao vlast.

Evo Dodik najavljuje zatvaranje škola a kaže da je od jutros u UKC primljeno 30-tak zaraženih.
Na kraju ljudi će ležati po hodnicima ili će kući čekati da bude slobodno mjesto u bolnicama.

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2020, 15:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Jul 2013, 12:48
Pa to, narod koji je jednom riječju zaostao i kao takav bira vlast po uzoru na sebe.

Banalan primjer, brza kasa u Tropik centru do 7 artikala ili u Fisu do 5. Piše velikim slovima. Dalje neću ni pisati, nema potrebe.

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2020, 15:04 
Majstor
Majstor

Umetnik je napisao:
zidarR je napisao:

Па докле ће се више говорити да је народ стока? Јел' конташ да си тиме рекао и за себе да си стока? И ти си народ, јбт... И чему ће помоћи ношење маске на отвореном? Је ли уопште у овоме свему циљ да се сачувамо од болести или да се поштује и цјелива преЦјеник и његове заповједи, ма колико имбецилне биле? Изгледа некима је циљ то друго...

Tatamata, карантин је у почетку уведен да се не би оптеретио здравствени систем и док се још не пронађе неко боље рјешење. Од појаве короне у Европи прошло је 8 мјесеци, а карантини се ПОНОВО уводе да бисмо мало зауставили навалу заразе, не би ли смислили неку бољу врсту заштите.

Понављам, прошло је читавих 8 мјесеци, а ми ништа паметнији нисмо.

O jebem vam više maske na otvorenom. Reductio ab absurdum je za malu djecu i s tim nivoom se vodi ničem konstruktivnim, i upravo zbog tog je i stanje ovakvo. Ok, nek ta mjera ne valja, da li valja:

Kriti simptome i širiti zarazu
Ne dezinfikovati nigdje ruke
Sjediti u kafani okruzen sa pedeset i kusur ljudi bez maski
Da ne nabrajam dalje, šta ćemo sa podatkom da barem pola populacije radi ovo sto govorim? Onda ovi sto hoce da se sačuvaju, moraju nositi skafander za zaštitu od Ebole, jer tukci siju virus gdje god stignu svojim pametovanjem.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11143 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 289, 290, 291, 292, 293, 294, 295 ... 558  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]