chils je napisao:
uz svo duzno postovanje prema tebi i prema heraldici koja usput nije egzktna nauka
ja ostajem pri svome da ovi bikovi bodu oci
zorane izvini ali vrdas sa odgovorima i saras lijevo desno sa stitovima zlatom srebrom i hijerarhijom a ne govooris o odabiru tematike koja je sustinski problem niko nije na prvu rekao da boje nisu ok jesmo ja i krol reagovali na okrenuti ciferslus zato sto bode oci ali ajd
nego
kako ste predstaviili ivanjsku misin han ponir i vrbanju jako bitna prigradska naselja koja su iznjedrila vece umjetnike od pere i jovana koji i nije nas ako`s posteno
ја да врдам и нешто скривам не бих дошао међу вас.
код грба (и уопште код симбола) треба имати на уму правило да је више - мање. тј. што се више тога набаца, то је њихов појединачни значај умањен и деградиран. грб није тањир са роштиљем па је богатији уколико на њему има и ћевапа и пљескавица и ражњића и џигарица у сланини и димљених вјешалица. узмите на примјер папски грб. ту су два укрштена кључа (златни и сребрни) на црвеном. само два кључа и ништа друго. међутим, ко зна о чему се ради, њему је јасно да не постоји моћнији симбол који су папе могли изабрати за свој грб- кључеви као симбол власти коју је Исус дао Петру (а папе себе сматрају Петровим насљедницима). дакле, нема ту ни Ватиканске базилике ни Латеранске палате. а зашто? зато што су безначајне у односу на снагу и значај основног симбола. проблем је што наши људи грб замишљају као разгледницу на којој се одмах виде препознатљиви објекти и визуре. а аједе ти њима објасни да то није тако. врло тешко.