banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jul 2025, 00:15

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11143 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 284, 285, 286, 287, 288, 289, 290 ... 558  Sledeća

Da li bi ste se vakcinisali protiv korona virusa? (12.02.2021.)
a)vakcinisaću se 57%  57%  [ 72 ]
b)neću se vakcinisati 14%  14%  [ 18 ]
c)vakcinisaću se ako budem bio uslovljen/a (zbog posla, putovanja i sl.) 25%  25%  [ 32 ]
d)nisam o tome još razmišljao/la 3%  3%  [ 4 ]
Ukupno glasova : 126
Autoru Poruka
PostPoslato: 22 Okt 2020, 08:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Nov 2010, 11:56
Umetnik je napisao:
Eво да ја напишем један примјер меме, лично, а и других око мене. У почетку сам се и ја бојао вируса, прије свега, не познавајући га.
E tako je bilo kod svakoga, zato su na početku sve pozatvarali jer je to bilo nešto novo i nepoznato.
Prolazio sam početkom aprila kroz pusta sela između Manjače i Kozare, svi su nosili maske, ljudi sami u autu, poneki prolaznik koji hoda lokalnim putem, znate da se kupovalo brašno i papir kao ludo, panika, ludilo.
Onda su ljudi navikli, kao što su i u ratu navikli da svako malo može zalutati metak ili neka granata spičiti gdje hoće.
Ovaj virus može izazvati komplikacije, čak i kod mlađih, pa na kome se zakine, ali šanse su male, realno jeste opasniji od gripa ali nije opasan kao SARS 2003.
Ali ipak treba biti oprezan, ja znam nekoliko mlađih ljudi koji imaju smetnje sa disanjem nakon preležane pneumonije uzrokovane koronom, a nažalost znao sam i nekoliko ljudi koji su preminuli od naknadnih posljedica infekcije koronom, a nisu bili toliko slabog imuniteta da bi ih pokosila obična influenca (grip).
Poenta je da se što manje ljudi zarazi i da virus ne uđe u zdravstveni sistem, jer ko će onda liječiti ljude i šta će biti sa pacijentima ako ih zakači korona pored osnovne bolesti?
Sa medicinske tačke gledišta smatram da Banjaluci treba opšta bolnica, zato je sada u planu renoviranje stare hirurgije i pulmologije da se izoluje korona od neinfektivnih oboljenja.

Bajaga i Instruktori - Strah od vozova, 1986.

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2020, 08:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2010, 15:52
Dobri smo mi sa brojkama, s obzirom da kod nas preovladava "švedski model" sam od sebe nametut :evil3: :iconbiggrin:

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2020, 08:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jun 2010, 16:23
A Svedjani odustali od svedskog modela.

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2020, 09:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Dec 2007, 18:06
The_new_Statesman je napisao:
John Ioannidis je uslovno govoreci izracunao da je smrtnost od korone 0,27 procenta. To u prevodu znaci da bi u RS trebalo umrijeti 2500 ljudi koji su pozitivno testirani na virus. U slucaju da se svi testiraju. I u slucaju da se u zrtve korone broje skoro svi umrli koji su pozitivno testirani. Da li se u slucaju gripe tako radi, ne znam.

Da li je radjeno neko slicno ispitivanje o dugorocnim pisljedicama? Ovih par slucajeva za koje znam ne mogu doci sebi ni mjesec-dva nakon...kratak dah, umaranje itd. Mislim na starije od 35.

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2020, 09:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Maj 2016, 13:46
Е то је битно такође... Већ је прошло доста времена од појаве болести, могло се кренути са неким анализама... Тих посљедица ме је и страх.

Уметник - онај који умеће.
Pozvao sam u pomoć Boga i đavola, pa ko se prije odazove.
вицо ДАЉЕ РУКЕ ОД БОРЦА!

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2020, 09:35 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Maj 2010, 12:19
Borenovic zaglavio na Paprikovac... jbte, kako je sebi mogao da dopusti da ide na lijecenje gore?! Ranije nema sta nije govorio kontra UKCa pa mi sad malo nejasno :)

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2020, 09:36 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jul 2009, 10:16
John Ioannidis je uslovno govoreci izracunao da je smrtnost od korone 0,27 procenta. To u prevodu znaci da bi u RS trebalo umrijeti 2500 ljudi koji su pozitivno testirani na virus. U slucaju da se svi testiraju. I u slucaju da se u zrtve korone broje skoro svi umrli koji su pozitivno testirani. Da li se u slucaju gripe tako radi, ne znam.

To ako je po pet hiljada, kurac :lol:

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2020, 09:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
skitnica je napisao:

Da li je radjeno neko slicno ispitivanje o dugorocnim pisljedicama? Ovih par slucajeva za koje znam ne mogu doci sebi ni mjesec-dva nakon...kratak dah, umaranje itd. Mislim na starije od 35.

Vjerovatno jeste, ali i kao sa ovim gore procentom ima masu varijabli. Treba reci da je neka gornja granica za RS oko 15.000 umrlih za vrijeme trajanja epidemije. Ako uzmemo da ce ista najvjerovatnije trajati do sledeceg ljeta onda je to po danu vise zrtava nego u proslom ratu. Ispravite me ako grijesim.

Naravno, ovo uopste nije omolazavanje opasnosti jer ocas posla zdravsteveni sistemi mogu doci do pucanja. Sreca u nesreci je sto ih je vecina bila predimenzionirana. I vjerovatno da u buducnosti treba nastaviti sa ulaganjem u zdravstvene kapacitetw iako ce dijelom biti neiskoristeni u regularnim okolnostima.

Ne treba zaboraviti ni kolaterale citave situacije jer se lako moze desiti da nakon epidemije mnogi umru pod mostom, a ne na bolnickom krevetu.

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2020, 09:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45

Mozda 0,027?

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2020, 09:46 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
skitnica je napisao:

https://www.instagram.com/p/CGlK1yohP4y/
Lik je fitnes trener, model i još koješta. Fasovao koronu, davali mu 10% šanse da preživi, korona mu je urnisala kardiovaskularni sistem. Srećom jeste preživo. Na prvoj slici na instagram profilu se vidi na šta liči nakon izlaska iz bolnice, a bio je u top formi prije toga.

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2020, 09:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Zoka, tema istrazivanja je ziv/mrtav.

Skeva: Die umstrittene Covid-19-Studie von John Ioannidis wurde kürzlich offiziell veröffentlicht. Die von ihm ermittelte Sterblichkeitsrate beträgt 0,27 Prozent – mit großen Schwankungen.

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2020, 09:50 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Die umstrittene Covid-19-Studie von John Ioannidis wurde kürzlich offiziell veröffentlicht. Die von ihm ermittelte Sterblichkeitsrate beträgt 0,27 Prozent – mit großen Schwankungen.

macak, u cijeloj BIH je testirano pozitivno 36315 ljudi, 0,27 procenata od tog je 98,0505
kako si ti dosao do 2500 pitaj boga

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2020, 09:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Epidemija jos nije zavrsila i ako je tako onda za predvidjanje konacnog broja treba uzeti ukupan broj stanovnika. Ja sam uzeo da RS ima 900000 stanovnika i da su svi zarazeni.
Pa ti racunaj, ja drugacije ne znam.

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2020, 09:57 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

pa bas ce svi biti zarazeni :lol:

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2020, 10:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Oficijelno se kalkulise da je vec 10% svjetske populacije zarazeno ili bilo zarazeno. A zima nije ni pocela. Ako koroni das vremena bice i kao sa prehladom. Malo koga obidje u godinu dana.

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2020, 11:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Nov 2010, 11:56
Kad smo kod maski, je li može neko da mi nešto objasni pošto nisam pametan?
Da li ste primijetili da kada se održava neka konferencija za medije, daje izjava, da li politička, da li od udruženje građana, da li je svečano otvaranje trotoara u pitanju, nebitno, govornik uvijek skloni masku, a statisti iza imaju masku?
Valjda je logično da onaj koji govori sa pola metra u lica novinara ima masku?
Možda misle da će ostati nedorečeni bez facijalne ekspresije, možda žele da se obraćaju i gluvonijemim?
I ovo su snimci od prije par sedmica, po novom pravilu će valjda svi morati nositi maske u svakom slučaju.
Evo nekoliko brzinskih thumbnail-ova video isječaka sa YT jedne nebitne televizije da vidite na šta mislim, a primjera ovog tipa ima koliko hoćete.

Slika

Bajaga i Instruktori - Strah od vozova, 1986.

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2020, 11:32 
Administrator
Korisnikov avatar

Zoka, tema istrazivanja je ziv/mrtav.

Skeva: Die umstrittene Covid-19-Studie von John Ioannidis wurde kürzlich offiziell veröffentlicht. Die von ihm ermittelte Sterblichkeitsrate beträgt 0,27 Prozent – mit großen Schwankungen.
Tema je korona virus.

Послато са Redmi Note 7 помоћу Тапатока

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2020, 11:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Izvinjavam se sto si me pogresno shvatio.

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2020, 12:01 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2009, 20:31
U BiH 999 novih slučajeva.
U pm!

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2020, 12:01 
Administrator
Korisnikov avatar

Izvinjavam se sto si me pogresno shvatio.
Jarane ja nisam tebi ni odgovarao u tom postu nego skitnici.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11143 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 284, 285, 286, 287, 288, 289, 290 ... 558  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]