banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 07 Avg 2025, 22:31

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 603 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 05 Dec 2007, 16:05 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 18 Jan 2006, 13:38
žaoka je napisao:
...mene najvise plasi to sto narod vidi da se krade, a opet glasa za iste ljude...

Nema prave alternative. Većina većih partija je imala priliku da formira vlast ili da učestvuje u njoj i rezultati svih su manje-više isti. Među njima su samo nijanse. Ništa se ne mijenja, niko ne želi da se obračuna sa najvećim problemima.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Dec 2007, 16:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
...pa ima manjih partija...i velike su postale velike tako sto se glasalo za njih...i seljaku kad se krava izjalovi, on je zameni...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Dec 2007, 17:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Problem je sto kad partija dodje na vlast onda se promijeni. Sjecam se Dodika kako je pricao 2000. Ja sam tad mislio samo ako ovaj dodje na vlast mi cemo biti najrazvijenija zemlja u bivsoj sfrj.
A evo vec je na vlasti 7-8 godina i nista se nije pomaklo osim izgradnje nekih gradjevinskih objekata. Nebi mozda ni to ali je imao neku svoju racunicu i u tome sto se dokazalo kad je ubio vukelica. I dokazalo se i opet mu ne moze niko nista.
Tako da bilo ko dodje na vlast isto je. Zasto sam ja za eu? Ne zato sto ce biti puno bolje, nego zato sto ce biti utvrdjeni neki zakoni da ne moze da radi ko sta hoce. Zasto Dodiku smeta ohr? Zato sto ga ogranicava da radi ono sto bi on htio, drugim rijecima ogranicava ga da radi protiv interesa ljudi. A ljudi naivni pa svi izasli na proteste za Dodika umjesto protiv Dodika.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Dec 2007, 17:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Nitro je napisao:
Kod nas je sve u državi naopako pa tako onaj ko ukrade 100 KM da prehrani gladnu djecu, završiće u zatvoru, a onaj ko ukrade 100 miliona KM, završiće na nekoj visokoj državnoj funkciji. Ne plaši mene činjenica da ljudi kradu. Toga ima svugdje u svijetu, ali mene više plaši da se krade dok pola stanovništva gladuje, a još više me plaši to što je narod već oguglao na to, pa nam je maltene postalo svejedno. Idući koji nagrne sebi par miliona državnih para, sebi u džep, biće samo jedan od mnogih...

Počelo je Čavićevim i Mikerevićevim obnavljanjem voznih parkova, nastavljeno Mikerevićevim čuvenim podizanjem palte samom sebi, a Mile odvoji 200 miliona za zgradu vlade. Napredujemo krupnim koracima...

Istovremeno se u Klinikom centru čekanje na CT mjeri mjesecima, potrepštine za bebe i lijekovi u apotekama se oporezuju PDV-om, cijene hljeba i mlijeka skaču, penzioneri dobijaju penzije po koeficijentu 0,8, što ne postoji nigdje u svijetu, prosječna plata ne može da pokrije ni prosječnu potrošačku korpu, a skoro polovina stanovništva je ispod ili na granici siromaštva... Al' imamo zgradu vlade najljepšu u regionu, to je bitno...

Upravo tako. Cak je uveo i pdv na hljeb tako da i onaj prosjak na ulici koji je gladan, samo da bi kupio komadic hljeba i od toga komadica hljeba mora izdvojiti 17 posto za zgradu vlade.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Dec 2007, 17:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Nov 2004, 16:56
žaoka je napisao:
...s tom razliko sto se onaj drugi esalon samo premesta iz kluba u klub pa je tim isti...samo se kapiteni menjaju...eto, ivanic je vec sedam-osam godina na vlasti...gori su od jula...

ih jul im nije ni do gležnja :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Dec 2007, 17:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
vim je napisao:
Problem je sto kad partija dodje na vlast onda se promijeni. Sjecam se Dodika kako je pricao 2000. Ja sam tad mislio samo ako ovaj dodje na vlast mi cemo biti najrazvijenija zemlja u bivsoj sfrj.
A evo vec je na vlasti 7-8 godina i nista se nije pomaklo osim izgradnje nekih gradjevinskih objekata. Nebi mozda ni to ali je imao neku svoju racunicu i u tome sto se dokazalo kad je ubio vukelica. I dokazalo se i opet mu ne moze niko nista.
Tako da bilo ko dodje na vlast isto je. Zasto sam ja za eu? Ne zato sto ce biti puno bolje, nego zato sto ce biti utvrdjeni neki zakoni da ne moze da radi ko sta hoce. Zasto Dodiku smeta ohr? Zato sto ga ogranicava da radi ono sto bi on htio, drugim rijecima ogranicava ga da radi protiv interesa ljudi. A ljudi naivni pa svi izasli na proteste za Dodika umjesto protiv Dodika.

Ja nisam ni tad vjerovao Dodiku,coban bio-coban ostao,samo sto sad ima mnogo vise ovaca koje ga slijepo slijede a i tor je lijepo uredio.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Dec 2007, 18:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Evo jedan interesantan link u kakvom se stanju drustvo nalazi, a u vezi zgrade vlade:

http://forum.blic.net/viewtopic.php?p=671141#671141

I jos jedan:

http://www.pressonline.co.yu/vest4.jsp? ... ctionId=51

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Dec 2007, 18:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

...alaj volem kad me citiraju u vremena krizna...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Dec 2007, 21:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Sociolog Ivan Šijaković kaže da mu nije jasno zašto je, na primer, sedmogodišnjacima potrebno prikazivati „novi pristup u arhitekturi", jer deca tog uzrasta nemaju dovoljno razvijenu svest da o tome mogu dati svoj sud.

...sta reci...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Dec 2007, 09:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

To sto Klipan radi je Dodikov sistem, kad nema argumenata onda napada da bi se opravdao. :wink: Ali obzirom da se trudim da ne vjerujem takvima kao sto su Dodik i Klipan jer kao sto rece Svetlana Cenic "cega se pametan stidi, tim se budala ponosi."
Evo i navoda uzetog iz linka mog prethodnog posta:

"Svetlana Cenić: Ispiranje mozga!

Ekonomski analitičar i bivši ministar finansija Svetlana Cenić smatra da Vlada, pored svakodnevne presije na građane RS putem medija, deljenjem razglednica prvačićima pokušava da ispere mozak i najmlađima.
- Na sva usta se hvale novim zdanjem, a svi znaju narodnu poslovicu: „Čega se pametan stidi, time se budala ponosi"! To je sve što mogu da kažem o ovom „slučaju"- kaže Cenićeva."

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Dec 2007, 09:20 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 26 Okt 2007, 14:21
A jest ti i idol! Svetlana Cenic :lol: Reci mi sta je ona uradila dok je bila ministar finansija??? I kakav je ona "analiticar"? Sta je radila prije nego sto je bila ministar? Bila je savjetnik Cavicu a prije toga sekretarica! :lol: Zalosno je koliko su pojedinci ograniceni kad se pozivaju na ovu hanumu koja moze samo za nadrealiste da posluzi kao Minka.... :oops:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Dec 2007, 11:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

lovac milivoje je napisao:
A jest ti i idol! Svetlana Cenic :lol: Reci mi sta je ona uradila dok je bila ministar finansija??? I kakav je ona "analiticar"? Sta je radila prije nego sto je bila ministar? Bila je savjetnik Cavicu a prije toga sekretarica! :lol: Zalosno je koliko su pojedinci ograniceni kad se pozivaju na ovu hanumu koja moze samo za nadrealiste da posluzi kao Minka.... :oops:

Nije mi idol niti je vazno ko je, nego je bitno sta govori, a govori istinu u sta smo se svi imali priliku uvjeriti.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Dec 2007, 15:03 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Okt 2007, 15:33
vim je napisao:
lovac milivoje je napisao:

Nije mi idol niti je vazno ko je, nego je bitno sta govori, a govori istinu u sta smo se svi imali priliku uvjeriti.

vime za razliku od tebe zivim u Banjaluci i znam sta se desava u ovom gradu...a ti zivis u novinama citas novine i ovdje naseravas.....i zato ne seri...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Dec 2007, 17:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Klipane, ne budi klipan i ne raspravljaj se sa mnom. Sta ti znas gdje ja zivim! Zivio sam u Banjaluci mnogo godina i dovoljno da znam sta se desava, osim toga to nije tvoj problem gdje ja zivim i da li ja znam ili ne.
Ako imas sta u vezi teme komentarisi, ako nemas otkaci se od mene vise nevaspitani stvore! :evil:

Za one koje zanimaju dimenzije evo podataka:

Zgrada u brojkama
Broj spratova 17
Broj podzemnih spratova 2

Korisna površina 23.036 m2

Dužina elektrokablova 18.000 m

Dužina optičkog kabla 1.100 m
Dužina vrelovoda 1.360 m
Površina trga 13.005 m2

Samo duzina elektrokablova je 18 kilometara, a tek povrsina zgrade sa trgom i to sve u centru.

A ovdje su nesto precizniji podaci koliko to kosta, naravno ako nisu utajili nesto, a vjerovatno jesu:

Ministar finansija RS Aleksandar Džombić rekao je da zakupnina od 4.5 miliona KM godišnje koju Vlada izdvaja za svoje institucije opravdava investiranje u novu zgradu.
Prema njegovim rečima, dva objekta novog sedišta imaju površinu od 49.134 metra kvadratna. "Prosečna cena po kvadratnom metru bez PDV-a je 2.061 KM, sa PDV-om 2.405 KM, sa namjštajem 3.577 KM, a, ako se iskoristi mogućnost otplate na 12 godina, metar kvadratni koštaće u proseku 4.640 KM", rekao je Džombić.
Pomnoži li se 49.134 metra kvadratna neto površine sa cenom od 4.640 KM dobija se ukupan iznos od 227.981.760 KM.
Prema procenama glavnog revizora RS-a, konačna cena kompleksa biće oko 220 miliona konvertibilnih maraka.

A ovaj komentar nadjoh na forumu "buka":

Ako uzmemo da je kvadrat stana po realnim cijenama do 1000 KM, onda se za jednu zgradu vlade moglo napraviti više od 4000 stanova od 50 kvadrata, ti stanovi su mogli zbrinuti sve nezbrinute ili biti dodijeljeni mladim obrazovanim bračnim parovima koji bi uz minimalnu stanarinu od npr 100 KM mjesečno obezbjedili prihod od skoro 5 miliona godišnje tj izgradnju novih 100 stanova svake godine i tako omogućili mladima minimalne uslove za početak porodičnog života. Umjesto toga imamo zgradu vlade i debilne emisije RTRS o bjeloj kugi koje bi valjda trebalo podstaći mlade da ko mutavi prave djecu pa kad ih budu imali desetoro i živjeli u na nekom smetljištu doće RTRS i donijeti im pomoć. O kako moćno.

Pa vi sad sami prosudite.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Dec 2007, 17:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
Ako uzmemo da je kvadrat stana po realnim cijenama do 1000 KM, onda se za jednu zgradu vlade moglo napraviti više od 4000 stanova od 50 kvadrata, ti stanovi su mogli zbrinuti sve nezbrinute ili biti dodijeljeni mladim obrazovanim bračnim parovima koji bi uz minimalnu stanarinu od npr 100 KM mjesečno obezbjedili prihod od skoro 5 miliona godišnje tj izgradnju novih 100 stanova svake godine i tako omogućili mladima minimalne uslove za početak porodičnog života. Umjesto toga imamo zgradu vlade i debilne emisije RTRS o bjeloj kugi koje bi valjda trebalo podstaći mlade da ko mutavi prave djecu pa kad ih budu imali desetoro i živjeli u na nekom smetljištu doće RTRS i donijeti im pomoć. O kako moćno.

...o , mater im...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Dec 2007, 19:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Jos par podataka o zgradi:

Ekonomista Svetlana Cenić ističe da će svih 230 miliona maraka platiti upravo građani RS-a:

«Prije svega, to uopšte nije konačna cifra, tih 230 miliona, s obzirom da sticajem okolnosti - ovo je mala sredina, svi znamo kad krenu i još neke dalje narudžbe oko specijalne opreme za specijalne kabinete. Prema tome, ko zna kolika će cifra biti? I ovu svečanost danas, kao i cijelu zgradu i sve oko nje plaćaju građani.»

Cijela priča kulminirala je prije nekoliko mjeseci, nakon što je Vlada RS-a, uoči sjednice entitetskog parlamenta, stavila oznaku tajnosti na dijelove izvještaja o izgradnji administrativnog centra, da bi tu isti oznaku naknadno skinula.
Ustanovljeno je da su tajnim označeni dokumenti koji su se odnosili na aneks ugovora kojim je Vlada, na ime nepredviđenih, naknadnih i viška radova, izvođaču „Integral inžinjeringu“ odobrila povećanje cijene sa početnih 34 na106 miliona KM. Aneksom ugovora predviđeno je da Vlada preuzme kreditne obaveze izvođača radova, a razliku u cijeni od “sedamdesetak” miliona maraka plaća 12 godina, odnosno u 144 mjesečne rate.

Svetalana Cenić pojašnjava da je sve moglo da bude funkcionalno i produktivno sa mnogo manje sredstava:

«I mislim da će se svesti svi ovdje, ko na to pristaje, da će raditi za taj kompleks Vlade, jer on je jako skup za održavanje. A produktivnost? Znate, kad kažu biće produktivniji, tačno se nasmijem. Ako imate nekoga ko niti ima znanje ni sposobnosti, da li znači da će postati iznenada pametan i sposoban kad uđe kroz klizeća vrata?»

Urednik magazina „Patriot“ Slobodan Vasković smatra da priča o izgradnji zgrade Vlade pokazuje da “premijer RS-a i Vlada žele da se stave iznad zakona”, te da im je to sada i omogućeno:

Dodik, kao i svi drugi diktatori prije njega, želi sebi za života da digne spomenik. I evo, kao što smo svjedoci, u tome je i uspio.

Na kritike iz rijetkih opozicionih redova predsjednik Vlade RS-a Milorad Dodik mjesecima već ponavlja da je cilj takvih optužbi baciti ljagu na dobar posao koji je Vlada uradila:

Naravno da smo ovo radili zbog svih koji su u ovome vidjeli dobro, ali i zbog onih koji su ovo osporavali. Nema velikog uspjeha bez pomalo inata. I ovo je rezultat naše želje, ali i malog inata.
Suočen sa primjedbama da je izgradnja nove zgrade Vlade netransparentna, Dodik je ponavljao da je cijeli postupak dostupan svim kontrolnim mehanizmima. Istovremeno, u opoziciji ponavljaju da su svi kontrolni mehanizmi - Dodikovi. A šta kažu oni kojima je premijer RS-a, kako je rekao, ostavio to veleljepno zdanje:

Nije momenat sada. Pa vidi da penzija nema, sve poskupilo
To je ponos za nas Banjalučane i RS
Pa šta imam misliti? Pitajte nas kolike su penzije

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Dec 2007, 19:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Nov 2004, 16:56
zar je potrebno komentarisati vise ono ruglo... neka ide sve u ... oticice dodik i njegova politika i partija, doce neki novi "namjesnici"... a mi cemo gladnog stomaka to sve posmatrati i ovako istresati se na forumu... u tom ce i starost doci ... sjasice kurta da uzjasi murta... sve je isto, samo batina modernija...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Dec 2007, 19:37 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

blejalo je napisao:
zar je potrebno komentarisati vise ono ruglo... neka ide sve u ... oticice dodik i njegova politika i partija, doce neki novi "namjesnici"... a mi cemo gladnog stomaka to sve posmatrati i ovako istresati se na forumu... u tom ce i starost doci ... sjasice kurta da uzjasi murta... sve je isto, samo batina modernija...

zar je zgrada vlade ruglo? e ovo prvi put cujem od nekoga...bes me interesuje sta je za tebe pojam ljepo....mora da ti je sds i svjetlava cenic pojam za ljepotu.haahhah....cuj svjetlana cenic ta debela krava koju je sds iskoristio,a kivna na dodika sto je nije uzeo u svoje redove pa sada ide okolo ko luda jela po televizijama i samo naserava umjeso da uzme UN dijetu i to duplu.... :D :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Dec 2007, 19:38 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

blejalo je napisao:

zar je zgrada vlade ruglo? e ovo prvi put cujem od nekoga...bes me interesuje sta je za tebe pojam ljepote....mora da ti je sds i svjetlava cenic pojam za ljepotu.haahhah....cuj svjetlana cenic ta debela krava koju je sds iskoristio,a kivna na dodika sto je nije uzeo u svoje redove pa sada ide okolo ko luda jela po televizijama i samo naserava umjesto da uzme UN dijetu i to duplu.... :D :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Dec 2007, 20:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

...sta reci...kakav supak-takav hemoroid...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 603 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]