budala je napisao:
hadzidado je napisao:
Rocker je napisao:
Rusi priznali 500 mrtvih do sad.
Horor.
Razmisli malo bolje jbg, imaš iskustva. Koliko sm mi gubili na neuporedivo manjem bojnom polju? Drugo - nema rovova, ide se stalno naprijed. Treće - oni su ispalili više raketa za ovih par dana nego mi za čitav rat.
Sta ba da razmisli... 7 dana "operacije"...
A to je da ono "objektivno" vjerujete ovom broju, a slagali su najmanje za duplo, a moguce da su brojke daleko u hiljadama...
Ponavljam... 7 dana
Gine im 70 vojnika dnnevno u "najboljem" slucaju, to da striktno vjerujes Rusima...
A ja realno mislim da je broj mozda i 3-4-5 puta veci, pa razmisli...
I da udju u taj Kijev, Rusi su pokazali mrljavost i da su daleko od onoga za sta se predstavljaju...
Iskustvo iz Čečenije kad su rusi rušili sve pred sobom da bi zauzeli neki grad u Ukrajini se ne primjenjuje. Koliko vidim pokušava se zauzimanje gradova bez rušenja, opkoljavanjem , vrlo malo snimaka ima gdje se prikazuje udar artiljerije po civilnim zgradama, što opet ništa ne znači....
Lično me je iznenadio prodor motorizovanih brigada koje nose sve sa sobom od mobilne bolnice pa nadalje, tehnika koja se pokvari se ostavlja a ako se može popraviti pokuša se popraviti odmah.
Mislim da rusi nisu udarili punom snagom jer se avijacija malo koristi....
Po nekim svjedočenjima mojih "poznanika" , za 4-5 dana rusi su zauzeli površinski odprilike dve Srbije sa Kosovom, ako uzmemo da je jedna Ukrajina osam puta veća od Srbije onda to nije nikako malo.....Pa kraljevina Jugoslavija je pala za 12 dana a napadnuta je sa svih strana.