STRATOKASTEL je napisao:
Brale001 je napisao:
Slazem se i tu napravise najvecu gresku, umjesto da su sagnuli glavu i primili Hicu fino i ljudski sa pogacom i solju ....oni eshh..ccc!!!
Doduse neki jesi ali ne svi.
Volim ovu logiku uma ...plitkog.
Brale, jesi li se ikad zapitao zašto su mnogi obukli njemačku uniformu? Što su mrzili Ruse, bratski narod? Ne, zato što su mrzili sistem koji je urokovao glad i smrt miliona ljudi, i čovjeka koji je bio na čelu svega toga, velikog brku. Malo su se prevarili u procjeni da će im pod malim brkom bit bolje, ali šta plebs zna (tvoje riječi). Antisemitizam neću komentarisati, to je u to doba bio odvratan hobi istočnoevropskih naroda, uključujući Ruse, Ukrajince, Poljake, Estonce…
Sorry…
Necu da ulazim koliko su prilike bile dobre po svijetu kako se zivjelo u 20 i 30 godinama proslog vijeka i iz cega je Lenjin krenuo u tadasnjoj carevini.
Naravno da je Staljin bio okrutan i velika greska medjutim ne zaboratit da je Rusija bila pod sankcijama jos od 1917 i okruzenju permanentno skoro do danas i da je glad i nestasica bila i time gurata poprilicno.
Sad bi ja trebao da objasnjavam mojim Kubanskim prijateljima da je uzrok sto danas zive kako zive Kastro a da embargo koji Zapad tj. Ameri namecu vec 60-70 godina nema sa time nista.
A da nisu imali Kastra bili bi slobodni i zivjeli bi lijepo i udobno i "super" kao Haiti ili Dominikanci...!
Ma ne branim ja Kastra ili daleko bilo Staljina vec nevolim kolonizatore to je posebna bransa...ako su oni bolji ok onda sam ja u krivu.
Pozdrav, haj sad malo drugi.