banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 16:02

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10389 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 268, 269, 270, 271, 272, 273, 274 ... 520  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 28 Feb 2022, 19:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
Nije ti žao onih Rusa što ih nacisti žive popališe u Odesi, a sve uz prenos uživo ?

Ne brini se ti za Ruse i Rusiju.

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2022, 19:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Svjetska ekonomska kriza se manifestvovala kroz glad u Ukrajini i Rusiji. Ne bih rekao da su je uspjeli izbjeci.
Naravno, nije to jedini uzrok ali je povezan.

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2022, 19:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2008, 21:55
Rocker je napisao:
Nije ti žao onih Rusa što ih nacisti žive popališe u Odesi, a sve uz prenos uživo ?

Žao mi je svakog ljudskog života. Žao mi je i Rusa i Ukrajinaca koji će poginuti u ovom rati, ili specijalnoj vojnoj operaciji (jedini dozvoljeni termin u Rusiji).
Ukrajina nema šanse da pobijedi, ali Rusija gubi dugoročno, to je jedino sigurno. Osim ako Putin ne naredi korištenje atomskog naoružanja, onda smo svi zajedno donji. Globalno.

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2022, 19:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

The_new_Statesman je napisao:
Svjetska ekonomska kriza se manifestvovala kroz glad u Ukrajini i Rusiji. Ne bih rekao da su je uspjeli izbjeci.

Ukrajina je mogla da prehrani cijelu Evropu, da nije bilo kolektivizacije i upropaštavanja cijelog dotadašnjeg sistema. Dešava se obično kada nesposobni , ali podobni, odlučuju o sudbini miliona ljudi.
Taman kad su počeli oporavljati i stali na noge, došao je i drugi svjetski rat.

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2022, 19:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
Slazem se i tu napravise najvecu gresku, umjesto da su sagnuli glavu i primili Hicu fino i ljudski sa pogacom i solju ....oni eshh..ccc!!!
Doduse neki jesi ali ne svi.
Volim ovu logiku uma ...plitkog.

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2022, 20:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Znači prosječan Rus je zatečen kao i ja ovim svime.

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2022, 20:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

STRATOKASTEL je napisao:

Ukrajina je mogla da prehrani cijelu Evropu, da nije bilo kolektivizacije i upropaštavanja cijelog dotadašnjeg sistema. Dešava se obično kada nesposobni , ali podobni, odlučuju o sudbini miliona ljudi.

Jbg, trebalo je nahraniti tada gladnu Evropu i doakzati da sistem funkcionise.

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2022, 20:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Kada povučem paralelu sa našim zbivanjima, mene su najviše pogađale suspenzije iz sportskih takmičenja 92-95, nikada im to oprostiti neću.

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2022, 20:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Brale001 je napisao:
Slazem se i tu napravise najvecu gresku, umjesto da su sagnuli glavu i primili Hicu fino i ljudski sa pogacom i solju ....oni eshh..ccc!!!

Brale, jesi li se ikad zapitao zašto su mnogi obukli njemačku uniformu? Što su mrzili Ruse, bratski narod? Ne, zato što su mrzili sistem koji je urokovao glad i smrt miliona ljudi, i čovjeka koji je bio na čelu svega toga, velikog brku. Malo su se prevarili u procjeni da će im pod malim brkom bit bolje, ali šta plebs zna (tvoje riječi). Antisemitizam neću komentarisati, to je u to doba bio odvratan hobi istočnoevropskih naroda, uključujući Ruse, Ukrajince, Poljake, Estonce…
Sorry…

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2022, 20:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

STRATOKASTEL je napisao:

Jbg, sistem nije mogao nahraniti ni samog sebe. Ni jedan sisem ne može, samo uzima od naroda.

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2022, 21:00 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
Ukrajinski fašisti su se danas, po svemu sudeći, iz svih oruđa i oružja baš okomili na Donjeck, Gorlovku i Dokučaevsk.

https://youtu.be/4QL5ruekUfE

https://youtu.be/IJ2f3DvBywg

Slika

Slika

Slika

Detaljnije, foto i video izvještaji na linku:
http://voicesevas.ru/news/yugo-vostok/6 ... 22022.html

Evo pregleda oslobođenog teritorija u posljednja 24 sata na jugu Donjecke narodne republike:

Slika

Sad je poprilično otvoreno prema Širokinu u Mariupolju. E tamo će već biti vatreno.

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2022, 21:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

STRATOKASTEL je napisao:
STRATOKASTEL je napisao:

Jbg, sistem nije mogao nahraniti ni samog sebe. Ni jedan sisem ne može, samo uzima od naroda.

Ajmo rustiti sisteme 8)

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2022, 21:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Finska odlučila slati oružje Ukrajini...

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2022, 21:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
STRATOKASTEL je napisao:
Brale001 je napisao:

Brale, jesi li se ikad zapitao zašto su mnogi obukli njemačku uniformu? Što su mrzili Ruse, bratski narod? Ne, zato što su mrzili sistem koji je urokovao glad i smrt miliona ljudi, i čovjeka koji je bio na čelu svega toga, velikog brku. Malo su se prevarili u procjeni da će im pod malim brkom bit bolje, ali šta plebs zna (tvoje riječi). Antisemitizam neću komentarisati, to je u to doba bio odvratan hobi istočnoevropskih naroda, uključujući Ruse, Ukrajince, Poljake, Estonce…
Sorry…

Necu da ulazim koliko su prilike bile dobre po svijetu kako se zivjelo u 20 i 30 godinama proslog vijeka i iz cega je Lenjin krenuo u tadasnjoj carevini.
Naravno da je Staljin bio okrutan i velika greska medjutim ne zaboratit da je Rusija bila pod sankcijama jos od 1917 i okruzenju permanentno skoro do danas i da je glad i nestasica bila i time gurata poprilicno.

Sad bi ja trebao da objasnjavam mojim Kubanskim prijateljima da je uzrok sto danas zive kako zive Kastro a da embargo koji Zapad tj. Ameri namecu vec 60-70 godina nema sa time nista.
A da nisu imali Kastra bili bi slobodni i zivjeli bi lijepo i udobno i "super" kao Haiti ili Dominikanci...!
Ma ne branim ja Kastra ili daleko bilo Staljina vec nevolim kolonizatore to je posebna bransa...ako su oni bolji ok onda sam ja u krivu.
Pozdrav, haj sad malo drugi.

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2022, 21:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

STRATOKASTEL je napisao:
Rocker je napisao:

Žao mi je svakog ljudskog života. Žao mi je i Rusa i Ukrajinaca koji će poginuti u ovom rati, ili specijalnoj vojnoj operaciji (jedini dozvoljeni termin u Rusiji).
Ukrajina nema šanse da pobijedi, ali Rusija gubi dugoročno, to je jedino sigurno. Osim ako Putin ne naredi korištenje atomskog naoružanja, onda smo svi zajedno donji. Globalno.

Ovo sto Putin radi je trebalo raditi jos 2004, pa onda 2014, steta ali tad rusija nije imala dovoljno rezervi za dugogodisnju izolaciju.
Sad ima - i da ti kazem sta ce se desavati - popalice cijelu ukrajinu ako treba ali ce na kraju pobijediti i prevaspitati prezivjele, kao sto su prevaspitali chechene.

Moja egzistencija doslovno zavisi od stanja u ukrajini, i apaolutno mi nije u interesunovo sto se sad desava, ali i ljudi sa kojima radim u Kijevu kazu da je jednostavno postalo neizdrzljivo trpiti teror nacisticke bagre. Svi kazu da jedva cekaju ruse da pohapse i povjesaju tih par desetina ekstremnih.
Jutros nigdje nemamda se kupi brasna i hljeba, u cijelom distriktu gdje moji momci zive - dalle vlast ne da je nesposobna nego i nize od toga. I oni da se odbrane?

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2022, 21:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Prevaspitavani su Nijemci, Poljaci, Česi, Slovaci, Mađari, Rumuni, Bugari, baltički narodi…
Postoji li iko na svijetu ko Rusiju voli manje?
Dugoročno, zapadno od Donjecka je Rusija već izgubila, bez obzira na ishod rata. Nema sumnje da se Ukrajina ne može vojno odbraniti. Jednostavno, David protiv Golijata može samo u priči.
Ali Rusi, običan narod, će dobro osjetiti posljedice, ni krivi ni dužni. Već ih osjećaju oni koji se nasukani po Evropi, s problemima oko korištenja bankovnih kartica. A to je samo početak.

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2022, 21:49 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 02 Dec 2010, 18:19
https://www.facebook.com/10001452295914 ... 49&__cft__[0]=AZWWD2o67Ns9jRYwMdGNbhUYpRQ6MlXsIGELOCaMaPRFGxT-cJRsrVlQZgpXGriGiNnn7NqfiHpSiBi0oSP8CYK04eAUs0Rshv_h_QPOWgvAAu7Rr7wTwa3UdDH2mI6P2KGa3nVO6g2mtD4-cW2gkpESxUs5Dl_YiLnFCPfpOePe-g&__tn__=R]-R

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2022, 21:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jun 2010, 10:52
Nema sanse da Putin nije predvidio sve ove sankcije. Iako se i meni na trenutak ucini da su pod pritiskom realno oni su na 30% snage. Sve sto su dosad poslali u Ukrajinu je vecinom starija oprema, svjesno i zrtvovali mislim da postoji neki jeben plan nije ovo preko noci krenulo. Tesko je zamisliti da Rusija bude porazena a ako je nekim cudom one zapadne nakaze satjeraju u cosak... Svjedocimo stvaranju novog svjetskog poretka svakako. Dobro je i vidjeti sad kakvim smo komsijama okruzeni.

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2022, 21:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

@Stratocastel
Ti uopste ne razumijes o cemu se ovdje radi i na koliko nivoa su eskalirali problemi.

Samo cu reci, ako vec nisam, da to sto se sad desava nije ruska krivica, nego naravno americka. Ogroman novac inresurse su ulozili u promociju tih nacista i antirusku propagandu, ne libeci se upotrebe svih onih simbola i poklica koji su direktno vezani za naciste iz ww2.
Samo prevedi “Украiна понад все” na njemacki pa ce ti biti jasno. A to nije samo figurativno, oni su doslovno usvojili mnostvo zakona inspirisanih upravo naci ideologijom.

Klichko, Porosenko, sam zelenski uopste nisu znali govoriti rusinski (danas ga zovu ukrajinski) i vjezbali su satima pred neki nastup.

Rusija prosto ne moze dozvoliti da takva neman zazivi i preraste granice ukrajine, neman kojoj je jedina svrha unistavanje rusije i rusa.

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2022, 21:53 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 02 Dec 2010, 18:19
Из књиге "Скок вука"--есеји из политичке историје Чеченије. Герман Садулаев
"Највећа грешка је занемарити Русе. Сматрати их слабим. Унижавати Русе.Никада не понижавајте Русе. Руси никада нису тако слаби како вам се чини. Не дај Боже да протерујте Русе или отимате нешто од њих. Руси се увек враћају. Руси се враћају и узимају своје назад. Али када се Руси враћају они не знају да примењују силу пропорционално. Они уништавају све на свом путу. Не понижавајте Русе. Јер када се Руси врате на земљу, где су сахрањени њихови преци, живи ће завидети мртвима."

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10389 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 268, 269, 270, 271, 272, 273, 274 ... 520  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]