spijo je napisao:
Još šira priča je da se ovo društvo izopačilo početkom devedesetih .Ne vidim ni jednu rečenicu kajanja zbog podjela koje su se desile u tom periodu,kad to bude imat ćete moju podršku.
Šta,Jugu smo rasturili i sad očekujemo da svi snose odgovornost zbog lošeg stanja u društvu.Odgovornost snose oni koji su izlazili na referendum početkom devedesetih i oni su ubili to nevino dijete.Isto kao i ovi koji to prećutkuju.
lijepo si počeo i onda

u pravu si da SMO jugu rasturili. povampireni nacionalizam i slovenaca i hrvata i bošnjaka, ali i srba je uništio jugu. juga je bila uništena i prije referenduma. kad pričamo o referendumu treba imati na umu da je srpski interes bio ostanak u krnjoj jugi, hrvatski interes je apsolutno bio izlazak (iz istog razloga zbog kojeg su srbi htjeli ostati) a bošnjaci/muslimani su vagali između neizvjesnosti s jedne strane (izlazak) i potencijalne opasnosti od srpskog nacionalizma s druge (ostanak). izabrali su ovo prvo i po mom mišljenju su pogriješili. ali šta da su se bošnjaci izjasnili za ostanak? onda bi hrvati bili preglasani, a ti tu ne vidiš ništa loše? toliko o principima. podsjećaš me na vlajkija koji govori o marginalizaciji hrvata u fbih jer ne mogu birati svog predsjednika, a on uradio istu stvar u rs-u kao i komšić.
skeva je napisao:
Steta sto se ove proteste politicari opet okrenuse na svoj mlin... nacionalizam, strah jednih od drugih,prebacivanje loptice i sl. Kontao sam da ce se bar malo potjerati politicari da probaju stvoriti malo bolji zivot ovdje, ali sipak, idemo opet, onaj drugi je kriv, mi smo neduzni bla bla...
pokušavaju okrenuti, druže, pokušavaju uz svesrdnu pomoć medija. interes i sdp-a i sda i snsd i sds i hdz i svih ostalih je da od JMBG-a stvore pitanje "vitalnog nacionalnog interesa" i skrenu pažnju sa svog javašluka i nerada. ovaj put im ta priča neće proći!