banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Avg 2025, 21:12

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 642 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 33  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Protesti za JMBG!
PostPoslato: 22 Jun 2013, 16:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Ti si stvarno, u najmanju ruku, naporan sa tim svojim indirektnim pozivanjem na rat ili pokazivanje zuba koje moze dovesti do rata.
Jos iz daleke Gruzije.
Kako te nije sramota?

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2013, 16:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Naporan za medalju. Toliko da sumnjam da je uopste vidio rat.

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2013, 16:19 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
jebo rat...

ako drzavu nismo napravili 1992,1993 kad smo imali par stotina tenkova,moral do jaja,avijaciju i sve ostalo,a oni samo pjesadijsko naoruzanje,sigurno je oruzjem necemo napravit sad kad smo bara-bara po naoruzanju,a po moralu inferironi totalno u odnosu na njih,koji zbog svojih sugavih medija,vape za nekom jebenom osvetom,iako su vise zla kroz istoriju nanijeli oni nama nego mi njima.. :(

meni sada nije tijesno uopste,naprotiv...

ali ako krenu,nece me sigurno mujo prepast da pobjegnem...ako me nije prepadala sedma muslimanska i al mudzahid na vlasicu,sa dobrovoljcima iz saudijske arabije i alzira,nece me sigurno prepast ni ovi mamini sinovi iz svedske iz brigade mucenika helsinborg,ili prve lake st louis... :lol:

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2013, 16:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2006, 02:36
@Schlager
Ako se ikada upoznamo, imas od mene pivo... A ako ti drustvo ne bude mrsko, ima i gajbu da popijemo.

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2013, 16:25 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

:occasion5:

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2013, 16:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Ташко je napisao:
Ti si stvarno, u najmanju ruku, naporan sa tim svojim indirektnim pozivanjem na rat ili pokazivanje zuba koje moze dovesti do rata.
Jos iz daleke Gruzije.
Kako te nije sramota?

Причам о условима које треба створити да можеш да мирно изађеш чак и ако друга страна неће да те пусти да изађеш. Не позивам на рат, доста ми је био један.

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2013, 16:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Joj Schlagera starog grebatora :lol:

Salim se, ma moral je u djoki i sa druge strane... Sve je to ubijeno u pojam. Necete mi vjerovati da imam xxx kolega Bosnjaka koji i kazu: tamo kod tebe u Srbiji. I to bez zadrske, zle misli, ili podjebavanja. Pogotovo ovi mladji.

Tako da... Nije sav svijet na PDF Politika forum.klix.ba ;-)

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2013, 16:45 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Citiraj:
Joj Schlagera starog grebatora

cuj ja se grebem za pivo 8)

ma bez zajebancije,gledam po sebi,taj moral je otisao u q....kad sam kao mladi vojnik bio u vojnoj policiji na gazimestanu na vidovdan 1989,na obezbjedjenju,kad se slavilo 600 godina kosovske bitke,i kad se pred milion i po ljudi,spustio onaj helikopter u kome su bili janez drnovsek (tadasnji predsjednik sfrj),german (tadasnji nas patrijarh) i slobo milosevic,i kad se iz milion i po grla zaculo "SLOBO SLOBODO!!!",da me neko tada upitao jel vise volis Slobu ili svog starog Gojka,ja bih rekao "Jebo Gojka" :( :(

Otislo je sve u q,jedini moral bih imao zalec negdje na Starcevici,Paprikovcu ili Manjaci,ako mi dodju pred vrata,a iza ledja mi zena i djete..tu bi mi bilo fakticki svejedno,poginut ili ostat ziv....ali ne bih nikad vise branio banjaluku u okucanima,petrinji i pichki materinoj.... :(

Poslednji put menjao Schlager dana 22 Jun 2013, 16:49, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2013, 16:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

E pa, takticki... Grad velicine Banjaluke se ne brani pored table Grad BL :)

Mislim, brani, ali samo negdje ima poledjinu...

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2013, 03:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Steta sto se ove proteste politicari opet okrenuse na svoj mlin... nacionalizam, strah jednih od drugih,prebacivanje loptice i sl. Kontao sam da ce se bar malo potjerati politicari da probaju stvoriti malo bolji zivot ovdje, ali sipak, idemo opet, onaj drugi je kriv, mi smo neduzni bla bla...

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2013, 08:52 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2012, 18:46
spijo je napisao:
Još šira priča je da se ovo društvo izopačilo početkom devedesetih .Ne vidim ni jednu rečenicu kajanja zbog podjela koje su se desile u tom periodu,kad to bude imat ćete moju podršku.
Šta,Jugu smo rasturili i sad očekujemo da svi snose odgovornost zbog lošeg stanja u društvu.Odgovornost snose oni koji su izlazili na referendum početkom devedesetih i oni su ubili to nevino dijete.Isto kao i ovi koji to prećutkuju.

lijepo si počeo i onda :( u pravu si da SMO jugu rasturili. povampireni nacionalizam i slovenaca i hrvata i bošnjaka, ali i srba je uništio jugu. juga je bila uništena i prije referenduma. kad pričamo o referendumu treba imati na umu da je srpski interes bio ostanak u krnjoj jugi, hrvatski interes je apsolutno bio izlazak (iz istog razloga zbog kojeg su srbi htjeli ostati) a bošnjaci/muslimani su vagali između neizvjesnosti s jedne strane (izlazak) i potencijalne opasnosti od srpskog nacionalizma s druge (ostanak). izabrali su ovo prvo i po mom mišljenju su pogriješili. ali šta da su se bošnjaci izjasnili za ostanak? onda bi hrvati bili preglasani, a ti tu ne vidiš ništa loše? toliko o principima. podsjećaš me na vlajkija koji govori o marginalizaciji hrvata u fbih jer ne mogu birati svog predsjednika, a on uradio istu stvar u rs-u kao i komšić.

skeva je napisao:
Steta sto se ove proteste politicari opet okrenuse na svoj mlin... nacionalizam, strah jednih od drugih,prebacivanje loptice i sl. Kontao sam da ce se bar malo potjerati politicari da probaju stvoriti malo bolji zivot ovdje, ali sipak, idemo opet, onaj drugi je kriv, mi smo neduzni bla bla...

pokušavaju okrenuti, druže, pokušavaju uz svesrdnu pomoć medija. interes i sdp-a i sda i snsd i sds i hdz i svih ostalih je da od JMBG-a stvore pitanje "vitalnog nacionalnog interesa" i skrenu pažnju sa svog javašluka i nerada. ovaj put im ta priča neće proći!

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2013, 09:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Ma gotovo je to, okrenuli su iskusno, ako im se nesto mora priznati, to bi bilo da se znaju snaci u ovakvim situacijama :wink:

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2013, 09:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
mrakacha je napisao:
spijo je napisao:
Još šira priča je da se ovo društvo izopačilo početkom devedesetih .Ne vidim ni jednu rečenicu kajanja zbog podjela koje su se desile u tom periodu,kad to bude imat ćete moju podršku.
Šta,Jugu smo rasturili i sad očekujemo da svi snose odgovornost zbog lošeg stanja u društvu.Odgovornost snose oni koji su izlazili na referendum početkom devedesetih i oni su ubili to nevino dijete.Isto kao i ovi koji to prećutkuju.

lijepo si počeo i onda :( u pravu si da SMO jugu rasturili. povampireni nacionalizam i slovenaca i hrvata i bošnjaka, ali i srba je uništio jugu. juga je bila uništena i prije referenduma. kad pričamo o referendumu treba imati na umu da je srpski interes bio ostanak u krnjoj jugi, hrvatski interes je apsolutno bio izlazak (iz istog razloga zbog kojeg su srbi htjeli ostati) a bošnjaci/muslimani su vagali između neizvjesnosti s jedne strane (izlazak) i potencijalne opasnosti od srpskog nacionalizma s druge (ostanak). izabrali su ovo prvo i po mom mišljenju su pogriješili. ali šta da su se bošnjaci izjasnili za ostanak? onda bi hrvati bili preglasani, a ti tu ne vidiš ništa loše? toliko o principima. podsjećaš me na vlajkija koji govori o marginalizaciji hrvata u fbih jer ne mogu birati svog predsjednika, a on uradio istu stvar u rs-u kao i komšić.

Opet spinujete događaje s početka devedesetih.Ili ih ne poznajete pa pričate kako vam odgovara.
Nije ovo prvi put da vidim mješanje pravnog i politickog aspekta. lLjudi nisu ni svjesni kad skaču iz jednog u drugi. Nije tema šta su muslimani i hrvati trebali da urade i njihov interes, nego na sta su imali pravo.Po ustavu ,po stoti put već ponavljam,srbi su bili konstitutivni narod u BiH.Samim tim bez njihovog glasa nema rasturanja bivše nam države.Jel jasno. 8)

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2013, 09:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

И онда направе преседан прегласавањем и сад се жале кад их прегласа неко други негдје друго. Аха, јесте, да... Преседани су чудо једно, увијек се обију о главу, прије или касније.

Vladimir RUS je napisao:
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2013, 10:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
I kad to nekome kažeš u oči u isti tren ti taj neko nabija šubaru na glavu sve sa kokardom.

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2013, 11:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

И имам их виртуелних за попунит' двије робне куће. :)

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2013, 11:48 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

spijo je napisao:
Opet spinujete događaje s početka devedesetih.Ili ih ne poznajete pa pričate kako vam odgovara.
Nije ovo prvi put da vidim mješanje pravnog i politickog aspekta. lLjudi nisu ni svjesni kad skaču iz jednog u drugi. Nije tema šta su muslimani i hrvati trebali da urade i njihov interes, nego na sta su imali pravo.Po ustavu ,po stoti put već ponavljam,srbi su bili konstitutivni narod u BiH.Samim tim bez njihovog glasa nema rasturanja bivše nam države.Jel jasno. 8)

prije nastavka naše diskusije toplo preporučujem:
http://pescanik.net/2008/11/10-misljenj ... -komisije/
naročito mišljenja broj 2 i 4, a i ostala nisu za baciti.

edit: 8)

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2013, 11:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

А хоће'л сад Бадинтерова комисија и да ти направи нормалну државу? Тј. да цитирам "Ћенгу" са "прославе" након проглашења "независности БиХ".

"Мени је Де Микелис рекао да ко нас пипне - добиће по прстима".

Послије су вас убили к'о вола у купусу, али нема везе... И сад имамо банану/филџан од државе у коме се глођемо у 16, ал битно је да је Бадинтерова комисија "била у праву", јелте.

Џебе се сад члановима комисије живо за нас.

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2013, 11:59 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
mrakacha je napisao:

Srpski narod u Hrvatskoj, a pogotovo u BiH u tom momentu (u BiH i sada) nije bio manjina kako se to kaže u mišljenju broj 2. U Hrvatskoj su činili skoro 20% stanovništva, a u BiH preko 30. Čak da je ostalih skoro 70% stanovništva BiH bilo jedne nacije Srbi se ne bi mogli smatrati nacionalnom manjinom.

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2013, 12:20 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

_зока je napisao:
mrakacha je napisao:

Srpski narod u Hrvatskoj, a pogotovo u BiH u tom momentu (u BiH i sada) nije bio manjina kako se to kaže u mišljenju broj 2. U Hrvatskoj su činili skoro 20% stanovništva, a u BiH preko 30. Čak da je ostalih skoro 70% stanovništva BiH bilo jedne nacije Srbi se ne bi mogli smatrati nacionalnom manjinom.

slažem se ja, ali moje i tvoje mišljenje u međunarodnom pravu nema težinu. mišljenje badinterove komisije ima. da podsjetim, međunarodnu arbitražu je zatražio milošević. potom je uslijedila konferencija u haagu i osnivanje badinterove komisije.
što se tiče konstitutivnosti, moja pretpostavka je da se komisija vodila logikom: koliko god bilo neispravno da se pređe preko volje 20 ili 30 posto stanovništva, gore je kad se pređe preko interesa 70-80 posto stanovništva. to je gordijev čvor koji su nekako morali razvezati i mislim da su postupili ispravno.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 642 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 33  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]