banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 09:04

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11143 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 246, 247, 248, 249, 250, 251, 252 ... 558  Sledeća

Da li bi ste se vakcinisali protiv korona virusa? (12.02.2021.)
a)vakcinisaću se 57%  57%  [ 72 ]
b)neću se vakcinisati 14%  14%  [ 18 ]
c)vakcinisaću se ako budem bio uslovljen/a (zbog posla, putovanja i sl.) 25%  25%  [ 32 ]
d)nisam o tome još razmišljao/la 3%  3%  [ 4 ]
Ukupno glasova : 126
Autoru Poruka
PostPoslato: 22 Jul 2020, 08:31 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Sep 2012, 23:07
Srknes gut piva, pa masku, pa gut piva i kad popijes 4 piva, onda ti niko nista ne moze i skines je skroz. Ukratko kako ce biti kod nas, ako iko bude nosio, a nece.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 22 Jul 2020, 10:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
Нико ништа а резултати за данас објављени. Изгледа поранили па изненадили све.

Vrh

PostPoslato: 22 Jul 2020, 10:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jun 2005, 10:59
Evo da odradim ja tuđi posao :D.

Citiraj:
U posljednja 24 časa u Republici Srpskoj na virus SARS-CoV-2 testirana su 653 uzoraka, a infekcija je potvrđena kod 134 osobe.

U ovom periodu nije prijavljen nijedan smrtni slučaj, saopšteno je iz Instituta za javno zdravstvo RS.

Radi se o 68 muških i 66 ženskih osoba, od kojih je 37 mlađe, 82 srednje i 15 osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta 20 osoba je iz Banjaluke, 17 iz Zvornika, 11 iz Trebinja, deset iz Foče, po devet osoba iz Bijeljine i Istočne Ilidže, sedam iz Višegrada, po pet iz Gacka, Istočnog Novog Sarajeva i Кozarske Dubice, četiri osobe su iz Prnjavora, po tri iz Кneževa, Ljubinja, Nevesinja i Pala, po dvije iz Bileće, Кotor Varoša, Modriče, Prijedora i Han Pijeska i po jedna osoba je iz Broda, Vlasenice, Dervente, Doboja, Кalinovika, Laktaša, Mrkonjić Grada, Rudog, Teslića i Ugljevika.

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2020, 10:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
https://mondo.rs/Info/Svet/a1352758/Bil-Gejts-korona-virus-vakcina-broj-doza-video.html

Evo svjetskog eksperta sa stručnim mišljenjem. Drugi najbogatiji čovjek svijeta, trenutno po zanimanju filantrop, izgleda da je u ovom trenutku najpriznatiji svjetski stručnjak za vakcinaciju... Treba mu vjerovati, zašto da ne. Čisto sumnjam da čovjek koji je dao toliki novac u dobrotvrne svrhe, može da ima neke skrivene motive...

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2020, 11:42 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 30 Jul 2013, 18:28
146 novih slučajeva zaraze na 655 testiranih.

Radi se o 59 muških i 87 ženskih osoba , od kojih je 29 mlađe, 98 srednje i 19 osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta 40 osoba je iz Banjaluke, 12 osoba iz Prnjavora, 11 iz Višegrada, deset osoba je iz Bijeljine, devet iz Sokoca, pet iz Dervente, po četiri osobe su iz Laktaša, Modriče, Pala, Foče i Šamca, po tri su iz Zvornika, Istočnog Novog Sarajeva, Rogatice, Ugljevika i Šipova, po dvije osobe iz Doboja, Istočne Ilidže, Kotor Varoša, Lopara, Mrkonjić Grada, Ribnika i Teslića i po jedna osoba je iz Bratunca, Gradiške, Kneževa, Kozarske Dubice, Nevesinja, Pelagićeva, Petrova, Rudog, Trebinja i Han Pijeska.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su dva smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Radi se o muškarcu srednje životne dobi iz Mrkonjić Grada i muškarcu starije životne dobi iz Bijeljine.

Oporavilo se 49 osoba u posljednja 24 časa.

Vrh

PostPoslato: 24 Jul 2020, 10:37 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 30 Jul 2013, 18:28
Novih 125 slučajeva zaraze korona virusom na 546 testiranih.
Prema mjestu prebivališta, najviše zaraženih je iz Bijeljine – 20, 16 je iz Banjaluke, 12 iz Trebinja, deset iz Modriče, po sedam iz Prnjavora i Foče....

Jedna osoba iz BL preminula. Radi se o ženskoj osobi starijeg životnog doba.

Oporavilo se 49 osoba u prethodna 24 časa.

Vrh

PostPoslato: 24 Jul 2020, 13:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2011, 17:38
Ljudi su stoka, zato se i širi corona! Ja sam nažalost pozitivan, već 16 dana imam coronu. Dobio od roditelja koji su zaglavili sa upalom pluća. Njima je 19 dan. Majka je bolje, danas izlazi, a otac još na kisiku. Pošto je plućni bolesnik i dijabetičar oporavak će trajati malo duže, ako se čovjek ikad i oporavi. Takođe, moja supruga i djeca imaju blaže simptome i juče su se testirali.

Evo kako smo mi dobili coronu. Naime prvo je zet bolestan i imao temperaturu, pa poslije dva dana i sestra. Kad je majka od zeta vidjela da njih dvoje imaju temperaturu rekla je da neće čuvati njihovo dijete i poslala ga njima, a oni su to dijete doveli kod mojih roditelja tj. samo zet jer je on bio bolje, a sestra je ležala u krevetu. Pošto ja živim na jednom spratu kuće, a roditelji na drugom kad sam čuo od njih da je sestra bolesna i da je zet doveo sam dijete, odmah sam nazvao sestru da vidim šta je u pitanju. Rekla mi je da nema temperaturu i da je preumorna od posla da paničarim bezveze. Poslije par dana roditelji su dobili simptome, pa sam ih ja odvezao doktoru i tako dobio od njih. Poslije nekog vremena saznajem od sestre da je zet bio bolestan da je imao temperaturu, da je i ona imala temperaturu i da su lagali kad su dovodili dijete. Navodno su mislili da je njemu sunčanica, a njoj umor pa nisu kao paničarili. Takođe, izgovor im je bio i kao ne vjeruju u coronu. Naravno preko nekih zubara i doktora dobili su recepte i popili su na svoju ruku sumamed pa amosiklav. Šetali se po gradu i funkcionisali normalno i širili coronu. Naravno i zetova majka je dobila coronu, imala upalu pluća išla se testirati i pozitivna je. Ja sam bio u dilemi da ih prijavim policiji, ali od toga je prošlo preko 20 tako da su vjerujem sad negativni i ne bi imalo vajde.
Jednostavno ljudi sa coronom i blažim simptomima hodaju okolo, lažu i ne kontrolišu se. Piju antibiotike na svoju ruku. Ne žele da prekinu svoje poslove i boli ih briga za druge. To je najveći razlog ovolikog broja slučajeva.

Vrh

PostPoslato: 24 Jul 2020, 13:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
I onda kako da očekuješ od nepoznatih ljudi da te zaštite...
Nadam se da će svi biti ok.
Kakve simptome imaš? Da li si izgubio čulo ukusa i mirisa?

Vrh

PostPoslato: 24 Jul 2020, 14:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Tebi i tvojima želim brzo ozdravljenje, treba hrabrosti za napisati ovakve stvari.

Ja sam sa familijom iz druge kuće prekinuo viđanje na skoro 3 mjeseca.

Vrh

PostPoslato: 24 Jul 2020, 14:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Maj 2016, 13:46
Такође брз опоравак и теби и твојима, надам се да ће све проћи са хепи ендом. Јбг, бар у оваквој ситуацији ако имаш неке симптоме, примириш се док не прође, шта да се ради, неће свијет стати.

Уметник - онај који умеће.
Pozvao sam u pomoć Boga i đavola, pa ko se prije odazove.
вицо ДАЉЕ РУКЕ ОД БОРЦА!

Vrh

PostPoslato: 24 Jul 2020, 14:48 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Maj 2010, 12:19
Ja ne razumijem! Ajde ako je neko neodgovoran i boli ga qrz za nepoznatim ljudima iz okoline ali familiji, najblizima tako da neko uvali!?
Svjesno da petljas i ugrozavas zdravlje oca, majke...
Koji je qrz sa ljudima danas? Ne daj Boze da se nesto bas bas ozbiljno iskomplikuje, kako zivjeti sa tim kasnije? Savjest, ovo-ono... Nista?!

Vrh

PostPoslato: 24 Jul 2020, 14:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Aj sa srecom! Brzo ozdravljenje.

Jbg sta je neznanje i mozda zelja da dijete pokusaju sacuvati.
Dosta se pricalo da djeca nisu prenosioci ali sa druge strane postoje supersiritelji.
Nije krivica biti takav, ali je bezobrazno nepaziti na svoju blizu okolinu ako vec znas da si zarazen.

Vrh

PostPoslato: 24 Jul 2020, 15:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

U ceskom nocnom klubu 109 novozarazenih, u Austriji u jednom turistickom mjestu u dva hotela osam pozitivnih radnika. Uglavnom zapatili u nocnom zivotu. Ceka se novi Ischgl.

Vrh

PostPoslato: 24 Jul 2020, 16:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Njemacka placa testove za sve koji se vrate sa odmora iz inostranstva.

https://kurier.at/politik/ausland/coron ... /400981370

Vrh

PostPoslato: 24 Jul 2020, 18:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Maj 2010, 00:48
Ja sam takodje + na covid 19, brat je pokupio od sefa s posla i virus donio kuci. Ni on nije bio prevose odgovoran, kretao se kucom i gradom jer se osjecao dobro i cekao rezultate sefa. Kad je taj lik dobio pozitivan rezultat i bratu je krenula temperatura pa je bilo kasno i za roditelje koji su prethodnih dana bili sa njim.

Danas je proslo i 14 dana od prvog kontakta, ja sam super ali evo majka vec 7-8 dana ne moze skinuti temperaturu.

Ja sam je imao samo drugi dan i vec treci je se rjesio ali mladji organizam pa sam to i lakse iznio.

Sto kolega gore napisa, niko se ne cuva i niko ne vjeruje dok ga ne pogodi, a nas klaster je na kraju brojao 13 osoba iz blize porodice one najuze.

Moj savijet svima i prvi simptom je bio glavobolja, pa temperatura, izolujte se budite svjesni ovoga.

Vrh

PostPoslato: 24 Jul 2020, 18:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ali kako se izolovati u malom stanu? Ajd ko je u kuci, kontam ima vise mogucnosti, ali masa ljudi je u stanu. Kako organizovati jelo, higijenu, spavanje...

I tebi i tvojim ukucanima brzo i srecno ozdravljenje.

Vrh

PostPoslato: 24 Jul 2020, 19:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Mozda pretjerujem ali 70% ljudi u ovoj drzavi nemaju luksuz da cekaju u izolaciji sta ce biti jer su bili u kontaktu, nemaju uslove za bilo kakvu izolaciju niti mogu preziviti bez posla mjesec dana.
Tako da, sa jedne strane osuda za neodgovorne, sa druge strane razumijevanje. Nije sve tako jednostavno

Vrh

PostPoslato: 24 Jul 2020, 19:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Jasno mi je i to. I u znacajno bogatijim zemljama je puko prezivljavanje jedan od najosnovnijih faktora izbijanja velikih klastera poput onog od hiljadu dvije radnika u klaonici. Ljudi se bojali za posao i cutili dok nije izbilo da se vise ne moze sakriti.
To je upravo prepoznala njemacka vlada i pokusace da utice na ljude tako sto im nece prijetiti iskljucivo restrikcijama i kaznama. Vec naprotiv, inaces svu mogucu podrsku samo budi odgovoran.

Vrh

PostPoslato: 24 Jul 2020, 20:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Dec 2015, 15:40
Fun fact. Od ukupnog broja zaraženih u svijetu, 99% ima blaže simpome. Samo 1% ima teže simptome (tj završe na ležanju u bolnici). Sada koliko je ta analiza tačna...

Vrh

PostPoslato: 24 Jul 2020, 20:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Ovdje recimo za SAD CDC prati statistiku.
https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-nc ... ml#table-1

Za sada, po njima 0.65 % je smrtnost zaraženih. IFR.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11143 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 246, 247, 248, 249, 250, 251, 252 ... 558  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]