banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Avg 2025, 20:57

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 579 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 06 Nov 2011, 15:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
Hordaš je napisao:
filozof sa vrbasa je napisao:
Pitanje je previše kompleksno, ali ako si došao iz Somalije u London, ne možeš očekivati da ti tvoja četvrt liči na Mogadiš.

pitanje je izuzetno jednostavno, zasto ne dozvole muslimana da praktikuju svoju vjeru, zasto se protivis gradnji dzamija, zasto se protivis da zena hoda sa pokirvenom glavom, ako joj je lice otkriveno, pa 90% zena nosi kape, zar to nije isto. A pogledaj malo samo ovaj forum, govore mi da sam prljav jer ne brisem (da izvines) guzice, nego je perem, on zna sta ja radim u WC-u, govori da smo toliko gadni da prilikom klanjanja mirisemo jedni drugima noge, cim su vidjeli da sam musliman smatraju me manje vrijednim, glupim itd. Cemu sve to? samo zato sto sam musliman?

e i ti ga pretjera, isti si kao i oni sto ti to govore. generalizator

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2011, 15:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
jellyfish, EU ima planove da se širi i na Aziju i na Afriku, pa stoga ti ta priča ne pije vode.

Pa dobro to je trenutno stanje. Mozda se stvari promijene u dalekoj buducnosti. U svakom slucaju ako prime Egipat i Tunis, primice i Tursku.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2011, 15:57 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Nov 2011, 22:31
Hordaš, ti očigledno ne kapiraš odvajanje crkve od državne vlasti i zabranu ispovjedanja vjere. Crna Gora je prije 140-150 godina prošla kroz te stvari i šta sad? Šta im fali? Poenta priče je: crkva ne smije da se mješa u politiku i da pretenduje da bude vlast u državi. Naravno, to u većini muslimanskih država ne pije vode i zato se stalno jebu između sebe. Pogledaj kakvo je bilo stanje kod njih prije nego su počela kolonijalna osvajanja zapadnih sila. Nije se znalo ko koga ubija. Najsvježiji primjer ti je Libija: sa jedne strane Gadafi, a sa druge milion nekih plemena koji bi da skinu sa trona, a onda poslije toga da se malo između sebe obračunaju da vide ko je glavni baja u kraju. Tako ti je i u ostalim muslimanskim državama. Turska je jedina koja je napravila korak naprijed po tom pitanju i zato je miljenik zapada. :wink:

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2011, 15:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Hordaš meni je potpuno jasna ta prevrtljiva igra Zapada, ja ne bih uređivao dvorište država koje u zvaničnom nazivu imaju epitete poput arapska republika ... ili islamska republika ...

Ali isto tako ne možeš očekivati da će prosječan Danac, Švjacarac, Francuz mirno gledati talibanizaciju svoje države, hoće neki, ali ne svi.

jellyfish je napisao:
jellyfish, EU ima planove da se širi i na Aziju i na Afriku, pa stoga ti ta priča ne pije vode.

Pa dobro to je trenutno stanje. Mozda se stvari promijene u dalekoj buducnosti. U svakom slucaju ako prime Egipat i Tunis, primice i Tursku.

Očijukaju sa Izraelom i Gruzijom, koji su za mene jednako daleki kao Azerbejdžan i Jermenija.

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2011, 16:05 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2011, 09:47
Turska nije niti ce biti miljenik zapada, a razlog tome jeste sto nije miljenik Izraela, oni su na ratnoj nozi i zbog toga ni Ameri ne gotive Turke. Sekularizaciju u Turskoj je izcrio Ataturk, on je danas "drzavni heroj" i ako ga vecina smatra za jendu obicnu budalu. Nesto slicno Izetbegovic kod nas, cijene ga ali ni blizu ga ne smatraju herojom jer im je oduzeo vjeru. U Libji je bilo zlatno, zivi bili pa vidjeli kako ce im biti sad kad im Ameri dovedu demokratiju, kunem ti se da ce nosati slike Gadafija i oplakivati ga.

filozof, upravu si za Izrael, nije mi janso po kojem osnovu su oni dio Evrope?? A ucestvuju na Eurosongu, na Evropskom prvenstvu u fudbalu itd. Ali zapad je napravio ta ljudska prava i slobode, zasto se to ne moze primjenjivati i na muslimane, oni primaju muslimane a rade kao cistaci, vulkanizeri itd. Kada ljudi zele da naprave sebi dzamiju, kada pocnu dobijati djecu, zapadnjaci vide tu prijetnju, i onda izmisle neki terorizam, kako bi imali osnov za progon muslimana. Amerika trosi milijarde na borbu protiv islamskog terorizma, sta je do sada uradila? Ubila Sadama Husejna?

"Da te volim oduvjek sam znao, za tebe i zivot bih ja dao, zbog tebe u paklu cu da gorim, jer te vise ja od svega volim"

Cuvari casti glavnog grada...Hz

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2011, 16:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Hordaš je napisao:
Pogledaj antiislamsku propagandu u Holandiji, Njemackoj, Svedskoj, Svicarskoj, cemu to??

Mislis da je negativan imidz islama i muslimana u Evropi neutemeljen?

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2011, 16:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
Hordaš je napisao:
filozof, upravu si za Izrael, nije mi janso po kojem osnovu su oni dio Evrope?? A ucestvuju na Eurosongu, na Evropskom prvenstvu u fudbalu itd. Ali zapad je napravio ta ljudska prava i slobode, zasto se to ne moze primjenjivati i na muslimane, oni primaju muslimane a rade kao cistaci, vulkanizeri itd. Kada ljudi zele da naprave sebi dzamiju, kada pocnu dobijati djecu, zapadnjaci vide tu prijetnju, i onda izmisle neki terorizam, kako bi imali osnov za progon muslimana. Amerika trosi milijarde na borbu protiv islamskog terorizma, sta je do sada uradila? Ubila Sadama Husejna?

A vidi se da ne znaš o čemu pričaš. Izrael učestvuje na evropskim takmičenjima iz prostog razloga što su okruženi sa arapskim zemljama i bilo bi suludo za njih da rizikuju učestovanje na azijskim takmičenjima, pobili bi ih kao zečeve čim bi izašli iz Izraela. A ovo što se tiče muslimana koji rade kao čistači i vulkanizeri, pa rade zato jer ni za šta više nisu ni obučeni i školovani. Moj fakultet je pun Arapa, profesora Arapa ima koliko hoćeš ali ima ih zato jer su obrazovani. Kad obrazovan Musliman dođe u Evropu dobiće posao koji zaslužuje kad-tad, malo teže ali dobiće ga. Inženjer neće kopati kanale i čistiti ulice u to budi siguran...

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2011, 16:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Da ima i ovoga što Panzer kaže, ne mogu vjerovati da neke arapske zemlje ne daju vize Izraelcima. Ratovalo se i na Balkanu svako sa svakim, pa opet ljudi putuju.

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2011, 16:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jan 2009, 00:45
Panzer je napisao:
Hordaš je napisao:

A vidi se da ne znaš o čemu pričaš. Izrael učestvuje na evropskim takmičenjima iz prostog razloga što su okruženi sa arapskim zemljama i bilo bi suludo za njih da rizikuju učestovanje na azijskim takmičenjima, pobili bi ih kao zečeve čim bi izašli iz Izraela. A ovo što se tiče muslimana koji rade kao čistači i vulkanizeri, pa rade zato jer ni za šta više nisu ni obučeni i školovani. Moj fakultet je pun Arapa, profesora Arapa ima koliko hoćeš ali ima ih zato jer su obrazovani. Kad obrazovan Musliman dođe u Evropu dobiće posao koji zaslužuje kad-tad, malo teže ali dobiće ga. Inženjer neće kopati kanale i čistiti ulice u to budi siguran...

Isto tako i ja, i vecina odavde koji nisu muslimani...

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2011, 03:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Hordaš je napisao:
A zasto je zapadu u cilju da sekularizuje te zemlje? Jer im smeta praktikovanje islama, realno da nije bilo rata 92-95, muslimani u BIH bi zaboravili da su muslimani, zenili se međusobno, sve se izmjesalo, pili itd. Dzamija nije bilo za lijeka, sve komuniste bile, i to je bio cilj zapada.
A jesu nas i branili, bolje da nisu xD samo da su nam skinuli embargo, dovoljno bi nam pomogli, nego uveli embrago, pustili vojske drugih drzava da tuku po jadnom narodu, a ona pomagali.
Svaka cast na ovom postu, hvala sto si se potrudio ali ipak mislim da nisi u pravu. Jer se muslimanima postavlja ultimatum, napustite vjeru, postanite sekularna i drazav i tek tada cete moci u EU i tek tada cete dobiti pomoc od zapada. Pogledaj antiislamsku propagandu u Holandiji, Njemackoj, Svedskoj, Svicarskoj, cemu to??

Na ovo moram odgovoriti :)

Ja od prilike znam nekih 30-40 muslimana, neki su mi dobri prijatelji i zajednicko im je da svi piju... :D tako da... ne pije ta teorija vodu :wink: ...
Drugo, sta fali mjesanju, pa cukun-cukun djed nam je isti, sta fali da se opet spajamo :) , inace ljubav ne gleda ni vjeru ni naciju....
Sto se tice dzamija, prije rata je na teritoriji BIH ih je bilo 1144 (izvor sajt islamske zajednice), zar to nije dosta? Sta mislis samo da su umjesto novoizgradjenih dzamija pravljena preduzeca, skole, socijalne ustanove, fabrike i ostali objekti koji bi donijeli prosperitet i bolji zivot?

To za embargo nije tacno, BIH je normalno uvozila oruzje, imas i dokumente o tome.

Dakle, sta reci osim, svaka ti je suplja :wink:

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2011, 06:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
Hordaš je napisao:
Pogledaj antiislamsku propagandu u ... Svicarskoj, cemu to??

Moram još nešto da dodam pošto sam vidio da imaš naviku da koristiš. Ti si bio pa znaš? Osim toga što im nisu dopustili minarete te tvoje antiislamske propagande nema ni u priči tako da bi trebalo da privežeš jezik i ne pričaš napamet...

Vrh

PostPoslato: 09 Nov 2011, 01:12 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Okt 2011, 22:02
Moze li meni neko objasniti razliku izmedju, recimo ovog Srbijanca Mevlida i onog Norvezanina sto je rokao po onom otoku? Hvala.

Vrh

PostPoslato: 09 Nov 2011, 01:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Može, ovaj Srbijanac Mevlid je po narodnosti Bošnjak, po vjeroispovjesti musliman, a ima i BiH državljanstvo, jednako kao što ga je imao i Osama bin Ladin i 2/3 njegovih hababa na Tora Bori koji ratuju u džihadu, istom onom džihadu u kome ratuje tvoj Mevlid, dok je onaj Norvežanin samo Norvežanin, rasista i masovni ubica, vjerovatno nema aspiracije da njegova ideja zavlada svijetom, a njegovi istomišljenici budu jedini žitelji na planeti.

Vrh

PostPoslato: 09 Nov 2011, 02:01 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Okt 2011, 22:02
old fashion men je napisao:
Može, ovaj Srbijanac Mevlid je po narodnosti Bošnjak, po vjeroispovjesti musliman, a ima i BiH državljanstvo, jednako kao što ga je imao i Osama bin Ladin i 2/3 njegovih hababa na Tora Bori koji ratuju u džihadu, istom onom džihadu u kome ratuje tvoj Mevlid, dok je onaj Norvežanin samo Norvežanin, rasista i masovni ubica, vjerovatno nema aspiracije da njegova ideja zavlada svijetom, a njegovi istomišljenici budu jedini žitelji na planeti.

Moj bogami nije. Nit je moja Srbija, odakle i jeste doticni.
Rasista i masovni ubica... i vjerovatno nema aspiracije da njegova ideja zavlada svijetom, a njegovi istomišljenici budu jedini žitelji na planeti.... zanimljivo.

Daj ima li iko ozbiljniji da meni neupucenom objasni razliku izmedju Mevlida iz Srbije i Breivika iz Norveske.
Zasto se jednog oslovljava sa teroristom, a drugog ne? Zasto se jedom dodaje prefiks islamski, a drugom ne, hrs.? Hvala.

Vrh

PostPoslato: 09 Nov 2011, 02:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Prvo razlika je u imenu 8) .

Ovog zovu islamski ekstremista jer to radi zbog islama, ima politicku pozadinu i neciji je pijun. Ovaj drugi je samo lud, nije niciji pijun i ne radi to zbog hriscanstva.
Razlika je takodje sto je onaj u Norveskoj a ovaj kod nas. Eto od prilike :D

Vrh

PostPoslato: 09 Nov 2011, 04:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Oba jesu teroristi, ali ovome ne mogu pripisati epitet krstaski jer nije izvrsio napad na punu dzamiju vec na politicki skup, a Jasarevic kao vehabija koji nije htio ubijati muslimane vec Amerikance, to svakako jeste. Ja znam da svaki cestiti musliman osudjuje njegov postupak, ali to nije dovoljno, jer je ocigledno da vehabije nisu amisi.

Vrh

PostPoslato: 09 Nov 2011, 08:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Hammers, ne seri i ne pravi se lud.

Vrh

PostPoslato: 09 Nov 2011, 09:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
Hristov je napisao:
Hordaš je napisao:
Pogledaj antiislamsku propagandu u Holandiji, Njemackoj, Svedskoj, Svicarskoj, cemu to??

Mislis da je negativan imidz islama i muslimana u Evropi neutemeljen?

Naravno da je neutemeljen. Posto zivim u EU imam osnova da to tvrdim, a mogu i obrazloziti. :)

Ma liberté

Vrh

PostPoslato: 09 Nov 2011, 09:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Tacno se desava ono sto smo i predvidjali. Mevlida proglasavju budalom, sad vise nije njihov, sad je Srbijanac a oni svjesno zmire pred scenom da im se vehabije kote pred ocima.

Vrh

PostPoslato: 09 Nov 2011, 10:33 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2011, 12:09
shakal je napisao:
Tacno se desava ono sto smo i predvidjali. Mevlida proglasavju budalom, sad vise nije njihov, sad je Srbijanac a oni svjesno zmire pred scenom da im se vehabije kote pred ocima.

Realno govoreći i jeste klasična budala. Ili bolje rečeno psihijatrijski slučaj!
Pa jado je šetao više od pola sata po sredini ceste nebi li ga ko roknuo a sa ciljem da postane mučenik!!
Nije li to budala? JESTE!
Sličnih budala i sličnih dešavanja po SAD imaš skoro svaki dan!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 579 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]