Hordaš je napisao:
A zasto je zapadu u cilju da sekularizuje te zemlje? Jer im smeta praktikovanje islama, realno da nije bilo rata 92-95, muslimani u BIH bi zaboravili da su muslimani, zenili se međusobno, sve se izmjesalo, pili itd. Dzamija nije bilo za lijeka, sve komuniste bile, i to je bio cilj zapada.
A jesu nas i branili, bolje da nisu xD samo da su nam skinuli embargo, dovoljno bi nam pomogli, nego uveli embrago, pustili vojske drugih drzava da tuku po jadnom narodu, a ona pomagali.
Svaka cast na ovom postu, hvala sto si se potrudio ali ipak mislim da nisi u pravu. Jer se muslimanima postavlja ultimatum, napustite vjeru, postanite sekularna i drazav i tek tada cete moci u EU i tek tada cete dobiti pomoc od zapada. Pogledaj antiislamsku propagandu u Holandiji, Njemackoj, Svedskoj, Svicarskoj, cemu to??
Na ovo moram odgovoriti
Ja od prilike znam nekih 30-40 muslimana, neki su mi dobri prijatelji i zajednicko im je da svi piju...

tako da... ne pije ta teorija vodu

...
Drugo, sta fali mjesanju, pa cukun-cukun djed nam je isti, sta fali da se opet spajamo

, inace ljubav ne gleda ni vjeru ni naciju....
Sto se tice dzamija, prije rata je na teritoriji BIH ih je bilo 1144 (izvor sajt islamske zajednice), zar to nije dosta? Sta mislis samo da su umjesto novoizgradjenih dzamija pravljena preduzeca, skole, socijalne ustanove, fabrike i ostali objekti koji bi donijeli prosperitet i bolji zivot?
To za embargo nije tacno, BIH je normalno uvozila oruzje, imas i dokumente o tome.
Dakle, sta reci osim, svaka ti je suplja