EZAN moju majku da ne spominjes ni u kakvom kontekstu - kratko i jasno...
Vidi, vidi.. Zar je moguce da u sjajnoj i bajnoj Evropi (Svedska) postoji nesto sto radi poslije 00,00. Ma zamisli ima poneki i koji radi do 5 ujutro. Znas li sta u BL radi do pet ujutro. Apsolutno nista, posto sve mora da se zatvori u 3 casa, a u prelijepom bijelom svijetu ima nekih koji rade do 1, neki se zatvaraju u 11, a vidi molim te neki rade i po cijelu noc. Kod nas vlada princip "sve u isti kos"... Kafic do 23, vikendom do 24,00. Nocni klub od 19, 00 do 03,00. Kraj price. Pekare i prodavnice ne smiju da rade nocu uopste... A u Svedskoj je to izgleda ipak dozvoljeno. Hm. Pa nesto su nase vlasti onda propustili u tim evropskim integracijama...
Citiraj:
Ako hoces u lokalu da prodajes alkohol .... moras imati i kuhinju, dakle "restoran" (makar kakva hrana bila).
Pusenje zabranjeno u svim lokalima.
Do 18 - ne mozes kupiti pice ni cigare (zakonski)
Na prste mozes nabrojati lokale za generacije mladju od 21 .... a nista cudno nije ni da je granica za ulaz 25 pa i 27 godina.
Zakoni manje logicni i oni saasvim logicni, a vidis kod nas takvih zakona uopste nema, Kod nas odmah katanac na vrata i kraj price, kraj lokala.
I sad ste vi u stanju da opravdavate odluke GU, koje radi smanjenja neke delinkvencije u gradu, zatvaraju pekare i dragstore, dok se istovremeno uopste nisu potrudili da donesu zakon o alkoholu i cigaretama za maloljetne. Jeste li vi pri sebi?
Dove je napisao:
I ja se slazem sa prvim Ezanovim postom. Koji argument: ako neko ne radi od 8-3, kad ce da kupi hljeb??? Kao da su sve prodavnice i pekare otvorene samo u tom periodu???
Prvo, opaska o radnom vremenu nije bila nikakav argument vec cista ilustracija stanja stvari.
Drugo, znas li ti koje je propisano radno vrijeme, banjaluckih kafica, pekara ili prodavnica?
Trece, postoji milion razloga koji nekoga mogu da sprijece da kupi namirnice u toku dana. Ja licno sam bio u takvoj situaciji cesto u zadnje vrijeme...
Cetvrto, postoje li dragstori kod tebe u Kanadi djevojko? Kod nas trenutno ne postoje.
Utvrdili smo da u EZAN-ovom naselju u Stokholmu ne postoji zivot, nakon 22, 00 casa, ali da u ostalim dijelovima tog grada ima i dragstora i ugostiteljskih objekta koji rade duze, pa cak i nevjerovatnih, nepojmljivih lokala, koji rade po cijelu noc... Logicno, veliki i razvijen grad, gdje postoji mogucnost razdvajanja cisto stambenih blokova, od ostatka grada. Kod nas takva opcija jos nije moguca, jer se ne razvijamo bas hiper brzinom, ali bi htjeli da primjenjujemo neke "evropske" zakone. E pa ne ide to bas tako... Ne zida se kuca od krova, vec od temelja...