banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Avg 2025, 13:44

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 508 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 22, 23, 24, 25, 26  Sledeća

Da li podrzavate novi zakon o radu pekara/dragstora do 21h?
Da, podrzavam. 20%  20%  [ 14 ]
Ne podrzavam! 80%  80%  [ 56 ]
Ukupno glasova : 70
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 15 Dec 2005, 16:45 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 22 Okt 2001, 01:00
Citiraj:
Znam da je u svedskoj sve bajno i divno ali daj nama svedsku platu ......

Svedska plata nosi i svedske cijene sa sobom .... a one ti se ne bi svidjele.
Recimo .... pivo 4 eura (pa na vise), kafa 2 (pa na vise) ..... benzin 1,2 ... kino 7-8 .... cigare 4 ....
Utakmice od 15 eura pa navise ...
Koncerti 25-30 pa navise ...
Hoces li o kirijama .... i ostalim dadzbinama .....

I u svedskoj ti je - pruzi se koliki ti je jorgan ... uostalom kao i svugdje na svijetu.

Ovo o cemu se prica nema veze sa platama.

Citiraj:
Samo mi nemoj reci da si se ti vracao (ili se vracas) kuci prije 12 zato sto nista nije radilo

Odnosi li se ovo na mene ....
Pa nisam zato .... vec uglavnom sto mi je sva raja isla kuci oko tog nekog doba. Zato sto sam vani bio svaku ubogu noc .... i sto nije bilo interesantno ostajati duze.
Na kraju ... otpratio bih curu kuci u ta neka doba - i sta bi onda .... lutao po gradu, trazio raju ... ??????
Naravno ostajalo se i duze ali ne svakodnevno, cak rijetko rekao bih.
Mene diskoteke nisu interesovale (Hol je radio najduze u to vrijeme, i sta se moglo naci tamo iza 12 - uglavnom je cuga, pogledi ispod oka (kontas odmah - bice tuce) i rijetko koja "interesantna" treba, a takvi i takve me nisu interesovali)

Znam ja da je drugacije sada - da su se i norme promijenile i vrijeme izlaska.... ali ne moraju ostali, kojih je u svakom slucaju vise ispastati.
To je ono sto se nikada nece promijeniti.
Narod mora na posao - djeca u skolu ... penzioneri pogotovo traze mir ... i slicno.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Dec 2005, 17:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
Ljudi moji vi idete uz krajnosti u krajnost. Mi i Evropa - nidje veze. Vi koji ste za to da se uvede taj "red", nemojte ici u prodavnicu i pekaru poslije 21:00, a oni koji hoce nek idu. Ko hoce da radi, nek radi, ko nece ne mora. Stavr dogovora, a ne zabrana. I dosta vise sa tom Evropom, zapadom, svijetom. Kao sve je u toj Evropi i ostatku svijeta idealno. Jbg-a sto rece Astor - zavrsi film u 10:15, nemash gdje chaj popiti, nego ti sine kupi njega do 21:00 i kuci ga pravi pa pij, a kolegu nazovi na (jeftini) telefon pa chavrljajte. Neko spomenu apoteke. Sramota je da grad ima samo jednu dezurnu apoteku koja izdaje samo na recepte (preko noci).

Nove odredbe - vece gluposti. (nema logike, a vi kako hocete)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Dec 2005, 19:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
EZAN moju majku da ne spominjes ni u kakvom kontekstu - kratko i jasno...

Vidi, vidi.. Zar je moguce da u sjajnoj i bajnoj Evropi (Svedska) postoji nesto sto radi poslije 00,00. Ma zamisli ima poneki i koji radi do 5 ujutro. Znas li sta u BL radi do pet ujutro. Apsolutno nista, posto sve mora da se zatvori u 3 casa, a u prelijepom bijelom svijetu ima nekih koji rade do 1, neki se zatvaraju u 11, a vidi molim te neki rade i po cijelu noc. Kod nas vlada princip "sve u isti kos"... Kafic do 23, vikendom do 24,00. Nocni klub od 19, 00 do 03,00. Kraj price. Pekare i prodavnice ne smiju da rade nocu uopste... A u Svedskoj je to izgleda ipak dozvoljeno. Hm. Pa nesto su nase vlasti onda propustili u tim evropskim integracijama...

Citiraj:
Ako hoces u lokalu da prodajes alkohol .... moras imati i kuhinju, dakle "restoran" (makar kakva hrana bila).
Pusenje zabranjeno u svim lokalima.
Do 18 - ne mozes kupiti pice ni cigare (zakonski)
Na prste mozes nabrojati lokale za generacije mladju od 21 .... a nista cudno nije ni da je granica za ulaz 25 pa i 27 godina.

Zakoni manje logicni i oni saasvim logicni, a vidis kod nas takvih zakona uopste nema, Kod nas odmah katanac na vrata i kraj price, kraj lokala.
I sad ste vi u stanju da opravdavate odluke GU, koje radi smanjenja neke delinkvencije u gradu, zatvaraju pekare i dragstore, dok se istovremeno uopste nisu potrudili da donesu zakon o alkoholu i cigaretama za maloljetne. Jeste li vi pri sebi?

Dove je napisao:
I ja se slazem sa prvim Ezanovim postom. Koji argument: ako neko ne radi od 8-3, kad ce da kupi hljeb??? Kao da su sve prodavnice i pekare otvorene samo u tom periodu???

Prvo, opaska o radnom vremenu nije bila nikakav argument vec cista ilustracija stanja stvari.
Drugo, znas li ti koje je propisano radno vrijeme, banjaluckih kafica, pekara ili prodavnica?
Trece, postoji milion razloga koji nekoga mogu da sprijece da kupi namirnice u toku dana. Ja licno sam bio u takvoj situaciji cesto u zadnje vrijeme...
Cetvrto, postoje li dragstori kod tebe u Kanadi djevojko? Kod nas trenutno ne postoje.
Utvrdili smo da u EZAN-ovom naselju u Stokholmu ne postoji zivot, nakon 22, 00 casa, ali da u ostalim dijelovima tog grada ima i dragstora i ugostiteljskih objekta koji rade duze, pa cak i nevjerovatnih, nepojmljivih lokala, koji rade po cijelu noc... Logicno, veliki i razvijen grad, gdje postoji mogucnost razdvajanja cisto stambenih blokova, od ostatka grada. Kod nas takva opcija jos nije moguca, jer se ne razvijamo bas hiper brzinom, ali bi htjeli da primjenjujemo neke "evropske" zakone. E pa ne ide to bas tako... Ne zida se kuca od krova, vec od temelja...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Dec 2005, 19:18 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
Jeste da si zvjezdas, ali svaka cast Nitro. Nek' si im rek'o :wink:

EZAN, ti si vrati nazad kad toliko kukas nad Svedskom. Ovdje su karte za koncerte jeftinije, isto tako i alkohokol, a borimo se i da nam prodavice rade cijelu noc. Osim ako ti ne smeta sto sve ostalo ne valja?!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Dec 2005, 19:42 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2004, 15:21
Ah' jeste bukvalni. Pa niko ne odobrava to da se sve zatvori u 21 ili sta ja znam u 04. Ja govorim da treba da postoji neki zakon koji ce da odredi sta ce i kada i dokle ce da radi. Ne treba da svaka pekara ili piljara radi cijlu noc, treba li? Ili svaki kafic i kafana? Koliko sam ja skontala da vi imate drakstore, apoteke koji rade cijelu noc pa cak i klubove? Ako nemate, i ako se sve zatvara u 21, onda se ja DUBOKO IZVINJAVAM, promasila sam temu skroz.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Dec 2005, 19:56 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
Zasto ti Dav solis pamet o necemu o cemu nemas pojma? I to jos iz Kanade.
U BL ima recimo 10-ak prodavnica i duplo manje pekara koje rade cijelu noc (ili su radile), sto je za ovoliki grad OK, i sad su to pozatvarali.

p.s. Mene ova tema jako pogadja, pa uvijek reagujem burno. A nemam ni prodavnicu ni pekaru, da neko ne pomsili, vec samo ne volim to sto rade ovi retardi iz GU.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Dec 2005, 20:04 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2004, 19:45

Poslednji put menjao Zeleni Obad dana 14 Jan 2006, 21:47, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Dec 2005, 20:14 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2004, 15:21
Macro je napisao:
Zasto ti Dav solis pamet o necemu o cemu nemas pojma? I to jos iz Kanade.
U BL ima recimo 10-ak prodavnica i duplo manje pekara koje rade cijelu noc (ili su radile), sto je za ovoliki grad OK, i sad su to pozatvarali.

p.s. Mene ova tema jako pogadja, pa uvijek reagujem burno. A nemam ni prodavnicu ni pekaru, da neko ne pomsili, vec samo ne volim to sto rade ovi retardi iz GU.

Oaky, I am out. Solite sebi pamet bez mene, izgleda da sam je ja vec presolila. Sorry jos jednom i zelim da vam sve prodavnice, pekare, dragstori, klubovi, i sva druga javna mjesta rade cijelu noc i da se nikad ne zatvaraju :lol: :lol: . Valjda cete tada biti happy.

Pozdrav sima!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Dec 2005, 20:26 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
25 stranica o glupavom radnom vremenu......

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Dec 2005, 20:27 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2004, 19:45

Poslednji put menjao Zeleni Obad dana 14 Jan 2006, 21:48, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Dec 2005, 22:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2004, 14:08
Pa normalno da nije glupavao, raja zbog njihovih odluka nema gdje da izlazi ... pa ce poslije biti cudno koliko ima mladih koji se po parkovima opijaju i drogiraju ... svi ce se pitati zasto ... al niko nas ne jeb.e ni dva posto...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Dec 2005, 23:11 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Dec 2005, 17:43
Astor_Piazzolla je napisao:
Pa normalno da nije glupavao, raja zbog njihovih odluka nema gdje da izlazi ... pa ce poslije biti cudno koliko ima mladih koji se po parkovima opijaju i drogiraju ... svi ce se pitati zasto ... al niko nas ne jeb.e ni dva posto...

A zar su mladi toliko glupi i naivni pa da to rade što si naveo? Ako jesu, onda GU nema ništa sa tim, nego je to stvar mentalnog sklopa mladih.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Dec 2005, 23:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

joj kakvi komentari .... stvarno ne razumijem sta vise ljudi hocete ... 80 posto ljudi ovog grada je za to da kafici rade kao sto su i radili prije godinu dvije ( osim onih u zgradama,naravno) a isto tako 80 posto bi bilo da se mladima do 16 zabrani kretanje po gradu poslije 11 i da se maloljetnima zabrani kupovina cigara i alkohola... pa zar to ne bi bilo djelotvornije ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Dec 2005, 04:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
joj kakvi komentari .... stvarno ne razumijem sta vise ljudi hocete ... 80 posto ljudi ovog grada je za to da kafici rade kao sto su i radili prije godinu dvije ( osim onih u zgradama,naravno) a isto tako 80 posto bi bilo da se mladima do 16 zabrani kretanje po gradu poslije 11 i da se maloljetnima zabrani kupovina cigara i alkohola... pa zar to ne bi bilo djelotvornije ...

Naravno da bi bilo djelotvornije, ali onda tu GU i komunalna policija ne bi imala nikakvog interesa (citaj: materijalne dobiti), pa samim tim takva eventualna odredba gubi na vrijednosti, a prednost dobijaju bezumni represivni zakoni i odredbe... Drugim rijecima, imamo komercijalne zakone. Ipak treba placati zimovanja familiji...

@Dove
U BLK trenutno nema dragstora, jer ni jedan objekat ne zadovoljava jos jednu bezumnu odredbu. Propisanih 700 kvadrata radnog prostora je u stvari obican lapsus u zakoniku (trebalo bi da bude 70 kv. metara), ali je neko u kucanju dodao jos jednu nulu vise. S obzirom da je odredba stara vise od 10 godina onda je jasno koliko je nasa hvaljena GU azurna po odredjenim pitanjima. :lol: :lol:
I da prije par dana nije pekarama vraceno prijasnje radno vrijeme u ovom trenutku na bi postojala nijedna pekara na podrucju grada koja bi mogla da radi cijelu noc... Toliko o hvaljenoj, i od strane dijaspore podrzavanoj, gradskoj upravi...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Dec 2005, 13:24 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33

Ne znam od kud ti pravo da nekoga uporedjujes sa glamocanima i grahovljanima ...
Znam da je u svedskoj sve bajno i divno ali daj nama svedsku platu i nek nam drzava bude uredjena kao sto je svedska i bicemo zadovoljni a do tada ...

P.S. Samo mi nemoj reci da si se ti vracao (ili se vracas) kuci prije 12 zato sto nista nije radilo . . .

ne treba mi neko davati pravo da uporedjujem stvari, slicnosti postoje manjina preuredjuje sredinu kako je njoj volja umjesto da se uklopi u vecinu
svedsku nisam ni spominjao al` nema veze dao ti je ezan odgovor, a ja bih dodao da za svedsku platu treba raditi i oporavljati privredu a ovdje se nikome ne radi

elem neko je rekao da smo mali i da nam je buducnost u malim preduzecima...znaci li to da je onda bolje da razvijamo ove mini prodavnice sa 10 m2 umjesto lanaca super marketa ? to ti je sasvim pogresno vidjenje stvari

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Dec 2005, 13:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

BSE je napisao:

Ne znam od kud ti pravo da nekoga uporedjujes sa glamocanima i grahovljanima ...
Znam da je u svedskoj sve bajno i divno ali daj nama svedsku platu i nek nam drzava bude uredjena kao sto je svedska i bicemo zadovoljni a do tada ...

P.S. Samo mi nemoj reci da si se ti vracao (ili se vracas) kuci prije 12 zato sto nista nije radilo . . .

ne treba mi neko davati pravo da uporedjujem stvari, slicnosti postoje manjina preuredjuje sredinu kako je njoj volja umjesto da se uklopi u vecinu
svedsku nisam ni spominjao al` nema veze dao ti je ezan odgovor, a ja bih dodao da za svedsku platu treba raditi i oporavljati privredu a ovdje se nikome ne radi

elem neko je rekao da smo mali i da nam je buducnost u malim preduzecima...znaci li to da je onda bolje da razvijamo ove mini prodavnice sa 10 m2 umjesto lanaca super marketa ? to ti je sasvim pogresno vidjenje stvari

'alo covjece jel ti shvatas o cemu se ovdje radi ? Ne prica se o unapredjenju privrede, nego o tome da oni (GU) kontaju da ovim zakonima sprecavaju buku,opijanje,pusenje,drogriranje... sto je besmisleno... Vec sam u prethodinm postovima rekao kako bi se to moglo rjesiti a ne nekakvim policijskim casom ! ! !

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Dec 2005, 13:56 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
mislim da to nije razlog zasto je GU donijela taj zakon Astore
ako je to razlog onda sam protiv tog zakona i za uvodjenje policijskog casa

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Dec 2005, 22:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
Ne mozete mijesati kafice, slasticarne,nocne klubove, ambulante,apoteke,pekare itd. ZNa se sta je priuritet, hitna urgentna stavar , sta je servis gradjana i sta mora da radi 00-24 u ovom 1/4 milionskom gradu i sta ne mora.....
A prioriteti nad prioritetima su: hitna pomoc-lekari urgentne medicine i stomatolozi, urgentni centar, dakle KC B.Luka, dez. apoteka, policija,vatrogasci,informacije,zatim odredjene pekare, dragstori.... itd. itd.
Kafane nisu u tom redu prioriteta. Kafa,caj,pivo,kolaci se piju do 22-23 a ako ces da sizish, pijesh,provodis se sa drustvom e za to imas klubove koji ne ometaju red i mir gradjana nasheg grada,bio to radni dan ili vikend...Vrlo prosto.

Macro (cini mi se) pomenu mikroekonomiju, mala i srednja preduzeca...apsolutno to je buducnost naseg grada,entiteta,drzave, ali mikroekonomija koja nije siva mikroekonimija, vec jedna uredjena oblast u kojoj postoje pravila i zakoni o poslovanju, porezovanju, radnom vremenu, radnim odnosima itd. itd.
No nemam namjeru dalje da izlazem argumente jer jasno mi je zasto ove insinuacije i na racun cega. Samo za takvo nesto nema razloga! Ziv i zdrav bio!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Dec 2005, 09:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

simplicity je napisao:
Ne mozete mijesati kafice, slasticarne,nocne klubove, ambulante,apoteke,pekare itd. ZNa se sta je priuritet, hitna urgentna stavar , sta je servis gradjana i sta mora da radi 00-24 u ovom 1/4 milionskom gradu i sta ne mora.....
A prioriteti nad prioritetima su: hitna pomoc-lekari urgentne medicine i stomatolozi, urgentni centar, dakle KC B.Luka, dez. apoteka, policija,vatrogasci,informacije,zatim odredjene pekare, dragstori.... itd. itd.
Kafane nisu u tom redu prioriteta. Kafa,caj,pivo,kolaci se piju do 22-23 a ako ces da sizish, pijesh,provodis se sa drustvom e za to imas klubove koji ne ometaju red i mir gradjana nasheg grada,bio to radni dan ili vikend...Vrlo prosto.

Macro (cini mi se) pomenu mikroekonomiju, mala i srednja preduzeca...apsolutno to je buducnost naseg grada,entiteta,drzave, ali mikroekonomija koja nije siva mikroekonimija, vec jedna uredjena oblast u kojoj postoje pravila i zakoni o poslovanju, porezovanju, radnom vremenu, radnim odnosima itd. itd.
No nemam namjeru dalje da izlazem argumente jer jasno mi je zasto ove insinuacije i na racun cega. Samo za takvo nesto nema razloga! Ziv i zdrav bio!

Ko ce da mi zabrani da sjedim u kaficu i pijem kafu u jedan ujutro ? Ti ? Gradska uprava ? Davidovic ? Ma daj ljudi...
Ja upravo o tome gvorim ... ne sizimi se , dosta mi je glasne muzike, hocu sa rajom da sjedim, cugam pivo i pricam do 3 ujutro... a nemam gdje , zato sto je neko s vlasti ustao na krivu nogu ... ili zato sto simplicity kaze da se pivo i kafa pije izmedju 10 i 11 ... Ma nemoj ... Ti se fino zatvori u stan, naruci filmova i picu i uzivaj a ja odoh van ... nesto ce vec biti otvoreno ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Dec 2005, 13:14 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 01:43
ето сад лепо на следећим изборима сви лепо опет глас давидовићу :lol: :lol: :lol: :lol: и за пар година има да будемо права оаза за људе старије од 68 година!!!
незнам чему расправа,затвориће неке али увек ће бити оних који раде :D па ја овде у бечу под зградом имам турчина који илегално ради целу ноћ,улаз на задња врата и тај рад а унутра 1000 људи чека кебаб :D значи све се може кад се хоће!!!
а те приче о смањењу порока у граду затварањем кафића су јако смешне,шта сад мени ће неко забранити да пушим траву тако што ће затворити пекару гдје би ја купио сок и сирницу,е неће :D само ћу ја остати жедан и гладан и онда запалити још један од глади и жеђи :drinking: капиш
ово што прича овај лијас за шведску и није баш најтачније,тамо се партији одржавају илегално по напуштеним складиштима,хангарима шумама!? а на таквим местима нема никакве контроле за разлику од дискотека(гдје је колика-толика контрола),а уосталом код њих се одрасли људи понашају као пси пуштени са ланца,јер нису могли да се иживе у пубертету због свих тих забрана,зато је тамо пун кура* самохрани мајки,соц.случајева... шта јел то наш идеал!?

закључак много исплатљивије би било за бањалуку да су оставили могућност онима који желе да раде,да могу радити уз плаћање рецимо 50% већег пореза за то "ненормално време" тако би лепо град добио нова сретства у буџет за рецимо скејт парк,терене за баскет ,фудбал (којих у бл и нема баш нешто пуно,или их нема уопште)
како год ја невидим позитивну страну овог закона... и неможе ме нико убједити да их има!!
а давидовићу и његовој свити лети један=> :fist:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 508 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 22, 23, 24, 25, 26  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]