banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Avg 2025, 07:51

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 508 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26  Sledeća

Da li podrzavate novi zakon o radu pekara/dragstora do 21h?
Da, podrzavam. 20%  20%  [ 14 ]
Ne podrzavam! 80%  80%  [ 56 ]
Ukupno glasova : 70
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 12 Dec 2005, 08:14 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 31 Mar 2005, 11:07
Draco_Malfoy je napisao:
Samo jedna stvar:
Nije nicija do zore. Doci ce novi izbori, a tada pamet u glavu za koga glasate u gradskoj upravi...

Ma sta nam naprica...A za koga to da glasamo? Mozda za tebe?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Dec 2005, 12:51 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
mora da je omladinu prosla glad je u petak kad sam se vracao kuci negdje iza 2 samo je jedan lik kupovao nesto za klopu :)

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Dec 2005, 15:12 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Dec 2005, 15:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2004, 14:08
ovo je strasno , nisam vjerovao dok nisam vidio svojim ocima, a tek zakon da se u krugu od 300 metara oko skole ne mogu kupiti cigare :) , iz borika moram ici u centar po cigare... smijesno... najgore je sto se sa tim nista ne postize ,maloljetni i dalje kupuju i cigare i alkohol... zakoni koje dodnose ovi nasi specijalci su u najmanju ruku zalosni ... ko hoce da cuga, kupice cugu prije devet i opet cijelu noc stajati ispred istog dragstora ...
umjesto da se zabrani prodaja cigara i alkohola mladjima od 18 , da se mladjima od 16 zabrani hodanje po gradu poslije 11, oni "starijim-mladim" djevojkama i momcima unistavaju zivot.. u banjaluci vise nemas gdje izaci, a jos gore ako ti se sjedi u kaficu sa drustvom... mozes do 11 i kuci... stvarno katastrofa...
a davidoviceva izjava kako u becu nema ljudi poslije 9 je takodje smijesna... ali i da je tacna pa zar se mi mozemo porediti sa standardom prosjecnog beclije...

stvarno sam razocaran... nije mi samo jasno zasto niko ne konsultuje mlade... prave od banjaluke teheran...

zalosno ... zalosno ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Dec 2005, 22:33 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2005, 18:30
nece to dugo trajati, pa nije ovo holandija ...
btw. kad smo kod cigara. Iste se ne mogu uopste kupiti poslje 9 sati nigdje .... uzas

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Dec 2005, 10:26 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Dec 2005, 12:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2003, 09:14
cujem od druga da ce proraditi sindi

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Dec 2005, 13:50 
Ma sra**e do sra***ta......meni nestalo cigara sinoc i shta sada...nestalo kafe i shta onda...ocu da kupim neke novine i shta onda....

@sisiban..
Citiraj:
Prestanite pušiti i riješena stvar...

ne seri..ubij se i rijesena stvar...

Znachi treba nevini i obichni gradjani da ispashtaju zbog drugih koji kupuju alkohol i ostalo i prave sranja zahvaljujuci istome...??? :-?

Da ili Ne????

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Dec 2005, 14:50 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Dec 2005, 15:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

a ako pijem i pusim ali sam uzoran u svim drugim aspektima
mogu li dobiti popust kod boga.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Dec 2005, 15:25 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Nov 2004, 10:48
ejs.. ti??? :lol: vidjecemo 8) :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Dec 2005, 15:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

hvala unaprijed

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Dec 2005, 15:37 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Nov 2004, 10:48
:wink: :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Dec 2005, 10:16 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Dec 2005, 11:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
Tako se radujem ovom radnom vremenu.
Ne vidim potrebe da prodavnice mjesovite robe i marketi rade poslije 21 h...onome kome u 23 h zatreba biber u zrnu ili slatka paprika stvarno treba malo ispitati :) a radnik da sjedi u radnji do ta doba i ceka takve musterije..stvarno nije vrijedno...

Tacno, treba da postoje dragstori (par njih po gradu)... a svi ostali "shlus" :wink:
Jer postoje ljudi koji rade nocu,koji obavljaju aktivnosti kojie su od znacaja za ovaj grad, postoje neke iznenadne potrebe, koji ce moci otici u dragstor. Nesto poput dezurne apoteke.

takodje podrzavam da se nedeljom ne radi :wink: a subotom samo do 2 ili 3....to je uvijek tako bilo..i treba da bude da bi bio nekakav red.

Na namirnice treba misliti na vrijeme i ici u nabavke ...
Sve je to dio jednog organizovanog transformisanja neseg drustva. Ljudi se time primoravaju da kupuju u hipermarketima, a u ovim malim radnjama (hljeb, mlijeko i nesto osnovno) i time ce se ugusiti te male radnjice, piljare...sto je i cilj te nove ekonomije i PDV-a...jednostavno ti mali nece biti ekonomski odrzivi, a drustvu je bolje da ima jednog velikog Tropika,Interexa.C-marketa , kao jakog obveznika PDV-a, nego 20 malih radnica koje ne prijavljuju robu, podrivaju trziste cijenama, drze svakojaku robu itd..
To je krajnji cilj. A sve ovo da ne moras prijaviti se na PDV ako nemas promet je po meni..samo jedan mali prelazni period, kulture radi, da ne kazu , drzava je kriva sto moramo zatvoriti, vec da se kukavicki stavi do znanja, da nema posla u malim radnjama. Ali to je tako.
A propo i to radno vrijeme :wink:

Druga stvar-rad Kafica, slasticarni. ...Tacno je, ja sam skoro otilsa u pozoriste i poslije toga ne imadoh nigdje sjesti sa drugaricama na kafu/caj jer sve radi do 22 ili 23..nisam sigurna..(mada smo iznasle poznatu kafanicu, gdje smo u prigusenom svjetlu razvile zenske teme :D ali ne tako dugo, jer su ans sutradan cekale obaveze...)..to je samo jedan od primjera...

Ali u jednu ruku me i raduje, jer ne vidim potrebu da se radnim danima pijanci po rane zore. Jer onaj ko radi/uci ne moze sebi takvo nesto priustiti, a da sutra bude sposoban da radni dan.

U prilog tome ide i reforma skolstva tzv. Bolonjska deklaracija.
Vecina fakluteta je vec pocela da radi po nekim principima Bolonje...i to se vidi..da ti studenti nemaju slobodnog vremena ni sekude, stalno ucenja,seminari, kolokviji, testovi..a onaj ko upadne u sve to, upise fax on nema vremena da se provodi radnim radnom. To ce moci malo petkom ili eventulano malo subotom, da izabere jedan od ta dva dana i gotovo. Tako ljudi brzo i efikasno zavrse fax (na zapadu) ali imaju satnicu i ustimani su kao singerice...To nije nista epohalno, to je recept zapada...

Tako da skracenje radnog vremena je samo jedna od stavki u nizu reformi koje nas priblizavaju EU drustvu :) a voljela bih samo znati kad ce nam primanja doci na taj nivo..nadam se ne zadnja :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Dec 2005, 11:46 
Samo vi kenjajte...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Dec 2005, 12:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
ratnik666 je napisao:
Draco_Malfoy je napisao:
Samo jedna stvar:
Nije nicija do zore. Doci ce novi izbori, a tada pamet u glavu za koga glasate u gradskoj upravi...

Ma sta nam naprica...A za koga to da glasamo? Mozda za tebe?

NEGO!

Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Dec 2005, 14:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2004, 14:08
simplicity je napisao:
Tako se radujem ovom radnom vremenu.
Ne vidim potrebe da prodavnice mjesovite robe i marketi rade poslije 21 h...onome kome u 23 h zatreba biber u zrnu ili slatka paprika stvarno treba malo ispitati :) a radnik da sjedi u radnji do ta doba i ceka takve musterije..stvarno nije vrijedno...

Tacno, treba da postoje dragstori (par njih po gradu)... a svi ostali "shlus" :wink:
Jer postoje ljudi koji rade nocu,koji obavljaju aktivnosti kojie su od znacaja za ovaj grad, postoje neke iznenadne potrebe, koji ce moci otici u dragstor. Nesto poput dezurne apoteke.

takodje podrzavam da se nedeljom ne radi :wink: a subotom samo do 2 ili 3....to je uvijek tako bilo..i treba da bude da bi bio nekakav red.

Na namirnice treba misliti na vrijeme i ici u nabavke ...
Sve je to dio jednog organizovanog transformisanja neseg drustva. Ljudi se time primoravaju da kupuju u hipermarketima, a u ovim malim radnjama (hljeb, mlijeko i nesto osnovno) i time ce se ugusiti te male radnjice, piljare...sto je i cilj te nove ekonomije i PDV-a...jednostavno ti mali nece biti ekonomski odrzivi, a drustvu je bolje da ima jednog velikog Tropika,Interexa.C-marketa , kao jakog obveznika PDV-a, nego 20 malih radnica koje ne prijavljuju robu, podrivaju trziste cijenama, drze svakojaku robu itd..
To je krajnji cilj. A sve ovo da ne moras prijaviti se na PDV ako nemas promet je po meni..samo jedan mali prelazni period, kulture radi, da ne kazu , drzava je kriva sto moramo zatvoriti, vec da se kukavicki stavi do znanja, da nema posla u malim radnjama. Ali to je tako.
A propo i to radno vrijeme :wink:

Druga stvar-rad Kafica, slasticarni. ...Tacno je, ja sam skoro otilsa u pozoriste i poslije toga ne imadoh nigdje sjesti sa drugaricama na kafu/caj jer sve radi do 22 ili 23..nisam sigurna..(mada smo iznasle poznatu kafanicu, gdje smo u prigusenom svjetlu razvile zenske teme :D ali ne tako dugo, jer su ans sutradan cekale obaveze...)..to je samo jedan od primjera...

Ali u jednu ruku me i raduje, jer ne vidim potrebu da se radnim danima pijanci po rane zore. Jer onaj ko radi/uci ne moze sebi takvo nesto priustiti, a da sutra bude sposoban da radni dan.

U prilog tome ide i reforma skolstva tzv. Bolonjska deklaracija.
Vecina fakluteta je vec pocela da radi po nekim principima Bolonje...i to se vidi..da ti studenti nemaju slobodnog vremena ni sekude, stalno ucenja,seminari, kolokviji, testovi..a onaj ko upadne u sve to, upise fax on nema vremena da se provodi radnim radnom. To ce moci malo petkom ili eventulano malo subotom, da izabere jedan od ta dva dana i gotovo. Tako ljudi brzo i efikasno zavrse fax (na zapadu) ali imaju satnicu i ustimani su kao singerice...To nije nista epohalno, to je recept zapada...

Tako da skracenje radnog vremena je samo jedna od stavki u nizu reformi koje nas priblizavaju EU drustvu :) a voljela bih samo znati kad ce nam primanja doci na taj nivo..nadam se ne zadnja :roll:

Jel ti djevojko shvatas da se ove promjene uvode samo u banjaluci,iz kojeg razloga ne znam, ali je tako ... Nazalost cesto cujem pricu u gradu izlazim u celinac, alekasndrovac,gradisku... meni je to i smjesno i zalosno ... ali tako je jer u banjaluci nista ne radi...
Sinoc sam bio u kinu i htio popiti sok sa kolegom kojeg nisam dugo vidio ... nazalost nisam mogao jer je film trajao do pola 11 a u 11 je sve vec bilo zatvoreno ! ! ! Znaci ne pricam ni o kakvom pijancenju,drogiranju, lumpovanju vec o jednom normalnom bezalkoholnom picu ...

Pozdrav

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Dec 2005, 14:51 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2004, 15:21
Simplicity :thumbright: Naizad neko nesto dobro da kaze na ovu never ending story.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Dec 2005, 15:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Okt 2003, 11:42
'cigancica' lijepo sve rece .....bravo

Idealan sex: brz I divalj, gde sve puca od strasti, halteri, rajsferšlusi, majice…

kaže narod ne laže valjda

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 508 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]