moje ratovanje je bilo podjeljeno otprilike na tri dijela...jedna trecina drauf,i to pravi,ciscenja,ulicne borbe....nista rov....druga trecina odmor,a treca trecina mali logor i cuvanje ratnih zarobljenika,ili srpskih ubica...
e sad,on topic,sjecam se da smo imali jednog dragoju cavica,koga smo cuvali u zatvoru...ubio cetveroclanu porodicu ukrajinaca,i onda onako gratis jos dva nasa policajca u policijskoj stanici trnopolje,neposredno uz tu kucu zlocina,jer su culi pucnjavu,i bili bi neugodni svjedoci..moj zoka i ja vodimo na sudjenje dragoju,sudija vojkan dimitrijevic mu izrice smrtnu kaznu,tresu mu se ruke,kao i nama dvojici,nekako se zblizis sa tom stokom..prva smrtna kazna u RS!!

......a dragoja,kad smo ga vratili u zatvor u Mali Logor,pojede dva tanjira pasulja i zaspe ko top,jedva ga probudih na higijenu u 17h
moje pitanje dukicasu glasi,znas li sta je bilo sa tim covjekom?
cuo sam da ta smrtna kazna nikad nije izvrsena,jer se cupao na brata koji je ljudina,komandant bataljona bio u petoj kozarskoj?
je li ziv dragoja,pusten,pomilovan.......??
Знаш ли колико је тај Драгоја имао деце, тј. синова? Са једним сам ишао у разред, он има старијег рођеног брата, а отац му је умро недавно, а сад како се тчно звао морао би' се распитати, нећу да лупам, али ми се једно име намеће.
Има тај мој школски из разреда и брата од стрица, он је ишао 2-3 године испред нас и сећам га се по томе што нас је стално зајебавао као старија фаца и одмеравао најлепше примерке девојчица из нашег разреда.
Kолико се сећам један од Чавића је и ухапшен за ''ратне злочине'', али нисам сигуран.