wizzy_bl je napisao:
Ajd sad malo retrospekriva ovog svega iz mog ugla. Vec sam napisao da je clan moje uze porodice zaglavio na kiseoniku na UKCu prije 7 dana, tj. par dana prije ove afere. Kakav god bio kiseonik i kako god ga mi zvali, cinjenica jeste da sam se sa clanom porodice cuo veceras i da mu se glas konacno vratio u normalu, te da ovakav kiseonik pomaze, a nikako ubija.
Afera me docekala na poslu, pa nisam nesto ni uspio ispratiti, ali u nekom momentu kad sam usao na Tviter, to je bila eksplozija panike.. gdje sam na prvu pomislio "sta se desava" , zar stvarno ljudi umiru zbog nedostatka pravog kiseonika. Sta ja znam kakva je situacija ns trzistu, mozda u pandemiji nema ni kupiti taj kiseonik, pa daj sta das... kao u ratnom stanju. Zbog porodicne situacije, naravno da sam pao pod taj uticaj.
Kasnije sam malo izguglao o cemu se radi i dosao do zakljucka da je u pitanju malverzacija sa papirima (iz ovog onog razloga), ali da je kiseonik u sustini dobar za upotrebu... gdje sam onda popizdio na Draska jer je digao paniku bezveze, tj umjesto da je pricao o muljazama sa papirima, udario je na zdravlje ljudi i samu smrt... tj ono gdje su ljudi najosjetljiviji.
Nakon pisanja munje na forumu, pogledao sam tu pres konferenciju i vidio da se Drasko veoma kvalitetno ogradio u davanju izjave, tj da nema za sta da ga optuzis, medjutim...supacki je provukao par recenica, onako izmedju redova, u prenesenom znacenju, ne govoreci nista direktno i konkretno, ali je navukao ljude da pomisle najgore.. tj udario na emocije. Btw... ovom. prilikom ebem mater onome ko je pisao taj govor i tako osmilio da bude... naravno da nije slucajno. Nakon toga, internet portali ala Begic su to pustili na drustvene mreze i tako odrzavali paniku danima. Odrzavaju jos uvijek.
Zakljucak.... ispalo je onako kako sam shvatio nakon prvog citanja/guglanja, muljaza oko papira i dozivljavanje papirologije i procedura kao necega bezveze. Sto naravno nije dobro i nemam nista protiv da odgovaraju ucesnici svih tih gluposti. Ono sto mi je isto zasmetalo i sto Rocker kaze, totalna nesposobnost ljudi oko Dodika, pocev od ovih ucesnika afere, pa na kraju do onih kojih su zaduzeni za damage control.
Kako god, narod priča da je na UKC-u trovačnica. Mile i ekipa se neće oprati taman da je 20 laboratorija uzelo uzorke. Uostalom, ko bi povjerovao kad Mile stalno laže.