Raskoljnikov je napisao:
Ja stvarno ne znam sta ovakva seljacina poput mene uopste radi na ovako kultivisanom forumu? Jbg. moj tata nema para da me vodi na koncert Becke filharmonije, kao sto je to slucaj sa vama. Cak ne mogu ni na onaj novogodisnji koncert Banjalucke filharmonije

I sta cu, onda mi ostaje samo Baja i Ceca.
Naravno, "Ti nisi Julija, ja nisam Romeo, nocas sam nesto gadno pojeo." Ma, to su stihovi, sve te ne.ebalo.
Sto kaze Miljan: "Kolo sviraj, ne foliraj. Ne stidi se svoga roda. To je tvoje, ti si taj, jer krv nije voda."

Shvatam, život te ne mililuje. Ugrožen si kraj tatinih sinova, bezbrižnih i obezbijeđenih, jednom nogom već u Beču, koji se stide svojih korijena. Zoka recimo, on je gospodin komercijalista, obrtnik kapitala multinacionalne kompanije, šef filijale, ja sam samostalni preduzetnik sa sumnjivim izvorom finansiranja koji stalno vuče sumnjive poteze i priča u šiframa, a Talija je avangardna književnica s čudnim, asocijalnim navikama. Ti si sirotinja, bez mogućnosti izbora, rođen da mučiš, boriš i umreš u blatu. Ceca je takođe bila osuđena na istu sudbinu, al' se trgla, poput feniksa se digla iz pepela, pokidala okove i pobjedila sama na putu beznađa. Jedini tračak nade vidiš u tome da se svakodnevno obraćaš Bogu da te štiti na tvom putu pravednika i budeš zahvalan Ceci koja te razumije i daje ti utjehu uz malo zemaljske topline. Život je pakao, ljudi se muče i gladuju, ali ja se idem za doručak nakrkati kavijara i ostalog što bahata krem kasta konzumira, potom pustiti sebi Vivaldija i kontemplirati o novom svjetskom poretku bez Cece i ostalih opasnih revolucionara.
P.S. Iako nisam primjer redovnog posjetioca, koncerti u Banskom dvoru su uglavnom besplatni...doduše, nepisano pravilo je da ne puštaju sirotinju unutra. Osuđujući pogledi ti ne ginu makar sjeo u red do izlaza, iza leđa svih potomaka templara.