banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 10 Avg 2025, 09:27

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 603 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 31  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 27 Nov 2007, 01:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Bio sam u zgradi
Sada imaju odlične uslove za rad u svim ministarstvima
I jeste potrebno, da Banjaluka dobije ozbiljniji administrativni centar
I naravno da bih volio da takve uslove ima i školstvo, i zdravstvo, i ...
Ali da li je ovo realna slika onoga gdje i kako živimo
Možda su oni vizionari kakvi mi nismo
Ali zar to nije moglo na neki drugi način
Sa jedne strane se uvozi namještaj u vrijednosti od cca 50 mil. KM
Sa druge strane propada fabrika namještaja, koja se čak i vidi iz te zgrade
A mogla se spasiti od pretvaranja u građevinsko zemljište
A mogla se osposobiti i da proizvede namještaj kvaliteta dostojnog za našu vladu
Ili je ipak važnije da seljak impresionira selo i kolege internacionalne seljake
I jadan i naivan narod

Da li je ova zgrada pravi prikaz našeg „prosperiteta i napretka“
Ili je bliži realnosti prilog na RTS-u
O porastu cijena u RS i mjerama vlade u smirivanju istih
U kojem prikazuju neko skladište koje kao predstavlja dio republičkih robnih rezervi
A ono sve prazno osim neke kutije na kojoj je rukom markerom napisano
GRUDNJACI

Pa zar takva republika može sebi da priušti luksuz kao što je ova zgrada
Može ako dobro proda jedinu zdravu kravu muzaru koju su svi u selu zajedno hranili i pazili
Ali ne da kupi tele ili dva, ili sjeme za sjetvu
Nego da samoprozvani gazda svega i svačega
Od dobijenih para kupi plazma TV od 117“ i satelitsku antenu, a bogami i malo interneta
Samo za sebe
A da ostali, izvana kroz prozor, fashion TV na plazmi gledaju
Osim prvog dana
Pa da svi u kući budu ponosni i srećni što imaju takvoga domaćina
A ostali u selu neka i dalje plaćaju gazdi struju, i internet, i …

Ovaj poslednji dio prilagođen impresioniranim seljacima, da bi bolje razumjeli o čemu pišem

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Nov 2007, 10:55 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
Ne znam sta se desilo sa narodom. Nekad smo se na ovu neimastinu bunili zbog razbacivanja sa cvijecem i audijima, a sad se tolerisu zgradurine sa luksuzom na kojem bi pozavidjele i Vlade najrazvijenijih drzava u Evropi.
Ali ima i ona: dok je ovaca, bice i sisanja.

Vrh

Tema posta: Re: za zaoku
PostPoslato: 27 Nov 2007, 11:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
cllipann je napisao:
nemas pojma o cemu govoris informisi se malo...i ne zaboravi da je taj isti mile postigao rekordnu cijenu za prodaju telekoma te je jos uz to postiga da ona zgrada koju je telekom trebao da dobije ostane vladi RS, a ne srbijancima...

Ma da. I cetvrtinu tog novca od telekoma potrosio samo na jebenu zgradu

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2007, 12:14 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Nov 2003, 23:39
vim je napisao:

Zgradu je započeo graditi Telekom iz vlastitih prihoda. Kasnije ju je preuzela Vlada, ali su je i dalje gradili Telekomovim profitom (koji je na godišnjem nivou mogao pokriti dobar dio ovog kompleksa).

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Nov 2007, 15:05 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 08 Nov 2007, 23:39
Nevjerovatno je s kojom lakocom pricamo o cetvtini budgeta koja je skrckana u zgradu. Mislim da niko ne komentarise estetsku stranu jer o tome ne vrijedi raspravljati.
Ali ovi novci su mogli da pokrenu minumum 200 malih kompanija koje bi zaposlile barem 2000 ljudi, sto je 8000 usta koje bi se tako hranila i opet ostali u ovoj zemlji, kao i zgrada. To je glavni argument, ostace nam zgrada. Ali da li ce ostati ljudi? Pita li se to iko, ima li zrnce razuma u Miloradu Dodiku, pa kim ce vladati kada sve sto vrijedi ode odavde, dzaba mu zgrada i sve sto je prati kada sve stane, kao sto je vec stalo, jer nema ko da pokrene stvari u svim sferama drustva.

Poslednji put menjao smejsesmej dana 27 Nov 2007, 15:08, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta: pa...
PostPoslato: 27 Nov 2007, 15:08 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Okt 2007, 15:33
pa sta ako je i cetvrtina kao sto ti kazes potrosena...jel ti znas za koliko je prodat telekom novca? Taj iznos je mogao da postigne samo Milorad Dodik to svima treba da bude jasno....a i na kraju krajeva Bana Milosavljevica su u njegovo vrijeme svi optuzivali zbog izgradnje banskih dvora, a sada mu se spomenik podigao...zato saraf.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Nov 2007, 15:21 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 08 Nov 2007, 23:39
Ne vidim logiku u tvom komentaru, pa sta to znaci, i da jeste tako kako ti kazes, da li mu to daje za pravo da on, Milorad Dodik o tome odlucuje sam i da to sto je odlucio proglasava drzavnom tajnom?
Pa taj Telekom smo svi mi izgradili najsupljim impulsima i mobilnim uslugama u Evropi, nije ga otac Dodiku ostavio pa da moze s tim raditi sta hoce.

Vrh

Tema posta: Re: pa...
PostPoslato: 27 Nov 2007, 15:24 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 30 Avg 2007, 10:32
cllipann je napisao:
pa sta ako je i cetvrtina kao sto ti kazes potrosena...jel ti znas za koliko je prodat telekom novca? Taj iznos je mogao da postigne samo Milorad Dodik to svima treba da bude jasno....a i na kraju krajeva Bana Milosavljevica su u njegovo vrijeme svi optuzivali zbog izgradnje banskih dvora, a sada mu se spomenik podigao...zato saraf.

Bože, zar još ima ovakvih?! Samo Milorad Dodik je ukrao toliko para ( Vasković tvrdi oko 40 mil.) na ovoj zgradi, samo Milorad Dodik je ulupao ko zna koliko još miliona u svoje i Stankovićeve džepove na izgradnji auto-puta BL-Gradiška, samo Milorad Dodik vječito nešto obećava, a rijetko kada nešto ispuni, samo Milorad Dodik već mjesecima nam ispira uši o tome kako sve ide naprijed i kako smo bolji dio BiH, a prosječne penzije su nešto iznad 200KM, plate nešto manje od 600 KM (inače, taj prosjek uglavnom i nabijaju radnici zaposleni u javnoj upravi i budžetski korisnici, jer dosta ljudi koje je znam imaju plate od 300 do 500 KM), a cijene nikada nisu bile više. Ne rade ništa na smanjenju cijena (osim što naravno obećava), ne sjećam se kada je posljednji put neko uhapšen zbog korupcije ili višemilionske krađe (nije valjda da toga nema kod nas), ni jedan kapitalni objekat za opšte dobro nije napravljen (tipa bolnica, škola, itd.). U stvari izvinjvam se, evo pravi salu za treninge košarkašima Partizana u BEOGRADU?! Zato je ova zgrada simbol naše ekonomske moći, našeg prosperiteta i čega sve ne... Bože, kada se sjetim da u skandinavskim zemljama ministri na posao dolaze biciklima, a sjedišta su im u skormnim zgradam koje, kad ih vidiš na televiziji, izgledaju 10 puta lošije nego naš novi administrativni centar. Ali, ovo može samo Milorad Dodik. Vjerovatno ćemo i njemu dizati spomenik.

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2007, 15:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2002, 21:41
vim je napisao:

Нетачно. Новац из Развојног фонда није трошен за изградњу.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Nov 2007, 15:33 
Pripravnik
Pripravnik

Zaboravih dodati da je sinoć u emisiji "60 minuta" prikazan prilog o otvaranju zgrade Vlade (kojeg je radio, naravno, Slobodan Vasković) naslovljen "Pravoslavni popovi i Dodikovi lopovi". :D Inače, koliko god bio pukotina, u Vaskovićevim tekstovima i prilozima često puta se može naći i dosta istine. Evo, npr., nakon ubistva Milana Vukelića objavio je da mu je on bio jedan od glavnih saradnika, odnosno da je od njega dobijao većinu informacija i podataka na osnovu kojih je pisao o građevinskoj mafiji, posebno u Banjaluci. Glavni akteri Gradska uprava-Integral inženjering-Vlada RS.

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2007, 15:38 
Pripravnik
Pripravnik

medi je napisao:
vim je napisao:

Zato jeste korišćen budžetski novac, a novcem iz razvojnog fonda kasnije će, vjerovatno, biti popunjene nastale rupe. Tako da, tehnički, novac iz razvojnog fonda nije trošen za izgradnju. 8)

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2007, 16:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2002, 21:41
mr.no je napisao:
Zato jeste korišćen budžetski novac, a novcem iz razvojnog fonda kasnije će, vjerovatno, biti popunjene nastale rupe. Tako da, tehnički, novac iz razvojnog fonda nije trošen za izgradnju. 8)

Након изузимања зграде од Телекома Српске са извођачем радова је договорено плаћање на одгођено, у ратама. Новац који иде на исплату рата је сада практично новац који се прије трошио на кирију и остало што сам навео ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Nov 2007, 16:30 
Pripravnik
Pripravnik

Nije valjda da će rata iznositi samo 5 miliona godišnje? A sa izvođačem radova Mile se lako sve dogovori, na obostrano zadovoljstvo. Provjereno!

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2007, 17:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

medi je napisao:
vim je napisao:

Ja i ne govorim koji novac nego koja kolicina novca. To je isto kao kad kupis zlatni lancic pa se kasnije moras odreci npr zimske jakne da bi popunio te rupe. Znaci potrosena je kolicina novca jednaka cetvrtini prihoda od prodaje telekoma. Nije bitno je li to bas taj novac dobijen odatle. Bitno je da je to novac koji je narodni. Ovo cetvrtina sam samo rekao radi poredjenja koliko je potroseno.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Nov 2007, 19:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
OK, sve nesto mislim, sta je tu je. Zgrada je tu. Srusit je i polupat nemos',
izdati ne'as kom'...

KAKO SAD ZGRADU I SVE TO NAJPAMETNIJE ISKORISTITI?

Da ne bude da samo sad svi pameti kao generali posle bitke...

Vrh

Tema posta: aaa
PostPoslato: 27 Nov 2007, 20:09 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Okt 2007, 15:33
koliko ja znam dodik nije potpisao sa stankovicem izgradnju autoputa vec je to bilo za vrijeme sds-a...a dodo ganja strabag da preuzme mrezu autoputeva...

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2007, 20:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
medi je napisao:
mr.no je napisao:

Након изузимања зграде од Телекома Српске са извођачем радова је договорено плаћање на одгођено, у ратама. Новац који иде на исплату рата је сада практично новац који се прије трошио на кирију и остало што сам навео ...

..dosadasnje rate iznajmljenih prostorija za vladu bile su cca 5 mil.zajedno sa svim pratecim agencijama koje ce i dalje koristiti zakupljene prostore ( il ce u "staru" zgradu) a rata ce biti oko 23 mil godisnje jer je rok koliko znam 10 god. kakva je to matematika po kojoj ce pare od zakupa placati zgradu...nedostaje godisnje 18 mil. plus troskovi, plus amortizacija....moja racunica kaze da ce godisnji troskovi zgrade biti blize 50 mil km..

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Nov 2007, 20:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

The_new_Statesman je napisao:
OK, sve nesto mislim, sta je tu je. Zgrada je tu. Srusit je i polupat nemos',
izdati ne'as kom'...

KAKO SAD ZGRADU I SVE TO NAJPAMETNIJE ISKORISTITI?

Da ne bude da samo sad svi pameti kao generali posle bitke...

Nije problem ta zgrada. Problem je sto Dodik nastavlja istim tempom. Opet ce praviti neke gluposti i luksuzirati se preko narodnih ledja. Ova zgrada treba da bude otreznjenje narodu sta mu radi vlast. Jedna zgrada vise manje, problem je sto on nastavlja istim tempom rasipati se a narod i dalje siromasi.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Nov 2007, 20:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Cini mi se da ovde neki misle kako je Zlacani jedino resenje. :D :D :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Nov 2007, 20:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

The_new_Statesman je napisao:
Cini mi se da ovde neki misle kako je Zlacani jedino resenje. :D :D :D

Ko je Zlacani?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 603 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 31  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]