banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Avg 2025, 03:25

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 508 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 26  Sledeća

Da li podrzavate novi zakon o radu pekara/dragstora do 21h?
Da, podrzavam. 20%  20%  [ 14 ]
Ne podrzavam! 80%  80%  [ 56 ]
Ukupno glasova : 70
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 11 Dec 2005, 03:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
AdelonE je napisao:
kakve veze bl ima sa metropolom!?

BL tezi da to jednog dana postane, trenutno nikako nije metropola...

AdelonE je napisao:
koliko ljudi u tim pekarama i dragstorima ima sa strane ("turista" van banjaluke)?

Ko je spominjao nekakve turiste? O cemu TI pricas???

AdelonE je napisao:
o chemu ti nitro prichash???

Pricam o suludim odredbama i zakonima "made by" gradska uprava BL. Ako ti nije jasno, pazljivije procitaj moje postove (ako te interesuju)

Lear je napisao:
Ovdje nisi u pravu jer ova odredba ne zatvara sve dragstore, nego propisuje minimum uslova koje neki objekat mora ispuniti da bi radio 24h
.

Opet ponavljam. Zar nije logicnije bilo prvo upozoriti odnosno obavijestiti postojece objekte o novim pravilima i dati im vremena da se prilagode novim uslovima pod kojima moraju da rade, nego zaci po gradu i pozatvarati sve sto ti padne na pamet. Gdje je tu logika?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Dec 2005, 10:44 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Dec 2005, 13:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2001, 01:00
*Sisiban* je napisao:
I treba pozatvarati te takozvane pekare, i to skroz! Evo, jutros kupih u "Manji" 4 kifle, i taman da doručkujem, kad ono - sve se mrve, a unutra gnjecave. Ti naši pekari ne znaju više ni obično pecivo da naprave, a kamoli nešto drugo... :x :x :x

istina! Ja u Manju nisam usao bar 6-7 godina za pecivo...
Sto jes-jes ono je cista sracka od hrane!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Dec 2005, 14:46 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2004, 19:53
ali imaju najbolji bijeli kruh u gradu, ne onaj obicni nego domaci kruh

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Dec 2005, 19:46 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2004, 19:45

Poslednji put menjao Zeleni Obad dana 14 Jan 2006, 22:12, izmenjena 4 puta

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Dec 2005, 19:48 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Dec 2005, 20:36 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Dec 2005, 17:43
Zeleni Obad je napisao:
Lear je napisao:
...Ne znam da li je zakonodavac to imao na umu usvajanjem nove uredbe...Knjiga, večere u stanu, druženja u prisnijim ambijentu u krugu porodice... Boli me duša kada vidim da naš grad urniraju djeca koja to što čine ne doživljavaju kao pogrešno...

Ne znam ni ja, al' nekako mi se cini da [zakonodavac] nije bas to imao na umu. Cini mi se da je imao na umu da se postara da samo privilegovani mogu da rade, a ko je privilegovan, to se odlucuje naknadno, jednako smislenim i postenim odredbama.

S druge strane, cini mi se da mladi nisu bas raspolozeni u tim godinama za knjige, vecere po stanovima, druzenja u "prisnijem ambijentu". Doduse, siguran sam da citaju, samo mozda ne citaju onoliko koliko bi drugi htjeli i knjige koje bi drugi htjeli. Naravno, ovo mozemo rjesiti jednom odredbicom o zatvaranju bibiloteka koje imaju "loshe" knjige i otvaranjem shtandova sa samo "dobrim" knjigama, te pored policijskog, uvodjenjem i "sata blejanja u knjige".

Na vecere u stanu bi sigurno pristali ti mladi ljudi, samo jos da im obezbjedimo lakse uslove da dodju do svojih stanova. Ovako, planiraju i to, siguran sam, samo ne kad i gradska uprava; mozda nekih 200 godina kasnije, koliko im treba da zarade [ako mogu da rade, naravno, jer ima sve vise odredbi koje opasno ogranicavaju pravo na rad...;) ]

Porodice, naravno, predstavljaju svima nama jednu od najvecih vrijednosti u zivotu. Ako i nisu najveca, onda se bar ocekuje od svakog od nas da bar tolerise tudje pravo na porodicu. Na zivot. Na rad. [opppsss ;)]. Na slobodu govora [opssssss opet, pardon...]. Na slobodu okupljanja [uhhh, bas me krenulo, nije li? ;)]... Da se vratim na nit: porodice valja i oformiti - mozemo preko oglasa, mozemo uz posrednika, mozemo uz savjet, mozemo samo i zvijeti i ne pokusavati kontrolisati taj momenat kad pozelimo da s nekim provedemo ostatak zivota. Mozda bi pomogla jedna odredbica o obaveznom intelektualnom i fizickom treningu do, recimo, tacno 25-tog rodjendana, kad dobijamo pravo da u dva mjeseca [ne znam zasto dva, ali znam da ni oni iz GU jednako nisu znali zasto 700m2; ili mozda jesu? ;)] oformimo porodicu na jedan od dozvoljenih nacina. Znas ono: "...imas izbor: biraj da li da te neko odvali u glavu ili po ledjima..."

Mozda, na kraju, djeca shvataju mnogo vise i osjecaju mnogo drugacije nego sto drugi pretpostavljaju. Naravno, niko nije nasao za shodno da bar proba da nadje nacin da ih pita. Zasto? Ne znam; cini mi se da je lakse ovako. A djeca "odgovaraju" na nacin na koji znaju. Isto bi uradili i odrasli. Eno, Sisiban gore pise da je morao da, za promjenu, sisa kiflu, koliko je samo suva bila. Mozda ga pekar provalio, pa mu zauzvrat podvaljuje? ;) doduse, kupio ih je ujutro, u toku noci te kifle su bile vruce i fine, garant... ;)

Ja taman pomislio zaokružih temu, a ti je opet otvori. Apsolutno se ne slažem sa ovim što si napisao. Razumijem tvoju poentu, ali ne nudiš rješenje. Država mora stvoriti ambijent koji pogoduje jednom zdravijem društvu. Kakvo to dobro donosi skitanje po gradu radnim danima do ranih jutarnjih sati? Sve komponente tog društva (pa i ti i ja) treba da se uključe i da se bore da nam haustori ne smrde na ljudsku mokraću, da nam parkovi nisu punu razbijenih flaša, da nam dragstori nisu stjecište tinejdžera, itd.

I to što se tiče privilegovanih... i to te ne razumijem :-? ? Pa zar ne treba da postoje propisi koji uvode standarde? Svi se mi moramo prilagođavati tim standardima. Ne znam čime se baviš (nije ni bitno u ovom kontekstu), ali si sebe morao "standardizuješ" da bi to radio (čitaj školuješ). Niko, nikome neće zabraniti da registruje dragstor koji će raditi 24h. Taj neko će morati doduše da ispoštuje standarde. Problem je da pred tim dragstorima ja ne vidim djecu od 16 godina i na više kako u ovoj neimaštini tonu još dublje.

A ono što pričaš o slobodi govora i slobodi okupljanja isto ne razumijem :-? ? Jedno smo demokratsko društvo i svako može da iskaže svoje mišljenje na legalan način. U krajnjem slučaju, postoje izbori, pa ako nismo zadovoljni sadašnjom strukturom vlasti na izborima glasamo za drugu. Možda neka vlast obeća ukidanje svih odredbi o ograničavanju radnog vremena lokalima na teritoriji BL opštine, pa sva generacija 18-30 glasa za nju. Možda :-? .

Da zaključim. Ne vjerujem u teoriju zavjere, ali vjerujem u Banjaluku koja će duhovno i ekonomski biti zdravija i da u 14h u toku dana neće biti nikog na ulici osim stranih turista kako fotografišu crkvu Sv. Trojice i ostale znamenitosti, dok će ostali banjalučani biti na svojim radnim mjestima. Vjerujem u Banjaluku gdje se automobili neće parkirati kako kome padne na pamet na zelenim površinama i na trotoarima jer ćemo svi imati skupa auta pa će nam ih biti žao na taj način rizikovati da ih neko ogrebe ili pauk uništi. Vjerujem u Banjaluku gdje idoli neće biti svemoćne gazde kafića koji mogu da srede sve jer poznaju prave ljude na pravim mjestima. Mogu ovako dugo još da pišem.

Ograničavanje rada lokala je početak i on pogađa samo one koji nemaju pametnija posla da rade (nažalost). Onaj ko se ne može organizovati kupiti hljeb na vrijeme ili ostale potrepštine, ne zaslužuje ni red mog komentara.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Dec 2005, 20:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
ma da... znaci oni po kafana nemaju sta raditi...ma da... Zasto toliko generalizujes, ziv bio?? Ajde manite se te price oko organizacije i svega toga. Kad neko radi 12 i vise sati dnevno, da jebe rak raka ne moze otici kupiti kruh u "organizovanom vremenu". Ah da, izvinite, to je samo "pojedinac", a toliko vas zeli "mir, red, rad i disciplinu". Znaci svi oni koji izlaze u kafice, kupuju kruh ili burek u 22:00-23:00 itd, svi oni kojima treba dragstor u ponoc da kupi cigare ili neki sok bar - su besposlicari, dangube, izgrednici, delikventi, maloljetnici hm...nemaju sta pametnije da rade, urlauchu, chupaju, guzhvaju itd. (izvinite ako sam sta propustila) :roll:

Nadam se da ste zadovoljni u svojim organizovanim zivotima, al' pustite one koji zele drugaciji zivot da vode (a ne na stetu vaseg) od vaseg !uzornog, savrsenog i primjernog".

Ma nazovite me "chistunci" kako hocete, al' izem ti odluke 20tak ljudi u toj skupstini. Ionako rade sta im je volja.

I ovi koji su se ukljucili na 18, 19 str. ove diskusije - vrtite se u krug, ponavljate se...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Dec 2005, 21:00 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Helena je napisao:
ma da... znaci oni po kafana nemaju sta raditi...ma da... Zasto toliko generalizujes, ziv bio?? Ajde manite se te price oko organizacije i svega toga. Kad neko radi 12 i vise sati dnevno, da jebe rak raka ne moze otici kupiti kruh u "organizovanom vremenu". Ah da, izvinite, to je samo "pojedinac", a toliko vas zeli "mir, red, rad i disciplinu". Znaci svi oni koji izlaze u kafice, kupuju kruh ili burek u 22:00-23:00 itd, svi oni kojima treba dragstor u ponoc da kupi cigare ili neki sok bar - su besposlicari, dangube, izgrednici, delikventi, maloljetnici hm...nemaju sta pametnije da rade, urlauchu, chupaju, guzhvaju itd. (izvinite ako sam sta propustila) :roll:

Nadam se da ste zadovoljni u svojim organizovanim zivotima, al' pustite one koji zele drugaciji zivot da vode (a ne na stetu vaseg) od vaseg !uzornog, savrsenog i primjernog".

Ma nazovite me "chistunci" kako hocete, al' izem ti odluke 20tak ljudi u toj skupstini. Ionako rade sta im je volja.

I ovi koji su se ukljucili na 18, 19 str. ove diskusije - vrtite se u krug, ponavljate se...

Pa moćićeš kupiti i hljeb i cigarete i sve što hoćeš u dragstoru koji će biti registrovan i otvoren u skladu sa novom odredbom :) . Stvar je samo u tome da se ne dozvoli haos u vidu nepoštovanja pravila. Da svima padne na pamet da sami sebi određuju radno vrijeme, da sami sebi donose i tumače pravila.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Dec 2005, 21:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
men' se chini da to upravo pada na pamet gradskoj skupstini - da sami sebi donose pravila i tumace...

Ma moze meni da prica ko sta hoce, ali ove odluke su samo tu da bi se napunio "privatni" budzet gospode u gradskoj upravi...kao i uvijek..Kao njima stalo do ovo - ono grada Banjaluke...

Umal' ne rekoh... :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Dec 2005, 21:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jan 2005, 14:44
boze, pa sta radi policija???????

zar njihov posao nije da obilaze parkove, naselja da ne bude te kako se vec zove, mokrace i razbijenih flasa????

zar sam ja besposlicar ako mi padne na pamet da radnim danom zaglavim negdje do 3 ujutro??? :angel:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Dec 2005, 21:08 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

I_am je napisao:

zar njihov posao nije da obilaze parkove, naselja da ne bude te kako se vec zove, mokrace i razbijenih flasa????

zar sam ja besposlicar ako mi padne na pamet da radnim danom zaglavim negdje do 3 ujutro??? :angel:

Nisi besposličar, ali teško da ćeš sutradan moći pružiti 100% na poslu ako radiš ujutru od 8:00h. S druge strane, svi će imati pravo da registruju noćni klub koji će moći biti otvoren svaki dan.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Dec 2005, 21:11 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Helena je napisao:
men' se chini da to upravo pada na pamet gradskoj skupstini - da sami sebi donose pravila i tumace...

Ma moze meni da prica ko sta hoce, ali ove odluke su samo tu da bi se napunio "privatni" budzet gospode u gradskoj upravi...kao i uvijek..Kao njima stalo do ovo - ono grada Banjaluke...

Umal' ne rekoh... :roll:

Ukoliko nismo zadovoljni radom Gradske skupštine uvijek postoje izbori i možemo ih smijeniti, ali je njihov posao da usvajaju propise i tumače pravila koje donose.

Poslednji put menjao Lear dana 11 Dec 2005, 21:24, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Dec 2005, 21:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jan 2005, 14:44
Lear je napisao:
I_am je napisao:

Nisi besposličar, ali teško da ćeš sutradan moći pružiti 100% na poslu ako radiš ujutru od 8:00h. S druge strane, svi će imati pravo da registruju noćni klub koji će moći biti otvoren svaki dan.

a sta ako ne radim sutradan, uzela off ??? :D

po stoti put kazem , a gdje je ta fucking policija, sta oni u zivotu rade??? sta se desilo neki dan u parku m.stojanovic kad su " djeca " od 14 - 15 godina porazbijala svu rasvjetu??? kako je to moguce da se desi skoro u centru grada??? jebote, pa to ni u getu najvecem nema 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Dec 2005, 21:30 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Poslednji put menjao Zeleni Obad dana 14 Jan 2006, 22:13, izmenjena 4 puta

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Dec 2005, 21:35 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Poslednji put menjao Zeleni Obad dana 14 Jan 2006, 22:13, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Dec 2005, 21:40 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Zeleni Obad je napisao:
Lear je napisao:
...Razumijem tvoju poentu, ali ne nudiš rješenje. Država mora stvoriti ambijent koji pogoduje jednom zdravijem društvu.

Nisam ni govorio o svom rjesenju, govorio sam o rjesenju "drzave" :)

Citiraj:
Kakvo to dobro donosi skitanje po gradu radnim danima do ranih jutarnjih sati? Sve komponente tog društva (pa i ti i ja) treba da se uključe i da se bore da nam haustori ne smrde na ljudsku mokraću, da nam parkovi nisu punu razbijenih flaša, da nam dragstori nisu stjecište tinejdžera, itd.

Zatvorimo radna mjesta, za pocetak... :)

Citiraj:
I to što se tiče privilegovanih... i to te ne razumijem :-? ? Pa zar ne treba da postoje propisi koji uvode standarde?

Nije ih zgoreg imati. Ali, kome bi sluzili, recimo, standardi koje zbog stvarnog stanja stvari ne moze da ispostuje vecina? Znam - privilegovanima! ;)

Citiraj:
Svi se mi moramo prilagođavati tim standardima.

Tacno da mogu da nas pokusaju prinuditi da se povinujemo nekim pravilima, ali, cak i ako trenutno moramo, ne znaci da ne trebamo da preispitujemo pravila, pogotovo ona vidno losha. ili je i to opasno - Orvelova "Misaona policija" je oformljena, a da nas nisu ni obavjestili? ;)

Citiraj:
Ne znam čime se baviš (nije ni bitno u ovom kontekstu), ali si sebe morao "standardizuješ" da bi to radio (čitaj školuješ).
Pored drugih oblasti, bavim se i meta-teorijama. Jednostavnije, ponekad pokusavam razjasniti domete i ogranicenja paradigmi, teorija, zelja, mogucnosti. Vrsta analize, ako hoces... Razmatram sljedece: ako pristanes na lose "standarde", u startu nemas sanse da naucis ista dobro ;)

Citiraj:
Niko, nikome neće zabraniti da registruje dragstor koji će raditi 24h. Taj neko će morati doduše da ispoštuje standarde.
Vec su to uradili, nakon sto su pokupili kintu za primarne registracije kafica, pekara, dragstora; sad ih zatvaraju, valjda da pokupe jos kinte. Ko ce ga znati... Problem je sto su ovaj put slucajno ili namjerno, promjenili mnogo vise od sanse da neko klepi pare.

Citiraj:
Problem je da pred tim dragstorima ja ne vidim djecu od 16 godina i na više kako u ovoj neimaštini tonu još dublje.

Ni njima nije lakse, sigurno. Valja ih pitatii sta misle, koliko su ova i slicne odredbe doprinijele boljitku.

Citiraj:
A ono što pričaš o slobodi govora i slobodi okupljanja isto ne razumijem :-? ? Jedno smo demokratsko društvo i svako može da iskaže svoje mišljenje na legalan način.
E, sad smo zaista na sirokom polju - opseg ove prepostavke je mashala i po'.

Citiraj:
U krajnjem slučaju, postoje izbori, pa ako nismo zadovoljni sadašnjom strukturom vlasti na izborima glasamo za drugu. Možda neka vlast obeća ukidanje svih odredbi o ograničavanju radnog vremena lokalima na teritoriji BL opštine, pa sva generacija 18-30 glasa za nju. Možda :-? .

A ako niti jedna stranka ne obeca, glasajmo za bilo koju? Zasto? Zato sto ne uocavamo ni sta ni kako oni koji imaju mogucnost rade; sta rade, zasto tako rade, gdje su i sta su interesi... Mozda bismo razgovorom o svemu onda saznali sta je "bolje", ako ga uopste ima?

Citiraj:
Da zaključim. Ne vjerujem u teoriju zavjere, ali vjerujem u Banjaluku koja će duhovno i ekonomski biti zdravija i da u 14h u toku dana neće biti nikog na ulici osim stranih turista kako fotografišu crkvu Sv. Trojice i ostale znamenitosti, dok će ostali banjalučani biti na svojim radnim mjestima.

Da smanjimo fakultete a prosirimo kasarne? :) Izgradimo zgrade za miliciju i drzavnike, a smanjimo parkove? Neeeeee, to vec radimo, duzi niz godina, pa ne daje bas neke rezultate - ipak ima ljudi koji se otimaju kontroli, a od turista jos uvijek ni traga ni glasa. Mozda ti siroti turisti ne vole da razgledaju "kasarne" u kojima neki drugi siroti ljudi bivaju prinudjeni da zive kao u kasarni? Ne, stvarno, moze ovo i bez zavjera... ;)

Citiraj:
Vjerujem u Banjaluku gdje se automobili neće parkirati kako kome padne na pamet na zelenim površinama i na trotoarima jer ćemo svi imati skupa auta pa će nam ih biti žao na taj način rizikovati da ih neko ogrebe ili pauk uništi.
Pod pretpostavkom da nam se zivot svede na trku za kupovnim mogucnostima "boljeg" auta, uvijek mozemo rjesiti ovo osobljem koje nadgleda parkinge. Ili neka odredbica, o recimo, mogucnosti tankanja goriva samo na pumpama jednog ili dva vlasnika, koji ujedno daju tikete za neograniceno parkiranje. Vec je upalilo - izgrednike nije rjesavala milicija, no smo pozatvarali radnje :)

Citiraj:
Vjerujem u Banjaluku gdje idoli neće biti svemoćne gazde kafića koji mogu da srede sve jer poznaju prave ljude na pravim mjestima.

Moram te malo uplasiti ovdje: danas nije "in" biti gazda kafica - oni su postali "manje mace" od "gazda" gradova, poslova, generacija.

Citiraj:
Mogu ovako dugo još da pišem.

Samo pisi, pisanje je dobro :) Neces, ne daj boze, zaustaviti necije razmisljanje, ili sta god vec. Ne znam da li je na mjestu poredjenje, ali, ni GU nije zaustavila i preusmjerila misli mladih ljudi tako sto je zbog glasne djece pozatvarala "nepodobne", "u standarde neuklopive" pekare i prodavnice. Doduse zaustavili su vecini ljudi koji se bave tim poslom sansu da zarade, a preusmjerila neke finansijke tokove iz svacijih u samo necije dzepove. Opet nisam jasan? Lose pisem, neproziran stil... :)

Citiraj:
Ograničavanje rada lokala je početak i on pogađa samo one koji nemaju pametnija posla da rade (nažalost).

Na zalost, tacno - iako ne uzimam sebi za pravo da drugima govorim sta im je pametnije, slazem, se da kad prodju ovakva "rjesenja" problema, ko zna sta nas u buducnosti moze "standardizovati" jos vise... Disciplina? Onako, vojna, k'o za ratnog stanja... Finansijsko uslovljavanje sirotinje? Hmmmm, "toplo, toplo..." :(

Ukoliko si nezadovoljan postojećom strukturom, a ne vidiš bolja rješenja ni u drugim organizacijama, onda ti naše demokratsko društvo nudi mogućnost da se organizuješ, prikupiš dovoljno potpisa i počneš djelovati u tom pravcu, udruženje malih trgovaca, npr. ili možda neku političku partiju.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Dec 2005, 21:49 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Poslednji put menjao Zeleni Obad dana 14 Jan 2006, 22:14, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Dec 2005, 21:53 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Poslednji put menjao Zeleni Obad dana 14 Jan 2006, 22:15, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Dec 2005, 21:55 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Poslednji put menjao Zeleni Obad dana 14 Jan 2006, 22:17, izmenjena samo jedanput

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 508 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 26  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]