hm...sta mi napricase na sastanku. kazu:“nije vase da se tucete i pokusavate sprovoditi neku svoju pravdu, za to su zaduzeni organi reda i mira. vi ako primjetite nesto, recite to pripadnicima mup-a koji ce adekvatno odreagovati...” eh...pa tako, vidjecemo. iako me ovo razocaralo, mislim da su ljudi u pravu. ipak neki fajt bi samo podigao tenzije, te to vise ne bi licilo na “mirni” protest. a i ne znam koliko je nas sposobno za to agresivnije djelovanje, jer su ti redari okolo, osim nas nekolicine krsnih momaka za zenidbu, zelje svih snajki svijeta za zeta, kako sam danas primjetio na sastanku, uglavnom neki matorci od 145 ljeta bez zubala. ne znam da li je istina, ali u razlicitoj stampi procitao sam da ce sds-ovci u masu poslati par svojih likova u pokusaju izazivanja nekakvih incidenata, te bi opozicija i njeni simpatizeri na protestu u ocima javnosti ispali kao neka grupa vandala i huligana. uglavnom, to sve mi djeluje poprilicno kompleksno, jer nece bas biti lako kontrolisati i regulisati situaciju, jer ce tu najvjerovatnije biti ogroman broj ljudi, kako odavde, tako i iz ostalih chuka propale nam zemlje.
e sad, ima tu i jedna caka...ivanic mi je profesor na fucksu, a inace i komsho, pa ne znam kako ce se to odraziti na njega ako me kojim slucajem primjeti tamo sa trakom na ruci kako stapom gonim ljude ko stoku. jebiga, valjda cu ostati neprimjecen ako budem bjezao od kamera i fotoreportera skrivajuci se u masi okolo. ako mi se neki ipak unese u lice, razbicu i njega i aparat.
i danas mi je bas bio crnjak na sastanku dole u kinu dvorane mejdan (vrbas)...kad smo sklapali te grupe, prozvali su cak trojicu ljudi sa mojim imenom i prezimenom, sto je taj treci put izazvao gromoglasno kikotanje svih prisutnih. sad sam bog zna gdje sam ja, ali gledacu da upadnem tamo gdje uglavnom preovladava omladina, a penzioneri nek se gotive medjusobno, ne trebam ni ja njima, niti oni meni. kakva budalestina.
enivej, vidimo se onda sutra, valjda nece biti tolika frka ustati oko 9 uri. nece ako sad legnem...a necu.
mozda bude i neke cuge sutra...ko zna. a i ako ne bude...bice...da...
pozdraF!