banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Poslednja poseta: 28 Mar 2026, 15:05 Danas je 28 Mar 2026, 15:05

Sva vremena su u UTC [ DST ]

[ 58 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3

Александар Вучић
Пада на изборима 2026. 60%  60%  [ 6 ]
Пада на изборима након 2026. 0%  0%  [ 0 ]
Пада без избора, након упадања земље у масовне нереде 0%  0%  [ 0 ]
Остаје на власти док год то буде хтио 40%  40%  [ 4 ]
Ukupno glasova : 10
Autoru Poruka
PostPoslato: 10 Mar 2026, 12:04 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2010, 10:22
Preobukli su dresove i mahom prešli u SNS.

Skroz si mašio poentu onoga što sam htio da kažem.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2026, 12:14 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 16 Jul 2018, 17:38
Pa jel ima onda neko u Srbiji,a da nije udbaš?

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2026, 13:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
<Enter_name> je napisao:
Ne pratim nešto političku situaciju u Srbiji, ali znam da je stari dobijao njihovu penziju koja je veća nego plata za koju radi pola ljudi u mojoj firmi.
Isto tako znam ljude iz svoje branše koji tamo rade i zarađuju daleko više nego ja.
Kad ovo pišem, pišem o Srbiji, ne o Vučiću, al vidim da je to nekima 1:1.

Sve je to relativno...zavisi gdje ti je otac zaradio penziju u Srbiji jer nisu iste plate u Bg ili recimo u Vranju gdje su duplo manje....neko pomenu Bor...i tamo su plate u rangu sa Bg ali uvjek su i bile...i u onom sistemu jer se kopalo zlato + teški fizički poslovi

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2026, 13:19 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Zaradio je ratujući u Bosni, bio je oficir SRJ.
Da je ovdje otišao u penziju, imao bi 3x manju penziju.

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2026, 13:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Volta je napisao:
Srbija (i Srbi generalno) treba da teži tome da uspostavi demokratski kontinuitet, društvo koje će težiti ka vladavini prava, a ne da iznova bira novog vladara i autokratu.

Nažalost, iz ove perspektive je to utopija, jer Srbija se ni dan danas nije puno odmakla od 90-ih, te je na vlasti manje-više ista udbaško-radikalska klika.

Vladavinu prava :roll:
Pa ko je Srbiji reformisao pravosuđe,hmm
<Enter_name> je napisao:
Zaradio je ratujući u Bosni, bio je oficir SRJ.
Da je ovdje otišao u penziju, imao bi 3x manju penziju.

O tome ti pričam....mi smo udaljeni od Bg milion kilometara

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2026, 13:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
DStankovic je napisao:
Prihod od turizma u Srbiji je porastao sa oko 1 milijarde € prije desetak godina na skoro 3 milijarde € godišnje danas, a broj turista je više nego udvostručen.

Za običnog čovjeka to znači više posla za taksiste, konobare, apartmane, pekare, male trgovine i lokalne proizvođače. Kada u grad dođu milioni turista, neko mora da ih vozi, neko da ih usluži, neko da im izda smještaj.

Pitanje je jednostavno ako običan čovjek vidi više posla i prometa u svom gradu nego prije deset godina da li će na izborima glasati za vlast ili protiv nje?

Da nije doslo stotine hiljada rusa zbog rata, to bi bilo isto, a to sigurno nije zasluga Vucica.

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2026, 14:19 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2010, 10:22
Čiča iz Rogače je napisao:
Volta je napisao:
Srbija (i Srbi generalno) treba da teži tome da uspostavi demokratski kontinuitet, društvo koje će težiti ka vladavini prava, a ne da iznova bira novog vladara i autokratu.

Nažalost, iz ove perspektive je to utopija, jer Srbija se ni dan danas nije puno odmakla od 90-ih, te je na vlasti manje-više ista udbaško-radikalska klika.

Mislio sam na suštinsku vladavinu prava, a to se svakako neće postići time što nekome u ruke daš neograničenu vlast na 15 godina. Ali da ne idemo previše u širinu, jer kao što već rekoh, čist utopizam i proces za koji su neophodne decenije.

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2026, 14:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Nov 2008, 18:35
Ključni i najveći problem je u DNK kodu u Srbova.
Genetika je takva i takva i tačka.

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2026, 08:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
Krajiški Srbin je napisao:
Volta je napisao:

Bili su žuti na vlasti.I šta su napravili?

И сад су дио власти. Као лажна опозиција.

А највећи проблем Србије је што је и даље под окупацијом. Што горе рече човјек, једна иста удбашка клика на врху.

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2026, 10:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Volta je napisao:
Čiča iz Rogače je napisao:
Volta je napisao:

Mislio sam na suštinsku vladavinu prava, a to se svakako neće postići time što nekome u ruke daš neograničenu vlast na 15 godina. Ali da ne idemo previše u širinu, jer kao što već rekoh, čist utopizam i proces za koji su neophodne decenije.

I ja mislim na suštinsku vladavinu prava ali kad bi se to desilo,nebi bilo dovoljno zatvora u Srbiji niti dovoljan broj bandera da se sve lopuže iz bivše i sadašnje vlasti povješaju.

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2026, 13:12 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 16 Jul 2018, 17:38
Rivaldinho je napisao:
Krajiški Srbin je napisao:
Volta je napisao:

Bili su žuti na vlasti.I šta su napravili?

И сад су дио власти. Као лажна опозиција.

А највећи проблем Србије је што је и даље под окупацијом. Што горе рече човјек, једна иста удбашка клика на врху.

I sutra kad Vučić ode s vlasti isto će ti bit.
Njegovi iz SNS će prijeć u neku drugu stranku,ko žuti u SNS.
Srbi nisu navikli na demokratiju,nego na vođu.

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2026, 14:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Šta fali imati vođu...imati vođu ne znači automatski imati autokratiju
niti nam demokratija garantuje slobodu

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2026, 17:49 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Avg 2020, 15:58
A ono stoji to da Rusi čine oko 10 % stranih turista. ali njihov priliv ne može objasniti dvostruko povećanje broja turista u Srbiji. Rast turizma dolazi prvenstveno iz ulaganja u turističku infrastrukturu i kulturnu baštinu. U poslednjih nekoliko godina finansirano je više od 150 projekata turističke infrastrukture u vrijednosti preko 27 miliona dolara, uz dodatne kapitalne projekte.

Među konkretnim projektima su: obnova Golubačke tvrđave (9 mil €), revitalizacija Smederevske tvrđave, razvoj rute Rimskih careva, revitalizacija Vlasinskog jezera, ulaganja u Podunavlje i nautički turizam (29 mil €), modernizacija banjskih centara poput Vrnjačke Banje, razvoj turističke infrastrukture u više od 40 opština, kulturni projekti u Niškoj tvrđavi, razvoj turističke ponude istočne Srbije i ulaganja u lokalne turističke projekte širom zemlje.

Zbog toga je rast turizma rezultat dugoročnih investicija i razvoja sektora, dok je ruski faktor samo manji deo ukupnog turističkog priliva. A efekti će se osjetiti i u sledećim strukturama vlasti u naredim decenijama koje dođu. Vučko je odradio odličan posao to mu se nesmije oduzeti.

Inače jako zanimljiv podatak na koji sam naišao na netu je:
"Turisti iz Turske su 2025. godine bili najbrojniji strani posetioci u Srbiji, čineći nešto više od 10% od ukupnog broja stranih turista. Prema podacima, zabeleženo je 244.651 dolazaka iz Turske od ukupno 2,34 miliona stranaca, što ih stavlja na prvo mesto ispred Kineza i Rusa."

Vrh

PostPoslato: 12 Mar 2026, 08:34 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Jul 2024, 10:06
Jest to sve Stankela, ja se slažem.
I besplatni vrtići u Beogradu, i bolji dohodak kada dobiješ dijete, i mislim 20% od ukupne cijene nekretnine za mlade bračne parove itd itd.

Ali džaba ti to sve, ako imaš bandu povlaštenih lopina, kriminalaca, bivših i sadašnjih, tajkuna, oligarha, te njihove SNS klike i sekte i na sve to imaš sudije i tužioce koji ne rade svoj posao i ne hapse sve redom "ni po babi ni po stričevima" nego po partijskoj knjižici.

Da napraviš Burdž Kalifu i Dubai u Beogradu, a ne Beograd na vodi, džaba ti. Nemaš državu i institucije koje rade za NAROD.

Samo gledaj ovaj primjer Srbija - Engleska; Srbija - Albanija. Znači ti bi pobio onih 40-50 000 na Marakani, ali nećete pričati nešto protiv vlasti i gotovo. Piksi majstore, dovešću ja tebi BOLJI NAROD u Leskovcu. To je ta bolest i tu ti se sva priča o dobrim stvarima Vučića nažalost završava.

Vrh

PostPoslato: 12 Mar 2026, 12:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Al zato imaju Vista Rica :)

Vrh

PostPoslato: 12 Mar 2026, 13:56 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Avg 2020, 15:58
Ako već govorimo o korupciji, zar nije činjenica da je Vučić upravo na talasu borbe protiv korupcije došao na vlast 2012. i da su tada prvi put hapšeni neki od najmoćnijih tajkuna u zemlji?

Korupcija jeste problem u Srbiji i to niko razuman ne negira. Prema indeksu percepcije korupcije Transparency Internationala Srbija ima oko 35 bodova, dok je prosjek EU oko 64, a recimo Bugarska i Mađarska su na oko 40–45, dok skandinavske zemlje idu preko 85 bodova.

Korupcija se ne rješava preko noći već kroz mukotrpan proces jačanja institucija. Ako pogledaš samo tokom 2025. uhapšeno je preko 150 ljudi u antikorupcijskim akcijama, među njima i visoki lokalni funkcioneri. Vučko se bori protiv korupcije, ali kao i u svim balkanskim državama to je mukotrpan proces koji zahtjeva vrijeme. Težak je put baš kao što je težak put Crvene Zvezde da postane kao Bodo Glimt.

Vrh

PostPoslato: 12 Mar 2026, 14:22 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Hahahha, rekao bih da je neki raniji upit bio kako Zvezda moze postati Bode Glimt.

Vrh

PostPoslato: 12 Mar 2026, 14:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

DStankovic je napisao:
Ako već govorimo o korupciji, zar nije činjenica da je Vučić upravo na talasu borbe protiv korupcije došao na vlast 2012. i da su tada prvi put hapšeni neki od najmoćnijih tajkuna u zemlji?

Korupcija jeste problem u Srbiji i to niko razuman ne negira. Prema indeksu percepcije korupcije Transparency Internationala Srbija ima oko 35 bodova, dok je prosjek EU oko 64, a recimo Bugarska i Mađarska su na oko 40–45, dok skandinavske zemlje idu preko 85 bodova.

Korupcija se ne rješava preko noći već kroz mukotrpan proces jačanja institucija. Ako pogledaš samo tokom 2025. uhapšeno je preko 150 ljudi u antikorupcijskim akcijama, među njima i visoki lokalni funkcioneri. Vučko se bori protiv korupcije, ali kao i u svim balkanskim državama to je mukotrpan proces koji zahtjeva vrijeme. Težak je put baš kao što je težak put Crvene Zvezde da postane kao Bodo Glimt.

:lol: :lol: koji si ti troll
дринин вук

Vrh

[ 58 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3

Sva vremena su u UTC [ DST ]