banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 31 Jul 2025, 13:28

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 276 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 14  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 27 Jan 2025, 17:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
Danchi je napisao:
Što se države tiče treba da uvedu instrumente zamrzavanja cijena, pogotovo goriva, kao u HR.

Što može prouzrokovati nestašice.
Zamisli ograniče cijenu šampona i distributeri povuku proizvode ili ih prestanu uvoziti.

Mogu uraditi druge stvari.
Od toga da propišu da npr. pekare moraju praviti određenu vrstu hljeba u određenoj količini i da im subvencionišu brašno, preko oštrije kontrole ne samo trgovaca po lancima već i distributera i kažnjavanja drakonskim kaznama, pa do sudskog gonjenja onih koji su udružili u kartele (imaš skorašnji slučaj da su u Srbiji četiri lanca dogovarala cijene).

Ali, lakše praviti kampanju "društveno odgovorni" da se ne bi neki trgovci (prijatelji ili donatori kampanja) naljutili.

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2025, 18:05 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Choban je napisao:
Naravno! Stick it to the man!

Faking Dorina četiri kerme! Još nemaju ni 100g. Životinjsko carstvo maltene kermu.
Kola 2,75 za dvije litre. Dabogda propali!

Meso koje takođe pomenuh valjda spada u osnovne životne namirnice :iconbiggrin:
Jebote pa 2007 je kola od dve litre u Sindiju bila 3KM. Kako je sada 2.7?

Послато са 2209116AG помоћу Тапатока

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2025, 18:08 
Administrator
Korisnikov avatar

Danchi je napisao:
Što se države tiče treba da uvedu instrumente zamrzavanja cijena, pogotovo goriva, kao u HR. I još mnogo toga mogu uraditi. A ne uvesti niže marže za par psećih parizera, čime se ovaj Šulić hvali.

Pa ne možeš ograničiti i zamrznuti cijenu kad se reketirajući te iste privrednike i sam finansiraš.
@choban
Kakvo subvencionisanje brašna pekarima? Po kojoj ekonomskoj računici bijeli hljeb od 450-500 grama po cijeni od 2+KM nije već previše maržiran?

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2025, 18:09 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 09 Jun 2012, 13:13
Choban je napisao:
Danchi je napisao:
Što se države tiče treba da uvedu instrumente zamrzavanja cijena, pogotovo goriva, kao u HR.

Što može prouzrokovati nestašice.
Zamisli ograniče cijenu šampona i distributeri povuku proizvode ili ih prestanu uvoziti.

Mogu uraditi druge stvari.
Od toga da propišu da npr. pekare moraju praviti određenu vrstu hljeba u određenoj količini i da im subvencionišu brašno, preko oštrije kontrole ne samo trgovaca po lancima već i distributera i kažnjavanja drakonskim kaznama, pa do sudskog gonjenja onih koji su udružili u kartele (imaš skorašnji slučaj da su u Srbiji četiri lanca dogovarala cijene).

Ali, lakše praviti kampanju "društveno odgovorni" da se ne bi neki trgovci (prijatelji ili donatori kampanja) naljutili.

Nije ni u HR nestalo goriva niti će. To je samo sredstvo da se privremeno obuzda divljanje cijena.

Što se ostalih mjera tiče slažem se i ima ih još ali se to nikada desiti neće jer su to njihovi ljudi, prijatelji i finansijeri. I vidimo kako ih brane, njih i njihove biznise, tako da od države i njene intervencije nema ništa, ostaje samo narod da se samo organizuje i ne kupuje preskupe stvari...ali i od toga nema ništa, to nam je što nam je

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2025, 18:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

_зока je napisao:
Choban je napisao:
Naravno! Stick it to the man!

Faking Dorina četiri kerme! Još nemaju ni 100g. Životinjsko carstvo maltene kermu.
Kola 2,75 za dvije litre. Dabogda propali!

Meso koje takođe pomenuh valjda spada u osnovne životne namirnice :iconbiggrin:
Jebote pa 2007 je kola od dve litre u Sindiju bila 3KM. Kako je sada 2.7?

Na akciji negdje 2.75, a 3 kerme redovna, Sindi je uvijek imao luđačke cijene što znači da bi se naplaćali kazni da ih je inpekcija češće posjećivala i "radila po propisu"

Ona od po litre kola po prodavnicama već 1,45, a proje je bila jeftinija.

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2025, 18:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

I ta tiha poskupljenja od po 20-30 feninga, uz smanjenje gramaže kod mase proizvoda, su gora od nedavnih naglih skokova cijene čokolade ili mesa, jer prolaze ispod radara.

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2025, 19:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
Нека буде бојкот, да се 7 дана не купују сухомеснати производи. Рецимо. А не ово са "обезбиједи се дан унапријед" :roll: ... Мада нема шансе да бисмо ми то изгурали.

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2025, 19:43 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Ja sam za bojkot odredjenih marketa. Eto recimo uzmemo Konzum i Bingo na pik i nikako ne ici u njih recimo mjesec-dva. Kad oni izgube promet, morace odreagovati cijenovno, jer prostora imaju itekako. A garantujem da ce odreagovati, jer sam radio taj posao i znam kako funkcionise i budite sigurni da nece zatvoriti niko nijednu prodavnicu. Na taj nacin ih natjerati da se bore za kupce. Jer ovo je suludo koliku marzu udaraju generalno, da ne govorimo pojedinacno o nekim robnim grupama.

To sto pricate jedan dan, boli njih kurac realno za tim, doces drugi dan i kupiti duplo. 30-60 dana je period na koji moraju odreagovati.

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2025, 20:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Jan 2011, 19:09
Danchi je napisao:
Jašta nego kenjci.

Kad vidim da je ovaj Denis Šulić protiv bojkota ja sam odmah za.

Isto sam pomislio.

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2025, 21:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
ElPadrino je napisao:
Jebote koji smo mi kenjci, samo seremo u prazno. U ovoj zemlji bukvalno nikada neće biti bolje.

Kako bre, sace pedepe u vlas, ima sve da nas sunce ogrije (ako nas ne zatrpa snijeg) :D

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2025, 21:34 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Rivaldinho je napisao:
Нека буде бојкот, да се 7 дана не купују сухомеснати производи. Рецимо. А не ово са "обезбиједи се дан унапријед" :roll: ... Мада нема шансе да бисмо ми то изгурали.

Бојкотујем куповину сухомеснатих производа од новембра, чини ми се да у сушари има простора за бојкот бар до јуна. :lol:

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2025, 22:06 
Administrator
Korisnikov avatar

skypostman je napisao:
Ja sam za bojkot odredjenih marketa. Eto recimo uzmemo Konzum i Bingo na pik i nikako ne ici u njih recimo mjesec-dva. Kad oni izgube promet, morace odreagovati cijenovno, jer prostora imaju itekako. A garantujem da ce odreagovati, jer sam radio taj posao i znam kako funkcionise i budite sigurni da nece zatvoriti niko nijednu prodavnicu. Na taj nacin ih natjerati da se bore za kupce. Jer ovo je suludo koliku marzu udaraju generalno, da ne govorimo pojedinacno o nekim robnim grupama.

To sto pricate jedan dan, boli njih kurac realno za tim, doces drugi dan i kupiti duplo. 30-60 dana je period na koji moraju odreagovati.
Može, bojkotujmo evo Tropic prvo. Jer niko ne guli kao oni. Na primjer hrana za mačke,Friskis junior, u Tropiku kutijica 3.99, u Fortuni 2.85.
Jaja L u Tripiku su oko 4KM, u Fortuni 3.35. I milion takvih primjera. Znam to jer 99% kupovina obavljam u ta dva marketa. Svelo se na to da u Tropiku treba dobro zagledati i ono što im je u Bonbonjeri ili na akciji jer je često do akcije bilo znatno jeftinije pa je naglo poskupilo.

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2025, 22:08 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Nebitno, od nekog krenuti i onda se saltati u zavisnosti od reakcije. Malo teze je realizovati sve ovo sto sam napisao.

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2025, 23:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
A kako su nas jeftino navukli na market fašizam...pozatvaraše male trgovine pa sad par velikih marketa nam deru kožu

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2025, 08:04 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Jul 2024, 10:06
skypostman je napisao:
Nebitno, od nekog krenuti i onda se saltati u zavisnosti od reakcije. Malo teze je realizovati sve ovo sto sam napisao.

Pa to i jeste poenta, nego doktori nauka su pametniji pa znaju kako bi..

U Hrvatskoj je krenulo kao i kod nas ovde, sad već imaju tipa DM, Lidl i slično na 7 dana bojkot + meso i još nešto petkom u svim marketima i slično. Pa ajmo se crijevati da vidimo dokle će to ići. Ja sam imao sličnu scenu u moj market marketu gdje sam prestajao kupovati jaja kad poskupe, a bukvalno su poskupljivali svako 7 dana. I prestanem kupovati idem do drugog marketa, izgleda tako i ostali ljudi (svako za sebe) i oni vrate cijenu.. Počne se kupovati oni dignu, raja prestane, oni vrate i tako je trajalo bar mjesec dana dok ih nisu vratili na staru cijenu. Nema šanse oko ovih priča da će prestati uvoziti, izvoziti, ispručivati.. To je mrtvi kapitalizam i dok imaju 10 feninga plusa oni će to raditi, a sad već imaju kontam par desetina feninga čak i po marku dvije na svemu što prodaju zato što nas šišaju kad god stignu.

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2025, 20:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ElPadrino je napisao:
Ja sam imao sličnu scenu u moj market marketu gdje sam prestajao kupovati jaja kad poskupe, a bukvalno su poskupljivali svako 7 dana. I prestanem kupovati idem do drugog marketa, izgleda tako i ostali ljudi (svako za sebe) i oni vrate cijenu..

Jeftinija nedavno (kad sam kupovao) bila jaja u Mekratoru (koji je vazda bio skup) od jaja u Mom Marketu koja su kao njihov brend. Isto mlijeko 2,8 mm Merkatorov brend jefriniji od brenda Mogmarketa.
Neka se zabiju Risovići.
Postali su za masu proizvoda skuplji 20,30, pa i 50 feninga.
A na Mejdanu je Fortuna, koja je jeftinja, je udaljena 50m od Mog marketa. A Merkator je na 150-200m.

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2025, 21:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
možda je razlika u cijeni jaja zbog klase a to malo ko gleda

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2025, 22:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ma ista klasa.
Dignu cijenu i ko se upeca, pa onda kao spuste.
Nemam vremena za igrice, kad zafali treba mi odmah.
Neka se zabiju.

U posljednih nekoliko sedmica jedino uđem nekad po mađarsku čorbu (gotovu) u neki od moj marketa. Ostalo kupim negdje drugdje.

Tako da se može reći da bojkotujem MojMarket.

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2025, 08:48 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Kod nas dosta puta imamo onaj pristup APP - Ako prođe prođe. Ajmo mi dići cijenu, ako se prodaje jebeš narod, svakako je glup, ako se ne prodaje vraćamo. Ovo za bojkot, sve je to fino i super, ali hajde da krenemo od jednog dana. Pa onda 2 pa 5 itd. da se povećava dok malo i ova privatnička klika, koja lako uskladi cijene i nađe zajednički jezik kada je u pitanju podizanje istih, ne popusti uzde. Zajahali su od korone, pa samo traže razlog da još malo dodaju gas.

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2025, 14:56 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Citiraj:
Danas će u Ministarstvu trgovine i turizma biti održan sastanak o normativnom okviru problematike ostvarivanja potrošačkih prava.

Ministar trgovine i turizma Denis Šulić će se prethodno tokom dana, u odvojenim sastancima, sastati sa predstavnicima udruženja za zaštitu potrošača i trgovaca i trgovačkih lanaca, čiji će se predstavnici, takođe, obratiti medijima.

Citiraj:
Republička uprava za inspekcije poslove će, usljed povećanja cijena proizvoda i usluga, intenzivirati inspekcijski nadzor u trgovinama na veliko s posebnim akcentom na osnovne životne namirnice, rečeno je danas u Inspektoratu Srpske.

Nije ni počeo, a bojkot je već dao rezultate. :) Makar da se ovo Tele malo preznoji, već smo uspjeli.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 276 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 14  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]