banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 16 Jun 2025, 07:31

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 290 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 15  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 01 Okt 2017, 19:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Slika

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2017, 19:27 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 17 Jul 2011, 20:55
Iz prve ruke, informacije od rodjenog Katalonca, a volio bi da mi ih Cica ex Spijo prokomentarise...

Kako se u drustvenoj hijerarhiji Katalonije ide ka gore, proporcionalno tome raste i broj ljudi koji su za otcjepljenje. Sto se tice obicnog, radnickog svijeta, uz svu pompu i galamu, uz svo potpaljivanje medija, svako istrazivanje kaze da do maksimalno 40% te drustvene grupe je za otcjepljenje. Sto ides ka bogatijim slojevima, porodicama... tako podrska otcjepljenju raste. Radjeno mnogo anketa, razlika izmedju bogatijih i siromasnijih cetvrti grada jasna.

To je i jedna od tema koja se pokrenula u Spaniji, da medju neformalnim vodjama protesta sto su stali u prve redove, bijesni jer im Madrid uzima novac... nisi mogao naci covjeka sa jaknom jeftinijom od 300 eura. :)

Stav tog Katalonca je da je katalonska elita namirisala nemoc drzave, ne zele da dijele kolac vec da imaju samo za sebe i da ce zrtvovati narod u tolikoj mjeri koliko je potrebno da do otcjepljenja dodje. Jer im je region ekonomski ubjedljivo najjaci i kolac ce biti poveliki....

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2017, 19:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
BeckaSkola je napisao:
Katalonci pizde zbog proste cinjenice da su najrazvijeniji dio zemlje i da mnogo vise daju nego sto im se vrati. Da guraju ostale, siromasni jug i jos siromasniji jugozapad zemlje.

Isto kao Slovenija i Hrvatska u bivsoj YU. Sad se pokazalo da su bili u pravu, imaju duplo jaci BDP od ostalih republika u YU.
Iako u poredjenju sa razvijanim zemljama jos su daleko od standarda.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2017, 19:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Da, posebno Hrvatska je u pravu. Samo je malo problematično sa nama porediti, jer su očekivali da pored Jadrana, žitnica, industrije... postanu nova Švajcarska i da se onda porede sa drugim državama. Uskoro se neće moći ni sa Rumunijom i Bugarskom porediti, pa postadoše oni u novoj zajednici oni od kojih su bježali.

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2017, 19:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

WrDa je napisao:
Kako se u drustvenoj hijerarhiji Katalonije ide ka gore, proporcionalno tome raste i broj ljudi koji su za otcjepljenje. Sto se tice obicnog, radnickog svijeta, uz svu pompu i galamu, uz svo potpaljivanje medija, svako istrazivanje kaze da do maksimalno 40% te drustvene grupe je za otcjepljenje. Sto ides ka bogatijim slojevima, porodicama... tako podrska otcjepljenju raste. Radjeno mnogo anketa, razlika izmedju bogatijih i siromasnijih cetvrti grada jasna.

Da ne pametjem previše pod uslovom da je ovo tačno (u šta nema sumnje)
Rambova teza i preseravanje da visokim standardom i velikom platom prestaju priče o nacionalizmu :D,a juga se raspala kad samo budala nije imala para

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2017, 19:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ne, Juga se raspala jer smo se zadužili i privreda propadala. :D

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2017, 19:52 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Maj 2010, 09:15
Koliko se ja sjećam, uvijek je viši sloj započinjao belaj, a niži ga je završavao...

Trebalo bi da je tačno za bilo koju revoluciju, ustanak, bunu i ostalo...

Ja nisam uštva iz tvoga društva!

Ovde svaka nova vlast ima nove bogataše, batinaše i robijaše.

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2017, 19:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Jedino je Kosovo izuzetak, jer ionako su bili jadni, a sad bez Srbije su jos 10 puta gori. Mislim od ovih sto su prvi zapocinjali.

Filozofija...

Poslednji put menjao jellyfish dana 01 Okt 2017, 20:00, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2017, 19:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

I kad smo bili zemlja seljaka u 18 vijek pod Trcima revoluciju su digle tadašnje elite...šverceri svinjama,jer drugih nismo imali

Poslednji put menjao Čiča iz Rogače dana 01 Okt 2017, 20:01, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2017, 20:00 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Maj 2010, 09:15
A pa jebi ga, elita kakva-takva...

Ja nisam uštva iz tvoga društva!

Ovde svaka nova vlast ima nove bogataše, batinaše i robijaše.

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2017, 20:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Nov 2008, 18:35
Kad se stvara nova država stiču se uslovi da ti isti koji zagovaraju otcjepljenje postannu još bogatiji jer ćem im pripasti sva povlaštena mjesta u budućoj državi, to je slučaj i sa Katalonijom i svim ostalim (uglavnom).

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2017, 21:20 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 10 Nov 2011, 18:38
Osudjeno na propast jer im nedostaje par elementarnih stvari da im uspije,u prvom redu murija (bar njihova iz katalonije) da se organizuje neka vrsta TO,sta znam.....na ovaj gandijevski ne mogu ocekivati nista osim razbijenih glava i prijava sto krivicnih sto prekrsajnih! .znaci ovo je marketniski balon ladno,mozda stvarno ispipavaju teren za nastavak ove sage.

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2017, 21:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pa ima lokalna policija. Pa i vojna policija ih optužila da nisu htjeli pomoći. A ima i snimaka gdje se guraju sa kornjačama.

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2017, 21:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
Nije to SLO da im treba TO. Prestanu puniti budžet lagano pa će i ovi kostolomci po vojsci i policiji da puknu. A onda sve se ubrza, treba para, kreće se silom otvoreno. Onda slušamo o latinookupatorskojugopirinejskim zloćincima.

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2017, 21:41 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Maj 2010, 12:19
povlace se paralele pa evo jos jedna:
Gerard Pique na sva zvona zvoni o referendumu i poziva na otcjepljenje a sa druge strane kaze da ce igrati za spaniju za 5 dana protiv albanije?!
licemjerno?! definitivno!
spanci su vec krenuli u ofanzivu da ga se izbaci iz reprezentacije... msm, koji ces se qrz petljat, al' ako vec jedes g0vna, guraj do kraja!

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2017, 21:54 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jul 2009, 10:16
vlakanje je napisao:
Gerard Pique na sva zvona zvoni o referendumu i poziva na otcjepljenje a sa druge strane kaze da ce igrati za spaniju za 5 dana protiv albanije?!
licemjerno?! definitivno!
spanci su vec krenuli u ofanzivu da ga se izbaci iz reprezentacije... msm, koji ces se qrz petljat, al' ako vec jedes g0vna, guraj do kraja!

:lol: :lol: :lol: :lol:
ma taj narod je stvarno govnarski! ja ne vidjeh ljepseg grada od Barselone a goreg naroda od tih katalonaca. u stvari, mozda su francuzi jedino gori, al i ovi su njima blizu sa porijeklom pa je to otprilike to.

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2017, 22:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2010, 15:52
Мени и даље није јасно због чега би се каталонија отцјепила? Та прича, пуно дају, а мало добијају не пије воде, брате не дај толико и ћао.

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2017, 22:26 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2013, 22:19
Нова Варош je napisao:
Мени и даље није јасно због чега би се каталонија отцјепила? Та прича, пуно дају, а мало добијају не пије воде, брате не дај толико и ћао.

Због чега Срби из БиХ хоће да се одвоје? Једина разлика између нас и Бошњака и Хрвата јесте религија, и донекле писмо, мада 80% времена Срби користе латиницу...

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2017, 22:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
Pa dobro sad, nije baš neko poređenje Hrvati su nad nama počinili genocid a Bošnjaci nisu čak ni hrišćanska sekta a kamo li nešto drugo.
Jesu li ovdje oba tima katolici?

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2017, 22:46 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 23:49
Spanija,Francuska I Italija su pune knezevina/grofovija/republika (ili sta vec) jos od postanka npr mletacka republika,normandija,bretanja,korzika,andaluzija,celila\meuta (kolonije na sjeveru afrike),baskija(on I potrazuju cak I dio francuske) dok `neki drugi' tipa andora,monako,San Marino,pa I lihtenstajn nisu prihvatili tu prevaru od pocetka
Tako da su zabrinuti da ce se razbiti kao SSSR
Da ne spominjem npr Argentina/Mexico bi zbog dimenzije zemlje/populacije/vojske mogli pomisliti isto sti i Spanija 500 godina prije (naplata kolonijalnih dugova ako se uz pomoc njih I turske nato raspadne)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 290 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 15  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]