banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Avg 2025, 13:52

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 88 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 27 Feb 2015, 18:58 
dijamant
dijamant
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Jul 2009, 17:07
Jedan nezanemarljiv problem. Malo je i narod bio naivan. Neki su stvarno vjerovali glavnom baji da BL i RS neće osjetiti ekonomsku krizu (kakva demagogija) :roll: . A to se moralo desiti na par godina taman da je Angela Merkel bila na čelu.

Samo fau ve i es en es de.

Banjolučanin zna gdje je opština, Glamočak zna sve u opštini

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2015, 19:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
A i budžet BL je bio takav kao da sutra ne postoji, sad znači moraju te marke naći pa taman i preko grbače par muzičara.

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2015, 20:49 
dijamant
dijamant
Korisnikov avatar

Jeste, bio je. Najveća šteta što je puno para umjesto u podsticaje zapošljavanju i poljoprivredi protraćeno na plate (ne)radnika i bezvezne stvari. Renoviranje Kastela je moglo krenuti i prije 10 godina, preseljenje Hirurgije na Paprikovac je trebao i grad sa svoje strane pogurati iako je ta ustanova u državnom vlasništvu, ali zemljište na kojem se nalazi nije, itd, itd...

Za zapadni tranzit, olimpijski bazen, vatrogasni dom, hitnu pomoć, ambulante, poneki kružni tok (značajno, mada nije neka zahtjevna investicija) i ovo vodosnabdjevanje i kanalizaciju skidam kapu.

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2015, 21:01 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Pa jeste se podsticalo zapošljavanje, u administraciju i državne jasle izmišljanjem radnih mjesta....

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2015, 21:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Dec 2007, 18:06
Da. To mi je najjace...kad cujem u govorima politicara da im je zaposljavanje jedan od prioriteta. Pa zaposljavanje moze biti samo spontana posljedica jacanja privrede. Dakle, tema moze biti samo privreda, a ne zaposljavanje.

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2015, 21:08 
dijamant
dijamant
Korisnikov avatar

Upravni odbori. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2015, 21:13 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Bez pokretanja proizvodnje i realnog sektora prognoze za budućnost su nam svijetle kao crnac u tunelu.

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2015, 22:36 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
Ne kontam šta je ovdje čudno. Osim pristupa novinara Glasa tekstu. Ili je u pitanju suštinsko nepoznavanje finansijskog stanja u gradu u posljednjih nekoliko godina ili je nešto drugo po srijedi. Koliko mi je poznato, deficit budžeta grada je bio čak i veći - 2012. godine. Ovo se nigdje ne pominje u ovom tekstu ili mi je promaklo.

Te godine, u kojoj su održani lokalni izbori, bivša gradska adminsitracija ostavila je budućoj ( obje je suštinski činila koalicija SNSD-DNS - SP ) rupu duboku 8,7 miliona maraka.
Evo vijesti koja to potvrđuje:

Citiraj:

03.06.2013. u 16:02

Opozicija traži odgovornost zbog minusa od 8,7 miliona u budžetu Banje Luke

Grad Banja Luka je prošlu godinu završio s minusom od 8,7 miliona, za koji opozicija tvrdi da neko treba da odgovara.Taj deficit vlast pravda, prevenstveno, nižim prihodom od planiranog po osnovu poreza na nepokretnosti, prihoda od indirektnih poreza te sudskih sporova koji su grad "koštali“ oko 1,5 miliona.

Nakon današnje sjednice gradskog parlamenta, na kojoj je, između ostalog, razmatran izvještaj o izvršenju Budžeta Grada Banja Luka za 2012. godinu, gradonačelnik Slobodan Gavranović potvrđuje da im nedostaje novaca za mnogo toga što su planirali, i to više nego što je to sada, kako kaže, realno vidljivo.

http://www.klix.ba/vijesti/bih/opozicij ... /130603111

U međuvremenu je taj dug čak bio i manji, na kraju 2013. godine on je iznosio 6,68 miliona maraka. u 2013. godini deficit je iznosio 1,64 miliona maraka.

Citiraj:
Kumulirani deficit u gradskoj kasi krajem 2013. godine iznosio je 6,68 miliona KM, od čega se 1,64 miliona KM odnosi na prošlu godinu.

“Dio deficita iz 2013. godine biće pokriven iz kreditnog zaduženja, dok će preostali dio budžetskog deficita iz 2012. godine biti pokriven smanjenjem javne potrošnje u ovoj, ali i u iduće dvije godine”, navedeno je u odluci o pokriću deficita.

http://www.banjaluka.com/vijesti/drustv ... 60-000-km/

Sada je 8 miliona. Znači to je stalno tu negdje, i mene iskreno čudi što nije i veći, jer su prošle godine pojedine dijelove Banjaluke zadesile katastrofalne poplave i novac je otišao, odlazi i zasigurno odlaziće i dalje na obnovu puteva, mostova, vodovoda, klizišta i slično...

Tako da, kao što rekoh, ili se radi o totalnoj neznalici koja je pisala tekst ili je po srijedi nešto drugo, što mi je vjerovatnije, obzirom da se zna ko je vlasnik pomenute novinske hartije. :D

Poslednji put menjao drug dana 27 Feb 2015, 22:38, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2015, 22:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Budžet je svake godine manji za nekih 10 miliona i to sto isplaniraju opet ne mogu sprovesti.

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2015, 22:44 
dijamant
dijamant
Korisnikov avatar

Po meni nije toliki problem veličina budžeta koliko gdje taj novac završava... i zbog toga se godinama ljudi moraju naguzivati za projekte i eksproprijaciju zemljišta za građevinske poduhvate u gradu i slično. O zapošljavanju i poljoprivredi da ne govorimo.

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2015, 20:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
Aleksandar MK je napisao:
Mada u Banja Luci nezaposlenost nije prevelika, kad dodaš i one koji rade na crno za naše uslove nije alarmantno.

Deder, matere ti, napiši ti nama na čemu si.
Msm, kad ti je tako dobro, podijeli recept :lol:

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2015, 21:00 
Ma njemacka pi**in dim za nas...

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2015, 21:13 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jan 2015, 17:41
Znaci sad se vraca kredit na pokrivanje deficita od ranije,ali treba biti sumanut pa ne skontati da rata kredita opterecuje budzet
Za klizista i to mislim da su putevi nadlezni,drugo ministrastvo
I onda se para izbijaju daj za gorivo porez,daj za cigare,nove naknade i to,valjda je sledeci alkohol,a trebalo bi se i penzoineri zakidat,tu se jedino vrte vece pare

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2015, 21:13 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jan 2015, 17:41
Znaci sad se vraca kredit na pokrivanje deficita od ranije,ali treba biti sumanut pa ne skontati da rata kredita opterecuje budzet
Za klizista i to mislim da su putevi nadlezni,drugo ministrastvo
I onda se para izbijaju daj za gorivo porez,daj za cigare,nove naknade i to,valjda je sledeci alkohol,a trebalo bi se i penzoineri zakidat,tu se jedino vrte vece pare

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2015, 21:54 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Sljedeći će biti porez na dječiji džeparac. Neće moći djeca kupiti sladoled bez dokaza o porijeklu džeparca....

Vrh

PostPoslato: 02 Mar 2015, 11:10 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 12 Maj 2013, 17:55
Naravno da je dobro vama sto radite po opstinskoj i republickoj administraciji. Odnosno ne radite nego ste se uvalili u kancelarije. Sisaci ste krvi ovog naroda i ove Republike vecina vas. Samo neko ko je retardiran ili svjesno bezobrazan moze pisati ovakve podatke o platama i penzijama. Napisi onda i koliko je novca nestalo iz RS u proteklih deset godine, preko zdravstva, namjenske industrije...

Vrh

PostPoslato: 02 Mar 2015, 13:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2013, 15:24
Kod obicnih vecine ljudi to kukanje o zaposlenim na budzetu se NE svodi na ekonomiju i neku brigu o drzavi, vec na zavidnost prema onima koji tu rade. Na jednog koji radi na budzetu tu je 10 onih koji mu zavide.
I ne, ja nemam veze sa budzetom.

Sa druge strane ta zavidnost obicnog covjeka se ne moze porediti sa zavidnosti politicara, doktora (posebna sorta) i sl kada u borbi za pozicije i polozaje neko uzme bolju, "profitabilniju" poziciju, jer ne dogovore se ni oni za pozicije bas tako lako. Cuo sam dio jedne price i haos sta se tu radi.

Ali valjda je to i prirodno. Kako covjek u ovakvoj hijerarhiji ide na gore, sve je alaviji...

Vrh

PostPoslato: 02 Mar 2015, 14:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Jun 2013, 17:35
BeckaSkola je napisao:
Kod obicnih vecine ljudi to kukanje o zaposlenim na budzetu se NE svodi na ekonomiju i neku brigu o drzavi, vec na zavidnost prema onima koji tu rade. Na jednog koji radi na budzetu tu je 10 onih koji mu zavide.
I ne, ja nemam veze sa budzetom.

Sa druge strane ta zavidnost obicnog covjeka se ne moze porediti sa zavidnosti politicara, doktora (posebna sorta) i sl kada u borbi za pozicije i polozaje neko uzme bolju, "profitabilniju" poziciju, jer ne dogovore se ni oni za pozicije bas tako lako. Cuo sam dio jedne price i haos sta se tu radi.

Ali valjda je to i prirodno. Kako covjek u ovakvoj hijerarhiji ide na gore, sve je alaviji...

Pa brate i ja bi da imam platu, pet hiljada - pet hiljada, samo nek je redovna, ne treba veća. I uz sve to da nikada kurcem ne mrdnem za tu platu.

Vrh

PostPoslato: 02 Mar 2015, 21:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2010, 09:21
Ako Hrvatska bankrotira i mi cemo za njom...
Vidjecemo do ljeta.

Vrh

PostPoslato: 02 Mar 2015, 22:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2013, 15:24
PKT je napisao:
Pa brate i ja bi da imam platu, pet hiljada - pet hiljada, samo nek je redovna, ne treba veća. I uz sve to da nikada kurcem ne mrdnem za tu platu.

Smiri se. U javnom sektoru broj onih koji rade za 5000 na osnovu jednog primanja je mizeran u odnosu na broj onih koji rade za 1000-1600 KM.
Hocu da ti kazem da smo mi gamad, ne gledamo siru sliku. Da li smo prirodno pogani kao narod, genetski, ili smo takvi postali zbog situacije unazad 20 godina, to je pitanje za psihologa, recimo Srdju Puhala koji trenutno gostuje na FTV, on mi izgleda kao ucen um, a jos Hercegovac.

Mi volimo korupciju. :) Mi kao narod smo protiv protiv korupcije samo onda kada izvucemo deblji kraj, onda se lijepo javis bratu Vukoticu sa ATV ili jos bolje BN i pravi se tv prilog, krece kukanje kako si zajeban i tako. :D Ovako na prvu, mi nemamo problema sa korupcijom, jer ako ne izvuces deblji kraj, svaki drugi rezultat se podvodi pod "snasao se". Svako u svojim mogucnostima, od onoga sto cuva parking da mu stavis 2 marke u dzep da on tebi nebi pisao kartu od 5, preko policajca kojem se daje 20 da ti nebi pisao kaznu od 50, preko direktora vrtica, skole, da se dijete malo pogura na listi, pa do ovog najkrupnijeg drzavnog kriminala u kojem mogu ucestvovati samo pojedini.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 88 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]