banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 01 Avg 2025, 09:13

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 251 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 13  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 30 Jun 2013, 21:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Forty Two je napisao:
Nije bitna EU, bitan je put ka njoj, jer jedino ti pregovori mogu natjerati ove naše beskičmenjake na nekakve promjene i reforme. A kad dođeš u fazu da stvarno spreman za EU i da ispunjavaš standarde, onda možeš i odbiti pristupanje kao Island.

Reforme čega i promjene čega?Kad nešto kažeš ne pričaj uopšteno nego konkretno da bi se o tome moglo raspravljati.
I dokle više sa tim Islandom :roll:

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2013, 21:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
@spijo, nisam tako dozivio tvoj post. Samo sam napisao pitanje koje se samo namece :D
Drugo, opet ponavljam da imam koristi od toga sto je Hr usla u EU.
I vjerujem da bi RS/BiH dobro mogla profitirati od sve ove halabuke da imamo "elitu" koja je na ustrb vlastitih interesa voljna odvojiti sat vremena dnevno za pitanja od opstog interesa :D

Znam, fantaziram :D

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2013, 21:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Vjerovatno im opisuje ljepote Beograda...
Ovde ima... ovde znači... brdo znači... planine... planinski deo, zato se zove Kale, Kalemegdan, Kale... je brdo. Tu su bili Turci ustvari utvrđeni.

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2013, 21:53 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Forty Two je napisao:
Nije bitna EU, bitan je put ka njoj,.

Samo što put nije isti za Srbe i za ostale...za nas bi to bio trnovit put pun poniženja. Kao da već dovoljno poniženi nismo.

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2013, 21:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

404_forbidden je napisao:
Citiraj:
Dačić i Tači se zajedno grohotom smiju

Slika

http://www.nezavisne.com/novosti/ex-yu/ ... 98565.html

Nezavisne priznale Kosovo kao zemlju :D

Ajmo dalje... :P

E da, moze li neko da ukloni Sveda? Danke :)

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2013, 21:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

_зока je napisao:
Forty Two je napisao:

Samo što put nije isti za Srbe i za ostale...za nas bi to bio trnovit put pun poniženja. Kao da već dovoljno poniženi nismo.

Perkovic

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2013, 22:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2008, 21:55
spijo je napisao:
...Ništa se bito neće promjeniti,barem ne za društvo u cjelini.
Da smo kao društvo u glibu,jesmo,da će nam kao društvu biti bolje u EU,neće.

Djelimično si u pravu ovdje. Društvo kao društvo se neće promijeniti puno, pojedinci hoće. Velika je stvar slobodan protok radne snage. Poljaci su preplavili Evropu, otišli su iz one svoje bijede, rade kao crnci gdje god treba i ima prilike, štede pare i šalju u Poljsku, gdje sami započinju novi biznis. Nadam se da će tako biti i kod nas, ko nema posla, taj će otići da ga traži na drugom mjestu, neki će ostati, mnogi će se vratiti sa svježim kapitalom i obezbjediti sami sebi posao, možda još nekom. Mali su to koraci, samo ne treba očekivati da će neko drugi da riješi sve probleme čarobnim štapićem, oni (EU) će nam samo pružiti priliku da sami sebi pomognemo. I naravno, zaraditi na tome koliko god mogu.

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2013, 22:05 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 14 Maj 2007, 17:57
@spijo
Čega hoćeš, zar ima dio javne uprave da funkcioniše kako treba: sudstvo, zdravstvo, prosvjeta, upravljanje javnim finansijama...? Kakvo god mi imali mišljenje o EU ipak su u mnogim oblastima izgradili sistem o kome mi na žalost možemo samo sanjati. Nije sigurno EU utopija, gdje kad uđeš sve oblasti procvjetaju, ali se na primjeru Srbije jako dobro vidi da nema većeg motivatora za naše političare od tih famoznih EU pregovora. Nisu te promjene baš uvijek ni dobre, ali smo čini mi se sada u fazi daj šta daš, samo da se pomaknemo sa mjesta.
I šta fali Islandu kao primjeru, ma kakvi njihovi motivi bili i pod kakvim uticajima donešena, ipak je takva odluka bila prilično neočekivana

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2013, 22:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Stratokastel,Da to je to,mi smo društvo jeftine radne snage koje kontroliše "svoje"rasprodane resurse :D

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2013, 22:10 
Veteran
Veteran

_зока je napisao:

Bi, slažem se, samo što nas ta poniženja čekaju i ovako i onako. Ipak živimo gdje živimo, i koliko god mi pojačavali i njegovali saradnju sa Rusijom ipak nam je EU prvi komšija i samim tim puno više ćemo uvijek zavisiti od nje.

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2013, 22:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Forty Two je napisao:
@spijo
Čega hoćeš, zar ima dio javne uprave da funkcioniše kako treba: sudstvo, zdravstvo, prosvjeta, upravljanje javnim finansijama...? Kakvo god mi imali mišljenje o EU ipak su u mnogim oblastima izgradili sistem o kome mi na žalost možemo samo sanjati. Nije sigurno EU utopija, gdje kad uđeš sve oblasti procvjetaju, ali se na primjeru Srbije jako dobro vidi da nema većeg motivatora za naše političare od tih famoznih EU pregovora. Nisu te promjene baš uvijek ni dobre, ali smo čini mi se sada u fazi daj šta daš, samo da se pomaknemo sa mjesta.
I šta fali Islandu kao primjeru, ma kakvi njihovi motivi bili i pod kakvim uticajima donešena, ipak je takva odluka bila prilično neočekivana

Kad bi ti rekao da je dobar dio javne uprave u kuršlusu upravo zbog Visokog i EU rasprava bi otišla u suprotnom pravcu.
Takođe slučaj Islanda se ne može uzimati kao nekakav primjer za ostale zemlje iz prostog razloga što tamo kad na ulice izađe pola miliona ljudi,izašlo je 99% stanovništva dok u Španiji ili Grčkoj cifra od par miliona na trgovime je 5%ukupnog stanovništva.Ali nećemo o tome da ne razvodnjavamo temu.

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2013, 22:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Nov 2010, 22:12
Ne znam dali im čestitati ili izjaviti saučešće...Meni svejedno al ovi neki slovenci ssa kojima radim kukaju iz sveg glasa .. Nije da mi ne trebamo kukati ali ..
Činjenica je da nas u EU i nešto baš ne trebaju . Uđeš za primjer gore u Austriji (eto to je da prepišaš od nas) u bilo koji tržni centar i nađeš policu jednu ali ravno jednu sa proizvodima iz ex YU (sve zajedno nema 10 artikala, podravka gulaš, neka rakijetina iz srbije i jaffa keks ...) ostalo su na toj polici neka tajlandska i indiska sranja koja se nedaju ni pročitati.
Iskreno se samo nadam daćemo jednom shvatiti da smo totalno nebitni u čitavoj priči...mali smo malo nas je ... Možda tad se okrenemo sebi i počnemo raditi na sebi ...
A dotada je agedna poznata ... bar što se tiče nas srba ...
Priznati Kosovo, gašenje RS-a, pa tek onda ćemo pričati .... Mislim da sve više i više zahuktavaju, i budali je jasno da nas svaki dan sve više i više trolaju ... al baš me zanima kako su sve to zamislili ...

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2013, 22:33 
Veteran
Veteran

@spijo
Jeste sigurno, ali je opet naša krivica što smo dopuštali diplomatskim trećepozivicima sa kompleksima careva, da nam prave kuršlus.
Uostalom, šta ti vidiš kao realnu alternativu približavanju EU?

Takođe, zar nije to što si naveo upravo dobar razlog za poređenje sa Islandom, puno smo mi bliži brojem stanovnika Islandu nego Grčkoj i Španiji.

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2013, 22:36 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Mar 2012, 20:51
_зока je napisao:
Forty Two je napisao:

Eno Hrvatska sva uzdignute glave i ponosno prošla kandidaturu i ulazi u EU. Niko Hrvatsku nije u zdrav mozak prčio ovih 10 godina, ma jok. To samo Srbima rade :roll: .

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2013, 22:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Pa moglo bi se porediti da je traženo da se RSK prizna kao nezavisna država itd...

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2013, 22:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
dosao je i taj dan, prije 10 godina nisam vjerovao da ce Hrvati ikada biti primljeni, ali usli su, u geopolitici cemo imati problema, jer cujem kako vise necemo razgovarati sa Zagrebom vec Briselom

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2013, 23:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
Joj Hrvata i fora. Prikazuju granice sa novim tablama EU i prvo prikazuju granicu sa Srbijom... :lol:

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2013, 23:03 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Mar 2012, 20:51
danijell je napisao:
Pa moglo bi se porediti da je traženo da se RSK prizna kao nezavisna država itd...

O povijesti bi se dalo raspravljat ali to je sad nerelevantno posebno zato što ako se prouče zadnjih 10 godina i malo na stranu metnete emocije i subjektivnost shvatit će te da je Hrvatsku cijela Europa fino skinula gologuzu i evo upravo prije 2 minute su nam ga uvalili i sad je ta Hrvatska jebala ježa.

Sve to čeka i ostale balkanske zemlje. Dobro mi u BiH se možemo osjećat sigurnima još, znaju da će ako nas prime to bit ko da diraju u govna. Niđe koristi. :D

Vrh

PostPoslato: 01 Jul 2013, 07:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
Ја знам да у овој ЕУ није идеално, али је далеко боље него овде. Није ми јаснан толики песимизам, па ови наши овде ће да нам кожу огуле са леђа, покрадоше све што се може украсти и апсолутно их боли ку*ац за европским путем и овим људим што живе овде. Људи су овде гладни свега и стварно тешко живе, ако се ово уопште може назвати и животом. Горе од овога не може, у сваком погледу. Пут према тој заједници значи и да ће се неке ствари поправити на боље и ја сам за. Како год окренеш, бићеш роб, сад је питање да ли ових наших домаћих капиталиста или европских који то све фино упакују.

Vrh

PostPoslato: 01 Jul 2013, 07:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ledja se gule izmefju ostalog i da se obezbijede bolje startne pozicije kada dodje ta EU. A doci ce, bez da se pita.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 251 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 13  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]