banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Avg 2025, 11:24

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 774 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 39  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 30 Nov 2012, 18:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
_зока je napisao:
Dillinger je napisao:
a niko se ne zapita kako je raditi sa 30 ucenika po odjeljenju pogotovo u ovo vrijeme demokratija, raznih prava i svega ostalog.
Koji je problem sa 30 učenika? Tokom moga pohađanja OŠ uvijek nas je bilo 32-34 u razredu...

Možda prosvjetni radnici ne stignu svima da se posvete? 34 đaka u 45 minuta? Idealno je do 16 učenika po razredu. Ne znam kako misle sve stići i svima objasniti u RS gdje je obim gradiva veći plus po 32 učenika u razredu. Previše iskreno ja mislim. :wink:

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2012, 18:48 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 17 Avg 2011, 13:21
znao sam....cim ja nadjem stelu da idem na drzavne jasle oni srezu platu i pocnu strajkovi.....

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2012, 18:50 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jul 2011, 18:54
To što je u privatnom sektoru robovlasnički teror, ne znači i da ovi iz javnog trebaju poginjati glavu.. Povećanje zarada policajcu i profesoru od prije nekoliko godina je nevidljiva inflacija davno pojela.. Sad još i -10%..

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2012, 18:54 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Avg 2011, 00:44
krol2 je napisao:
znao sam....cim ja nadjem stelu da idem na drzavne jasle oni srezu platu i pocnu strajkovi.....

E to me najvise brine. :(

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2012, 18:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Meni se čini da je ove proteste organizovala sama Vlada da bi lakše došla do MMF kredita :D

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2012, 18:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
Ташко je napisao:
Niko ne brani onim zatucenim (c kao Capljina) radnicima na minimalcu da protestuju, da polupaju pola grada. U stvari, brani policija da se lupa. Ali ako se okupe svi, nece pisnuti predstavnici zakona.
Neka izadju, neka sruse grad ako treba.

Poznanik uz ugovor o radu potpisao i blanko otkaz. Znam masu ljudi koji rade na ugovor na određeno, a znam i one koji rade na crno.
Šta bi dobili protestima?
Knjižicu u ruke i nogu u dupe.
A nisu zatucani, već mnogi od njih imaju ono VSS ;)
Neki od njih su zaista srećni jer su dobili šansu da rade, pa makar za bilo kakvu lovu. Ima više 150.000 nezaposlenih u RS...

Trebalo se ranije početi boriti za prava radnika, pa bi plate ponegdje u realnom sektoru bile bolje, a samim tim bi se budžet punio više i bilo bi love za administraciju.
Dok su u pojedinim firmama štrajkovali, neke od ovih što danas protestvuju je boljelo dupe. Zato i ovi protesti, realno, neće imati veliku podršku i zato će mnogi odobravati smanjenje.

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2012, 19:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Loli, shvatas li da ustede same po sebi nece nista donijeti. I manje plate ce povecati svaki vid korupcije. Od policajca sa lizalom pa do nacelnika.

Znamo tu lekciju. Nadjite investitore koji ce otvarati par hiljada radnih mjesta u komadu. Mala i srednja preduzeca u smislu oporavka privrede su demagogija poput samoupravljanja. Nista bez velikih :D

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2012, 19:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

The_new_Statesman je napisao:
Mala i srednja preduzeca u smislu oporavka privrede su demagogija poput samoupravljanja. Nista bez velikih :D

Potpis za ovo. Ovo o malim i srednjim preduzećima se može puno čuti u posljednje vrijeme.
Mada, mala i srednja preduzeća nam trebaju, ali samo kao oni koji će izvoditi neke radove za velika.

Nego, šta su radili oni koji su trebali privlačiti investitore?
Možda bi njih trebali kazniti sa većim umanjenjem plate ;)

Poslednji put menjao Choban dana 30 Nov 2012, 19:10, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2012, 19:10 
Da li mislis da svakom iole normalnom covjeku nije jasan znacaj investicija i da bi svaka vlast htjela dovuci 3 jaka investitora u privredu i pridobiti automatski glasove biraca za naredna 44 mandata.. da je to tako lako.. a znam da rade na tome, jer im je to u cilju, ali sporo i tesko...

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2012, 19:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Mifko je napisao:
Koliko ja znam da prosvjeta ima topli obrok u iznosu od 8 KM, isto kao i cistaci i ostalo pomocno osoblje u skoli. :-?

Ako sam dobro shvatila, to po tebi nije pravedno? Ako nije - zasto nije?

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2012, 19:12 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Choban je napisao:
Nego, šta su radili oni koji su trebali privlačiti investitore?
Možda bi njih trebali kazniti sa većim umanjenjem plate ;)

Jok dati im da grade puteve, mostove i dalekovode "dobrovoljno" pod nadzorom vaspitača sa mekim glasom i tvrdom palicom... :evil:

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2012, 19:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2002, 01:00
Lolipop, grozno lupetas. Ili ce prije biti da imas dovoljno veliku platu da te smanjenje od 10 odsto nece puno pogoditi.

Nisu policajci i prosvjetni radnici krivi sto je nasa privreda trokirala. Nisu nastavnici i profesori krivi za nezaposlenost u RS od 40 posto. Odgovorni su oni koji sjede u Mordoru, tj. zgradi Vlade RS, .... oni koji su, svi odreda, potpuno izgubli kompas i svaki kontakt sa realnoscu. Rasipali su godinama na sve strane i sada kada je sve pokradeno i razvuceno, .... sada bi malo da stede preko prosvjete.

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2012, 19:13 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Avg 2011, 00:44
Sto ne bi bilo pravedno? I profesorski zeludac je iste velicine kao i kod cistaca. otprilike. :)

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2012, 19:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Koliko je veći prosjek plata u javnom sektoru u odnosu na ukupnu prosječnu platu? Prošle godine znam da je BiH bila po tome u vrhu. Znam za podatak da je u Slo, Hr i Srb oko 20 % veća. U CG oko 5%. A u BiH 40 %. Koliko je to realno za ovakvu "privredu"...
Mislim da je prije rata u BiH bila oko 20 % manja od prosjeka...

I onda pročitam članak sa gdje Dodik kaže da treba sačuvati stečena prava radnika... Ej Ranka, Ranka, Ranka...

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2012, 19:16 
Italijani su zapoceli pricu sa izgradnjom fabrike silicijuma u Mg.. ulog je 30 miliona, 100 novih radnih mjesta.. Pa eto vidjecemo.. nadam se da ce to biti dobar primjer ostalima, a ne samo otvaranje lanaca trgovina kao sto je kod nas redovna pojava

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2012, 19:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Chobane, nisam ni ja napisao da su zatucani.

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2012, 19:19 
Prosjek plata u BIh je velik zbog visokih plata u institucijama BIH i velike birokratije. poredjenja su ta na drzavnom nivou

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2012, 19:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ташко je napisao:
Chobane, nisam ni ja napisao da su zatucani.

sorry, moja greška, ali to ne mijenja moj odgovor na ostatak tvog posta.

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2012, 19:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Ama zeno, evo firma do moje je nedavno promjenila vlasnika. Umjesto neke lijeve korporacije iz Irske, gazdovanje preuzela neka desna korporacija iz Amerike...

Okace drugu tablu i to je to... Rade u cetiri smjene i ne prestaju sa prosirivanjem pogona... Vec treca godina tako. Oko hiljadu zaposlenih...

A takvih je po Evropi xy... Ma gomila... Sa druge strane kineski kvalitetan proizvod a jeftin je cist SF. Plus nemogucnost bilo kakve indivilizuacije, plus troskovi transporta, plus carine, plus cudo sto...

Nije tako ni tesko. Samo treba oslusnuti trziste i malo vuci za rukav. Jbg-a, kada.ja polupismeni duduk mogu nesto izvesti u EU, sta bi tek mogla uraditi dobro uigrana ekipa.

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2012, 19:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Mifko je napisao:
Sto ne bi bilo pravedno? I profesorski zeludac je iste velicine kao i kod cistaca. otprilike. :)

Zbunio me smajli na kraju zato sam pitala. A ja bih cistacicama dala vise.. Zene po citav dan rintaju, prije i ogladne. A 8 km je sasvim dovoljno za obrok.

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 774 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 39  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]