banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Avg 2025, 10:00

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 113 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 24 Okt 2012, 10:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Dakle, uniforme neće ništa napraviti, ali neka ih jer "ajd nek se nešto uradi"...niggaz please, i te uniforme i dalje postižu ništa osim što odvraćaju od pravog problema, a to je samo školstvo

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 24 Okt 2012, 10:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:01
Ne znam, što kaže bingolina, bar bi djeca izgledala pristojnije. Nisam baš toliki dinosaurus, znam koliko se moda promijenila i da klinci i u osnovnoj školi uveliko prate trendove, ali neke stvari su previše. Zatekla sam se na velikom odmoru 1.dan ove školske godine, i iznenadile su me klinke u totalno izderanim farmericama, majicama iznad pupka, takav stajling mi nije prihvatljiv za osnovnu školu, a ja još imam prilično široke poglede na svijet. Ta djeca koju sam ja vidjela su 7. ili 8. razred najviše, pa mogu zamisliti koliko će slobodni biti u srednjoj. Naravno da ima puno problema i s druge strane, u nastavnom kadru, ali to je za drugu temu.

Vrh

PostPoslato: 24 Okt 2012, 10:29 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 19 Jun 2010, 19:08
Sta je sljedece da svi imaju jednaku frizuru, da isto para imaju u dzepu, da imaju isti rukopis i iste ocjene? Pa ljudi treba da se razlikuju i da postuju tudje razlike, a ne da ih ukidaju zbog nepostovanja ili cega vec...

Vrh

PostPoslato: 24 Okt 2012, 10:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

To je već pretjerivanje. Nama koji smo morali imati istu opremu za fzičko, bijele majice, crvene ili plave šorceve i iste najjeftinije bijele patike i nismo smjeli dolaziti u poderanim farmericama i prekratkim suknjama, ništa nije falilo, mogla se individulanost i kreativnost izraziti na mnogo drugih načina.

Vrh

PostPoslato: 24 Okt 2012, 10:35 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 19 Jun 2010, 19:08
seven je napisao:
To je već pretjerivanje. Nama koji smo morali imati istu opremu za fzičko, bijele majice, crvene ili plave šorceve i iste najjeftinije bijele patike i nismo smjeli dolaziti u poderanim farmericama i prekratkim suknjama, ništa nije falilo, mogla se individulanost i kreativnost izraziti na mnogo drugih načina.

a za to su krivi roditelji i ucitelji/nastavnici/profesori, a ne sva djeca.
naravno da je moglo, tako moze da bude i sada, bez uvodjenja kecelja...

Vrh

PostPoslato: 24 Okt 2012, 10:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Nisam nikad rekla da su djeca kriva, krivi su roditelji koji im to sve dozvole.
I ne moraju biti baš kecelje, ali neka pravila ne bi bilo loše ponovo uvesti.

Vrh

PostPoslato: 24 Okt 2012, 10:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Mar 2012, 16:14
seven je napisao:
Naravno da ima puno problema i s druge strane, u nastavnom kadru, ali to je za drugu temu.

Ne mogu ni učitelj ni nastavnik ni profesor da biraju odjeću u ormaru. Za to su roditelji/staratelji zaduženi.
Neko reče da će se uočiti klasne razlike: pa po nekim ostalim parametrima k'o što je ponašanje vjerovatno,
ali sa 50 metara se ne zna da li ispod kecelje ima duks od 20 ili 120 KM.
Podržavam ideju jer ne može ništa loše da donese.
Koliko god da je sam sistem u autu, ovo ne može da smeta vađenju iz tog stanja nikako, dapače.

Vrh

PostPoslato: 24 Okt 2012, 11:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Avg 2009, 19:25
Tpojka je napisao:
ali sa 50 metara se ne zna da li ispod kecelje ima duks od 20 ili 120 KM.
Podržavam ideju jer ne može ništa loše da donese.
Koliko god da je sam sistem u autu, ovo ne može da smeta vađenju iz tog stanja nikako, dapače.

Ja ne bih da te razočaram supermene, al s udaljenosti od pedeset metara nama običnim smrtnicima teško je procijeniti ko je muško a ko žensko, sa ili bez kecelje, a kamoli koliko mu košta duks.

Ja ne znam što vama smeta da se klasne razlike vide svugdje i na svakom mjestu. A u školi, bez ili sa uniformom u septembru se neki pojave s tenom i slikama s Ibice, a neki kao sir ili u najboljem slučaju crni jer su kosili kod babe na selu. Ali to i treba da se vidi, ako ništa kad podignemo revoluciju znaćemo od koga treba otimati, a ne ovako da idemo na slijepo. :lol:

Vrh

PostPoslato: 24 Okt 2012, 11:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

:D Dobra fora sa revolucijom. Ali shvatio si šta mi otprilike hoćemo reći. Neke razlike se nikad ne mogu sakriti, posebno ako roditelji žele posebno da naglase svoj "status" preko djece. Sad ne pričam o sitnim razlikama kojih je uvijek bilo i biće. Problem je pretjerivanje, u odjeći, obući, telefonima, opremi, svemu, i to je po mom mišljenju previše, posebno kad počne od osnovne škole. A i ne pričamo o ružnim keceljama kakve su bile u naše vrijeme, niko ne očekuje tako nešto. Ovi duksići iz klipova su mi slatki i u tome ne vidim problem.

Vrh

PostPoslato: 24 Okt 2012, 11:24 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Avg 2011, 00:44
Slika

Mislim da japancima nesto pretjerano i ne smeta nedostatak individualnosti ili posebnosti. Naravno, imaju uredjen sistem i sve to stoji, ali ipak mislim da nikom nece smetati da su ucenici u nekakvim uniformama. To se isto moze primjeniti i na sve ostale segmente, npr radnici, u posti su svi isto obuceni, zute kosulje, plave suknje ili hlace, pa nisu umrijeli zbog nedostatka individualnosti. Treba rjesavati probleme iznutra, ali ovo nikom ne smeta, mozda nekad dodje na red i rjesavanje pravih problema, kadra, skolskog sistema itd, a dotad neka nam mazu oci bar ovim.

Vrh

PostPoslato: 24 Okt 2012, 11:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Apr 2012, 12:52
I meni ne mora nuzno uniforma-kecelje ruzno izglesdati. Ova uniforma koju sam vec spominjala sastoji se od crnih hlaca, pamucne polo majice kratkih rukava i pamucnog duksa. Po mom misljenju, skroz korektno.

Vrh

PostPoslato: 24 Okt 2012, 11:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ma shvatio sam ja šta vi hoćete reći ali shvatite i vi mene. Ja sam za to da klasne razlike budu što uočljivije, jer one su takve i one postoje. Zašto djeci mazati oči da smo svi isti kad nismo, jer prije ili kasnije trebaće mu nešto što mu se ne može priuštiti i šta onda?

Ako ništa to će im pomoći da lako identifikuju i izbjegavaju debila koji komplekse što ima deset godina i sto kila liječi tako što mu tajo kupi napaćoti cipe i elegantno ih spari s nekom fensi trešom koja ga otvara u struku. S druge strane zašto spriječiti neko drugo normalno dijete, koje voli, a i može lijepo da se obuče da to i učini bez da s visine gleda neku fukaru? Zato što to povrijeđuje nekog iskompleksiranog šonju koji ne može podnijeti što uz čibavo čelo mora nositi i jedne patike dvije godine? To je tako kako je razlike između bogatih i siromašnih ćemo ukloniti na samo jedan način, al o tome za koji dan kad Dronjak uzme stvar u svoje ruke :lol: sve ostalo je mazanje očiju i pričanje bajki djeci.

Vrh

PostPoslato: 24 Okt 2012, 11:30 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Ja sam mislila da su te razlike medju djecom minimalne, jer ipak oni ne gledaju drugarstvo na taj nacin, ako se kao mali nauce da su svi isti i da su drugari bez obzira na to koliko ko ima da ce imati realniji i bolji pogled na svijet, a ne da se odmah uce odvajanju i da se osjecaju manje vrijednim u odnosu na nekog debelog sa finim cipelama.

Vrh

PostPoslato: 24 Okt 2012, 11:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pa to sam i napisao, postoje fina, normalna djeca iz bogatih porodica koja hoće, vole i žele da se druže s malim Almirom koji je čupav i neobrijan i stalno u istom bez da ga provociraju što mali Almir nema iPhone ili duks od trista maraka. A to je stvar kućnog odgoja, a ne neke tupave uniforme koja ničem ne služi.
Dakle ako te neka osoba svojim ponašanjem nipodaštava ti tu osobu odjebeš, bilo ti deset ili pedeset godina, a ne trudiš se da ga silom učiniš istog ili sličnog sebi.

Vrh

PostPoslato: 24 Okt 2012, 11:38 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Naravno, sve ide iz kuce, ali skola je odgojno obrazovna ustanova pa i ona treba imati zasluge u razvijanju licnosti. Nazalost, vecina danasnjih ucitelja nisu pedagozi, a to je primarno.

Vrh

PostPoslato: 24 Okt 2012, 11:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Možda ovaj moj stav oko školskih uniformi, kao sredstvu za ubijanje kreativnosti, ima veze sa mojim opštim stavom o školstvu ne samo kod nas nego skoro svugdje u svijetu, koje teži ka onom što bih ja nazvaoi intelektualnim uniformisanjem.

Neću sad o tome jer se plašim da možda među forumašima ima nekih kojima je san da budu glumci i da glume u retardiranim predstavama s nekom fegetli krunom na glavi, a imaju strogog ćaću iz ludih sedamdesetih, koji bi da mu sin bude doktor, pa da ne bih da se najbolji prijatelj doktora House-a zbog mene ubije.

Vrh

PostPoslato: 24 Okt 2012, 12:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2012, 11:29
Nece djeca biti 24h u uniformama pa da im ´identitet´ visi o koncu. U skoli treba da vlada neki red i uniforma je izmedju ostalog tu da djetetu stavi do znanja da treba da vodi racuna kako se ponasa, da postoji neka disciplina i pravila. Sta ce raditi prije i poslije skole, to je njegova stvar i problem roditelja. Nece uniforma promjeniti to dijete na gore, ali moze uticati na bolje, cisto sa aspekta da djete smanji dozivljaj kad je odjeca i obuca u pitanju (ako 5h u skoli niko ne prica o tome, mala je vjerovatnoca da ce pricati i kuci). Djete koje je kukalo mjesecima roditeljima za neke cipele ce prije preci preko toga ako nema kome da ih pokaze na najbitnijem mjestu - skoli.

PS: Odakle sad da su bogata zla djeca debela i sa bubuljicama :D?

I grieve in stereo, the stereo sounds strange, I know that if you hide, it doesn't go away

Vrh

PostPoslato: 24 Okt 2012, 12:22 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
grohotom se smijem
kakve vi to probleme mislite rijesiti sa uvodjenjem kecelja? k`o da prosvjetari puno obracaju paznju na to ko je kako obucen, njima je samo vazno da prokljuve ko su roditelji i prema tome formiraju misljenje, a i ocjene, djacima

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 24 Okt 2012, 12:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
Izzard je napisao:
Ma shvatio sam ja šta vi hoćete reći ali shvatite i vi mene. Ja sam za to da klasne razlike budu što uočljivije, jer one su takve i one postoje. Zašto djeci mazati oči da smo svi isti kad nismo, jer prije ili kasnije trebaće mu nešto što mu se ne može priuštiti i šta onda?

Ako ništa to će im pomoći da lako identifikuju i izbjegavaju debila koji komplekse što ima deset godina i sto kila liječi tako što mu tajo kupi napaćoti cipe i elegantno ih spari s nekom fensi trešom koja ga otvara u struku. S druge strane zašto spriječiti neko drugo normalno dijete, koje voli, a i može lijepo da se obuče da to i učini bez da s visine gleda neku fukaru? Zato što to povrijeđuje nekog iskompleksiranog šonju koji ne može podnijeti što uz čibavo čelo mora nositi i jedne patike dvije godine? To je tako kako je razlike između bogatih i siromašnih ćemo ukloniti na samo jedan način, al o tome za koji dan kad Dronjak uzme stvar u svoje ruke :lol: sve ostalo je mazanje očiju i pričanje bajki djeci.

Odličan i po meni istinit post. +1

Kod mene u školi nema uniformi, više puta je predlagano i više puta je odbijano (da se uvedu uniforme). S tim da mislim da imaju uniforme u elitne škole, gdje ide vrlo mali broj učenika, tj djeca najbogatijih ljudi u zemlji.

Vrh

PostPoslato: 24 Okt 2012, 13:32 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 09 Jun 2012, 13:13
A pita li iko ista djecu u svemu ovome?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 113 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]