banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Avg 2025, 21:47

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 357 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 18  Sledeća

Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu stanovnistva u BiH
Glasanje se završava 14 Okt 2012, 21:04
Hrvat 3%  3%  [ 3 ]
Srbin 77%  77%  [ 67 ]
Bosnjak 3%  3%  [ 3 ]
Bosanac 8%  8%  [ 7 ]
Ostalo 8%  8%  [ 7 ]
Ukupno glasova : 87
Autoru Poruka
PostPoslato: 03 Okt 2012, 18:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Ni ja se nesto ne sjecam Bosne... Rijeke da, ali sveg drugog... Ne znam, mozda sam sta propustio :P

P.S. Zezam te ;-)

Vrh

PostPoslato: 03 Okt 2012, 18:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
ERROR je napisao:
Blago se Bosnjacima/muslimanima, kako se svi sikiraju za njih i kako ce se isti izjasniti :roll: . No sikiriki, istrenirace njih vec pred popis, malo ofanzive po medijima i sredjeno za par dana i to ce sve u suru. Kao bosanci (ako bude dozvoljeno) ce vam se izjasnjavati mjesoviti brakovi, "Alijini" Srbi i Hrvati te okorjele komunjare i ateisti raznih boja

Ja nemam problema tim, što će se neko izjasniti kao Bosanac, Džedaj ili Eskim, ali ako sutra Eskim dođe i pita gdje je on u ustavu, dobiće nogu u guzicu, tako isto i Bosanac, bio on musliman, pravoslavac ili komunjara.

Vrh

PostPoslato: 03 Okt 2012, 19:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
filozof sa vrbasa je napisao:
ERROR je napisao:
Blago se Bosnjacima/muslimanima, kako se svi sikiraju za njih i kako ce se isti izjasniti :roll: . No sikiriki, istrenirace njih vec pred popis, malo ofanzive po medijima i sredjeno za par dana i to ce sve u suru. Kao bosanci (ako bude dozvoljeno) ce vam se izjasnjavati mjesoviti brakovi, "Alijini" Srbi i Hrvati te okorjele komunjare i ateisti raznih boja

Ja nemam problema tim, što će se neko izjasniti kao Bosanac, Džedaj ili Eskim, ali ako sutra Eskim dođe i pita gdje je on u ustavu, dobiće nogu u guzicu, tako isto i Bosanac, bio on musliman, pravoslavac ili komunjara.

Jbga Fiko i ti zapeo bash ko da je ustav BiH jos od Rame III , graditelja visockih piramida nepromijenjen i nenadogradjivan :lol: Sta ga fali malo upgradirati? ;P

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 03 Okt 2012, 20:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
Hmm...ako Bosanac postane nacija nije daleko ni Vojvodjanin isto se nekad sprdalo i sa Crnogorcima pa vidi vraga....

Vrh

PostPoslato: 03 Okt 2012, 21:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
ERROR je napisao:

Jbga Fiko i ti zapeo bash ko da je ustav BiH jos od Rame III , graditelja visockih piramida nepromijenjen i nenadogradjivan :lol: Sta ga fali malo upgradirati? ;P

Promjene ustava je kao Pandorina kutija, dok je ne otvoriš ne znaš kakva će nesreća iz nje izaći, barem na ovim prostorima.

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2012, 17:57 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 06 Mar 2003, 13:46
[quote="apokalipto"]Hmm...ako Bosanac postane nacija nije daleko ni Vojvodjanin isto se nekad sprdalo i sa Crnogorcima pa vidi vraga....[/quote]
[size=150]to ej ono na sto sam i mislio, Bosanac ce postati nacija to je neminovno, ove promjene ustava ili sljedece nije bitno....ako pogledate anketu ce te vidjeti da je procenat Srba dosao do maksimalnih 80% i da svakodnevno opada a da procenata bosanaca je u porastu ....laganom ali sigurnome
I ZA KRAJ .... "drzavi i crkvi se nigdje ne zuri"

"vidimo" se poslije popisa[/size]

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2012, 18:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

goofy je napisao:
apokalipto je napisao:
Hmm...ako Bosanac postane nacija nije daleko ni Vojvodjanin isto se nekad sprdalo i sa Crnogorcima pa vidi vraga....

to ej ono na sto sam i mislio, Bosanac ce postati nacija to je neminovno, ove promjene ustava ili sljedece nije bitno....ako pogledate anketu ce te vidjeti da je procenat Srba dosao do maksimalnih 80% i da svakodnevno opada a da procenata bosanaca je u porastu ....laganom ali sigurnome
I ZA KRAJ .... "drzavi i crkvi se nigdje ne zuri"

"vidimo" se poslije popisa

fali ti TEKBIR

nagazio si na nesto pa naograiso sine ajd otklanjaj 5 puta da dodjes sebi pa se vrati ;)

kakvih max 80 % o cemu ti ? :roll:

i da postane nacija pa sta bit ce manjina i nista se bitno nece promjeniti sem sto cete promjeniti malo pricu necemo biti bosnjaci pravoslavci nego bosanci pravoslavci :lol: a i oko toga cete se medjusobno zakaciti ko da gledam :)

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2012, 20:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jul 2010, 16:53
i na kraju ce se svi bosanski muslimani, srbi i hrvati u bih izjasnjavati kao bosanci
kalaje, kalaje

kako da ne

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2012, 21:23 
Početnik
Početnik

tko god da se izjasni, od ovoga POPISA ce postojati Bosanci (stanovnici bosne) i jezik ce im biti bosanski i nitko vise nece moci reci da Bosna nepostoji

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2012, 21:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Ne postoji

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2012, 21:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Hertzog je napisao:
Ne postoji

:lol:

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2012, 21:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

goofy je napisao:
tko god da se izjasni, od ovoga POPISA ce postojati Bosanci (stanovnici bosne) i jezik ce im biti bosanski i nitko vise nece moci reci da Bosna nepostoji

De mi objasni kako vi Bosnjaci a jezik Bosanski to mi nikad nije islo u glavu valjda se treba zvati Bosnjacki jezik ?

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2012, 21:30 
Početnik
Početnik

[quote="apokalipto"][quote="goofy"]tko god da se izjasni, od ovoga POPISA ce postojati Bosanci (stanovnici bosne) i jezik ce im biti bosanski i nitko vise nece moci reci da Bosna nepostoji[/quote]

De mi objasni kako vi Bosnjaci a jezik Bosanski to mi nikad nije islo u glavu valjda se treba zvati Bosnjacki jezik ?[/quote]

[color=#4040FF]od kuda ti to da sam JA bosnjak???[/color]

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2012, 21:48 
Početnik
Početnik

od kuda ti to da sam JA bosnjak ... i sljedece pitanje zasto ti mislis da je ekskluzivno pravo bosnjaka da samo ONI mogu biti Bosanci???

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2012, 21:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

goofy je napisao:
od kuda ti to da sam JA bosnjak ... i sljedece pitanje zasto ti mislis da je ekskluzivno pravo bosnjaka da samo ONI mogu biti Bosanci???

Dao sam si slobodu da tako zakljucim po tvom pisanju uglavnom...

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2012, 22:07 
Početnik
Početnik

@apokalipto

a zasto Ti mislis da samo Bosnjaci mogu biti Bosanci

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2012, 22:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

goofy je napisao:

Pa to samo vama moze pasti na pamet a kome ce drugom poslije piramide u Visokom pa nacija stara 25.000 godina(inace arijevska cistokrva zajebali ste i Njemce jbt) pa onda kad se sjetim onog da ste pronasli zive dinosaure to je bilo tamo neke 2000 i kusur jaoo koja je to komedija bila za pratiti a sad i ovo vi ste jedina "nacija" za koju sam ja cuo mada mozda postoji jos negdje koja se jos nije ni dogovorila kako se uopste zove jel Bosanci ili Bosnjaci mslm :roll:

I licno mislim da ne treba ovakav popis da prodje uopste jer je "Bosanac" naziv za ljude koji zive na ovim prostorima a ne nacija kao i Dalmatinci,Sumadijci itd lijepo vas je citati u vicevima i sve to ali popis nije vic i nek bude kako bog zapovjeda dakle Srbi,Hrvati,Bosnjaci :evil3:

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2012, 22:14 
Početnik
Početnik

na tvoju zalost ima i drugih koji zive na ovim podrucjima koje Bosna se zove i morati ces to da prihvatis i pomiris se sa tom cinjenicom

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2012, 22:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

goofy je napisao:
na tvoju zalost ima i drugih koji zive na ovim podrucjima koje Bosna se zove i morati ces to da prihvatis i pomiris se sa tom cinjenicom

Vidjet cemo hoce li proci ovo sa "Bosancima" kao nacijom a i ako prodje bit ce samo jos jedna atrakcija u putujucem cirkusu zvanom BiH uzet kokice i gledat :lol:

vas naravno

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2012, 23:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
_зока je napisao:
Kako sad Talija da se izjasni kao Bosanac?

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Nikako, jerbo imam opciju za nacionalnost. :D

Ovi izgleda ne znaju šta je vjeroispovjest a šta nacionalnost, a pogotovo šta je regionalna pripadnost.
Čuj ateisti, kakve veze ima da je li je jedan Musliman ili Srbin ateista ili je vjernik?? :)

Pisaću Istočni Hercegovac, ako nema ta opcija onda ću im nacrtati Puju. :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 357 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 18  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]