banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 06 Avg 2025, 16:46

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 47 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3
Autoru Poruka
PostPoslato: 03 Jan 2012, 12:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
Mađarima je natalitet u strašnom padu, tako sam čuo, dok se Irci i Islanđani, pogotovo ovi prvi množe kao nenormalni. Ovdje imate tu stopu, e sad ne znam da li je tačno:

http://www.absoluteastronomy.com/topics ... ility_rate

danijell je napisao:
Neka smo barem u nečenu stigli Japan.

:lol:

Vrh

PostPoslato: 03 Jan 2012, 12:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Japan - mala zemlja, mali ljudi, male mašine, a najbolji su? Zašto? Zato što se ne jebavaju....

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 03 Jan 2012, 13:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Ja mislim da su krivi japanski autobusi što nas je sve manje.

Imam ja ideju kako da se riješi problem bijele kuge. Sublimirane poruke. U toku sportskih prenosa i ostalih TV sadržaja koji privlače najviše mušku pažnju ubacivati poruku OPLODI!, a u turske, jordanske, malezijske serije i slične sadržaje bliske ženama ubaciti poruku RAĐAJ!.
Možda bude problema sa ženama koje gledaju fudbal, ili muškarcima koje gledaju sapunice. Ali čim to rade već imaju problem, pa im neće škoditi :)

Vrh

PostPoslato: 03 Jan 2012, 13:06 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Danny ^_^ je napisao:
Mađarima je natalitet u strašnom padu, tako sam čuo, dok se Irci i Islanđani, pogotovo ovi prvi množe kao nenormalni. Ovdje imate tu stopu, e sad ne znam da li je tačno:

http://www.absoluteastronomy.com/topics ... ility_rate

То је феритилитет, није исто што и наталитет.

Vrh

PostPoslato: 03 Jan 2012, 13:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Sa ovog linka.

Fertility and intelligence research investigates the relationship between fertility and intelligence. Demographic studies have indicated that in humans, fertility and intelligence tend to be negatively correlated, that is to say, the more intelligent, as measured by IQ, exhibit a lower total fertility rate than the less intelligent. It is theorized that this trend may lead to a downward spiral in the entire population, known as dysgenics. Other correlates of fertility include income and educational attainment.

A BiH ima manji i od Japana. Skora na samom dnu liste. I kažu Bosanci glupi :)

I na ovoj listi je NDH. Independent State of Croatia.

Vrh

PostPoslato: 03 Jan 2012, 13:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2010, 20:23
hercegovac27 je napisao:
drinin vuk je napisao:
LemiGO je napisao:
Americkim vojnicima i njihovim porodicama želim sve najgore.

Придружујем се честиткама,нек им се све више догађа Тексаса и Вијетнама!

А што се тиче наталитета,јадна је мајка Србији све док се у равници води политика једног дијетата,наследника. Оно што још више чуди је и да се сви они који су дошли у Војводину,из Крајине и РС почињу прилагођавати томе!

А Херцеговац драги, морам признат да си један од ријетких који је успио у мени пробудит осјећање бруталног смјеха,ово у вези наталитета у Грачаници и Београду ;) Ако ти шта значи у Зворнику се годишње рађа између 800 - 900 беба и то је град са најбољим природним прираштајем у РС,једини коме је позитиван од 96 до данас.

Moja greška! Kosovski Srbi imaju natalitet veći u odnosu na natalitet Srba u centralnoj Srbiji i Vojvodini. Znam da je Zvornik jedna od opština u Republici Srpskoj koja ima pozitivan priraštaj. Mislim da je i Bijeljina imala pozitivan priraštaj krajem 90-tih. Ne znam kakvo je stanje sada.

Херцеговац што се тиче Србије у праву си. Мада и Рашка област не заостаје ни најмање ;).

Што се тиче РС,читао сам недавно у "Блиц" само у четири општине је позитиван ;) Бањалука,Бијељина,Зворник и слагаћу те за четвртог,ако није Љубиње,што је у поређењу са претходним годинама благи напредак ;)
Истовремено одосмо од теме,али треба имат у виду проблем стерилитета који је све више изражен,нарочито у Србији ,гдје мислим око 100 000 брачних партнера има ту врсту проблема (дакле онај стереотип како Срби не желе дјецу, се ине може баш сматрат реалним,много људи жели али...).

http://www.youtube.com/watch?v=n4aUtBLLfJw
Slika

Vrh

PostPoslato: 03 Jan 2012, 19:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
viewtopic.php?f=50&t=36010&start=1660

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 47 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3

Sva vremena su u UTC [ DST ]