banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 15:37

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 133 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 28 Sep 2011, 22:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2009, 13:22
BSE je napisao:
@besparica: ne mora da znaci, mozda bi ti bio jedan od onih koji moraju da odradi posao iz pripadajucih 5 spavaca/krembila na poslu ;)
nije sve tako sjajno/bajno tamo kao sto ti se mozda cini

Rado bih preuzeo taj rizik. A i u tom slucaju bih manje radio nego sada. Samo za vecu platu...
@ lollipop
Naravno da ti je prica smijesna. Ti kao da zivis u nekoj drugoj dimenziji...

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2011, 00:33 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 05 Sep 2007, 16:59
http://www.zurnal.info/home/index.php?o ... &Itemid=27

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2011, 06:36 
sto se tice informacije da je u pitanju kopanjina snaha, vec sam pitala kako je to zakljucio, pa se izvinjavam jer sam mislila da je to ucinio samo zbog prezimena, a nije mi se dalo citati link iz priloga
a drugo, besparice, odakle ti znas koliko bi radio u drzavnoj upravi i za koje pare, osim ako ne radis nista a plata kapa, a za to ti treba veeelika veza, a samim tim se svrstavas u red onih besposlicara koji bi ne radili nista i zabusavali na bilo kojem poslu, samo da su na drzavnim jaslama, i iz te licne frustacije pjenis po forumu pljujuci po svim koji rade u DU samo jer ti to ne mozes.. kako jadno

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2011, 07:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Daj loli, nisi ti jedina vidjela sta je drzavna admnistracija.

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2011, 07:40 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 03 Mar 2009, 15:14
jao ove lolipop i bajki, tipicnih od branilaca pozicije trenutne...
kako objasnjavas da meni uz dobar prosjek na fakultetu, brdo certifikata za strane jezike i napredne kurseve iz kompjuterskog sektora, zadnje dvije i po godine nije poslo za rukom ni volontirati, na preko 40 konkursa izasao... imam druga koji 4 godine obija pragove (sa prosjekom 9.1 i naucnim radom objavljenim), ima preko 80 odbijenica, a samo bismo da odradimo volonterski, bez ikakve novcane nadoknade...

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2011, 08:29 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Avg 2011, 07:33
brale idi peri čaše negdje...pa polako...doćićeš mozda i na poziciju za koju si se školovao...svi bi odmah po završetku studija željeli biti direktori...

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2011, 08:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Niko ovde nije napisao da želi biti direktor, niti da odma želi platu od 1500 rkemi kao što lolli navede...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2011, 08:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
sudoku je napisao:
jao ove lolipop i bajki, tipicnih od branilaca pozicije trenutne...
kako objasnjavas da meni uz dobar prosjek na fakultetu, brdo certifikata za strane jezike i napredne kurseve iz kompjuterskog sektora, zadnje dvije i po godine nije poslo za rukom ni volontirati, na preko 40 konkursa izasao... imam druga koji 4 godine obija pragove (sa prosjekom 9.1 i naucnim radom objavljenim), ima preko 80 odbijenica, a samo bismo da odradimo volonterski, bez ikakve novcane nadoknade...

e, vidis, ima nas jos takvih.
nista, ako ista zna raditi, privatna firma i Bog te veselio.
zanemari prosjek (i moj je tu negdje), nego udri, i tu ga vezi.
i to da ti napomenem: zadnjih 5 godina sam vise na knjigama (strucnim) nego svih 5 godina faxa.

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2011, 09:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2009, 13:22
lollipop je napisao:
a drugo, besparice, odakle ti znas koliko bi radio u drzavnoj upravi i za koje pare, osim ako ne radis nista a plata kapa, a za to ti treba veeelika veza, a samim tim se svrstavas u red onih besposlicara koji bi ne radili nista i zabusavali na bilo kojem poslu, samo da su na drzavnim jaslama, i iz te licne frustacije pjenis po forumu pljujuci po svim koji rade u DU samo jer ti to ne mozes.. kako jadno

:lol:

Znam, imam rodbine koja tamo radi. Znam i za koju platu. A znam i koliko rade. Znam i njihovu radnu sposobnost i komplikovanost posla koju obavljaju... Znam i kako su se zaposlili. I ne samo rodbinu. Znam dosta ljudi, koji su "na budzetu" i vidio sam kako rade.
Imao sam priliku i da licno vidim kako se tamo profesionalno drvi.
Jasno mi je da i tamo ima posla i da ga neko mora raditi ali ni ti radnici ne rade koliko i mi u privredi.
Evo, ako neko iz drzavne uprave ovde ima preko 250 prekovremenih ove godine, neka se javi, ja se povlacim...

Džontra je napisao:
Niko ovde nije napisao da želi biti direktor, niti da odma želi platu od 1500 rkemi kao što lolli navede...

Pa druga dimenzija.
U toj dimenziji se radnici u drzavnoj upravi satrase od posla, dok su ovi sto rade u industriji obicne ljencuge i besposlicari, koje zive na njihovoj grbaci.
U toj dimenziji ima samo par pravnika na birou i cim zavrsis fakultet, odmah te zaspu ponude za posao. I kada podjes raditi, one ne staju, tako da dajes otkaz i prelazis na bolji... Ja ne znam, zivi li jos neko tamo?

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2011, 09:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Nov 2010, 22:12
old fashion men je napisao:
borke je napisao:
a sto ti bas zelis u ministarstvo ??? jeb.. te ovdje svi ko da ih je mater radjala u ministarstvu pa moraju tamo

Pa jedino je u ministarstvu (čitaj na državnim jaslama) sve izvjesno i sigurno, plus mi smo seljački narod, a seljak ko seljak, ne voli egzibicije i zna da je jedino u budžetskim skutima sigurno.

da u pravu si ... al dok taj isti seljacki narod ne bude svjestan toga da nista vise nije sigurno i da si jedino sam ti odgovoran za svoju sudbinu nece im biti ni bolje

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2011, 09:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Dok doba rođene odgovornosti zaposlenog u državnom sektoru dođe...većina će nas u peMziji biti....

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2011, 10:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
De ti spremi 20 tisuca pa se za penziju ne sikiraj.

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2011, 13:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 15:17
znaci 20 je sada?

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2011, 15:15 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 02 Maj 2009, 15:48
Nakon 24 sata, razvoj situacije na temi dovodi do sljedećeg izraza na mom licu:

Slika

Hvala pojedinim članovima foruma na komentarima, posebno hvala onima koji su otišli korak dalje i pročitali dužu verziju priče.
E, sad, simptomatično je to da najviše poruka na ovoj temi imaju osobe koje nisu pročitale dužu verziju priče. No, nije me to naročito iznenadilo, većina foruma funkcioniše tako.

Nego, evo još jednom LINK, preporučujem da se pročita prije komentarisanja.
Trudio sam se da napišem da priča bude zanimljiva za čitanje, a od jednog novinara sam dobio kompliment da sam se oko te priče potrudio više nego neki oko diplomskog rada...

I, da, dužan sam objašnjenje ljudima koji nisu pročitali priču, zašto sam tek sad otvorio temu? Odgovor iz Ministarstva prosvjete sam dobio 24.09.2011, skoro 40 dana nakon što sam uložio prigovor.

Zabavni dodatak:
Džontra je napisao:
Jednom sam bio zakasnio s prijavom i žena željela i dalje da mu izme papire misleći da konkurišem za jednu poziciju, kad sam rekao za šta konkurišem, povukla ruku nazad i rekla "ima tu već neko"...

Ovo me je podsjetilo na situaciju u elektro školi. Bio je konkurs na početku ove školske godine te sam ja otišao da predam svoje dokumente. Ulazim kod sekretarice:
-Dobar dan, ja bih da predam svoju prijavu.
-Može, dobro, da ja to vidim... Ajoooj, pa to je prijava za posao.
(Izgleda da je žena mislila da se upisujem u školu.)
-Da, za posao, ovaj konkurs za profesora engleskog jezika.
-Ajoooj... Pa što si ove originale stavljao?
(Misli na originale dokumenata, rodni list i uvjerenja.)
-Pa samo originale i imam, tako ih daju u opštini.
-Ajoooj... Pa nisi trebao...
-Nema veze, samo Vi uzmite dokumente.
-Ajoj... Ma, znaš, poslije je nama problem to vraćati.
(Hm, otkud ona zna da će mi vraćati dokumente, odnosno da ja neću biti primljen?)
-Nije nikakav problem, tu sam ja u Banjaluci, doći ću ja po dokumente...
-Ma, znaš, poslije je meni problem to naći...
-Samo Vi uzmite dokumente, smislićemo mi nešto.
I tako je i bilo, poslije toga je bilo još konkursa a ja sam bio ostao bez dokumenata (imao sam spremljenih pet setova za slanje koji su kružili) pa sam otišao do elektro škole da uzmem dokumente i usput pokupio odbijenicu, sekretarica ih je taman pakovala a ja sam preuzeo lično pa sam im uštedio za poštarinu (pa nek' neko kaže da sam loš čovjek). Sa druge strane, oni su uštedili na kovertama, kupili su male koverte u koje nisu planirali da stave dokumente, svi znamo da ide zima, vatra se neće sama od sebe naložiti.

I evo još odbijenica koja mi je danas stigla:
Slika
Raspored interpunkcijskih znakova i duplih razmaka je naprosto fascinantan. Razmišljam da li je to možda neka skrivena poruka ili je u pitanju računarska disgrafija?

Poslednji put menjao Vlaja1 dana 29 Sep 2011, 15:27, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2011, 15:18 
vidis besparice, dok ti znas kako se tvoja rodbina i prijatelji zaposlise na drzavne jasle, pa ne radeci nista zauzimaju mjesto svim ovim koji ovde kukaju zbog nepravde i stela, a mozda bi bili bolji radnici od njih, dotle sam ja isla puuuno tezim putem dok nisam dobila stalan posao... ali mene ni na trenutak nisu tangirali ti besposlicari, ja znam da sam studirala da naucim, znam da radim kako bih stekla jos znanja i pokusala napredovati svojim radom.. kuci vucem zakone, predmete, citam, konsultujem se sa nekim kolegama u drugim firmama,.. nije lako, jer tih tvojih poznanika i neradnika je poprilicno, ali ne sekiram se da ce jednom neko cijeniti i rad, pamet, strucnost a ne stele..

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2011, 15:21 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Na ovo sve gore napisano ja mogu da dam samo jedan komentar:

Draga srednja škola!

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2011, 15:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
Studenti uvijek pametuju, jer još uvijek žive u drugoj dimenziji u odnosu na rabadžije.
Čast izuzecima.

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2011, 15:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Unbeliveru, opet lupetaš...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2011, 15:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
Javio se prozvani nolifer.

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2011, 15:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Možda, al opet, odgovori na ono "šta lupetaš?"

Sa korita Ivanova

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 133 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]