GTK_Marko je napisao:
Onolika setalista pored Vrbasa i nisu mogli prosiriti sve za jedan metar, povuci najjeftinijom farbom zutu liniju i napraviti biciklisticku stazu... Ako nista, brda imamo koliko hoces i tesko je uloziti malo (uz dobra ulaganja) para i napraviti namjenski staze samo za bicikle. Jedna DH, jedna freeride i neki xc krug. Razviti sportski turizam. Biciklizam, planinarenje/setanje i rafting. I udri. Manje bi se brinuli zbog moje kacige, to sigurno.
Ništa ih ne košta da ucrtaju stazu za planinarenje koja već postoji (porema Trešnjiku i Šehovima i/ili ostatak banjalučke transverzale) na turističku mapu koja se besplatno dijeli ili da na prezentaciji grada naprave isto.
Nema volje i nema ideja, već smo raspravljali o radu TOBL-a na jednoj temi.
Koliko su samo do sada propustili prilika za besplatnu promociju, pa to je bruka.
Isto za biciklističku stazu. Pravac Zeleni most - Rebrovački bi bio idealan.
Ili napraviti posebnu stazu u parku Mladen Stojanović, možda i rampu za bicikliste, kao što je bilo davno govora.
Edit: btw ne znam da li ste vdjeli u kakvom su stanju one ploče uz Vrbas od Kluba 22 prema Zelenom mostu... nije ni za pješake na jednom dijelu.
Milan je napisao:
filozof sa vrbasa je napisao:
ali saobrćajni znak koji zabranjuje saobrćaj vozila neće biti uklonjen.
Sve se bojim da ce se toga neko pridrzavati...
Znam masu ljudi koji su se baš tamo parkirali i prije postavljanja kućice i dalje išli pjehe. Ali, mislim da se većina neće toga pridržavati.
Jbg, ovdje se promovišu auta, umjesto zdravog života i hodanja