[Enterprise] je napisao:
kratko i jasno: Zato sto mi nismo drzava koja treba da ima toliko "prodavnica" po glavi stanovnika. Tu se tezimo izjednaciti sa EU, a ni do koljena joj nismo po pitanju proizvodnje, izvoza ...
Umjesto da tu pokusamo bar da ju stignemo (naglasak na pokusamo) mi otvaramo prodavnice.
Pardon, otvaraju oni a mi im tapsemo. Bravo mi

Ево реци ти своје стручно мишљење колико треба РС или БиХ да има "продавница" по глави становника! Конкретно цифру дај, 2 или 5 или 15 "продавница"! Дај неку рачуницу, неку формулу по којој се рачуна тај број продавница! Или неку табелу из ЕУ гдје се види препорука колико треба бити тих "продавница"!
Читам две задње странице ове теме и не могу да вјерујем какве ствари пишете! Јеботе, ви и даље живите у комунизму, ко да вас је Кардељ учио основама економије.
Неко од приватних пара направи шопинг мол. Плати земљиште, плати грађевинску дозволу, плати пројекат, плати изградњу самог објекта. Шта је ту проблем је ли то трећи или тридесет трећи шопинг мол у Бањалуци? Ако тај шопинг мол буде добро радио, све ОК, тај приватник ће остварити профит и запослити људе. Ако тај шопинг мол буде лоше радио, пропашће паре том приватнику. И шта са тим? Ништа. Ни први ни задњи неуспјешан покушај бизниса.
Једини регулатор броја "продавница" у БЛ је тржиште. Тржиште одређује колико ће шопинг молова бити и како ће они пословати. А ја сам убјеђен да су људи у Делти далеко бољи познаваоци тржишта и те проблематике од рецимо
Enterprisа и убјеђен сам да рецимо Делта не улаже 61 милион евра у шопинг мол у БЛ а да претходно добро нису проучили тржиште и потенцијал у БЛ.
То што код нас нема производње нема никакве везе са тим колико шопинг молова има у БЛ, то је потпуно друга и невезана прича.