banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 08 Avg 2025, 16:13

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 79 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 06 Feb 2011, 10:22 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 28 Avg 2009, 18:21
Narod nema para za zivot a otvaraju se samo centri nekakvi , fabrike nama trebaju .. Kad se otvore fabriku koja ce zaposliti 1000 ljudi e to podrzavam ..

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2011, 10:25 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 24 Jan 2010, 20:11
pored toga su cijene za najam vrtoglavo visoke, da slabo koji obrt dugo i opstane

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2011, 11:25 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 17 Avg 2010, 21:57
Bojann je napisao:
Narod nema para za zivot a otvaraju se samo centri nekakvi , fabrike nama trebaju .. Kad se otvore fabriku koja ce zaposliti 1000 ljudi e to podrzavam ..

Тешко да ћеш то дочекати...
Наша привреда је на издисају, ако већ није и умрла...

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2011, 13:20 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

јан_де je napisao:
Bojann je napisao:

Тешко да ћеш то дочекати...
Наша привреда је на издисају, ако већ није и умрла...

Ona je umrla odavno , zato samo nek otvaraju i napucavaju cijene koje jako malo ljudi moze sebi da priusti ..

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2011, 16:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2002, 21:41
Зенит се сигурно руши, то је само питање времена кад.

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2011, 16:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
меди je napisao:
Зенит се сигурно руши, то је само питање времена кад.

Једном га већ рушили, сад опет.

Шта ће бити са Певецом, је ли и њега руше или га преправљају у нешто друго? Можда би могли тај нови шопинг мол убацити тамо да не праве нови кад већ има један са солидним простором и повољном цијеном.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2011, 00:49 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
Bio sam par puta u Pevecu... izgleda sablasno i da krepaš od zime...

Trenutno je skoro sva roba rasprodana putem aukcija... Skoro sve osim zgrade. Ono što me iznenadilo je što su prodali čak i namirnice, kisele krastavce, paštete... Boga pitaj čemu je istekao rok a čemu nije...

Interes je da neko kupi kompletnu zgradu a tipuju na opštinu da tamo preseli sajam tj da je utope Davidoviću... Osim toga, Pevec je predaleko za bilo šta ozbiljno.. Interex je bliže pa je pukao...

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2011, 21:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jul 2003, 22:29
Preseliti sajam u zgradu peveca bi bila odlicna ideja, realno onaj sadasnji sajam je za plakati.
Sto se tice ovog centra, uopste se ne radujem njegovom otvaranju. I mislim da je u najmanju ruku smijesno govoriti Maribor ima 4, Bec ima 10 (cak i zg i bg je smijesno) i sl... Mislim te zemlje u tim centrima prodaju bar 60% onoga sto su one same proizvele. A mi? Samo daj da prodajemo, nema veze sto niko nista ne proizvodi.
:angry1:

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2011, 00:02 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
Nemam ja ništa protiv da se sajam preseli ali neka rentaju od nekoga taj prostor a ne da to kupe našim novcem i onda se slikaju i režu crvenu traku po 100ti put...

Poslednji put menjao mangia dana 10 Feb 2011, 00:09, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2011, 00:07 
Veteran
Veteran

С обзиром да Мишковић прави Делта сити преко пута Аутопревоза на бањалучком пољу ове године, чисто сумњам да ће бити нешто од овог Еуро парка, јер не вјерујем да ће Мишко тако лако дозволити конкуренцију...

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2011, 00:19 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2010, 16:58
Нека направе пут да споје насеље са остатком свијета, а послије нека граде шта хоће :D

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2011, 20:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
Citiraj:
ГЛAС: Најавили сте изградњу шопинг мола у Бањалуци током ове године. На којој локацији ће се он налазити и шта ће све садржавати?

КРСТОВИЋ:
Изградња шопинг мола у Бањалуци почеће током 2011. године и то на Булевару српске војске. Овај објекат, површине од 80.000 квадратних метара, заиста ће према понуди и садржају бити потпуна новост за све купце у Бањалуци и регији.

ГЛAС: Колика је вриједност те инвестиције?

КРСТОВИЋ:
Инвестиција "Делта холдинга" у шопинг мол износиће 61 милион евра.

ГЛAС: Осим у Бањалуци, да ли планирате изградњу тржних центара у још неким градовима Српске?

КРСТОВИЋ:
За сада немамо таквих планова, али континуирано анализирамо тржиште и реаговаћемо ако процене покажу да постоји реално интересовање за овакву врсту продајних објеката.

http://www.glassrpske.com/vijest/4/ekon ... toran.html

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2011, 21:11 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 16 Nov 2010, 22:52
narod nema para...a sve kafane pune, auta na cesti vise nego u po beca...i merkator ne mozes ni da udjes koliko je ljudi....tako da ta sranja narod nema para ne piju vode...

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2011, 08:29 
јан_де je napisao:
Меркатор , а још мање Боска нису ни близу оном што је прави шопинг центар...
Меркатор је можда ту негдје, али Боска је смијурија...

iskreno, ne vidim problem da se otvori jedan dobar shopping mall... zasto toliko pjenite

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2011, 20:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

kratko i jasno: Zato sto mi nismo drzava koja treba da ima toliko "prodavnica" po glavi stanovnika.
Tu se tezimo izjednaciti sa EU, a ni do koljena joj nismo po pitanju proizvodnje, izvoza ...
Umjesto da tu pokusamo bar da ju stignemo (naglasak na pokusamo) mi otvaramo prodavnice.
Pardon, otvaraju oni a mi im tapsemo. Bravo mi :angry1:

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2011, 09:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
[Enterprise] je napisao:
kratko i jasno: Zato sto mi nismo drzava koja treba da ima toliko "prodavnica" po glavi stanovnika.
Tu se tezimo izjednaciti sa EU, a ni do koljena joj nismo po pitanju proizvodnje, izvoza ...
Umjesto da tu pokusamo bar da ju stignemo (naglasak na pokusamo) mi otvaramo prodavnice.
Pardon, otvaraju oni a mi im tapsemo. Bravo mi :angry1:

Ево реци ти своје стручно мишљење колико треба РС или БиХ да има "продавница" по глави становника! Конкретно цифру дај, 2 или 5 или 15 "продавница"! Дај неку рачуницу, неку формулу по којој се рачуна тај број продавница! Или неку табелу из ЕУ гдје се види препорука колико треба бити тих "продавница"!

Читам две задње странице ове теме и не могу да вјерујем какве ствари пишете! Јеботе, ви и даље живите у комунизму, ко да вас је Кардељ учио основама економије.

Неко од приватних пара направи шопинг мол. Плати земљиште, плати грађевинску дозволу, плати пројекат, плати изградњу самог објекта. Шта је ту проблем је ли то трећи или тридесет трећи шопинг мол у Бањалуци? Ако тај шопинг мол буде добро радио, све ОК, тај приватник ће остварити профит и запослити људе. Ако тај шопинг мол буде лоше радио, пропашће паре том приватнику. И шта са тим? Ништа. Ни први ни задњи неуспјешан покушај бизниса.

Једини регулатор броја "продавница" у БЛ је тржиште. Тржиште одређује колико ће шопинг молова бити и како ће они пословати. А ја сам убјеђен да су људи у Делти далеко бољи познаваоци тржишта и те проблематике од рецимо Enterprisа и убјеђен сам да рецимо Делта не улаже 61 милион евра у шопинг мол у БЛ а да претходно добро нису проучили тржиште и потенцијал у БЛ.

То што код нас нема производње нема никакве везе са тим колико шопинг молова има у БЛ, то је потпуно друга и невезана прича.

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2011, 11:06 
Veteran
Veteran

Ја то кад сам рекао, мене људи нападоше...
Једноставно, овакав садржај је потребан Бањалуци, као једном великом граду.
А друга ствар ту ће бити запослено много радика(у молу сл. величине у Крагујевцу ће запослити 1000 људи).
Треба нама производња, то нико не спори, али не знам какве везе има хоће ли се направити мол или неће...
Плус што ће оживити тај дио града(преко пута Аутопревоза), који је сада пустара са 10 кућа...

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2011, 18:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Gdje sam ja rekao da je to losa ideja sa apsekta zarade delte??? Nigdje. Naravno da oni znaju sta rade. Ja samo posmatram kompletnu cijelinu (drzavu).
61 milion kosta da zaposlis, koliko ljudi? 200-300? Sta mislis koliko bi se ljudi zaposlilo kada bi recimo otvorio neku firmu za proizvodnju bilo cega (naravno da ne lupas bas napamet) i da u nju ulozis 61 milion? Ja znam nekoliko proizvodnih firmi koje ralno vrijede oko 6 miliona a imaju 140 zaposlenih ljudi. Dakle sa 60 miliona bi mogao da zaposlis preko 1400 ljudi (ako bi bilo potrebe). Neuporedivo sa molom.
Ponovo kazem, bez obzira kakva je statistika prodavnica u evropi (po broju stanovnika) takav sablon ne moze biti primjenjen kod nas.
јан_де je napisao:
али не знам какве везе има хоће ли се направити мол или неће...

nema nikakve, ali mi smeta da vidim da neko ulaze 61 milion u prodavnicu koja ce prodavati je*eni prsut iz spanije, krompir iz austrije....
Ako vama to ne smeta... prijatno

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2011, 19:19 
Veteran
Veteran

[Enterprise] je napisao:
Gdje sam ja rekao da je to losa ideja sa apsekta zarade delte??? Nigdje. Naravno da oni znaju sta rade. Ja samo posmatram kompletnu cijelinu (drzavu).
61 milion kosta da zaposlis, koliko ljudi? 200-300? Sta mislis koliko bi se ljudi zaposlilo kada bi recimo otvorio neku firmu za proizvodnju bilo cega (naravno da ne lupas bas napamet) i da u nju ulozis 61 milion? Ja znam nekoliko proizvodnih firmi koje ralno vrijede oko 6 miliona a imaju 140 zaposlenih ljudi. Dakle sa 60 miliona bi mogao da zaposlis preko 1400 ljudi (ako bi bilo potrebe). Neuporedivo sa molom.
Ponovo kazem, bez obzira kakva je statistika prodavnica u evropi (po broju stanovnika) takav sablon ne moze biti primjenjen kod nas.
јан_де je napisao:
али не знам какве везе има хоће ли се направити мол или неће...

nema nikakve, ali mi smeta da vidim da neko ulaze 61 milion u prodavnicu koja ce prodavati je*eni prsut iz spanije, krompir iz austrije....

Да, све је то лијепо, али овдје 61 милион улаже приватник, а не влада.
Твоја прича би имала смисла да је Миле Додик рекао:"Влада отвара шопинг мол у који ће уложити 61 милион евра"..
Овако, то је још једна приватна "продавница", као и све друге. Додуше, мало већа :D

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2011, 20:20 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

[Enterprise] je napisao:

Potpis ..

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 79 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]