jako osjetljiva i tuzna tema

mislim da pravu istinu ne mozemo saznati, i zato ne treba "kopati" po ranama, pogotovo zbog roditelja i porodice tih beba..
Razumijem i podrzavam kada neko razmislja svojom glavom i tezi ka istini, ali treba biti oprezan sa tim "spekulacijama"
Ja evo razmisljam i pored svega, ne mogu i ne vjerujem u pricu da su te bebe zrtvovane, sta je vama ljudi? Mozda nisu pomrle samo zbog kiseonika, mozda je bilo jos nekih problema?
Pa valjda su tu bile majke i ocevi, koji su dolazili i bili stalno u bolnici, pa zamislite sebe u toj situaciji ja mislim da bi se svako na glavu nasadio da nabavi potreban kisik ili bilo sta drugo da je bilo ikako moguce
Mislite da roditelji ne bi posumnjali da su primjetili nesto.. ma tako nesto ni najveci monstrum ne bi mogao napraviti, nije sto je u ovom slucaju rijec o nasoj strani ali i da je bio neko u vlasti da je to naredio valjda bi se nasao neko od doktora, sestara i sta ja znam da to sprijeci, da je bilo moguce??
pa ja da sam upetljana u tako nesto, da sam bila primorana kao radnik tada na Paprikovcu ne bi izdrzala taj pritisak i griznju savjesti i ili bi ucinila sebi nesto ili bi izasla u javnost sa istinom
pa ko ce gledati male bespomocne bebe kako se guse i umiru jedna za drugom, zbog npr. jacanja motivacije vojsci?? Dovoljno sranja je bilo i prije i nakon toga da nasa vojska bude dovoljno motivisana za probijanje Koridora recimo ..
Srbi nisu ni Markale uradili i neke druge zlocine koji im se stavljaju na teret, a da idu ubijati svoju djecu?
Jos jednom , ne treba sipati sol na ranu i "osvjezavati" ovakve teme jer po mom misljenju nema smisla, pogotovo ne ako neko nesto samo predpostavlja, jer je gledao mozda prevsie CSI i slicno, a nema nikakve dokaze
Ako neko zna neku drugu istinu u vezi ove tragedije a suti, njemu na dusu i savjest..
iako nista vise ne moze vratiti te bebe tako da...nadam se da ovu temu ne cita neko od roditelja
uglavnom otpis na komentar od shoole!