shoole je napisao:
gmihic je napisao:
Previše razmišljaš, kako ti stojiš s nekretninama, jel sve dure s papirima? Da li su ti stan/kuću roditelji obezbjedili, sam zaradio, živiš kao podstanar, zezaš poštene ljude, radi li ti neko u opštini, tata investitor? Jel 'oćeš spisak ljudi "naivčina" sa nabrojanim zanimanjima koji žive u toj zgradi na periferiji?
Имам стан, сам га купио. Дигао велики кредит и сад враћам. Прије куповине провјерио грађевинску дозволу, лиценце, прегледао грађевински и електро дио пројекта. Током градње бар једном седмично био на градилишту.
Не ради ми неко у општини ни у широј фамилији. Бабо у пензији, мајка ради за плату. Не интересује ме списак "наивчина".
gmihic je napisao:
Priča ti je njesra totalno, da rezimiramo jesi li ti za to da nam sruše stanove, mislim ono-odem u tržni centar kupim jaja S klase, dođem kući lupim 10 kom. u tavu, porodica se potruje od salmonele, sudija Dred dolazi i pokoka nas sve jer nismo predali jaja prvo na analizu Džonu Smitu u higijenski zavod tj. sami smo krivi?
ОК, мени је прича њесра, теби је прича наивна.
Шта да се ради са вама? Немам појма. Нисам ни рекао да знам шта треба радити, рекао сам да сте криви за позицију у коју сте дошли. Најбоље би било да поруше задња два спрата и да вам инвеститор као одштету плати три пута више пара од лове коју сте ви њему платили.
gmihic je napisao:
Kakav smor breeeee!
Од кад се на Хисетама говори "бре"?
И што само 5 слова "е" у "бре", што не 10? Било би као већи смор...
hahahahah mnogo si bre interesantan

ups još jedno bre, šta bi babo rek'o na to?!
izvinjavam se svima koji prepoznaju dozu nacionalizma u ovome, nisam taj tip ali me smaraju likovi koji žive u prošlosti pa im ponekad moraš vratiti istom mjerom.
A kao info za tebe u našoj zgradi se kaže i "ba" i "bre" i svi smo u istom problemu, Gledamo se kao ljudi, a i tebi to preporučujem.
Pokušaj, mnogo je dobro.
Da, ja sam "naivčina" sa 5 sprata.
Da, imam sve "uredne" papire, potpisane i ovjerene kod notara (5+M), upis u ZKU u gruntovnici (5+M), banka je kredit isplatila tek po provjeri upisa u gruntovnici, upisala nekretninu u Poreskoj itd.
Ne smatram se previše pametnom poput tebe, ali sam vjerovala u "proceduru".
Da, jesam svakih 7 dana pratila radove, čak sam kao "prava domaćica" donosila pivo radnicima jer Bože moj pravi mi se kuća...
I sada dok sjedim u svom "čardaku" uz sve probleme osjećam da sam kući, u svom domu.
I dalje sam "naivna" i vjerujem u "proceduru" i da
rušenja neće biti.
Ne očekujemo da nas neko sažalijeva, ali kao što Gradska uprava reče "Od nekog se mora početi" pa dajte da i mi počnemo.
Da kažemo dosta. Da svojim primjerima ukažemo na propuste svih institucija koje su uključene.
Mi smo vam primjer. Nismo jedini. Ali dajte da ne pričamo o naivnosti ljudi, jer ona ne bi postojala da sistem funkcioniše kako treba.
marshal je napisao:
RADIJATORI
Radijatori su posebna prica, naime u svim stanovima poslije mahinacija investora tj direktora, izgleda da svi stanovi imaju minimalno upola manje radijatora nego sto bi trebalo da bude. Rezultat je da stanovi ne mogu da se zagriju na temperaturu od 21 ili 22 stepena i naravno veliki racuni za plin.
Da li imamo problem sa grijanjem?! Sami zaključite
Temp u stanu ok = kratki rukav. Max račun je 90KM. Ukupno mislim da sam platila 300KM za grijanje (kvadratura 42m2).
Napominjem da plin koristimo za toplu vodu u kuhinji i kupatilu, kuhamo na plin i grijemo na plin.
Van grejne sezone račun za sve to je max 11KM.
Više radijatora bi svakako poboljšalo stanje.
marshal je napisao:
BALKONI
Svi balkoni tj plocice na balkonu ce se morati rusit i ponovo postavljati zbog toga sto je opet napravljen neki propust tipa da su plocice na balkonu vise od parketa u stanu, tako nesto. Investitor je sam potvrdio da ce se ovo morati uraditi.
To sam čula. Ali mislim da se kod mene to neće raditi jer je pad na balkoni ok i nema potrebe za tim.
marshal je napisao:
PARKET I LAJSNE
1. Parket je bambus-ov ali su lajsne za obavezno pogledati

Nista snicim.
2. Famozni Ivic i njegov parket - naime ovaj gdin. Ivic je bio prisiljen da zamjeni parket u vecini stanova koje ima (kazu ima 10-tak stanova u ovoj zgradi), jer poceo je da trune, da se pojavljuju neki crvici, neugodni miris itd. Promjena parketa po stanovima traje vec dvije godine.
1. tačno. lajsne su bambusove ali su nekim čudom postavili dodatne obične lajsne tako da su sastavljene od dva potpuno različita materijala i stvarno smiješno izgleda.
2. famozni Ivić ne mjenja sam parket već vjerovatno radi isto što i ja. Prijavila sam investitoru problem, napatila se 2 mjeseca i na kraju dogovorila da mi isplati vrijednost postavljanja bambusovog parketa pa sam sama postavila tarkett i prezadovoljna sam. Problem riješen.
sreća pa postavih plivajući mogu ga nosit' sa sobom

Kako misliš 2 godine, kada je useljenje počelo u januaru 2009.,a većina stanara uselila tek nakon juna 2009.
Razlog za problem sa parketom jeste postavljanje zimi, kada se podloga ne isuši dovoljno, a investitori žure sa završnim radovima, pa se desi to što se desilo sa nama. Još nešto o čemu treba voditi računa kada kupujete stan ;(
Bube?! lično sam istraživala ovaj problem. Da li ste skoro kupovali parket?! Da li ste pročitali garanciju?!
Pogledajte pa ćete vidjeti da od skora, od kada je bambus postao tako interesantan na našem tržištu, stoji da garancija ne vrijedi u slučaju pojave insekata i sl. Interesantno zar ne?!
Nešto o čemu treba voditi računa kada kupujete parket ;(
marshal je napisao:
VENTILACIJA
Ovo je malo problematicno otvarati za temu, jer smrdi.
dajte molim vas.
navedite mi zgradu koja nema prozore u kupatilima, a nema problem sa ventilacijom.
inv tvrdi biće riješeno. Vjerovati?! ;( Vi ste uspjeli?!
marshal je napisao:
ELEKTRICNE INSTALACIJE
Stanari su probali sve moguce sijalice ali je nevjerovatno koliko cesto se sijalice moraju mjenjati i po stanovima a pogotovu po hodnicima.
Stati nogom za vrat izvršiocu radova.
Slažem se.
marshal je napisao:
LIFT
ne znam dali ima sporijeg lifta igde u gradu, to morate doci i probati

da li vi uopšte znate koliko zgrada u ovom gradu nema lift?!
Nisam imala namjeru uljepšavati situaciju, ali kad je već spomenuto da čujete i mišljenje nekog ko tu živi.
Nije nam lako. Treba živce sačuvati...