banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 11 Avg 2025, 06:35

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 49 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3
Autoru Poruka
PostPoslato: 15 Nov 2009, 22:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Cuo sam da je Svedskoj umrlo 6 vakcinisanih, a 2 nevakcinisanih... Istina?

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2009, 23:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
u Mostaru danas prvi smrtni slucaj. 69 godiste.

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2009, 23:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Ja kada sam bio na testiranju, med. sestra na infektivnom mi je rekla da je taj dan gore bilo 70 ljudi od kojih je 6 bilo pozitivno i svi su otisli na kucno lijecenje.

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2009, 23:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
Update : Moja raja koja su primila vakcinu prosle sedmice su svi sada ok. Vise ni sama ne znam sta da mislim o ovome.

Ma liberté

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2009, 19:48 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Okt 2009, 20:51
Evo vidjeh na dnevniku, prijavljen prvi smrtni slucaj od svinjske gripe u RS... :confused2:

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2009, 11:21 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Okt 2009, 20:51
Citiraj:
Прва жртва новог грипа у Српској
Datum: 03.12.2009 23:00
Autor: Тања Милаковић

БAЊA ЛУКA - Тридесетосмогодишњи М.М. из Фоче преминуо је јуче у Јединици интензивне његе бањолучког Клиничког центра од компликација изазваних новим грипом. Вирус H1N1 потврђен је вирусолошком обрадом и то је први смртни случај у Српској узрокован новим грипом.

Рекла је то јуче на конференцији за новинаре у Бањој Луци начелник Јединице интензивне медицине у бањолучком Клиничком центру др Јадранка Видовић.

- Пацијент је 20. новембра са знацима респираторне инфекције примљен на Пулмолошко одјељење у фочанској болници. Разболио се пет дана прије, али се није јавио љекару, иако се лоше осјећао, имао температуру, суви и продуктивни кашаљ. Обољели, прије тога, није боловао од неке болести - рекла је др Видовић.

Она је истакла да је у болници у Фочи одмах урађен брзи тест на вирус H1N1, који је био негативан и пацијент је на коректан начин збринут.

- С обзиром на то да здравствено стање пацијента није побољшано јер није реаговао на терапију, упућен је у Клинички центар у Бању Луку. Примљен је у тешком стању, са лабораторијским потврдама о тешкој форми респираторног оштећења, што је један од облика обољења новог грипа. То је потврђено и серолошким тестовима, које смо добили из Института "Торлак" - нагласила је др Видовић.

Пацијент је у Јединици интензивне његе, истакла је она, одмах прикључен на механичку вентилацију.

- И поред агресивних терапијских мјера, није било опоравка. Стање је погоршано у сриједу послије подне, а пацијент је преминуо у четвртак, 15 минута послије поноћи - истакла је др Видовић.

Министар здравља и социјалне заштите РС Ранко Шкрбић рекао је да је било питање дана када ће се десити први смртни случај у РС узрокован пандемијским грипом.

- У идућем периоду треба очекивати много већи број обољелих, а може се говорити о неколико хиљада. Нови грип неће трајати једну сезону, него сигурно двије до три године. Тражили смо у сриједу додатни број брзих тестова, који у оваквим ситуацијама не значе много, а вакцине се очекују у јануару сљедеће године - рекао је Шкрбић.
Новообољели

Портпарол Института за заштиту здравља РС Милка Мрђа рекла је да су у РС јуче пријављена још два случаја новог грипа, која су потврђена брзим тестом, чиме се укупан број заражених повећао на 257.

- Новообољели су млађа лица из Бање Луке и Добоја и нису животно угрожени - казала је Мрђа.

http://www.glassrpske.com/vijest/3/drus ... pskoj.html

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2010, 01:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Gledam na TV da na KCB umiru od svinjskog gripa. Pa me zanima, je li se to grip vratio?

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2010, 05:23 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 24 Avg 2009, 00:28
Ja mislim da su u prošli ponedjeljak uvezli 30 000 doza vakcine http://www.srpskacafe.com/mobile/domace_aktuelnosti/11010.htmla, a u srijedu izašla informacija da je troje novooboljelih, od kojih je dvoje umrlo. I kao dodatak, da je to dvoje preminulih bilo teško bolesno, mislim rak. Sad slučajnost ili ne... Nadam se da nisu tako pokvareni, već da je koincidencija.

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2010, 22:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
МИНИСТАР ЗДРАВСТВА БУГАРСКЕ ПОДНИО ОСТАВКУ

Бугарски министар здравства Божидар Нанев, против којег је данас Софијско градско тужилаштво покренуло поступак због закључивања штетних уговора за набавку вакцине против новог грипа, поднио је оставку.

http://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=18787

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 49 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3

Sva vremena su u UTC [ DST ]