banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 10 Avg 2025, 08:35

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 83 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 02 Avg 2009, 18:40 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
goci master je napisao:
:D Mislim, kakav je ovdje strah od imena? Jedno je realnost, drugo je realnost. Ostalo je pisanje uz vjetar.

E,ovo je nešto najpametnije što sam pročitao na ovom forumu za dugo vremena...... Slika

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2009, 18:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2009, 13:22
goci master je napisao:
ali imajte na umu da vam se slucajno ne otme iz usta da ste iz BiH

Samo sto se ovima nije slucajno otelo iz usta BiH, nego je to bila namjerna provokacija. Mi smo dio BiH silom prilika a ne nasom zeljom a naglasavanje toga (narocito ako je to iz usta clanova ove nama poznate grupe) je cisto izivljavanje i demonstriranje sile. Samo je problem u tome sto oni hoce da demonstriraju silu a nisu nikakva sila. Ako smo morali da trpimo NATO pakt ne moramo da trpimo Dubioza kolektiv. Nismo na to spali da se bas svako moze izivljavati na nama.

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2009, 19:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
BladeRunner je napisao:
zapanjujes me malo svojim izjavama... ne znam ni jesi li bio tamo ali nijedan bend nije izvukao vise ljudi iz satora od njih i ona sutka sto je izbila nije bas za baciti...tako da nas postedis ovakvih komentara

Bio sam tamo, nisam išao na njihov nastup, jer mi se takvi bendovi ne dopadaju,mada sjedio sam blizu bine tako da sam čak i bio na njima, takoreći, a jedini razlog zbog kojeg je onoliko ljudi bilo na njima je taj da su najzvučnije ime prvog dana, jer osim za njih i RGK malo je ljudi čulo za ostle bendove. A za vrijeme koncerta niko nije pjevao njihove pjesme, poneko je samo skakao, i moram priznati prosječna šutka. A koliko je popularan bend govori to da su nakon prekida mnogi ostali samo da zvižde, dok su se ostali razišli bez očekivanja da se vrate. A opet, bend iz Makedonije na samom početku privukao je malo ljudi, a do kraja svog nastupa prikupili su isto ljudi kao i ovi "nenacionalni bošnjaci".

goci master je napisao:
Podrzavas li i recimo i linc i kamenovanje svakoga ko u federaciji izgovori da je iz Republike Srpske?

Paz, jedno ja da ja tamo odem i velim "ja sam iz Republike Srpske", a drugo je da odem i velim "Ja sam iz Republike Srpske,budućg dijela Velike Srbije,". Iako je ovo drugo moja želja, s pravom bih dozvolio likovima tamo da me kamenuju, zato što bih to tamo rekao iz čiste provokacije.

goci master je napisao:
Mislim, kakav je ovdje strah od imena? Jedno je realnost, drugo je realnost. Ostalo je pisanje uz vjetar.

Republika Srpska je dio Bosne, kako geografski tako i politički... Geografski ova regija je uvijek nosila ime Bosna, i time smo svi bosanci (dakako, ne bošnjaci), ali čisto sumljam da su ovi prozivali geografsko područije, prije bih rekao da su namjerno birali riječi. Bosna jeste realnost, sve ostalo jeste pišanje uz vijetar, ali i sama Bosna je pišanje uz vijetar, i to je ono što u svima nama smeta.

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2009, 20:36 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2009, 15:51
da se razumijemo, ne mozes ljude zvati pa ih gadjati kamenjem zato sto vole svoju drzavu i verbalno je podrzavaju. mislim, oni vole, neko ne voli, sta koji q???? uostalom, internacionalni festival podrazumjeva i internacionalnu publiku, pozdrav se tamo nekom i dopao.
generalno, odrzati internacionalni festival sa bosnjacima poDno manjace u selendri zvanoj krupa i nije neki genijalan izbor. pa jbt, na demofestu ljudi iz cro otpjevase pjesmu don kacunku i niko nista? alegoricna, sta li?
i volio bih kada bi neko ko je tamo bio okacio sta je stvarno lik rekao, da nije mozda spomenuo ukidanje entiteta i genocid?

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2009, 21:36 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Dec 2008, 21:05
Lokacija: Univerzitet "Posejdon"- friske diplome na kilu i po pola kile
ex-yu rock festival je neuspjesan eksperiment za ovo podnevlje,
sledece godine pokusati sa ex-yu Tdi folk festivalom
kamenje sigurno nece letjeti,
al` da se pistolji i nozevi nece potezati,
ne mogu obecati !!!

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2009, 21:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2008, 19:01
ignjholio je napisao:
ne znam kada ce i da li ce ikada ljudi shvatiti da je BL bila u bosni do 90e a sad vise nije.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2009, 21:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
Euroth je napisao:
ignjholio je napisao:
ne znam kada ce i da li ce ikada ljudi shvatiti da je BL bila u bosni do 90e a sad vise nije.

Sad je u Belgiji. (moro sam)

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2009, 22:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Dajte ljudi necemo sad ovdje bajke pisati zbog gluposti...Niko ne spori da je RS u okviru BIH i da je krupa u BIH..ali niko ne voli male debile koji se prave pametni, ja licno nisam nacionalista i mislim da bi ljudi reagovali na isti nacin na bilo koje podjebavanje sa bine nevezano za nacionalnost...
Shvatite, nije rijec o nacionalizmu ovdje nego o malim debilima....

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2009, 22:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Neće pošteni i časni ljudi naša dva enititeta Federacije BiH i Republike Srpske dopustiti da se pokvare naši savrešni odnosi.

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2009, 22:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
cicak je napisao:
Euroth je napisao:
ignjholio je napisao:

Sad je u Belgiji. (moro sam)

Čičak, jel nama treba viza za BL? :(

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

filozof sa vrbasa je napisao:
Neće pošteni i časni ljudi naša dva enititeta Federacije BiH i Republike Srpske dopustiti da se pokvare naši savrešni odnosi.

Evo plačem! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2009, 22:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Ruku na srce da je ovo isto izjavio u nekom mjestu sa hrvatskom većinom isto bi dobio kamen u glavu.

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2009, 23:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
filozof sa vrbasa je napisao:
Ruku na srce da je ovo isto izjavio u nekom mjestu sa hrvatskom većinom isto bi dobio kamen u glavu.

mozes staviti obje, jer nema 'gradova' sa hrvatskom vecinom u Bosni. (mozda Jajce, Novi Travnik, Nova Bila, Kiseljak (Vitez je popola, mislim) i Orasje, ali su mali). ne vjerujem da njihovi gradjani bune kad im se kaze da su u Bosni.
mogu doci u Hercegovinu. ali je ovamo drugo pozdrav... :lol:
Mi ne damo reci da smo Bosanci, jer to i nismo.

Vrh

PostPoslato: 03 Avg 2009, 00:05 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 15 Apr 2009, 17:34
Dzontra Volta je napisao:
Geografski ova regija je uvijek nosila ime Bosna, i time smo svi bosanci (dakako, ne bošnjaci), ali čisto sumljam da su ovi prozivali geografsko područije, prije bih rekao da su namjerno birali riječi. Bosna jeste realnost, sve ostalo jeste pišanje uz vijetar, ali i sama Bosna je pišanje uz vijetar, i to je ono što u svima nama smeta.

koliko ja znam geografiju ova regija se uvjek zvala Krajina i ljudi krajisnici nikad bosanci,jedino sto nas je za bosnu vezalo to je sto nas je Tito i partija 1945 strpala u avnojevsku Socijalisticku republiku BiH

a ovi likovi iz ovog benda koliko sam mogao da vidim iz tekstova njihovih pjesama su promoteri sarajevske muslimanske secijske politike kojoj je cilj stvaranje drzave na teritoriji bivse BiH i stvaranje jedne nacije bosanske,tako da je njihov dolazak u Bl cista provokacija ,oni koji su organizovali njihov dolazak ovo su ocekivali...ovo je skoro isto kao kad bi neko doveo Thompsona da pjeva u BL

Vrh

PostPoslato: 03 Avg 2009, 01:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
niti bio niti ih slusam ali ovo je cisti seljakluk

Vrh

PostPoslato: 03 Avg 2009, 02:20 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 03 Avg 2009, 02:04
Ne mogu da shvatim zasto i dan danas, poslje svih tragedija koje je ovaj narod dozivio ( Bosansko-Hercegovacki, a ne ono sto bagra etiketira pod srpski, muslimanski ili srpski ) i dan danas furate politiku svojih krvnika. Iskenjam se ja na taj kvazi-patriotizam koji fura neobrazavana masa jadnika i time samo deblja gutu u dzepovima mocnika a sebi stvara nesrecu. Kako vas nije stid, prije rata su vasi roditelji cestitali bajram svojim komsijama kao sto te iste komsije dolazile njima na bozic bez ikakvih predrasuda ili mrznje, a vi balavci ( nebitno koje je ko godiste, govorim o razmisljanju ) cjepate to bratstvo i jedinstvo radi vase maloumnosti. Dubioza Kolektiv za neupucene, koliko ja znam, bar po textovima, prica o nepravdi u nasoj sjebanoj drzavi ( ciji ste i vi dio, htjeli to ili ne ), od genocida pa do danasnjih korumpiranih politicara i njihovih kerova policajaca. Ne vidim u cemu je problem sto su spominjali na koncertima Srebrenicu, ne vidim u cemu je problem sto su Banja Luku etiketirali kao BiH grad, da li su mozda u necemu slagali? NJihova namjerna 'provokacija' je samo udar istine drito u facu, nista vise. Tako to radi 60 Minuta, o tome tadskoer pisu Dani ili Slobodna Bosna. Molio bih i jednu osobu da mi navede primjer zbog cega je npr. Bakir Hadziomerovic fasista. Najsmjesnije je to sto sve tri strane, zna se ko je su, njega napadaju zbog fasizma. Mustafa Ceric ga proglasava islamofobom, Dodik protivnikom 'Republike Srpske' a Hrvati ga uionako ne jebu ni pet posto. ZNaci, po tome Bakir ispada mizantrop koji mrzi citav svijet?

Vrh

PostPoslato: 03 Avg 2009, 02:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Sep 2004, 18:48
A šta smo..ako nismo bosanci? Tačnije bosanski srbi...i to je skroz OK. I nema potrebe da bježimo od toga..pa ne možemo reći da smo republikosrpskanci.. :D U to sam se uvjerio 100x..i što prije prihvatimo da smo bosanci..biće nam lakše. E sad, drugi je par opanaka što mi imamo svoju polovinu BiH, a oni svoju...i to treba da je skroz OK. Pa i u Srbiji nas ljudi zovu bosancima...i to je normalno..jer mi to jesmo. Bošnjaci (kakva odvratna riječ) nismo..niti ćemo ikada biti... To što su oni izmislili nacionalnost..i jezik...to je njihov kompleks i ko ih jebe.

Ovo iznad nema nikakve veze sa Dubiozom...oni su papci..i to najveći. Neko je ovde napisao..i bio je upravu, da su oni jedan papanski nacionalistički bend koji više kenja nego što svira. I tačno je da su to uradili smišljeno i namjerno...da isprovociraju publiku, pa da sutra u svojoj polovini BiH ispadaju heroji, i da edukuju mladež kako smo mi ovakvi ili onakvi. Taj isti bend je pre par godina na EXIT-u...u sred festivalske atmosfere i sreće mladih ljudi, neopterećenih politikom, nacionalizmom, šovinizmom..i ostalim pošastima, tražio minutu ćutanja za Srebrenicu!!?? HALO???

Naravno..i tamo su ih ljudi "počastili" salvom kamenja, flaša i ostalog...

Jebeni kreteni..trebalo ih je pobiti sve!!

Vrh

PostPoslato: 03 Avg 2009, 02:54 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 03 Avg 2009, 02:04
Jeste, trebalo ih je pobit kao sto su pobijeni ljudi u Srebrenici... Jebo ti i moja i tvoja BiH mater u po pizde nacionalisticke. Moderator, banuj me ako hoces, 5 minuta mi je bilo dovoljno da shvatim kakvo se smece okuplja na ovom forumu. Naravno, nje mislim na sve, al onaj ko normalno razmislja se nece naci uvrijedjenim ovim sto kazem.

Vrh

PostPoslato: 03 Avg 2009, 02:58 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Apr 2006, 19:03
superhik je napisao:
onakvi. Taj isti bend je pre par godina na EXIT-u...u sred festivalske atmosfere i sreće mladih ljudi, neopterećenih politikom, nacionalizmom, šovinizmom..i ostalim pošastima, tražio minutu ćutanja za Srebrenicu!!?? HALO???

Nije tacno, nego je to bila ideja i organizacija samog festivala. I ove god su nastupili na EXIT-u bez problema.

Vrh

PostPoslato: 03 Avg 2009, 03:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Sep 2004, 18:48
don_bastard je napisao:
Jeste, trebalo ih je pobit kao sto su pobijeni ljudi u Srebrenici... Jebo ti i moja i tvoja BiH mater u po pizde nacionalisticke. Moderator, banuj me ako hoces, 5 minuta mi je bilo dovoljno da shvatim kakvo se smece okuplja na ovom forumu. Naravno, nje mislim na sve, al onaj ko normalno razmislja se nece naci uvrijedjenim ovim sto kazem.

Neće te niko banovati do ujutro...a do tada možeš još malo da se ispucaš.

Pobijeni ljudi u Srebrenici..pun mi je kurac Srebrenice. Niko od tih nesrećnih ljudi nije znao da će biti predmet licitiranja..i ostvarivanja jeftinih političkih poena. Ma daj brate...zajebi. Misliš da meni nije žao tih ljudi...i svih ostalih ljudi što poginuše u ovom nesretnom ratu...nemoj ti da mi kenjaš..o veliki pacifisto i bosančino. A nećemo valjda ni o tome ko je počeo rat...nema to smisla više.

Poenta je što mi nemamo problema..boli nas ona stvar. Imate svoju federaciju pa je uređujte do mile volje. Bolje ti je da se okreneš stvarnim problemima muslimanskog naroda u BiH..a to su jebeni radiklani islam koji ste uvezli, i jebena ulizivačka i plačipičkasta moljakanja po svijetu.

I na kraju krajeva čovječe shvati...ne želimo da živimo s vama, jer ste postali izopačeni, nadobudni, podmukli, i nadasve nerealni. Jel' se Tadić izvinuo zbog Srebrenice? Jel' odlukom Međunarodnog suda donijeta odluka da je genocid počinjen? Jel' istina da se svaki normalan srbin stidi Srebrenice? Pa šta hoćete više jebem vas usta sve redom?? Šta je sa Dobrovoljačkom, Tuzlanskom kolonom? Šta je sa svim tim...????

Iskompleksirani ste do jaja..i nema vam napretka. Biće..kad Republiku Srpsku shvatite kao ravnopravan entitet, stvoren željom jednog naroda na samoopredijeljenje a ne "genocidnom i fašističkom" tvorevinom...kreteni jebeni!!!

Vrh

PostPoslato: 03 Avg 2009, 03:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Time trek je napisao:
superhik je napisao:
onakvi. Taj isti bend je pre par godina na EXIT-u...u sred festivalske atmosfere i sreće mladih ljudi, neopterećenih politikom, nacionalizmom, šovinizmom..i ostalim pošastima, tražio minutu ćutanja za Srebrenicu!!?? HALO???

Nije tacno, nego je to bila ideja i organizacija samog festivala. I ove god su nastupili na EXIT-u bez problema.

Sigurno je bila ideja organizatora... :lol:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 83 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]