banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 09 Avg 2025, 16:43

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 65 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 31 Jul 2009, 23:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2006, 15:21
topsy je napisao:
Laktasi i Celinac vec imaju isti pozivni broj kao B.Luka, ko zna koliko dugo to oni planiraju. Jedino mi se ne svidja to sto ste u pravu za budzet i podjelu resursa, ako se pripoje sigurno ce biti neko novo ministarstvo :-? , neki novi poslanici :-? , mozda i neka nova zgrada vlade nikne u nekoj od opstina i to sve po propisima :evil3: :confused2:

Ha-ha...joj majko mila... Eto vidis zavjere... Znaci to se planira zadnjih 30godina ako je suditi po pozivnom broju... Pa ja od kada znam za sebe isti je pozivni. Kao i za Prnjavor recimo...da nece i njega pripojiti BL???
:lol: :roll: :lol:

На высокий берег на крутой.

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2009, 09:16 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Sep 2006, 01:57
Mozda je trebalo napraviti da sve opstine koje imaju pozivni broj od Banja Luke budu u sastavu BL.Znate koliki bi bio ovaj nas grad mislim da bi nam pozavidile i vece drzave npr SAD,Njemacka,Kanada itd

P.S Banjaluko ti i ta tvoja sela :D

Vrh

PostPoslato: 04 Avg 2009, 12:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Sep 2004, 18:48
Ajd polako..stanite malo na loptu...dajte da vidimo ko bi od toga imao koristi. Prije svega, glupo je da od Banjaluke koja postaje i administrativni, i univerzitetski, i sportski, i kulturni, i kakav sve ne centar RS, na 12 km imate drugu opštinu. Normalno je da se širi ka Laktašima i Čelincu. Realno gledajući...na prvu izgleda da bi Čelinac imao najviše koristi jer je najnerazvijenija opština u regionu. Ali da li bi to baš bilo tako...? Mislim da ne..mislim da bi Čelinac postao zapećak Grada, i samim tim izgubio bi identitet. Izgubio bi rijeku..dobio bi hidroelektranu..otpad...možda i deponiju...

Ma ne znam..nisam pametan :D

Vrh

PostPoslato: 05 Avg 2009, 20:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
...otkud toliki strah i netrpeljivost prema celincu i njegovim stanovnicima...ko da tamo zive mali zeleni koji samo sto nisu banuli u vase mirne porodicne oaze i oteli vam zene i decu radi ispitivanja...tako ne misle oni banjalucani s malo vise para koji pokupovase sve uz vrbanju i levo i desno...a i ne znam koji ce to qrac celincanima...sta im ovako fali...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

PostPoslato: 05 Avg 2009, 20:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
bit ce da si ti otamo?

Vrh

PostPoslato: 05 Avg 2009, 20:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
...imam vikendicu...jel ti smeta...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

PostPoslato: 06 Avg 2009, 15:55 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Problem je sto se vecina protivi necemu o cemu nema pojma u sta se razumije ko Mara u kriv qurac, ajmo ekspeti napisite sta to dobija a sta gubi i BL i ove dvije opstine, ako znate ista o tome ja stavim ruku na panj.

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2009, 01:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Sep 2004, 18:48
Ma kenjator do kenjatora....il' je klinac...il' nikad nije jeb'o :PPP

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2009, 03:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Laktaši i Čelinac dobijaju prstiž i ime, jer će iz pravca Nove Topole i Kotor Varoši pisati dobro došli u Banjaluku. Laktaši su napredni, Čelinac nije. Ja sam tamo bio prije 6 godina i ona glavna ulica je bila blatnjava i puna rupa, ne znam da li su je sredili. Privreda je mrtva, turizam neiskorišten, a crna hronika je top dešavanja. Ako i kada se ujedinimo neće biti problemi Laktaša, Čelinca, Banjaluke, biće to problem samo Banjaluke, proširene za dvije opštine.

Ali onda se ne bi trebalo stati na tome, ako se oni prime treba planirati novo proširenje za Kotor Varoš i Kneževo, ne bi bilo pošteno prema njima da ih ne primimo.

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2009, 11:37 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Sta ima lose u tome ako se Celincu zakrpe rupe na putu sta ima lose u tome sto u Mahovljanima stoji tabla "Dobro dosli u Banja Luku" nije Banjaljuka samo od kasarne Kozara do Zelenog mosta i od Rebrovca do Kingsa na Lausu.
Po meni treab Topolu, Omrsku, Kotor Varos i Bocac sve staviti pod Banjaluku polako sredivati ulaze i prilaze u nas grad. Sve okolne opstine su siromasne niko im ne da para a zalimo se na njihove rupe na putu nezaposlenost i crnu hroniku. U ovom svemu najvise bi izgubio Davidovic jer bi morao odrijesiti kesu i na Celinac Laktasima ne treba oni su maltene sredeniji nego sama Banjaluka sto meni i nebi bilo zao jer bolje pokrpiti put u Celincu nego praviti "bakljadu" svaki 4 danba po Banjaluci

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2009, 13:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

E to je već druga stvar, pored njih nerazvijeni su : Pelagićevo, Han Pijesak, Vlasenica, Ugljevik, Nevesinje itd...

Kome ćemo njih da priključimo?

Banjaluka ima i svojih sela, gdje voda još nije stigla, kao ni put. Koji će nam onda qrac Vlada RS?

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2009, 15:56 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

filozof sa vrbasa je napisao:
E to je već druga stvar, pored njih nerazvijeni su : Pelagićevo, Han Pijesak, Vlasenica, Ugljevik, Nevesinje itd...
Kome ćemo njih da priključimo?
Banjaluka ima i svojih sela, gdje voda još nije stigla, kao ni put. Koji će nam onda qrac Vlada RS?

E sve te opstine prikljuciti u jednu pomoci i nerazvijenim opstinama napraviti neku raspodjelu para. Ja jesam rodeni Banjalucanin ali isto tako je i Nevesinje u RS kao i BL i njemu treba pomoci nije RS samo Banjaluka.
U BL imas naselja koja su brojnija nego ove opstine i to treba rijesavati ali je problem sto u "Pelagicevu" nacelnik opstine dobro zivi ima extra platu i neinteresuje ga razvoj iste vec kradi dok mozes zato mu i nije u interesu da se pripoji nekoj gradskoj strukturi isto sto je naprimjer nacelniku Celinca u interesu da se pripoji BL da malo ozivi opstinu ali to vecini BL opstinara nije u interesu svako gleda svoju guzicu neko da ukrade neko da uspije

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2009, 17:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ti misliš da Donji Žabari i Pelagićevo, kao i Čelić iz Federacije ne bi voljeli da budu dio Brčko Disktrikta, jer su uvijek gravitirali prema Brčkom. Ko ne bi volio da bude dio budžeta Brčko Distrikta?

Vrh

PostPoslato: 08 Avg 2009, 06:01 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Dec 2005, 01:29
Samo da ja ubacim: Trn kao da NIJE dio Laktaša jer zadnji autobus za Trn iz BL je u 11 iz centra a za Laktaše je u 10:20 (subotom i nedjeljom u pola deset) od MEDICINSKE ELEKTRONIKE! Laktaši su samo na jeziku stanovnika napredni, a u suštini to je zabit gdje se samo možeš baviti folklorom i plivanjem. Tako da bih ja tu profitirala pošto bi nam, vjerovatno, uveli neke buseve da se možemo kao ljudi vratiti kući i možda bi onda imali buseve svakih pola sata koji se ne bi kvarili na pola puta i prokišnjavali! :D

But do not forget what we cannot forgive!

Vrh

PostPoslato: 08 Avg 2009, 07:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
žaoka je napisao:
...imam vikendicu...jel ti smeta...

ma jok, boze sacuvaj, ja bih cak i poziv na kakv rostilj ili nesto tako...
nisam ti ja, bola, sitna dusa, sta ti je?

Vrh

PostPoslato: 08 Avg 2009, 09:38 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Avg 2009, 09:39
Blind_Guardian je napisao:
Samo da ja ubacim: Trn kao da NIJE dio Laktaša jer zadnji autobus za Trn iz BL je u 11 iz centra a za Laktaše je u 10:20 (subotom i nedjeljom u pola deset) od MEDICINSKE ELEKTRONIKE! Laktaši su samo na jeziku stanovnika napredni, a u suštini to je zabit gdje se samo možeš baviti folklorom i plivanjem. Tako da bih ja tu profitirala pošto bi nam, vjerovatno, uveli neke buseve da se možemo kao ljudi vratiti kući i možda bi onda imali buseve svakih pola sata koji se ne bi kvarili na pola puta i prokišnjavali! :D

LAKTASI NISU NI BLIZU GRADA.
Imaju razvijenu privredu i to je to.
Niko se ne brine o stanovnistvu.
npr. U Laktasima je pao sistem za izdavanje licnih karata a doskora nisu izdavali ni pasose.
Sluzbenici su neljubazni, ne postoji jedinstvena vozna linija, svaki prevoznik vozi kako hoce.
A za mlade ne postoje neke posebne aktivnosti, sport i folklor idu nekako ali ostalo, stoji stoji pa stane. :angry4:

Vrh

PostPoslato: 08 Avg 2009, 10:00 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Avg 2009, 11:57
To je super ako bude išta od te priče! Ovi što se bune protiv proširenja su najobičniji provicijalci. Zatucane seljačine, kojima mozak nije dalje evoluirao od 54 kvadrta u kom žive! Kakvi su to argumenti otićići će pare? Nove fotelje? Ajde malo promješajte sebi taj beton u glavama i pomislite koliko to znači za BL, i za ljude iz tih manjih mjesta... Priznali Vi to ili ne, ljudi iz Laktaša su vrijedni i prilično bogati, doduše jesu malo čudnog mentaliteta ali takvi su kakvi su, to su naši ljudi!!! Čelinac je malo mjesto, nerazvijeno, siromašno, kom je potrebna pomoć da se razvije.

Vrh

PostPoslato: 08 Avg 2009, 13:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ako smo mi svi braća, kese nam nisu sestre.

Vrh

PostPoslato: 08 Avg 2009, 13:21 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

filozof sa vrbasa je napisao:
Ako smo mi svi braća, kese nam nisu sestre.

Te parole ostavi za kucnu upotrebu svaka Opstina ima pravo na drzavni novac pa kako BL tako i Trebinje i Sokolac pa i Celinac a to sto je vlastima Bl ljepse svaka 4 dana organizovati neku bakljadu ispred boske ili placati Rafting a evo sad i Badminton po milione maraka (tj krasti) to je drugi par opanaka onda su i braca i kese su im sestre a kad treba pomoci siromasnoj opstini onda svi okrecu leda i pricaju babske fraze o bracama kesama i sestrama.

Vrh

PostPoslato: 08 Avg 2009, 13:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

To je druga stvar, Vlada je dužna, a Vladu boli qrac. Vlada ima na ovom forumu čak i svoje pristalice, koji o njoj imaju samo riječi hvale.

Zato kada se stanja u našoj državi srede i kada za jedno 10-20 godina budemo na približnoj istoj crti, onda se može pričati o ujedinjenju ili razjedinjenju.

Banjaluka nije socijalna ustanova niti Crveni Krst.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 65 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]